icon

Myslíte, že manželstvo je len papier?

teada
3. okt 2011

ahojte, ja som dnes citala rozne pomylene nazory na manzelstvo, ze su to len papierovacky a ze to nie je prejav lasky atd...myslite si to i vy?ja som zastancom manzelskej lasky, ktora je pre dieta to najkrajsie co vobec moze dostat, a tiez manzelsky partner, ktory vlastne mojim suhlasom k tejto sviatosti si moze byt isty ze to snim myslim vazne...skoda ze dnes sa tolko manzelstiev rozpada koli hluposti a marnivosti mladych ludi:(........zeby uz prisaha nic neznamenala?a svedkovia pred sudom naco prisahaju ked tie iste sudy rozvadzaju od davnej prisahy manzelov?

bodka70
4. okt 2011

@teada , láska existuje, my ťa predsa máme radi 😉

teada
autor
4. okt 2011

@bodka70 🙂to som rada, uz som sa bala, ze to ostane jednostranne🙂

bodka70
4. okt 2011

@teada 😀 😀 😀

a ešte k tej láske, myslím že existuje mnoho prejavov lásky, jediný rozdiel je v tom, že ty vnímaš ako "prirodzené" len určité druhy lásky. Ono nie je prirodzenosť ako prirodzenosť, každý si pod tým predstavuje niečo iné. Ja si myslím že prirodzené je všetko to, čo sa "prirodzene" nachádza a vzniklo a vyvíja sa v prírode. To že niektoré "prirodzené" veci nie sú až tak bežné, je druhá vec 😉. Takže odvolávať sa na "prírodu" je dosť diskutabilné, napokon aj v prírode existuje množstvo variabilných vzťahov (omnoho viac ako v ľudskej spoločnosti) - monogamné vzťahy aj vzťahy promiskuitné, vzťahy na celý život i na jeden okamih, samček morského koníka je "oplodnený" vajíčkami a je tehotný, samička modlivky odhryzne po akte svojmu "ženíchovi" hlavu , slimáky sú obojpohlavné a aj medzi živočíchmi v prírode existujú homosexuálne vzťahy...
😉
Heterosexuálne vzťahy sú v ľudskej spoločnosti bežné, omnoho bežnejšie ako tie neheterosexuálne. Ale kedže Príroda (či Pánboh 😉 ) dopustili, že existujú, tak sú vo svojej podstate prirodzené. Zjavne Príroda či Boh usúdili, že na zachovanie ľudského rodu stačí aj tých zhruba 95% heterosexuálnych ľudí 🙂 .

Samozrejme, ľudia sa neriadia len prirodzenými či prírodnými zákonmi, ale hlavne ľudskými, spoločenskými, ľudskou morálkou. To je tá "užšia hranica", vrámci ktorej by mali ľudia mať slobodu svoju "prirodzenosť" prejavovať.

titkovamiriam
4. okt 2011

Laska aj pravda existuju!!!Len maju rozne podoby ,nazory a postoje.
Pohar je poloprazdny alebo poloplný 😀
Tiež žijem vo ,,volnom vztahu,,kedže jedno ,,nepodarene,,manželstvo my bohate stacilo 😀 😀 😀
Pri ludoch potrebujem aby boli,,ludský,,a je my šuma fuk či su homo čo hetero,či veria v Boha alebo Alaha alebo veria len sami sebe 😉

teada
autor
4. okt 2011

@bodka70 ja pri prirodzenom mam na mysli to co mame v srdci ako ludia, nie od prirody.ved priroda musela tiez nejakym pricinenim vzniknut a mat svoje smerovanie a chod a dovod a my ludia vlastne tiez...ja mam len velku radost ked su ludia stastni a ked ta radost a stastie smeruje k radosti a stastiu inych, ale nie na ukor niekoho dalsieho..

