icon

Musím sa pýtať na použitie toalety na benzínke?

ddomcca
12. jan 2024

Dobrý deň chcela by som sa opýtať len tak pre zaujímavosť či sa musím na pumpe pýtať či môžem ísť na záchod. Stala sa nám s priateľkou taká situácia, že sme prišli na pumpu, pozdravili sa a nasmerovali rovno na záchod potom čo sme boli 3 h aute. Pani na mňa šokovane pozerala že kam ja idem tak som sa pre istotu spýtala, či idem správne na záchod - ona mi vraví že áno a začala citovať: ,,dobrý deň môžem použiť prosím váš záchod” tým naznačila že som sa mala spýtať, či môžem ísť - len som na ňu pozerala a spýtala sa jej to len pre zdvorilosť a následne odišla na záchod. Keď sme vyšli von sa jej priateľka spýtala že odkedy to funguje tak že sa musím na verejnej pumpe kde je verejný záchod pre ľudí, ktorí dlho cestujú pýtať, či tam môžem ísť - ona povedala, že to tak vždycky bolo a že vždy sa ako zákazník, ktorý si nič nekupujee mám pýtať či môžem použiť toaletu. Moja priateľka jej na to povedala, že čiže podľa toho čo hovoríte vy ja ako dlho cestujúci človek mám prísť na verejný záchod resp. na verejnú pumpu a ešte sa pýtať či môžem použiť ten záchod ktorý tam je presne za tým účelom za akým účelom ho ja chcem použiť. Pani predavačka na to povedala resp. sa spýtala či vieme ako to funguje v Maďarsku, na to jej bolo povedané že áno vieme lenže v Maďarsku to funguje tak že si zaplatíte 0,50 € a vráti sa vám 0,50 € ma na papieriku ktorý môžte použiť v tej predajní hneď alebo až potom čiže dáte 0,50 € a vráti sa mám 0,50 €. Pani povedala: ,, lenže ja upratujem tie záchody ja tu ešte aj hotdogy robím” načo ja som jej povedala že to má v náplní práce a že je za to platená - ona povedala že nie že toto nemá v náplní práce - len som na ňu pozerala nechápajúc pretože pokiaľ dobre viem aj keď si pozriete inzeráty ktoré hľadajú alebo ponúkajú prácu máte v náplní predávať tovar, dopĺňať tovar, umývať priestory a zabezpečovať predajňu a okrem toho aj robiť hotdogy- povedala som iba tolko nech dá výpoveď keď robí niečo čo nemá robiť a odišla som preč v nemom úžase - chcem sa spýtať aký máte názor vy a či sa vám niečo niekedy stalo poprípade či to je nejaká politika na pumpách že sa mám pýtať či môžem teda použiť verejnú toaletu po dlhej ceste. Podľa tejto myšlienky ktorú ona má by som sa mala aj na diaľničných pumpách pýtať že či môžem ísť na záchod keď idem natankovať pričom reálne tam je presne kvôli tomu že ľuďom treba cikať.
Ďakujem

Strana
z8
abbey1
12. jan 2024

Môžem dotaz, o akej verejnej benzínke s verejnými wc píšeš?

jj298
12. jan 2024

@ddomcca nie je to verejne wc. A primarne je urcene pre zakaznikov. Zatial sa mi ale nestalo ze by ma niekto ziadal o povolenie. Vojdem, pozdravim a pokracujem. Pri odchode detto.
Tvoja debata s predavackou bola uplne odveci.

ddomcca
autor
12. jan 2024

@abbey1 nerozumiem, chcete nazov pumpy? Ak ano, bola to slovnaftka, ak ste sa pytali na nieco ine, skuste prosim inak

oli18
12. jan 2024

Trocha sa mylis. Pumpy su sukromne a su pre zakaznikov, ktori prave tankuju, alebo sa zastavia si nieco ine kupit. Medzi slusnymi ludmi je samozrejme, ze ak som im ziadnu trzbu neurobila, len chcem pouzit ich WC, spotrebovat ich vodu, toal papier a elektrinu, slusne pozdravim a opytam sa, ci mozem pouzit ich WC a co platim. Jasne, ze povedia, ze ano a neinkasuju nic (hoci by mohli).

ddomcca
autor
12. jan 2024

@jj298 je to pumpa, ktora ma volny pristup k zachodu pre “cestovatelov”, preto ju nazyvan verejny zachod.

moonlight1210
12. jan 2024

Wc je sice pre zakaznikov benzinky. Ale vsetci zvyknuti, ze ho pouziva kazdy. I ten, co tam nenakupi a nenatankuje.
V zahranici to riesia poplatkom za pouzitie pri vstupe.

No i tak som sa este ani na Slovensku nestretla s tym, ze by ma niekto cvicil, ze som si nevypytala povolenie.

ddomcca
autor
12. jan 2024

@oli18 no ja som v tom nazore, ze pumpy na cestach su pre vsetkych, ktori potrebuju pouzit toaletu, inak by ludia, ktori nepotrebuju natankovat ani kupit nic cikali a vykonavali inu potrebu okolo ciest a dialnic.

abbey1
12. jan 2024

@ddomcca Mňa zaujímalo, kde dnes na SVK existuje verejná benzínka s verejným wc. To je všetko.

ddomcca
autor
12. jan 2024

@moonlight1210 ano, presne preto som sa pytala ci sa to niekomu stalo a ci to je nejake nepisane pravidlo pytat sa na to alebo tak.

pe_mi
12. jan 2024

Tak toto ma pobavilo,našinec sa má spýtať na slovenskej pumpe,či môže použiť WC a čo je dlžný?

