icon

Muž si chce kúpiť škrečka

19. feb 2023

Ahojte poraďte.. Muž chce kúpiť škrečka v minulosti mal viacerých.. Chce to aj koli malej bude mať 4 roky.. Ja stým nesúhlasím ale muž si ide za svojím.. Staral by sa oňho on.. Keď sa to pravidelne čistý nesmrdi to? Nieje z toho zbytočný bordel? A nedajú sa od neho chytiť choroby? Vďaka

Strana
z2
bilancia
20. feb 2023

mali sme skrecka a budeme mat dalsieho. su nenarocne ale treba si nastudovat starostlivost o nich , vela ludi ich drzi v malych klietkach ci akvarkach, potrebuju vacsi priestor, potom tak nevymyslaju, nekusu a nesmrdi to . odporucam ,ak nechce niekto investovat vela ale mat super priestor pre hlodavca ,tak takyto box https://www.ikea.com/sk/sk/p/samla-skatula-prie...

williamska1
20. feb 2023

pokiaľ sa o neho bude starať, ako nemáš sa čoho báť, je to nenáročné zvieratko, chytiť o d neho nemá čo a pokiaľ mu bude pravidelne čistiť, tak ho isto cítiť nebudeš

simca06022011
20. feb 2023

@bilancia mam velku klietku pre skrecka aj s poschodim, a aj tak ten byvaly vymyslal aj hryzol... cize to nie je len o tom priestore ale aj povahe ;) a piliny smrdia ked su zacikane stare... ked sa menia rpavidelne nesmrdia - tym padom tam rozmer nehra az taku rolu (to s pilinami mam otestovane, dcera po vyse tyzdni menila piliny, nesmrdelo nic, ale to vedlo s nimi mi pekne krasne nechala v kupelni, ktoru nepouzvaime, ze potom vyhodi.. a za tyzden ked som tam isla umyvat dlazku tam bol taky mysaci smrad ze koniec) .
ALe pre spokojnost toho zvera mu treba urobit aktivity a priestor... urcite ako hovoris mini akvaria nie.

bilancia
20. feb 2023

@simca06022011 jasne, urcite je to o povahe hlavne, ale nebude taky mrzutý a nebude tak vymyslat, ked ma dostatok priestoru . poschodie nieje az tak vyhodne pre skrecky, su skor pozemne/podzemne zvierata ,takze skor ten priestor na spodnom poschodi samostatnom je dolezity . mysi a potkany potrebuju zas naopak vela lozit. skrecok potrebuje viac podstielky a radsej sa bude podhrabavat. inak podstielky su fajn papierove (napr. znacka care fresh, clean& cozy kaytee..), maju aj lepsiu absorbciu pachu ,lahsie sa cistia , drzia tvar vykykopaneho tunelu. len su drahsie o dost no .

simca06022011
20. feb 2023

@bilancia ja nemam prveho skrecka, viem co im treba ;) a aj co vyvadzaju... dcera tiez dostala skor ako tohot jej druheho skrecka, najskor knihu, nech si to "nastuduje" :DD nasa ma tolko veci tam teraz ze sa zahrabava kade tade.. akutualne je hit detska ponozka :D

heln
20. feb 2023

ahoj, ty si asi ako dieta domace zvieratko nemala. ked cistis pravidelne, tak nesmrdi, mozno tebe bude, lebo si nikdy skrecka nemala. ak je to skrecok z obchodu zo zvieratami nema mat ake choroby. ak sa o to bude starat muz, tak nevidim problem. kup si na zaciatku knizku o skreckoch a citaj ju dcere.

autor
Autor odpoveď zmazal
shee11
20. feb 2023

@simca06022011 my máme morča a nesmrdi vobec. záleží aj od podstielky. su take co nasaju a nesmrdia. menim raz za tyzden miesta kde cika a raz za cas vymenime celé. Je v obývačke a necítime ho. Je to mazlik 🙂

simca06022011
20. feb 2023

@shee11 ano zlaty je, ale teda mala som doma prazdniny a mala osm dost.. ako ee pre mna. Ja zvieratka mam vsetky mozne rada, aj pomojkam, ale doma by som akzde nechcela :D

kulumulu123
20. feb 2023

@kaktusik007 aj my mame ale andulky dve su to dceriny milacikovia

kristella
20. feb 2023

@kaktusik007 To je úžasné stvorenie 😍. Aký je to, prosím, druh?

kaktusik007
20. feb 2023

@kristella pyrura 💖

bilancia
21. feb 2023

@simca06022011 jasne super, ja to tu pisem tak vseobecne ,aj ked som oznacila Vas, ze ked si to niekto precita, nieco si z toho mozno vezme :D

modrykolibrik
21. feb 2023

Prosim ta ake choroby? To je ako ked nevzdelani tehotnej zene povedia ze by nemala chytat doma macku lebo dostane toxoplaxmozu. Ale ze to by sa musela v tie hovna chytat a jest uz nevedia

zupka33
21. feb 2023

Preboha ved je to len skrecok, fakt jedno z najnenarocnejsich domacich milacikov. Staci mu klietka alebo akvarko a pravidelne cistit. Choroby nehrozia ziadne a starostlivost, no to je nic

autor
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
21. feb 2023

@kaktusik007 čo je to 😍

dominikamacakova
21. feb 2023

Taký škrečí mor to nie je sranda 🤷

kaktusik007
21. feb 2023

@dominikamacakova vrabec ;) pyrura zelenolici ;)

autor
Autor odpoveď zmazal
blaznivaveverka
13. júl 2025

@anonym_autor mala som sama viacerých. Za mňa máš zbytočne obavy. Sama nad nimi opäť rozmýšľam pre 4r syna. Ale za mňa by som ešte počkala aspoň do 5-6r

Strana
z2