Musím sa pýtať na použitie toalety na benzínke?
Dobrý deň chcela by som sa opýtať len tak pre zaujímavosť či sa musím na pumpe pýtať či môžem ísť na záchod. Stala sa nám s priateľkou taká situácia, že sme prišli na pumpu, pozdravili sa a nasmerovali rovno na záchod potom čo sme boli 3 h aute. Pani na mňa šokovane pozerala že kam ja idem tak som sa pre istotu spýtala, či idem správne na záchod - ona mi vraví že áno a začala citovať: ,,dobrý deň môžem použiť prosím váš záchod” tým naznačila že som sa mala spýtať, či môžem ísť - len som na ňu pozerala a spýtala sa jej to len pre zdvorilosť a následne odišla na záchod. Keď sme vyšli von sa jej priateľka spýtala že odkedy to funguje tak že sa musím na verejnej pumpe kde je verejný záchod pre ľudí, ktorí dlho cestujú pýtať, či tam môžem ísť - ona povedala, že to tak vždycky bolo a že vždy sa ako zákazník, ktorý si nič nekupujee mám pýtať či môžem použiť toaletu. Moja priateľka jej na to povedala, že čiže podľa toho čo hovoríte vy ja ako dlho cestujúci človek mám prísť na verejný záchod resp. na verejnú pumpu a ešte sa pýtať či môžem použiť ten záchod ktorý tam je presne za tým účelom za akým účelom ho ja chcem použiť. Pani predavačka na to povedala resp. sa spýtala či vieme ako to funguje v Maďarsku, na to jej bolo povedané že áno vieme lenže v Maďarsku to funguje tak že si zaplatíte 0,50 € a vráti sa vám 0,50 € ma na papieriku ktorý môžte použiť v tej predajní hneď alebo až potom čiže dáte 0,50 € a vráti sa mám 0,50 €. Pani povedala: ,, lenže ja upratujem tie záchody ja tu ešte aj hotdogy robím” načo ja som jej povedala že to má v náplní práce a že je za to platená - ona povedala že nie že toto nemá v náplní práce - len som na ňu pozerala nechápajúc pretože pokiaľ dobre viem aj keď si pozriete inzeráty ktoré hľadajú alebo ponúkajú prácu máte v náplní predávať tovar, dopĺňať tovar, umývať priestory a zabezpečovať predajňu a okrem toho aj robiť hotdogy- povedala som iba tolko nech dá výpoveď keď robí niečo čo nemá robiť a odišla som preč v nemom úžase - chcem sa spýtať aký máte názor vy a či sa vám niečo niekedy stalo poprípade či to je nejaká politika na pumpách že sa mám pýtať či môžem teda použiť verejnú toaletu po dlhej ceste. Podľa tejto myšlienky ktorú ona má by som sa mala aj na diaľničných pumpách pýtať že či môžem ísť na záchod keď idem natankovať pričom reálne tam je presne kvôli tomu že ľuďom treba cikať.
Ďakujem
@mk1111111111 Mna len zaraza, ako pumparka moze vopred vediet ze zakladatelke ide len na WC a nic nekupi? Aj ked tankujes ci daco kupujes sa vazne pytas ci mozes ist na WC?
Si predstav, ze kazdy clovek co pride na pumpu sa pyta ci moze pouzit WC. Postavis sa do rady a opytas sa? Ci len tak ides dopredu kym obsluhuju ineho zakaznika a riesis povolenie pouzit WC?
Pripadne ked pride bus plny turistov, ktori idu vacsinou len curat, kazdy ma ist sa opytat, ci moze ist na WC?
@mircalla ked tankujem, tak sa nepytam, ak v meste zastavim na parkovisku pred pumpou a netankujem, tak sa spytam, necakam, pytam sa hned, ako vojdem, ale tak mne to nerobi problem ja som zhovorciva 😝
@mircalla bus turistov nepride na pumpu v meste
@mk1111111111 Pride na pumpu na dialnici. Ma sa kazdy pytat? Cize pumpar blokuje a ty ides za nim a pytas sa, ci mozes ist na wecko...Mna by porazilo na jeho mieste
@mircalla podla diskutujich by mali mat dve fronty . na tovar a na pytajucich sa na wc, a cely bus všetci 30 do fronty pekne
@ddomcca Ja si nemyslím, že benzínové pumpy sú také "chudobné", aby ich zruinovala návšteva vec. Oni si to vykompenzujú a nahrabú si peniaze predajom predražených vecí a blbostí, ktoré normálne v potravinách stoja o polovicu menej.
Pumpárka už z ľudského hladiska mohla uznať, že po dlhej ceste potrebovala autorka navštíviť wc. Veď ani ona nevie, kedy sa jej môže niečo podobné stať.
A upratovať wc je v náplni práce pumpárky, pretože to je súčasť prevádzky. Ak nie je s takouto prácou spokojná, nech ide robiť inde. Kde to predpokladám tiež nebude med. Alebo sa mala lepšie učiť a byť inžinierka.
Autorka: ja by som s ňou ani nediskutovala, poďakovala by som, pozdravila a odišla preč. Zbytočný výdaj energie na debatu s ňou.
@oli18 No keď bezplatný záchod neexistuje nikde, tak aj na pumpe si majú dať "ceduľu" : "Poplatok za použitie wc je toľko a toľko €". Nie ? Nemali to tam. Autorka by predpokladám normálne zaplatila. A že to majú v zahraničí ? Ona bola na SVK, nie v zahraničí.
Benzínové pumpy nie sú žiadny chudáci, netreba ich až tak ľutovať. Tam sa točia milióny.
Nie je to ako malý súkromník.

Ja to vidim takto. Samozrejme, ze pouzit WC na dialnici je OK, ved kam inam by ste isli. Ale, pouzitie wc na prevadzke v meste je uz o inom. I ked si myslim, ze, ked musis, tak musis. Len, treba byt troska slusnejsi, a ak sa prechadza priamo cez prevadzku, tak aspon podakovat. Ja sa bezne spytam, ci mozem zbehnut na WC, nikto mi nikdy nepovedal, ze nie a z krasy mi tiez neodpadlo. Je to elementarna slusnost.
Ved si postavte svoju prevadzku, ci uz cerpacku, ci restauraciu, ci ine..., majte tam aj WC a som zvedava, ako by sa vam pacilo, keby vsetci okoloiduci tam chodili. Vy potom nakupujte za SVOJE cistiace pristriedky, WC paprier, parier na ruky a plattte upratovacku, co to bude chodit stale umyvat. Pozrite sa na to, aj z tejto strany a vsetci budu spokojni.