bodka70
4. okt 2011

@teada , v tomto s tebou súhlasím, hlavne s tou poslednou vetou. 😉 . Len život je vo svojej podstate veľmi pestrý a každý nosíme v srdci niečo iné. Ak ty v srdci cítiš, že manželstvo je pre teba a tvoju rodinu to pravé, že je to ten tmel, čo vás spája, je to v poriadku, je to tak dobre a ja ti to zo srdca prajem.
Ja to cítim trochu inak, ale aj tak verím, že tak ako žijem, je to tiež v poriadku a dobre, že nežijem "pomýlený" život. Myslim, že tvoje názory sú vo veľkej miere ovplyvnené tvojou vierou (kresťanstvom), ak sa mýlim, tak ma oprav. Ale vo svojej podstate sme všetci "veriaci", lebo možnosti ľudského poznania sú obmedzené a nikdy asi nebudeme môcť povedať, že vieme VŠETKO. To by sme potom neboli "veriaci" ale "vediaci". 😉
Snažíme sa žiť život čo najlepšie, to však neznamená, že sa nám vyhnú chyby a omyly. Viera (v čokoľvek) vždy zahŕňa možnosť omylu. Preto som vždy opatrná vo vyjadreniach, že čo je pravdivé a čo mylné. (narážam tým na tvoj úvodný príspevok).

verbalinka
4. okt 2011

@teada ale no tak. Přece se neurazíš, že někdo miluje jinak, než ty očekáváš. Láska stále existuje, jen třeba v jiné podobě. Dle tvého popisu je láska jen jedna, a to manželská. Další druhy lásek - typu kamarádská, rodičovská (pokud lidé nejsou sezdaní), ke zvířeti (myslím lásku ne sexualitu, aby sis to jinak nevyložila)... neexistují.
Ano, souhlasím, že potrat je špatný a nesouhlasím s ním. Ale jsem ráda, že je tady možnost a člověk se může rozhodnout sám. Výčitky si ponese do konce života a i se mu to v životě vrátí třeba jinak.
Ad homosexualismus - moje babička byla bigotní věřící, v podstatě jako ty. Homosexuály chtěla věšet. Ale do tý doby, než zjistila, že její milovaný synovec je gay. Ona to vůbec netušila, až si jednou přivedl přítele. Představil jí ho, dali kafe a ona zjistila, že více slušné, citlivé a láskyplné lidi nezná a od té doby prohlašovala, jak by svět byl lepší, kdyby všichni lidé byli takhle nesobečtí a plní lásky 😵 Takže vše je o úhlu pohledu. Zlí lidé jsou mezi hetero i homo a sexualita a orientace v tom nehraje roli. A neznám žádného homosexuála, který by se otevřeně líbal a skoro souložil na veřejnosti jako to dělají někteří hetero a člověk neví, kam se má koukat 😀

A ukaž mi příspěvek, ve kterém tady někdo schvaluje znásilňování nebo pedofílii? 😠

berenika39
4. okt 2011

@teada já vím, o čem píšeš, a vůbec ti to neberu, možná je dobře, žejjsou na světě lidé, jako jsi ty, mě tam pořád drhne ten souboj teorie a praxe...hezky se to čte, můžu s tím stokrát souhlasit, ale žiju ted, tady, dokonce v souladu s tou tvojí poslední myšlenkou - poslední větou posledního příspěvku. Tím, že neuzavřeme manželství s partnerem, s kterým žijeme, prostě dneska nikoho nepobouřím, ani sebe, ani jeho, je to naše rozhodnutí a jen my dva se rozhodneme pro změnu. A to lásku rozdáváme , přijímáme, nejsme egoisti ani sobci.

teada
autor
4. okt 2011

@verbalinka asi si si necitala vsetky moje prispevky ked tvrdis ze pre mna existuje len manzelska laska...ja cely cas totiz pisem o podstate lasky a o jej atributoch a tie neviem ci mozu byt ine alebo sa navzajom bit,myslim si ze nie, ale vy mate vec nazoru, cize laska moze byt aj vecou nenavisti 😀 ....a homosexuali?takisto citajme teda cele ked chce reagovat na to co clovek nepise.ja ich nevesam, nezavrhujem, vazim si ich ako kazdeho cloveka, ba aj akehokolvek zlocinca ci nesvojpravneho,ale, a o tom som pisala, ich ciny , ktorymi sa mnohi prejavuju naovnok neschvalujem ani nebudem...jednoducho je to "ine"ci uz mame v rodine alebo nemame....neznamena ze ich chcem vesat, ale nikdy nebudem suhlasit s "nazormi"liberalizmu tohto typu, ako napr.adopcie...ak vam to tak neprekaza, nech sa paci, dajte svoje deti do ich starostlivosti a opatery...

teada
autor
4. okt 2011

vidim ze laska je naozaj poburujuca tema...je ina doba, treba urobit reformacie v pouckach o laske...je vypocitava, opatrna, feministicka, tvrda, oko za ocko, zubcek za zubcek?? 😵

teada
autor
4. okt 2011

@bodka70 .....viera v seba prinasa zaiste bezomylovy stav....dostali sme sa dofilozofickych smeroch, ano tu naozaj vladne relativizmus

berenika39
4. okt 2011

@teada tak ale když umíš napsat, jaká láska nemá být (viz ironický příspěvek), napiš i jaká by být měla....jenom nevím, kdo je ten pravý, aby lásku definoval....umíš si představit, že spolu jsou dva mentálně postižení lidé, kteří si "uvědomují" jen velmi málo, a přesto jsou štastní? stejně tak mají nárok na lásku i ti sobci, egoisti, i ti, co žijí nesezdaní, i ti, co se jen vodí za ruce a nemají z toho rozum...jednoduše - není recept, není jedna jednoznačná definice lásky...ty si ji nějak představuješ, nikdo ti to nebere, ale zkus vzít na vědomí, že někdo to může mít jinak🙂.
jo, nejsem vdaná, ale jsem štastná, spokojená, miluju. tečka.

verbalinka
5. okt 2011

@teada přečti si po sobě, co píšeš a přemýšlej o tom, co píšeš. Protože ty jednou dáš do kupy homosexualitu a pedofílii, a pak to popíráš.
cituji tvůj text - "cize laska moze byt aj vecou nenavisti" - to má být co? Co tím myslíš? Já myslím, že ty právě v lásce vůbec nemáš jasno. i bych si tipla, že tě právě někdo zklamal, a proto jsi začala tuto diskuzi. A jsi tak zklamaná a ublížená, že nebereš v potaz, že někdo jiný je právě teď šťastný, i když není v manželství, nebo miluje někoho stejného pohlaví. Neber to jako útok a klidně mi to vyvrať a napiš, jak jsi šťastná. Ale šťastní a zamilovaní lidé, jak známe z eposů, básní..., jsou právě nejvíc tolerantní, láska z nich čiší a jsou šťastní, když jiní jsou šťastní 🙂
Já to řeknu jinak - je mi jedno, kdo koho bude milovat, ale pokud bude člověk milovat bližní své, tak nezačne válku, nebude nikomu ubližovat, svět bude krásnější. Takže láska v jakékoli (dobrovolné) podobě. Právě ti zklamaní jsou nejvíc radikalističtí a snaží se škatulkovat 🙄

bodka70
5. okt 2011

nuž mne sa zdá že @teada tu ukazuje hlavne jeden druh "lásky" - láska ironická 😉. A mimochodom teada, z tvojich príspevkov mám pocit, že slovo "liberalizmus" má pre teba len negatívny význam, používaš ho, ako keby to bolo nejaké vulgárne, neslušné slovo.

