icon

Môžete mi dať vaše rady, ako sa vyrovnať so stratou blízkeho? 😭

milena866
17. aug 2020

V piatok mi zomrel krstný otec nešťastne spadol ...môžete mi poradiť ako sa mam s tým vyrovnať . Stále ho mám v hlave 😭

nika82
17. aug 2020

uprimnu sustrast, jedina suca rada je ze chce to cas je to prilis cerstve

fokuska
17. aug 2020

@milena866 Je to take klise, ale chce to cas. Nechaj emociam volny priebeh - smut, vyplac sa, pis si dennik, vypis sa tuto na fore, alebo vyrozpravaj sa rodine, kamoske - to vsetko k tomu patri a nemusis sa za to hanbit. Vela ludi to znasa trosku lepsie po pohrebe, ked sa oficialne rozluci a postupne to tak v sebe "uzavrie". Nezabudnes, nezmieris sa s tym mozno, len sa s tym naucis zit a nejako ten fakt akceptovat a ako zivot pojde dalej, tak sa ta bolest postupne bude obrusovat.

milena866
autor
17. aug 2020

Som stoho strašne nešťastna ... Nemôžem ani spávať ani jesť . Blbá náhoda že spadol a zabil sa 😭😭😭

olino17
17. aug 2020

@milena866 uprimnu sustrast.... nahody neexistuju, co sa malo stat, sa stalo... posuva ta to vpred 😘

fokuska
17. aug 2020

@milena866 Ak si veriaca - ked mas krstneho, tak asi si - tak skus najst pokoj v modtlibe, pripadne sa porozpravaj s knazom. Niekomu pomoze sedenie so psychologom - aby lepsie vedel spracovat svoj zial. Niekomu zas staci pokec s kamoskou.
Vyrozpravaj sa pokojne aj tu, teraz mas v sebe pretlak emocii - sok, smutok, bolest.
Ale jest musis, aj sa pokusit vyspat - urcite by krstny nebol rad, keby videl ze sa trapis. Take zakladne potreby sa musis snazit splnit aj teraz v takom tazkom case.

jajka71
17. aug 2020

Kazdemu pomoze nieco ine, jednemu vyplakat sa, inemu na cas zmenit prostredie, dalsi potrebuje zamestnat si hlavu aby sa musel sustredit na vykon narocnych ukonov a nemohol mysliet na ine, niekto listuje vo fotkach s nebohym a rozprava mu.....niekto potrebuje sa rozlucit s osobou nejakym symbolickym sposobom (pustit papierovu lodku do potoka...balon s menom....odkaz v balone....). Nikdy nevieme dna ani hodiny a je to nevyspytatelne....ale treba si najst sposob ako si to ulahcit a jasne je jedine, isto by nechcel aby si preplakala zvysok zivota, skus robit vsetko najlepsie ako vies a povies si, ze by bol na teba hrdy, ci vytvor si ritual, ktory budes robit, napr.napises list, dennik....vypovies vsetko, co by si povedala jemu, cokolvek co pomoze tebe a neublizi nikomu ;)

milena866
autor
17. aug 2020

@olino17 myslíte si že čo sa malo stať sa stalo ja tomu stále neviem uveriť 😭😭😭😭

janulik_95
17. aug 2020

@milena866 úprimnú sústrasť.. Mne takto zomrel dedko.. Spadol na schodoch a dostal krvácanie do, mozgu.. Zavolali nám, že zomrel presne v deň Vianoc.. Chce to len čas :/

milena866
autor
18. aug 2020

@janulik_95 ďakujem veľmi pekne