oli18
12. jan 2024

@ddomcca precitaj si este raz, co ti piseme a uz sa nestrapnuj.

zuzanaete
12. jan 2024

Nestretla som sa s tym, ze by niekto vyzadoval povolenie ist na wc alebo mal s tym problem. Ale nemusime sa zase ani presviedcat o tom, ze su to verejne wc. Su to sukromne wc a majitelov ich prevadzka nieco stoji. Preto je na mnohych uz zavedeny poplatok.

jj298
12. jan 2024

@ddomcca ty si ale mylneho nazoru. Pumpa je to iste ako restauracia a je len ich dobra vola ze nechaju hocikoho vycikat, prebalit dieta, umyt si okna….
Ale na tvoju otazku opytat sa nie je tvoja povinnost ale je to slusne. Pani ta na to upozornila ale asi ti vadi, ked niekto poukaze na slusne spravanie.

oli18
12. jan 2024

@pe_mi ved zriad si pre nasincov niekde bezplatne verejne WC a plat energie zo svojho. Je to porovnatelne.

janai1
12. jan 2024

@ddomcca verejné WC ani verejné pumpy neexistujú. WC na pumpe sú pre zákazníkov. To, že sa toleruje používanie aj od ludi ktorí si nič nekúpia je iba dobra vôľa majiteľov.
A to, že ťa pani upozornila na slušné správanie ťa teda riadne položilo...

viestta
12. jan 2024

@ddomcca pumpy pri cestach su predovsetkym pre tych co potrebuju natankovat. Mozu si tam aj nakupit a ako zakaznici mozu pouzit aj WC. Ked nie si zakaznk, tak by si sa mala spytat. ci mozes WC pouzit, pretoze personal to WC bude upratovat. Ale ked prejdes cez predajnu ako tela, tak sa necuduj, ze ta predavacka poucuje. Toto ta mali naucit doma.
(a verejne WC je vsade za poplatok, este som take nenasla, co by bolo zadarminko)

ddomcca
autor
12. jan 2024

@oli18 to, ze sa na nieco pytam a mam iny nazor ci som bola v inom nazore doteraz neznamena, ze sa strapnujem, ak mate ale potrebu nadsazovat sa za to, ze si myslite ze len ten vas nazor je spravny, prestante sa strapnovat vy. Ja som objektivna a normalne som sa spytala, dik za pochopenie

ddomcca
autor
12. jan 2024

@oli18 tie predavacky tiez neplatia energie zo svojho takze by im to mohlo byt jedno, upratovat by ich museli tak ci tak ci si nieco kupim alebo nie

oli18
12. jan 2024

@ddomcca okrem toho "verejny" bezplatny zachod uz neexistuje nikde na Slovensku. Vsade sa plati.

ddomcca
autor
12. jan 2024

@janai1 boze moj, chcela by som vidiet vas kolkokrat ste sa na pumpe pytali ci smete pouzit toaletu

dominikamacakova
12. jan 2024

Ja si vždy kúpim aspoň nejakú blbosť. Je mi trápne ísť tam len tak na wc. Je to presne to isté ako keby si vošla do reštaurácie a išla iba na záchod.

ddomcca
autor
12. jan 2024

@oli18 ja som naopak na slovensku este nebola na toalete na pumpe kde by sa platilo

janai1
12. jan 2024

@ddomcca ja si vždy na pumpe niečo kúpim. Nejdem ako teľa len tak použiť WC a ešte sa zdúvať keď ťa niekto upozorní

n3la
12. jan 2024

Za mna je to teda úplne normálne vojsť na benzínku pozdraviť a ist na wc. Zastavuje sa tam na zájazdoch či školských výletoch práve s týmto zámerom aby sa mali ist kde vycikať keďže odpočívadla nemajú všetky záchod. Nie nikdy som sa na povolenie nepýtala, nikdy som nevidela benzínku s napísom WC len pre zákazníkov či čosi podobne, takže tiež by som bola prekvapená 😃

ddomcca
autor
12. jan 2024

@viestta pochybovat o niekoho sluslej vychove len skrz tejto jednej veci je smutne

ddomcca
autor
12. jan 2024

@n3la dakujem ze ste to sem napisali, presne preto som sa spytala ci sa to uz niekomu stalo.

deninka233
12. jan 2024

@ddomcca ja si vždy pro forma dačo kúpim. Horalku alebo tic-tac, žuvačky… Na druhej strane málokedy ideme na benzínku len na záchod, minimálne aspoň decká vždy dačo chcú…

ddomcca
autor
12. jan 2024

@jj298 milujem ako vsetci narazate na slusnu vychovu pricom som len bola zaskocena lebo sa mi to nikdy nestalo a chcela sa spytat na skusenost inych

n3la
12. jan 2024

@ddomcca prirovnala by som to k nákupnému centru, tam tiež idem niekedy na záchod bez toho aby som si niečo kúpila, z toho mi vyplýva ale že by som mala ísť za sbskarom či sa môžem vycikat aj keď som neurobila tržbu, či ako 😄

kornelies
12. jan 2024

@ddomcca Toaleta na pumpe je urcena pre zakaznikov. Ked netankujem a potrebujem pouzit wc, aspon kupim drobnost, napr.zuvacky, kavu z automatu a prispejem zopar centami na prevadzku toaliet.
Keby si bola majitelka pumpy, tiez by sa ti nepacilo, ak by ludia iba vyuzivali toalety. Mudro urobili v zahranici, zaplat alebo chod do pola.

Strana
z8