Môžem vlastniť motorku bez vodičského preukazu?
Zdravím, chcel by som sa opýtať, či sa dá kúpiť motorka bez aby som mal ešte vodičský preukaz. Som totiž prihlásený na kurz a premýšľal som ako to budem riešiť s motorkou. Chcel som totiž buď našetriť a kúpiť si ju za svoje alebo prípadne zobraziť si pôžičku a splácať to. A čím skôr tým lepšie nie? Takže keby som to chcel tak urobiť teraz, dá sa to? Vlastniť motorku popri tom ako robím vodičský? Prípadne či banka by nemohla mať ohľadom toho pripomienky. Ďakujem za odpoveď/ odpovede.
@filim ano da, ved auto ani moto s a nekupuje na VP ale na TP, ked je v rodine 1auto a pouzivaju vsetci? napisane nie je na vsetkych...
Kolega tak kupil sebe aj frajerke motorky a VP urobil az o pol roka a slkecna este ani nema VP ale moto už ma.
Ak si zoberieš bezúčelový úver, banke je jedno, či si kúpiš motorku alebo záhradnú chatku. Akurát tiež ako zic nechápem argumentu "čím skôr, tým lepšie". A čo ak neurobíš vodičák? Čo ak sa ti počas vodičáku stane úraz a nedokončíš ho? A teda, ak úver, premýšľaj aj nad servisom. Či kúpiš motorku alebo auto, vždy mysli na to, či máš peniaze na servis.
@filim moto je idealne kupit z druhej ruky (idealne od prveho pedantneho majitela). Motorkari vacsinou stale "idu vyssie", o svoj stroj sa staraju, nestihnu vela najazdit a idu do vacsej/silnejsej/ineho druhu (dopravny prostriedok/skuter/nahac/enduro/cestovna/chopper/supersport)... Skor dobre vyberaj, aky typ moto ta pritahuje (ako ju budes vyuzivat), citaj pozorne recenzie a zo zaciatku sa neprecenuj ani nekupuj nieco zbytocne drahe. Mas moto kde garazovat?
@madeincssr Garážovať mám kde, v rodinnom dome bývam a v garáži máme miesta hajaj. Len z tej druhej ruky sa trochu bojím to kupovať .
Mozes ju vlastnit, jasne. Ale aj tak mi to akosi nejde do hlavy, naco ju tak velmi surne potrebujes, ked este nemas vodicsky?
@filim hej, treba sa v tom technicky vyznat, "mat na to oci", alebo mat dobreho poradcu. A niekedy priamo na (nadsenom a slusnom, otvorenim) majitelovi spoznas, ze toto je dobra kupa.
@filim no a presne takýto ľudia s týmto zmýšľaním zapríčiňujú dopravné nehody. Načo ti je motorka keď nemáš ešte vodičák? Chces byť dobrovoľný darca orgánov? Nech sa páči ale nie na úkor normálnych slušných ľudí.
Koľko máš rokov?
@modrykolibrik ???
@modrykolibrik pise niekde,ze chce na nej jazdit bez VP? Lebo to nevidim,uz to vysvetlil,chce si ju len skor kupit.
Jasne, kupit mozes. Ak mas kamarata co jazdi, zober aj z druhej ruky. On ju vyskusa. Pripadne pan z ciech dovaza velmi malo jazdene moto za nizke ceny.
Ak chces novu moto, spytaj sa u predajcu aka je doba dodania.
Oboma kolesami dole kamo
@filim este by som radil zobrat uz moto so vstrekovanim (nie karburatorom/mi). Rovnomernost volnobehu, start za studena aj "cititelnost" vyfukovych plynov (napr.kamarat/ka na moto iduca za tebou) su u nich o dost lepsie.
@petulda333 neveriiim, ze si ju nevezme na bocne cesty uz pocas robenia VP...a myslim, ze toto napadlo aj @modrykolibrik.
@tinqua lenze to nevies naisto. A hned ho tu urazat a robit z neho pomaly zabijaka je otras
@petulda333 vies, tak ti poviem...je to len dedukcia, mlady chalan podla pisania a otazok, byva u rodicov a svoj prvy uver si berie na motorku...vp od 700 hore, nova motorka od 7k hore...ako vie ze ho to bude bavit? Urcite uz na motorke sedel a pohybuje sa medzi kamosmi motorkarmi..a ja nehovorim, ze zabijak, nikto normalny nesada na motorku ci do auta, ze to ide napalit do zastavky alebo zrazat ludi na prechodoch...len prilezitost robi zlodeja
@tinqua kamoska robila tiez vodicak na motorku a predtym na nej nikdy nesedela,len sa jej pacili a teraz je to jej zivot. To su take typicke dedukcie,nic neviem ale musim pisat
@petulda333 okej, ja zas poznam ludi co presne spravili co pisem 🤷♀️ ci s autom alebo motorkou
@tinqua ale to neznamena,ze to robia vsetci
@petulda333 ach ok...kazdeho napadne to s cim uz ma skúsenosť a ze nemam velku doveru v dvadsatrocnych chalanov a v mieru ich zodpovednosti je dosledok...ale ved autor sa ohradi ked sa zobudi ak mu to ani nenapadlo...
Keď si môj syn v 17tich kupoval motorku musel som ju dat na svoje meno lebo v poisťovni mi nechceli na neho spraviť PZP kvôli veku.

@filim vlastnit podla mna mozes cokolvek... Nie je mi uplne jasne, preco by malo byt "cim skor tym lepsie"... ved naopak posetri a menej si pozicias...