icon

Myš v dome

2. nov 2021

Prosim, ak sa vam to uz stalo... ako ste ju chytili? Mame ju asi 2 tyzdne na poschodi v dome. Vsade, kde som videla hovna som dala lepidlo aj s orechom. Inak nic nevidim, nepocujem. Len hovien par som nasla.
Mame tam spalnu a od vtedy tam nespime. Kazdy den cakam a nic.
Co mam robit?
Podotykam, sme normalna rodina v novostavbe. Len za nami su polia a teda bola to asi len otazka casu.

Strana
z2
mamamasama
3. nov 2021

Mame odpudzovac mysi, ktory sa dava do zastrcky a vydava taky tichy pisklavy zvuk... odhana to dokonca aj male vtaky... tiez sme v novostavbe na poli, tak sme sa poistili tymto a super

karolinakr
3. nov 2021

Lepidlo nie, to je hrozne krute, boli take sietky ako ked si daváš sitko do čaju, tam spadne do stredu a vypustiť do pola naspäť 🙂

zuzkaa1991
3. nov 2021

Skúste dat do každej izby aj dole lepido a hovienka este mate?
Nemate cez povalu odvetravanie kupelne alebo niečo take??nam sa tak dostala ale aj rkbno mrtva ked spadla nazem 🙂

karolinakr
3. nov 2021
marsmykkok
3. nov 2021

@karolinakr a myš bude naspäť z poľa u nich skôr ako ona...

karolinakr
3. nov 2021
karolinakr
3. nov 2021

Ja som videla myšku na lepidle to je naozaj krute, to nie, ona je tam ešte živá za živa rozleptaná, potom ju kolegyňa kladivom ubila, alebo niekto ju ešte takto živu do kontajnera hodí. Ľudia, majte zľutovanie....to skôr pascu, kde jej pretne väzy a namieste je mrtva, alebo potom sitko, a živu ju do prirody vypustiť...🐭🌹

karolinakr
3. nov 2021

alebo toto video si pozri, ako myš hra mrtvu pred mačkou na rozveselenie 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=2YLeb19-PeE
klarik707
3. nov 2021

ako ked tak pascu a potom vypustit. neviem, ci by som chcela najst mysku prilepenu na lepidle, ktora by este zila. no je pravda, ak byvate pri poli, asi sa taketo navstevy budu diat castejsie

marsmykkok
3. nov 2021

Treba to likvidovať nie vypúšťať, hlavne túto zimu. Lebo vlani v zime bola v lesoch bohatá úroda bukvíc, doslova zasypali cesty a teda zvieratá vrátané myší mali potravy dosť a sú teraz extrémne premnožené. Ja som na lúke ešte toľko myších dier nevidela ako toto leto a teraz sa to všetko sťahuje do domov. S myšami v dome (nie len jednou) sa túto zimu stretne veľmi veľa domácností.

0silvia0
3. nov 2021

@karolinakr toto sitko mám v garáži 5 rokov a ešte ani jedna myš tam nebola ochotná sa tam chytiť.
Ale tie myšky na videu sú aké zlaté, ja stále hovorím, že škoda, že tie myšky sú takí škodcovia a treba ich likvidovať, keď sú také zlaté, tie očičká...

karolinakr
3. nov 2021

@0silvia0 🙂

andreatytler
3. nov 2021

Ked tak nad tym rozmyslam, tak napad s cudzou mackou asi nie je az tak najlepsi... lebo ta macka tam mozno nebude chciet byt. Ale ak by si to chcela skusit, tak macky lovia v noci, takze najlepsie je nechat ju tam cez celu noc, alebo jej vobec nechat volny pristup po dome, nech si vsetko poprezera.
Ja by som sa bala ze ak tam mas jednu mys, je mozne ze bude za chvilu aj cela rodinka.

autor
3. nov 2021

@andreatytler bohatstvo 🤯🤯🤯 snad nie rodina. No ide ma porazit.
Len ja neviem? Zavrieme sa tu v dome s cudzou mackou? Ani to mi 2x nereze....a ono ako chyti, ak by ju aj nahodou citila, ked by bola v nejakych skulinkach? Za nabytkom....a podobne. To nie je volna priroda, kde ju volne chyti.

andreatytler
4. nov 2021

Macka ju pocuje uz ked je v tej skulinke a pocka si na nu ked z tej skulinky vylezie. Je to pre ne najvacsia zabava... pocuvat co suchoce a cakat co vylezie a potom na to skocit. Nad vlastnou mackou ste neuvazovali? Kedze byvate pri poliach, je mozne ze toto budete riesit znovu ked raz chytite tuto... ale tiez by som skusila ten odpudzovac do zasuvky... u nas to dobre funguje na hmyz. Mys sme nikdy nemali ale my sme vzdy mali macku.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
petranka3
10. dec 2021

Dobrý deň, zapojím sa. Bývame v tehlovej bytovke na 2 poschodí…mali sme na balkóne bednicku s jablkami a pozerám mys! Skoro má kleplo. Vyhodili sme to a zjavne tam ešte chodí lebo vidím trus…mal prosím niekto skúsenosť? Nechcem ju zabíjať cez pascu…tento incident je starý 2 dni, skúsim to dnes ešte cely balkón postriekať savom pre dezinfekciu a snáď zisti že tam už jablka nie sú a nepríde. Inak vedľa je rodinný dom a sused má mačku…ak mal prosím niekto podobnú skúsenosť budem vďačná za radu.

petranka3
10. dec 2021

@janci05 dobrý deň, potom ste ju tam už nemali? Tiež bývam v byte, na balkóne som ju nasla v jablkách…bednicku sme vyhodili…na druhý deň som tam zas videla trus…

karolinakr
10. máj 2023

@petranka3 ako dopadla vaša myška? 🐭

petranka3
28. feb 2024

@karolinakr pardon za neskorú odpoved, ale možno niekomu ešte posluži...balkon som celý vysavovala a to doslovne lebo som tam vystriekala dve flaše :D Myška tam už nikdy neprišla kedže videla, že tam opakovanie nič nie je... 🙂

saxana000
28. feb 2024

Nedavajte orech ale slaninku..

larinka552
28. feb 2024

Lepidlo nie, radsej tu klasicku pascu alebo priniest macku. Ja som na jesen v rukaviciach a s pomocou rodiny chytila malickeho piskora, co sme mali v obyvacke, nechcela som, aby zomrel 🥲
Videli sme kde je, odrezali mu unikove cesty, odsunuli nabytok a ako sa snazil ujst, ja som ho chytila 😁 A potom odniesla do nedalekeho lesa 🙂 Odvtedy je pokoj 😃👍

karolinakr
28. feb 2024

@petranka3 sranda, aj ja davam savo na balkon kvôli dezinfekcii, asi jej to smrdelo 🐹

petranka3
28. feb 2024

@karolinakr ja si skor myslím, že zistila, že tam už nič nie je tak neprišla, nemala dôvod už 🙂

karolinakr
28. feb 2024

@petranka3 tak išla susedke 😅

Strana
z2