icon

Môžu cudzí ľudia sedieť vo vchode obytného domu?

akiana
13. jún 2023

Ahojte, snad sa niekto vyzna, ako riesit tento problem.

Mame byt v dome v centre, kde su este 3 dalsie byty. Teda nebytove priestory su v spolocnom vlastnictve. Nenasla som ale na googli, ci do toho spadaju schodiky veduce k vchodovej brane, a tu vznika problem.

Kedze je to relativne frekventovana staromestska ulica, tieto schodiky kazdorocne od jari pocas celeho leta vyuzivaju vo volnom case rozne individua ako lavicku. Vychadzam z brany a na tyzdennej baze zakopnem o nejakeho typka, ktory si tam popija pivo z plechovky a fajci. Samozrejme po nich ostava bordel, lenze ten bordel je na ulici, co uz nespada pod nas majetok.

Teraz tu pisem, lebo sa situacia znova zopakovala pri mojom prichode domov. Slusne som sa ho opytala, ci na niekoho caka, on mi drzo odvetil ze nie, a ze preco sa pytam. Tak som mu povedala, ze preto, lebo toto je obytny dom v sukromnom vlastnictve. Doteraz sa nepohol z miesta.

Mam vobec pravo volat policiu, ak neposkodzuje majetok, iba tam polopate povedane obsmrda? Alebo ako postupovat? Dakujem!

*Este dodam, ze sme v Nemecku

tosomja
13. jún 2023

@akiana nemáte správcu? Treba to s ním riešiť. A pýtať sa. U nás tiež vysedávajú pred domom na našom múriku pubertiaci, tiež pivo, redbul a chichot do neskorých hodín. No kým mi nezničia bránu, nehádžu nič do dvora, tak nech si tam sedia. Aj my sme sedávali najlepšie na cudzích schodoch pri bytovke.

akiana
autor
13. jún 2023

@tosomja No ved sa pytam. Ze ty si tiez sedavala na cudzich schodoch je sice pekne, ale moj problem to neriesi.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
akiana
autor
13. jún 2023

@martinq54 Nie, a uzavriet alebo oplotit sa to ani neda. Skoda no

melanta
13. jún 2023

@akiana ak je v meste zákaz pitia na verejnosti (s výnimkou reštauračných a barových terás), čo v mnohých mestách a krajinách je, môžeš to riešiť privolaním polície ak pijú alkohol. Zároveň, ak je schodisko spoločným majetkom vlastníkov bytov, tak môžeš ho vyhodiť, pretože sedí na súkromnom vlastníctve, ak odmietne môžeš privolať políciu. Či a na ako dlho to pomôže je zrejme otázne.

melanta
13. jún 2023

@tosomja aj my sme sedávali na schodiskách. Ale ako deti. Ak by mi sedávali na schodisku dospelí, cudzí, pijúci alkohol, tak veru vadilo by mi to a nenapadlo by ma to porovnávať s hrajúcimi sa deťmi.

akiana
autor
13. jún 2023

@melanta No ved to si prave nie som ista s tym schodiskom vonku, ci to stale spada pod spolocne vlastnictvo. Zistim to. A s pitim alkoholu na verejnosti je to ako vravis.

syslik81
13. jún 2023

zajdi na mestky urad a popytaj sa na to ... pochybujem ze tu niekto bude vediet zakony ake maju v nemecku ... ale osobne si myslim pokial tam nieje tabula a ani zakaz uzivania alkoholu v zone tak policajti ti nepomozu ..

melanta
13. jún 2023

@syslik81 nemusí byť tabuľa na zákaz alkoholu. Na Slovensku je bežné, že mesto má zákaz pitia alkoholu na verejnosti a platí to pre všetky verejné plochy v meste/obci a nie sú k tomu žiadne tabule. Takže ak takýto zákaz je, privolaní policajti to budú riešiť ako priestupok s možnou pokutou.

syslik81
13. jún 2023

@melanta tabulka ze sa jedna o sukromny majetok a je tam zakaz sedenia

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
petulda333
13. jún 2023

@oonnaganamakusai tebe je co? Ty v kazdej diskusii nadavas na cudzincov. Ty musis byt velmi prijemny clovek

melanta
13. jún 2023

@petulda333 tá bola nervná už keď nick vymýšľala, tak nečudo, aké nervózne bludy tu píše 😂

petulda333
13. jún 2023

@melanta 🤣🤣🤣

akiana
autor
13. jún 2023

@oonnaganamakusai Co? Tych typkov tu oxiduje tolko, ze ani nemam cas registrovat, kto je migrant a kto nie, ale mozem ti povedat, ze sa tu vyskytuje rovnomerne cele etnicke a rasove spektrum. Mimochodom, ja som Slovenka v Nemecku, takze som co? Presne tak, migrant.

