icon

Musím sa pýtať na použitie toalety na benzínke?

ddomcca
12. jan 2024

Dobrý deň chcela by som sa opýtať len tak pre zaujímavosť či sa musím na pumpe pýtať či môžem ísť na záchod. Stala sa nám s priateľkou taká situácia, že sme prišli na pumpu, pozdravili sa a nasmerovali rovno na záchod potom čo sme boli 3 h aute. Pani na mňa šokovane pozerala že kam ja idem tak som sa pre istotu spýtala, či idem správne na záchod - ona mi vraví že áno a začala citovať: ,,dobrý deň môžem použiť prosím váš záchod” tým naznačila že som sa mala spýtať, či môžem ísť - len som na ňu pozerala a spýtala sa jej to len pre zdvorilosť a následne odišla na záchod. Keď sme vyšli von sa jej priateľka spýtala že odkedy to funguje tak že sa musím na verejnej pumpe kde je verejný záchod pre ľudí, ktorí dlho cestujú pýtať, či tam môžem ísť - ona povedala, že to tak vždycky bolo a že vždy sa ako zákazník, ktorý si nič nekupujee mám pýtať či môžem použiť toaletu. Moja priateľka jej na to povedala, že čiže podľa toho čo hovoríte vy ja ako dlho cestujúci človek mám prísť na verejný záchod resp. na verejnú pumpu a ešte sa pýtať či môžem použiť ten záchod ktorý tam je presne za tým účelom za akým účelom ho ja chcem použiť. Pani predavačka na to povedala resp. sa spýtala či vieme ako to funguje v Maďarsku, na to jej bolo povedané že áno vieme lenže v Maďarsku to funguje tak že si zaplatíte 0,50 € a vráti sa vám 0,50 € ma na papieriku ktorý môžte použiť v tej predajní hneď alebo až potom čiže dáte 0,50 € a vráti sa mám 0,50 €. Pani povedala: ,, lenže ja upratujem tie záchody ja tu ešte aj hotdogy robím” načo ja som jej povedala že to má v náplní práce a že je za to platená - ona povedala že nie že toto nemá v náplní práce - len som na ňu pozerala nechápajúc pretože pokiaľ dobre viem aj keď si pozriete inzeráty ktoré hľadajú alebo ponúkajú prácu máte v náplní predávať tovar, dopĺňať tovar, umývať priestory a zabezpečovať predajňu a okrem toho aj robiť hotdogy- povedala som iba tolko nech dá výpoveď keď robí niečo čo nemá robiť a odišla som preč v nemom úžase - chcem sa spýtať aký máte názor vy a či sa vám niečo niekedy stalo poprípade či to je nejaká politika na pumpách že sa mám pýtať či môžem teda použiť verejnú toaletu po dlhej ceste. Podľa tejto myšlienky ktorú ona má by som sa mala aj na diaľničných pumpách pýtať že či môžem ísť na záchod keď idem natankovať pričom reálne tam je presne kvôli tomu že ľuďom treba cikať.
Ďakujem

sardinka32
13. jan 2024

Ja som sa s bezplatnymi verejnými WCkami stretla naposledy v Anglicku, tam zrejme prevádzku dotovalo mesto. Čerpačka je súkromná. Ale myslím, že sa u nás toleruje, keď si tam odbehne aj niekto, kto potrebuje len WC, pretoze je vysoko pravdepodobné, že si tam nakoniec niečo kúpi. Takže sa to tomu majitelovi oplatí poskytovať "zadarmo"...nehovoriac o tom, že sortiment tam je veľmi predražený, čiže údržbu WC si ľahko vykryje. Predavačka nemohla vedieť, že keď vyjdeš von z WC, nič si nekúpiš, takže áno, je zvláštne, že sa do Teba pustila už pri vstupe...asi mala blbú náladu. Zrejme je nespokojná so svojou náplňou práce...teda že tie WC musí upratovať a bola by najradšej, keby ich používalo čo najmenej ľudí. Tých, čo si tam niečo kúpia či natankujú musí tolerovať, ale Vás brala ako zbytočných znečisťovateľov, po ktorých musí upratovať. Ak jej to teda nekázal majiteľ, aj to môže byť.

mamutka
13. jan 2024

@mircalla ďakujem. Vazne ja si ľudí čo takto pracujú veľmi vážim, neznášam mokro okolo umývadla, utriem to tam, keď mi spadne papier, čokoľvek, nenechám to tam, spratam, neznášam keď ženy po sebe nechávajú doslova hajzel. Ale zase nebude mi nikto sledovať a určovať kedy si idem len uľaviť a ešte ma aj buzerovat. Keby tam dali tie turnikety, tak tete ešte siahnu na plat, lebo chudáci majitelia museli veľa investovať, tak neostane na zamestnanca, také slovenské….

karolinakr
13. jan 2024

ty si tam neosrala misu, či hej? 🤣

karolinakr
13. jan 2024

ja som raz bola na porade, kde manažer sa pytal, že ako je možné, že ženy osierajú misy? toto sa u mužov nedeje
😂
upratovačka sa sťažovala

venusa85
13. jan 2024

@ddomcca ja som zažila,že keď sme šli na benzínke na wc,bez iného nákupu ci teda tankovanie,bolo treba zaplatiť . Nebolo to ale veľa

tiezjedna
13. jan 2024

@mamutka nič to nemení na fakte, že porovnávať preliezky a toalety je mimo. To je všetko. Mne fakt nemusíš vysvetľovať ten zvyšok, písala som v podstate to isté autorke.

kristiii
13. jan 2024

@karolinakr u nás sa v bývalej firme, kde som pracovala, sťažovala zas upratovačka na to, že v pánskom hajzliku sú spláchnuté (nespláchnuté) ob💩..té trenky 🙈, že to ona upratovať teda nebude. Išiel ich vyťahovať vedúci 😅

mamutka
13. jan 2024

@tiezjedna ja som neporovnávala preliezky a záchod, ja som napísala, že už sa asi aj za to mám cítiť že zneuzivam pumpu, lebo už je absurdne ako sa tu to iste rieši dva dni

tiezjedna
13. jan 2024

@mamutka celú debatu rozprúdila autorka predovšetkým tým, že označila čerpačku za "verejnú pumpu s verejným záchodom" ...

karolinakr
13. jan 2024

uzavrieme to tým, že si sa mala vycikať do stredu vozovky

karolinakr
13. jan 2024
mamutka
13. jan 2024

@tiezjedna to je fakt, od verejného wc to ma veľmi ďaleko

ddomcca
autor
13. jan 2024

@tiezjedna ak sa prescrollujete na zaciatky zistite preco som to tak nazvala.
Kazdopadne kazdemu ohladuplnemu kto si tu nazor vyjadril dakujem a tuto debatu ukoncujem, majte sa krasne

babulkomale
13. jan 2024

@oli18 to myslis vazne? Pytas sa na pumpach, ci inkasuju za wc? A netukaju si po cele, z akej jaskyne si vysla a preco sa pytas na samozrejme veci?
Akoze nehnevaj sa, oni tam blokuju, robia hotdogy, komunikuju so zakaznikom a ja tam vpadnem stiskajuc nohy co mi treba na wc ist a budem sa dozadovat pozornosti, aby som sa spytala na taku chobotinu, ze ci mozem ist na wc?
To mi pripomina niektore deti na ZS co si vynucovali pozornosť hlupymi zbytocnymi otazkami, na ktore kazdy poznal odpoved.
Ved pozdravim, idem na wc a nasledne s cistymi rukami si nieco kupim alebo dam kavu a stavam sa zakaznikom.

mircalla
13. jan 2024

@babulkomale Niektori su tu zaseknuti v 80-tych rokoch, no co uz....suhlasim s tvojim prispevkom

babulkomale
13. jan 2024

@mikadooo ako mohla pani vediet ze si nic nekupia? Ty ides s narucou hot dogov na wc? Alebo s kavou?
Neuveritelne co tu citam.

babulkomale
13. jan 2024

@mircalla az teraz pozeram ze tu je 7 stran o hajzli 😂😂😂
Akoze ja v kazdej jednej restike ked mi drobec zahlasil "cikat" som od dveri slusne zdravila a prosila ci mozeme bezat na wc a nasledne ponukala peniaze a nikdy si nechceli vziat.
Takze nepisem to z pohladu nejakeho zachodoveho vyuzivaca, ale pytat sa ako ziacik cudzej zeny ci mozem ist cikat alebo si prebalit vlozku, je absolutny nonsens.

mikadooo
13. jan 2024

@babulkomale to sa opýtaj autorky. Každopádne pokladníčka to vedela bez ohľadu na to, koľko tam bolo ľudí. Ja chodím na wc bez jedla a niekedy aj "len" na wc a niekedy aj bez opýtania. Každopádne, ak by sa mi toto stalo, tak sa slušne opýtam, či môžeme ísť na wc a nezačnem sa s predavačkou hádať, že tie wecka sú verejné.