teada
autor
5. okt 2011

@berenika39 .....to bolo aka laska moze bytk,ked si ju pomenujeme kazdy podla seba.neviem kto tu vlastne necita ani svoje ani moje prispevky....v skratke cely cas a hlavna myslienka, ktoru ja tu pisem, ze laska je jednoducho obetava, ked mi zalezi na druhom, aby boli ini stastni a mam z toho radost,ze clovek akoby viac zabudal na seba sameho...to som cely cas pisala o laske a nemyslim si ze som napisala nieco zle, odsudeniahodne a ironicke.ak ano, v pohode ma opravte.v tejto teme na manzelstvo som pisala zasa o tom,preco ludia beru vlastne manzelstvo na lahku vahu, preto tato institucia je tak zaznavana a pritom ide o prejav lasky, o to, ze chcem druhemu dokazat ze chcem byt snim na cely zivot, v dobrom i zlom atd.....co je na tom zle a radikalne a zaskatulkovane?....co sa tyka zien, muzov, ktori neziju v manzelstve, neodsudzujem, preco by som mala?..odkial ste to nabrali?cely cas pisem o manzelstve, nie o nemanzelstve.manzelstvo predsa nemoze byt len papierovacka, ci uz ho davame na taku nizku uroven?,,...ja som rada ze si stastna a ze milujes,my predsa potrebujeme lasku citit, niekedy mi to vyznelo ako by slo len o vypocitavot, zadne dvierka a pod...to sa mi napr.na lasku nepodobalo, preto so pisala tak...dufam ze sme sa pochopili aspon raz v tejto diskusii

berenika39
5. okt 2011

@teada už jsem psala, že tvým přísppěvkům rozumím, že se dá pochopit, jak to myslíš. dokonce se s některými myšlenkami i ztotožnuji.
S některými🙂. Trochu mi vadí chybějící podminovací způsob. Nalinkovala jsi nám tu, jak to má být, jak to musí být, jaká láska je, a když není - ironie.
😉 (reaguji třeba na tohle: vidim ze laska je naozaj poburujuca tema...je ina doba, treba urobit reformacie v pouckach o laske...je vypocitava, opatrna, feministicka, tvrda, oko za ocko, zubcek za zubcek??) 😉

neshazuj jiné názory, jiné pohledy na věc, my ten tvůj taky bereme vážně, proto pořád reagujeme 😉

A dovolím si mít jiný názor na obětavost v lásce. Obětavost patří do vztahů, určitě, ale zrovna partnerství si žádá spíš respekt, rovnocennost, rovnoprávnost, jakmile se někdo obětuje, dostává se do situace, kdy mu může být časem upíráno, ale on v tom pokračuje, přeci se obětuje ve jménu lásky....týrané ženy jsou přesně takové obětavé, zapomínají na sebe, svoji důstojnost, a pak z obětavosti je oběť. Netvrdím, že to tak musí být, ale směr to takový má🙂. Můžu obětovat něco ze svého pohodlí, času, ze svých zásad, ale nemůžu obětovat ve jménu lásky svoje já.

veronkaj
5. okt 2011

napíšem svoj názor, som druhý krát vydatá

- čo sa týka detí či ste v manželstve alebo nie, stále je pre nich mama a otec, to či sú spolu ako manželia alebo len žijú spolu deti neriešia ale to ako sa cítia s nimi
- slobodný má svoje plusy aj mínusy tak ako manželstvo, ľudia majú pocit, že si môžu viac dovoliť a nie sú taký viazaný ale na druhej strane, pokial máme niekoho radi, prejavujeme to či v manželstve alebo bez neho
- manželstvo:
- žiadny papier na manželstvo neprinesie záruku šťastia manželstve ale je to akoby v podstate poistka pre toho druhého ak sa niečo stane
- ak niekto si niekoho berie z lásky to znamená že sa rozhodol s ním prežiť zvyšok života a vie že tam prídu aj horšie časy a nie len zamilovanosť, znamená to, že toho druhého berie viac ako len priateľa, frajera proste niekoho koho miluje a cíti v ňom oporu a pochopenia a vie že ho chce vidieť ráno aj večer vedla seba aj ked žijú spolu je to podobné ale v manželstve to je už o tom že svoje rozhodnutie je schopný dať aj oficiálne na papier a v prípade rozchodu sa ťažšie odchádza z manželstva ako len zo vzťahu a to po všetkých stránkach a skôr sa ľudia rozídu ak spolu len žijú ako ked sú manželia
- ked sa rozídeme rozvedieme tak na svadbu nepomýšla nik, ale časom príde skôr či neskôr a ak stretneme niekoho takého tak svoje rozhodnutie meníme a to sú svadby na druhý raz ale už veci riešime aj inak veľa krát reagujeme ak nám prvý vzťah nevyšiel
- a bohužial pre niekoho je manželstvo to čo si myslí že už majú druhého lapeného a nemusia sa snažiť a podobne, omyl musia.
😉

