Môžem tehotná letieť lietadlom ?

sida456
4. dec 2018

Dobrý deň. Áno, budúci tyzden pôjdem za svojou dr.a zistím od nej či môžem letieť. Chcem sa len opýtať či aj vy zienky ste leteli počas tehotenstva. Som 22 týždni letieť by sme mali 2 januára smer EGYPT. Ďakujem

renirv
4. dec 2018

to este podla mna budes moct 🙂 ak nemas ziadne problemy teda

17juraj17
4. dec 2018

@sida456 Let nie je problem. Skor krajina do ktorej letis. Ci uz keby nastali nejake komplikacie a samozrejme nejake ich ochorenie. Ako samozrejmost by som bral se si zaistis co najlepsie poistenie .

martinocka31
4. dec 2018

My sme boli,ked som bola v 17tt,nechcela som,no bolo to uz pol roka objednane,gynekolog povedal na let aj dovolenku,ze mozem,no nech sa pridem ukazat este den,dva pred odletom.

ingelika78
4. dec 2018

@sida456 ano, letela som v 28tt (cca 4 hod let). V takom tyzdni je to uplne v pohode. Az na pokrocilejsie tehotenstvo pottebujes potvrdenie od lekára.

hettinka
4. dec 2018

@sida456 ja som bola v 11. tt v Egypte. Vtedy som neriešila, s odstupom času - bol to risk a už by som nesla. Nie kvôli lietadlu, ale kvôli destinácii.

tenerifka
4. dec 2018

Tak ako tu bolo spomenute, nie je problem letiet lietadlom, ale ist do Egypta v pokrocilom stadiu tehotenstva, teraz si tehotna 22 tyzdñov, tam budes 26 tyzdñov. Ak by nastali nejake komplikacie, nechcem si predstavit, co sa moze stat. To letis na dovolenku, alebo k rodine a pod.? Lebo ak na dovolenku k moru, v januari nie je v Egypte velmi teplo, noci su riadne studene Nemozes vymenit destinaciu napr.za Emiraty? Pocasie je sice v januari podobne, ale aspoñ je tam cisto a zdravotnictvo je uplne niekde inde

seva22
4. dec 2018

Ja by som pocas tehotenenstva nikam neletela...ale ja som asi prilis opatrna,lebo tyzden pred svadobnou cestou sme zistili ze sme v tom (cca 5tt) a som sa pytala dvoch gynekologiciek ci mam letiet,obe mi povedali,ze v pohode mozem,ale aj tak sme nakoniec nesli,letenky prepadli, mam za sebou jeden MA v 10tt a nevedela by som si predstavit,ako budem riesit nejake mozne komplikacie v cudzine...ak si ta stastna ktora potrat alebo komplikacie v tehotenstve nikdy nemala,asi si odvaznejsia...my co mame nejaku zlu skusenost radsej osud nepokusame

stvura
4. dec 2018

treba si pozriet co maju napisane aerolinky do kolkateho mesiaca mozes s nimi letiet...vsetko zalezi na tebe...ja som v den porodu sla na sluzobku a uplne v pohode...takze je to cele o tebe, tvojmu postoju k zivotu atd...

ratira
4. dec 2018

@sida456 pokial nemas komplikacie tak mozes 🙂

lucinka1988
4. dec 2018

@sida456 ja som letela celkovo 3x, v 1.trimestri na Kanarske, v druhom tiež 2x ale len krátke lety po Európe. Pokial nemáš rizikové tehu, nevidím najmenší dôvod na to, aby si nemohla lietať-je to určite bezpečnejšie ako jazda autom 😉

slniecko35
4. dec 2018

Do 32tt nie je problem, niektore aerolinky nechaju do 36tt, samozrejme s lekarskym potvrdenim aspon v anglictine
@sida456

renatka100
4. dec 2018

@sida456 ja by som do egypta v januari ako tehotna urcite nesla. Je to velky rozdiel - isli sme tak a nebola som tehotna a bola to zataz - tu bolo -20 a tam +25. Kam pojdes lekarovi keby nieco ? Ked budes mat hnacku a vracat, budes dehydrovana co budes robit? Kto nezazil si nevie tie hnacky predstavit...ja som bola 5 krat a nejedla som ziadne salaty ani nepila lad a vzdy som mala pocas pobytu crevne problemy...to je proste egypt je krasny ale podla mna v tvojom pripade ak nechces riskovat to nestoji za to.

patrica8
4. dec 2018

Asi uz budes potrebovat potvrdenie od lekara, min na cestu spat. Pozri spolocnost s ktorou letite ake ma podmienky a ona ma aj formular na stranke. Len sa priprav, ze klasicke cestovne poistenie ma tiez obmedzenia co sa tyka tehotnych.

ikigai
4. dec 2018

Letiet uplne bez problemov - ja som letela pocas tehotenstva 5 x.
Od 32 tyzdna treba mat urcite aj pisomne lekarske potvrdenie ze si ok.
Egypt by som ale asi nesla..

sasa1310
4. dec 2018

@sida456 pozri, tehotná si v živote párkrát. Možno iba raz. Na dovolenku môžeš ísť do roka niekoľkokrát. Ja som tiež letela ako tehotná do moslimskej krajiny, ale teda bola som sprostá a mladá. Nič sa síce nestalo, ale keby sa stalo, tak nechcela by som byť tam v nemocnici. Nevravím, že sa nepostarajú alebo že je zlé zdravotníctvo. No určite je u nás lepšie, a nehovoriac o tých kadejakých starostí a problémov, ktoré môžu nastať. Dnes ti nič nie je, zajtra môže byť všetko úplne inak aj doma.

yanni
4. dec 2018

Zase neprehanajte. Keby nieco bolo, tak by v Egypte urcite tesla do nejakej lokalnej kliniky ale na privatnu.
Tehu nie je choroba, ked sa ma ok, tak sa lietat v pohode mose. Akurat ak tam idu na dovolenku, tak januar nie je bohvie co. To je aj tam "zima".
Ja som teraz tehu, 3 tyzdne do porodu, lietam cele tehu hore dolu po svete a nikdy nic nebolo. Podobne predosle tehu som dokonca bola vo 8-9. tt na Swim campe na Lanzarotte, makacka cely tyzden a nic mi neuskosilo. Ani let, ani sport.
teraz som sa pred 2 tyzdnami vratila zo Saudskej Arabii . Krajina strasne spinava ale zdravotnictvo na vyssej urovni ako na SK. Lietam fakt ze vela a vzdy bez problemov. V predoslom tehu mi jedna letuska povedala, ze ziadny problem, vedia co maju robit, keby nieco.
A inak, NIKDY pocas dvoch tehu za intenzivneho lietanie nik odomna nepytal nijake potvrdenie a NIKDY som ani nijake pri sebe extra nemala, len tehu knizku.
Lietame Lufthansou,berie do 36tt, ja tom aj teraz, aj v predoslom tehu letela spät takmer na doraz.

sida456
autor
4. dec 2018

@sida456 ďakujem všetkým za rady.

ikigai
6. dec 2018

@yanni odomna v 32 tyzdni pytali potvrdene a kedze som ho nemala musela som z lietadla von. Kazda spolocnost ma svoje pravidla. Cize sa neda hovorit o tom ze za kazdu cenu zenu nechaju letiet..