oli18
13. jan 2024

@babulkomale mam na mysli prazdnu pumpu, kde na mna pozeraju, ako na zadavatelku. Nemam cukrove usta a nerobi mi problem byt mila, ak od niekoho nieco chcem. Mnohym z tejto temy ano a tebe zrejme tiez. 🤷‍♀️

oli18
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
13. jan 2024

@oli18 mne isto nie, pracujem s ludmi a rozosmejem aj najvacsieho mrzuta.
Pises hluposti a hnevas sa, ze sa teraz vsetci nejdeme pytat cudzich ludi, ci mozeme pouzit wc.

hefo
13. jan 2024

Pokiaľ tam nemajú napísané, že je WC spoplatnené alebo len pre zákazníkov, alebo že si treba vziať pri pulte kľúč, tak sa nikdy nepýtam. A mám dojem, že na slovenských diaľniciach je to nejako v zmluve s NDS, že WC nebude spoplatnené, minimálne na žiadnej pumpe na diaľničnom odpočívadle som ho spoplatnené resp. len pre zákazníkov nevidel.

Proste narazila si na frustrovanú kravu, tak sa z toho len oklepať a ísť ďalej.

lneviemmeno
13. jan 2024

Akurat som si spomenula na tuto temu 😀 isla som na mensiu benzinku v BA, isla som primarne kvoli wc ale zaroven som bola hladna, tak som mala v plane si kupit hotdog. Dvaja predavaci tam boli, hned pozerali na mna, tak som sa opytala zo slusnosti, ci mozem pouzit wc a ze si potom nieco kupim a oni zlati, ze nech sa paci 😀 ale realne v tomto pripade by mi bolo aj tak blbe si nieco male nekupit, lebo tam nebolo ani nohy a ich pohlady smerovali len na mna 😅

lubka2510
Autor odpoveď zmazal
valeria_h
14. jan 2024

Inak ja neviem čo sa stále navážate do autorky, že je teľa a že nepozdravila, pritom niekoľkokrát napísala, že pozdravila. Tak kto je teliatko a ešte nechápavé? Už vás vidím ako si všetky kupujete bagety a predražené veci z benzínky a zdravíte nahlas a pýtate si dovolenie ísť na wc, ale zasmiala som sa dobre 😁

oli18
14. jan 2024

@babulkomale zaujimave, ze s mojimi hlupostami suhlasi vacsina, s tvojou mudrostou malokto. 😁A nevsimaj si ma. Diky. Česť.

valeria_h
14. jan 2024

@oli18 Väčšina koho? Koníka? To má nejakú výpovednú hodnotu?😆

valeria_h
14. jan 2024

Na benzínkach necháme za rok nekresťanské peniaze, preto mi príde úplne mimo sa pýtať ako žiačik v škole, či môžem ísť cikať.

mircalla
14. jan 2024

@oli18 To si ako vypocitala? Podla mna minimalne polovica prispevkov je o tom, ze pytat sa na zachod je absurdne. Okrem toho tazko sa vyjadrit, kedze daco napises a nasledne zmazes

natalienka12
14. jan 2024

Och, 7 strán o WC na benzínke, to fakt sa môže stať len tu. Podľa mňa situácia, ktorú opísala autorka, sa reálne nestala, resp. nestala sa tak, ako ju opísala. Takáto zamestnankyňa by tam už totiž dávno nepracovala, ak by takto vyletela na zákazníka, hoci aj neplatiaceho, ale stále potenciálneho. No a samozrejme sa stotožňujem s tým, že wc na benzínke nie je "verejné" a nie je pre cestujúcich, ale pre zákazníkov. Majitelia však tolerujú aj ľudí, ktorí ho len prídu použiť a neurobia tržbu. Neverím tomu, že by nejaká predavačka si dovolila "buzerovať" zákazníka, že má poprosiť, či môže použiť wc. na benzínkach sú všade kamery, aj v interiéri, a to také, že keď si to majiteľ priblíži, tak vidí aj zubný kaz. Benzínky sú miesto, kde sa často stávajú lúpeže, ich kamerový systém je vždy na špičkovej úrovni. Je úplne scestné sa pýtať predavačky na benzínke, či môžem použiť wc. Ak už ho treba použiť, tak použijem a nebudem ako trápka hádzať drobné na pult ako žobrákovi do misky. Ale zase na strane druhej si musí autorka uvedomiť, že wc na benzínke nie je verejné a nie je pre ľudí, čo dlho cestujú, ako si ona vykladá. Wc je tam pre zákazníkov, čo čerpajú pohonné hmoty alebo si kúpia nejaké jedlo, či kávu. Majiteľ benzínky nepostavil wc a neudržiava ich preto, aby sa cestujúci mali kde vycikať.