A k tej fotke - nie, nedam sem fotku, lebo keby som fotila a zverejnovala fotky ludi bez ich suhlasu, dostanem sa do problemov ja.

vanilkovazmrzka
13. jún 2023

@oonnaganamakusai ja by som povedala, ze hlavne ona - autorka - je v tom nemecku migrant, ty inteligent 😂😂😂

annm81
13. jún 2023

@oonnaganamakusai A ty si inak v poriadku? Áno, je dosť možné, že je to migrant. A tiež je dosť dobrá šanca, že je z východnej Európy - Poliak, či Slovák (taká skupinka permanentne ožratých vulgárnych Slovákov sa dala často stretnúť napr. na hlavnej stanici v Mníchove. To si mala na mysli?

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
akiana
autor
13. jún 2023

@oonnaganamakusai Nepotesim ta, ale tento konkretne dnes bol bielej pleti. A ked chces sondu do demografie asocialov v Nemecku, zapni si RTL+. Tam mas cely format o bielych, etnickych Nemcoch, ktori dobrovolne poberaju Hartz 4, lebo su lenivi robit. A kto im to hradi? Okrem ineho aj migranti, ktori riadne platia dane, napriklad ja.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
akiana
autor
14. jún 2023

@oonnaganamakusai A ja mam 10000 videi, kde bieli bodaju deti, biju deti, znasilnuju, okradaju ludi. Co z toho vyplyva? Ze asocialov mas zastupenych v kazdej farbe pleti, a v krajinach s prevazne bielym obyvatelstvom je tiez viac bielych asocialov. To su fakty, ziadne klamstva.

P.s.: momentalne sa riesi kauza, kde jeden velmi biely vychodonemecky spevak zo slavnej kapely dava fanusickam drogy a potom ich bije a nuti do sexu. Aku ma farbu pleti? Trikrat hadaj.

A teraz sa bez ukludnit.

lenkakravcova
14. jún 2023

@akiana volať políciu, pripadne dať aspoň nejakú cedulku, že zakázaná konzumácia alkoholu na verejnosti.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
akiana
autor
14. jún 2023

@oonnaganamakusai Nie, ze by to nejako suviselo s temou, ale ohrdnuty bol skor on, ked ju nadrogovanu zbil. Tie modriny si asi neurobila sama, ze ano. Ja osobne som bola za svoj zivot milionkrat v backstage a nie, nie je to automaticke povolenie, mat s tebou sex. Nikto, kto je aspon trochu normalny, to tak neberie.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
akiana
autor
14. jún 2023

@oonnaganamakusai Ty si dobre hlupa. Muzov je tam viac, pretoze celkovo beha okolo kapiel viac muzov. No a aj ked pripustam, ze zeny tam mozu byt z roznych dovodov, stale to neznamena, ze su povinne mat s niekym sex, pripadne su tam na to, nechat sa znasilnit. Ty ked ides na rande, tiez dopredu ratas so znasilnenim, ked zistis, ze toho typka vlastne nechces? To co su za stredoveke nazory?

simca06022011
14. jún 2023

Treba riesit spravcu bytovky, nakolko u nas sa aj na individua pod oknom volala policia... a odsikovali ich, rovnkao tak ked sa niekomu usalasia pred obchodom a pod, tiez ich pridu vypoklonkovat. Urcite sediet niekde a pit este aj zavadzat pred vchodovymi dverami je cez... A napr aj pozemok okolo bytovky patril k nasej bytovke, z tohto dovodu sme v okoli dali odstranit vsetky lavicky, a veci na ktorych sa dalo sediet okrem detskeho ihriska... a to ze tam nie je plot, neznamena ze ti tam hocikto bude posedavat a robit "bordel". TO je taka krasna vyhovorka v SR, ludia si myslia, ze kde nie je metrovy plot, vsade mozu ist, korzuju ludom cez pozemky atd, az nakoniec ludia musia stavat ploty... vyhovorka "cudzincov", ved nie je tu plot.. ked mam les, mam to oplitit, ked mam dom mam to obohnat plotom 3 metrovym, parkovacie miesta oddelit, cestu prehradit rampou... kde sme? :DDD Aj keby ste tam mali cedulu sukromny majetok, aj tak sa najdu dementi, ktori to ignoruju (mali sme a v kuse sme riesili zapratanu ulicu autami, lebo vsak kde inde zaparkovat? na niekoho pozemku hocikde kde sa da :D)
Cize ja by som zacala spravcom, a popytala sa co viem robit. Ake su podmienky v DE, pri ich toleranicii k vsetkemu tazko povedat. Nemam s tym skusenosti.

vevesh
14. jún 2023

@akiana schody budu na 99,9% vo vlastnictve vlastnikov bytov (majitela budovy). Dat tabulku pozor sukromny majetok, zakaz vstupu/sedenia na schodoch a privolat policajtov. Sedenim na schodoch okrem ineho blokuju unikovu cestu (a aj alkohol je zakazane konzumovat na namestiach a staniciach-to neviem, ci spadate). U nas jedny obyvatelia si dali tabulku na travnik pred dom zakaz sr*nia pre psov a ked sa policia privola, pokutuju 50e ...

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená