icon

Myslíte, že manželstvo je len papier?

teada
3. okt 2011

ahojte, ja som dnes citala rozne pomylene nazory na manzelstvo, ze su to len papierovacky a ze to nie je prejav lasky atd...myslite si to i vy?ja som zastancom manzelskej lasky, ktora je pre dieta to najkrajsie co vobec moze dostat, a tiez manzelsky partner, ktory vlastne mojim suhlasom k tejto sviatosti si moze byt isty ze to snim myslim vazne...skoda ze dnes sa tolko manzelstiev rozpada koli hluposti a marnivosti mladych ludi:(........zeby uz prisaha nic neznamenala?a svedkovia pred sudom naco prisahaju ked tie iste sudy rozvadzaju od davnej prisahy manzelov?

Strana
z10
blahova_andrea
8. nov 2013

@laurital no je fakt, že my teda začínali v těžkém mínusu a jsme v něm stále. nás vlastně denně prověřují jak finance, tak i složitosti v rodině, viz. nevlastní děti apod. na žádné zásadní zlepšení to v tak brzké době nevidím. leda bychom teda začali sázek a vyhráli nějaký ten melounek 😀 baráček by byl jednou snem, ale kdo ví jestli v tom věku bude ještě smysl ho budovat a nebude lepší nechat to rovnou na mladší generaci 😉

llluckaaa
8. nov 2013

@blahova_andrea Řekl mi důvod 😉 Vsadil se se svými spolužáky, že kdo se bude první ženi, že pro ostatní objedná limuzínu, zaplatí jim spousty chlastu ap., takže by ho ta svatba se mnou vyšla hrozně draze a nemohl by ji zaplatit 😀

blahova_andrea
8. nov 2013

@llluckaaa no ježiši! a kolik vám bylo?! 😀 tomu říkám důvod 😀
i když nejsem na tom o moc líp. na pořádnou svatbu nemáme a "ošizenou" nechceme 😀

llluckaaa
8. nov 2013

@blahova_andrea 😀 Asi tak 24, on byl o rok mladší a spolužáci měli znatelně mladší přítelkyně a žádné dlouhodobé vztahy.
No každopádně i toto byl jeden z důvodů, proč jsem ho pak nechala a našla si lepšího 😀

froschka
8. nov 2013

Manzelstvo nie je iba prejav lasky, ale znamena mnoho, znamena posun vo vztahu, istotu, zazemie ale samozrejme aj nezmanzelske pary ktore sa naozaj miluju nie su v nevyhode. Nevyhoda pride vtedy ak zena nahodou o partnera tragicky pride ☹ vtedy nema narok na nic, ako keby bola vdova po manzelovi. To je len jeden z mala prikladov. kazdy ma ine hodnoty a nazory a nie je dolezite vsugerovat niekomu ten moj, ale kazdy nech kona ako sa citi a co mu je hodne 🙂 Ja vidim v manzelstve velmi vela a znamena pre mna moc

modrofuzik11
9. nov 2013

pre mna manzelstvo znamena vela. je to prejav jedneho aj druheho partnera o laske, ochote sa vzdat niektorych vymozenosti slobodneho vztahu v prospech rodiny. je to velky krok, ktory v pripade spravneho rozhodnutia kazdemu len velmi vela da, omnoho menej zoberie. je to prejav dovery a vyzrelosti.

maybe72
9. nov 2013

Manželství není jen papír, já si svého muže vzala proto, že mi za to stál, milovala jsem ho (a miluju pořád 😉 ), chtěla jsem být jeho před Bohem i před lidmi, mít jeho jméno a dobrý pocit ze základního kamene rodiny, kam jednou přivedeme svoje děti. Za mě je manželství báječná vymoženost a jsem za ní ráda...

janepa
11. nov 2013

@blahova_andrea asi ani nevím jak jinak by to mělo vyjít.....my jsme spolu tak dlouho, že si ani neumím představit být s kýmkoliv jiným. Musím říct, že jsme na tohle téma o výročí mluvili a oba jsme si řekli, že jsme jak k sobě přirostlí, hlavně by ani jednoho z nás ani nebavilo začínat s někým jiným, poznávat ho....tak snad nám to vydrží na vždycky.
Vy už spolu nee....?

blahova_andrea
12. nov 2013

@janepa my jsme spolu teď 4 roky, ale asi nemáme vztah jako vy a ni o něm tak nemluvíme

janepa
13. nov 2013

@blahova_andrea ja jsem desne ukecana. jsem hrozne rada, ze si doma povidame o vsem. i kdyz ja se dost stydim....i po tech letech. mydlim si, ze je komunikace hodne potrebna pro to, aby nevznikly nejake zbytecne neprijemnosti....ale nerikam, ze u nas nevznikaj 😀 my jsme oba tvrdohlavci.....tak to mame doma i italii 😀 😉

blahova_andrea
14. nov 2013

@janepa já jsem taky ukecaná a společenská, ale můj partner bohužel tyto vlastností nemá ☹ přítel kdysi hlásal komunikaci, ale to bylo jen když ptáčka lapali 😀

Strana
z10