Muž si chce kúpiť škrečka
Ahojte poraďte.. Muž chce kúpiť škrečka v minulosti mal viacerých.. Chce to aj koli malej bude mať 4 roky.. Ja stým nesúhlasím ale muž si ide za svojím.. Staral by sa oňho on.. Keď sa to pravidelne čistý nesmrdi to? Nieje z toho zbytočný bordel? A nedajú sa od neho chytiť choroby? Vďaka
pokiaľ sa o neho bude starať, ako nemáš sa čoho báť, je to nenáročné zvieratko, chytiť o d neho nemá čo a pokiaľ mu bude pravidelne čistiť, tak ho isto cítiť nebudeš
@bilancia mam velku klietku pre skrecka aj s poschodim, a aj tak ten byvaly vymyslal aj hryzol... cize to nie je len o tom priestore ale aj povahe ;) a piliny smrdia ked su zacikane stare... ked sa menia rpavidelne nesmrdia - tym padom tam rozmer nehra az taku rolu (to s pilinami mam otestovane, dcera po vyse tyzdni menila piliny, nesmrdelo nic, ale to vedlo s nimi mi pekne krasne nechala v kupelni, ktoru nepouzvaime, ze potom vyhodi.. a za tyzden ked som tam isla umyvat dlazku tam bol taky mysaci smrad ze koniec) .
ALe pre spokojnost toho zvera mu treba urobit aktivity a priestor... urcite ako hovoris mini akvaria nie.
@simca06022011 jasne, urcite je to o povahe hlavne, ale nebude taky mrzutý a nebude tak vymyslat, ked ma dostatok priestoru . poschodie nieje az tak vyhodne pre skrecky, su skor pozemne/podzemne zvierata ,takze skor ten priestor na spodnom poschodi samostatnom je dolezity . mysi a potkany potrebuju zas naopak vela lozit. skrecok potrebuje viac podstielky a radsej sa bude podhrabavat. inak podstielky su fajn papierove (napr. znacka care fresh, clean& cozy kaytee..), maju aj lepsiu absorbciu pachu ,lahsie sa cistia , drzia tvar vykykopaneho tunelu. len su drahsie o dost no .
@bilancia ja nemam prveho skrecka, viem co im treba ;) a aj co vyvadzaju... dcera tiez dostala skor ako tohot jej druheho skrecka, najskor knihu, nech si to "nastuduje" :DD nasa ma tolko veci tam teraz ze sa zahrabava kade tade.. akutualne je hit detska ponozka :D
ahoj, ty si asi ako dieta domace zvieratko nemala. ked cistis pravidelne, tak nesmrdi, mozno tebe bude, lebo si nikdy skrecka nemala. ak je to skrecok z obchodu zo zvieratami nema mat ake choroby. ak sa o to bude starat muz, tak nevidim problem. kup si na zaciatku knizku o skreckoch a citaj ju dcere.
@simca06022011 my máme morča a nesmrdi vobec. záleží aj od podstielky. su take co nasaju a nesmrdia. menim raz za tyzden miesta kde cika a raz za cas vymenime celé. Je v obývačke a necítime ho. Je to mazlik 🙂
@shee11 ano zlaty je, ale teda mala som doma prazdniny a mala osm dost.. ako ee pre mna. Ja zvieratka mam vsetky mozne rada, aj pomojkam, ale doma by som akzde nechcela :D
@kaktusik007 aj my mame ale andulky dve su to dceriny milacikovia
@kaktusik007 To je úžasné stvorenie 😍. Aký je to, prosím, druh?
@kristella pyrura 💖
@simca06022011 jasne super, ja to tu pisem tak vseobecne ,aj ked som oznacila Vas, ze ked si to niekto precita, nieco si z toho mozno vezme :D
Prosim ta ake choroby? To je ako ked nevzdelani tehotnej zene povedia ze by nemala chytat doma macku lebo dostane toxoplaxmozu. Ale ze to by sa musela v tie hovna chytat a jest uz nevedia
Preboha ved je to len skrecok, fakt jedno z najnenarocnejsich domacich milacikov. Staci mu klietka alebo akvarko a pravidelne cistit. Choroby nehrozia ziadne a starostlivost, no to je nic
@kaktusik007 čo je to 😍
Taký škrečí mor to nie je sranda 🤷
@dominikamacakova vrabec ;) pyrura zelenolici ;)
@anonym_autor mala som sama viacerých. Za mňa máš zbytočne obavy. Sama nad nimi opäť rozmýšľam pre 4r syna. Ale za mňa by som ešte počkala aspoň do 5-6r

mali sme skrecka a budeme mat dalsieho. su nenarocne ale treba si nastudovat starostlivost o nich , vela ludi ich drzi v malych klietkach ci akvarkach, potrebuju vacsi priestor, potom tak nevymyslaju, nekusu a nesmrdi to . odporucam ,ak nechce niekto investovat vela ale mat super priestor pre hlodavca ,tak takyto box https://www.ikea.com/sk/sk/p/samla-skatula-prie...