Môžete mi dať vaše rady, ako sa vyrovnať so stratou blízkeho? 😭
V piatok mi zomrel krstný otec nešťastne spadol ...môžete mi poradiť ako sa mam s tým vyrovnať . Stále ho mám v hlave 😭
@milena866 Je to take klise, ale chce to cas. Nechaj emociam volny priebeh - smut, vyplac sa, pis si dennik, vypis sa tuto na fore, alebo vyrozpravaj sa rodine, kamoske - to vsetko k tomu patri a nemusis sa za to hanbit. Vela ludi to znasa trosku lepsie po pohrebe, ked sa oficialne rozluci a postupne to tak v sebe "uzavrie". Nezabudnes, nezmieris sa s tym mozno, len sa s tym naucis zit a nejako ten fakt akceptovat a ako zivot pojde dalej, tak sa ta bolest postupne bude obrusovat.
Som stoho strašne nešťastna ... Nemôžem ani spávať ani jesť . Blbá náhoda že spadol a zabil sa 😭😭😭
@milena866 Ak si veriaca - ked mas krstneho, tak asi si - tak skus najst pokoj v modtlibe, pripadne sa porozpravaj s knazom. Niekomu pomoze sedenie so psychologom - aby lepsie vedel spracovat svoj zial. Niekomu zas staci pokec s kamoskou.
Vyrozpravaj sa pokojne aj tu, teraz mas v sebe pretlak emocii - sok, smutok, bolest.
Ale jest musis, aj sa pokusit vyspat - urcite by krstny nebol rad, keby videl ze sa trapis. Take zakladne potreby sa musis snazit splnit aj teraz v takom tazkom case.
Kazdemu pomoze nieco ine, jednemu vyplakat sa, inemu na cas zmenit prostredie, dalsi potrebuje zamestnat si hlavu aby sa musel sustredit na vykon narocnych ukonov a nemohol mysliet na ine, niekto listuje vo fotkach s nebohym a rozprava mu.....niekto potrebuje sa rozlucit s osobou nejakym symbolickym sposobom (pustit papierovu lodku do potoka...balon s menom....odkaz v balone....). Nikdy nevieme dna ani hodiny a je to nevyspytatelne....ale treba si najst sposob ako si to ulahcit a jasne je jedine, isto by nechcel aby si preplakala zvysok zivota, skus robit vsetko najlepsie ako vies a povies si, ze by bol na teba hrdy, ci vytvor si ritual, ktory budes robit, napr.napises list, dennik....vypovies vsetko, co by si povedala jemu, cokolvek co pomoze tebe a neublizi nikomu ;)
@milena866 úprimnú sústrasť.. Mne takto zomrel dedko.. Spadol na schodoch a dostal krvácanie do, mozgu.. Zavolali nám, že zomrel presne v deň Vianoc.. Chce to len čas :/

uprimnu sustrast, jedina suca rada je ze chce to cas je to prilis cerstve