Môžem sa sťažovať na vodiča autobusu ?

tslobik
26. nov 2019

Dnes sa mi stala taká vec....Išla som autobusom a nemala som drobné. Dala som 20€. Čo všetko som si vypočula od vodiča....Pohoršovanie, či je on banka a pod. Som si vedomá, že som mohla mať drobnejšie, ale je to povinnosť? Mať drobné? Dalo sa to povedať predsa aj slušne, s úsmevom pre budúcnosť. Pokazený deň som z toho mala, z dnešných ľudí.....samá nevrlosť, nezáujem, ignorácia apod. Preboha, to kde sme? Ja aj keď mám totál nanič deň....správam sa slušne k tým, čo za to nemôžu. Možem sa sťažovať?

marryen
26. nov 2019

@tslobik nabudúce by som zaplatila stovkou 😝

natalindaaaaa
26. nov 2019

@tslobik myslim, že pri soferovi je napisane že platit by sa malo max 5-násobkom sumy, kt budeš platit 🙂 zahod to za hlavu, o par dni si nato ani nespomenieš 🙂

emmi101
26. nov 2019

Neboj sa to je normálne 🙂 Mne sa to tiež stalo a to som platila len 5 eurami :D Niektorých mestách majú v mhd aj napisané, že nezoberú viac ako 4-násobok ceny lístka

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2019

@tslobik Treba sa trochu na to pozriet aj tak, ze ten sofer velmi nema sancu pocas sluzby rozmienat niekde peniaze, takze je jasne, ze nie je nadseny. To, ze nadaval, to je druha vec. Ale kludne sa Ti mohlo stat, ze by nemal vydat a potom co? Ak sa Ti jeho chovanie nepacilo, tak si mu mala rovno povedat, ze sa ma chovat slusne, nie sa stazovat na MK.

tslobik
autor
26. nov 2019

@natalindaaaaa Možno hej, nikdy sa mi to nestalo. Dnes zrovna....ale v zamestnaní máme byť snáď profesionál. proste mi to príde smutné akési, tá netolerancia. Mám kamarátov šoférov....niekto by sa nad tým len pousmial. Ale nahučať na mňa pred celým busom ako na decko😒 Ráno...pekný krok do nového dňa☹ Taká netolerancia dnešná.....

airaw
26. nov 2019

Aj u nás zvyknú pindat, ale ani sa im nečudujem.
Väčšinou platime kartou a potom príde niekto kto chce platiť 65 centov 20kou.. aj to zdržuje, šofér ani nemusí mať toľko na rozmenenie..

tslobik
autor
26. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Ja sa nesťažuje, to len postreh. Ja mám v práci tiež desivé situácie....ale za každých okolností sa snažím správať slušne k iným. Ja by som mohla aj vraždiť...mne sa v práci vyhrážajú aj a pod. ale hlavu si zachovávam chladnú a slušný prejav a očakávam aj od iných. A dovolím si povedať, že zarobím menej ako šofér busu.

tslobik
autor
26. nov 2019

Asi sa vzdávam svojej práce. Za pomaly minimum, čo si musím vytrpieť a pritom 100% služné vystupovanie musím mať. A to aj vyhrážky...

tslobik
autor
26. nov 2019

@airaw Vieš, mňa takisto zdržuje všeličo pri práci, že nedonesú doklady ktoré majú...aj na 100x s x-tým vysvetľovaním...nervy mám na dranc. A musím zachovať dekórum v kľude. A môžem mať z toho poťahovačky a vždy len slušne. O to ide.

tslobik
autor
26. nov 2019

Serie ma pri práci snáď už všetko - akí sú ľudia nechápaví , netolerant. ale nikdy, nikdy to nedám najavo. O tom to je.

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2019

@tslobik tak znovu, ak sa Ti jeho spravanie nepacilo, mala si mu to povedat. Je zbytocne do toho splietat Tvoj plat. Ale ak si myslis, ze by si bola ako sofer autobusu lepsia a bolo by Ti tak lepsie, tak si myslim, ze ich nie je prebytok, mozno by Ta vzali. Co Ti k tomu napisat?

tslobik
autor
26. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Povedala som mu, no nič z toho....Určite mám lepšie vystupovanie. Skúsenosti nie, ale vystupovanie rozhodne.

tslobik
autor
26. nov 2019

Niektorí šoféri teľatá, hneď vyhadzov by som dala, ale mám aj veľmi dobré skúsenosti. Takže spoločnosti by si mali dávať pozor, koho zamestnajú.

fokuska
26. nov 2019

@tslobik Asi by bolo fajn popracovat na sebe, na svojom sebahodnoteni, sebavedomi a pod. ked ti toto dokaze pokazit cely den. Mala si soferovi pekne slusne odpovedat, ze drobnejsie nemas a ak nadava tak sa ohradit. Po par minutach by som to hodila hlavu.

A pokial viem, tak sofer nedostava pokladnu kde ma dribne na vydavky, preto je tam aj oznam, ze si treba pripravit co najpresnejsiu hotovost. Jednak tym preda listok cim skor a eliminuje meskania a jednak nema ani on stresy z toho ako ti vyda, ked nema z coho.
A ano kym ti vyda to nezaberie vela casu, ale keby to robil kazdy, tak by autobus permanentne meskal.

tslobik
autor
26. nov 2019

@fokuska Veď ja som bola slušná, ešte som sa mu ospravedlnila s kľudným hlasom. Čiže toto ok. Ale vo mne to vnútorne vreloooooo. Nie je problém vo mne.....on by sa mal zamyslieť ako sa chová k tým, čo sú jeho živobytím. Ale tu sa vštko musí prekrútiť.

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2019

@tslobik presne ako pise @fokuska v prvom rade popracuj na sebe. Ak si zo svojej prace frustrovana (lebo tak to na mna z Tvojich pripevkov posobi), tak mozno treba uvazovat o zmene. Ja si neviem predstavit, ze by som nejakeho ufrflaneho sofera nosila v hlave, na take veci tam miesto nemam.

tslobik
autor
26. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Ja som v pohode, jedujú ma tupí šoféri.

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2019

@tslobik keby si bola v pohode, tak ta toto nejeduje natolko, ze by si to mala potrebu rozoberat, ale ak myslis, ze si v pohode (hoci v tebe vrelo), tak je vsetko v poriadku, sice slnko nesvieti, ale aj tak mozes mat pekny den.

tslobik
autor
26. nov 2019

Pardon, že som mala potrebu čosi napísať o našich šoféroch autobusu.

mell_k
26. nov 2019

Baby ved tak ju to nahnevalo ako sa k nej zachoval a pritom mohol kludne on povedat "prepacte ale nemam vam ako vydat" fakt niektori ludia nevedia normalne slusne komunikovat iba vrcat ako besne psy...

tslobik
autor
26. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl ano, môžem. Prepáč, že nie som príklad z učebnice. Mám možno trošku zložitejšiu, vnímavú, citlivú povahu.

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2019

@tslobik mne sa nemusis ospravedlnovat😉

fokuska
26. nov 2019

@tslobik Nemozes zmenit sofera, nemozes ho prinutit nech sa nad sebou zamysli. Mozes zmenit seba a svoj postoj. Aby takato banalita nesposobila to, ze to v tebe vrie a ze mas pokazeny cely den.
Na to som chcela poukazat ;)

tslobik
autor
26. nov 2019

@mell_k Ďakujem. Ano, ide len o to, že ja som citlivá vždy a všade. Aj za malý plat. Ale to nie je o peniazoch......A očakávam " naivne bohužiaľ" aj od iných.

tslobik
autor
26. nov 2019

@fokuska Ano, ale prečo on zarobí viac ako ja? S takýmto prístupom k ľuďom? A ja, snažím sa maximálne, ani nemôžem byť "neochotná" vo svojej profesií....a čo mám z toho? Som slušná a nič. Šofér je drzý a má. Kde to sme????

tslobik
autor
26. nov 2019

Môžem sa na neho sťažovať vôbec?

dskjhfdlkdjhl
26. nov 2019

@tslobik Splietas dve veci. Ak sa chces stazovat, tak sa chod, nikto Ti nebrani. Ak Ta to v robote nebavi, resp. Ta stve slabe ohodnotenie, zmen pracu, najdi si taku, ktora Ti bude viac vyhovovat. Musis si pomoct sama.

kiwi3
26. nov 2019

@tslobik to s tym platom fakt neries, je to trochu smiesne. jasne, ze plat nie je spravodliva premenliva. ale inak tomu rozumiem, ja tiez nechapem ludi, ktori potrebuju ventilovat svoju negativitu na cudzich. jasne, ze sa mozes stazovat, ved si najdi kontakty na spolocnost, co to prevadzkuje, ak mas taku potrebu. jedna vec je, ci ma vydat a druha, ako sa chova. ale treba to brat tak, ze je to len vodic, nebodaj by ich este niekto skolil ako komunikovat...

fokuska
26. nov 2019

@tslobik To nemozes takto porovnavat. Myslela som, ze ta stve, ze sa nespraval pekne, ale teraz ta stve ze ty zarabas malo a spravas sa slusne.
Chod robit toho sofera ked mu "zavidis" ze ma viac aj ked je drzy...

Stazovat sa mozes. Napis prepravcovi o aky spoj islo, v akom case a popis situaciu. Pravdepodobne ti odpisu ze situaciu preverili, vodic povedal, ze nenadaval, iba ta upozornil, ze treba mat pripravene drobne. kedze vase verzie sa nezhoduju a oni nevedia kde je pravda, tak vodic bol opatovne pouceny a tebe sa ospravedlnuju.

medulienka81
26. nov 2019

SAD je rada, že to niekto robí. Majú málo ľudí a berú aj všelijaké indivíduá..