teada
autor
5. okt 2011

@verbalinka tak veru ta musim opravit...uz som napisala berenike o com som vlastne cely cas pisala, kedze ma poriadne necitate🙂...ale este k tym pedofilom a homosexualom pre ujasnenie...pedofilov alebo presnejsie to co robia jednoducho neznasam, myslim ze to aj vy....no ale co snimi, ked su jednoducho taki??jednoducho su na deti ale ked uz su na tom tak, maju sa drzat na uzde..neviem ako to nazvat, ci chore ,lebo idu proti prirodzenosti a slovo chore sa vam nepaci, tak jednoducho je to ine.myslim ze v tomto so mnou suhlasite...co sa tyka homosexualov, ja to beriem tak, ze je to ine, je to proti prirodzenosti, nemozem preto povedat, ze som na ich strane.rodina je predsa muz zena deti....nehovorim ze su zli a pod,preco, mozu mat dobre srdcia a dobrymi ludmi ,ale radsej osamote, zle to vplyva na spolocnost , na deti a na zdravy vyvoj cloveka, a je mi naozaj z toho spatne ako sa niekto hra na zenu, este sa preoperujme, naklonujme a hladajme to comu hovorime stastie......aj pedofili mozu byt dobri ludia, koniec koncov, mnoho ich zije medzi nami ale sa jednoducho drzia a mozu mat dobre srdcia a nevyvedu nijaku hlupost, hoci su tak orientovani a nemusime to my ani postrehnut...je to vari nieco zle?
co sa tyka mojho stastia, neviem preco to tak posobilo na teba, ale ja som stastna..mam muza, dve deti z toho jedno je este v brusku 🙂 ...nieco z mojho zivota teda....s priatelom sme chodili spolu 6 rokov, intimne sme spolu nezili z roznych dovodov ale aspon som si bola ista, ze ma lubi, ked tolko vydrzal, no sak to poznate postavte pred smadneho chlapa pohar chladeneho piva 😀 ...sme zosobaseni a som stastna, ze moj manzel uznava rovnake hodnoty aj co sa tyka nerozlucnosti manzelstva, vernosti, jednoty....no a o tych mojich dvoch detickoch som vam uz pisala, prvy syncek ma 10 mesiacov a druhe bude mat v aprili alebo v maji prvy dnik🙂co sa tyka mna, nie som feministka, ja radsej keby k niecomu doslo ostanem zenou, milujucou, neznou, radsej chcem sa hrat na hlupucku ale dokonalu, akoby som mala byt mudrcom, ktory je tvrdy a vsetko pekne posliape....som ochotna sa radsej vzdat vlastneho stastia, len aby mojim blizkym vobec nechybalo, a kedze ma lubia, urobia podobne🙂

teada
autor
5. okt 2011

@berenika39 , tak ako vidis, laska sa stala naozaj poburujou temou, inak by tu neboli rozpisane tri strany🙂...obetavost je dolezita, ale samozrejme s rozumom, no nenecham do seba kopat, ale poslem niekoho na liecenie a nie ze budem trpiet takymto sposobom.....samozrejme ze kym bude na lieceni, nenajdem si ineho, lebo som ho tam dala predsa z lasky, aby dostal rozum, ci?to je len priklad, aby ste to zas zle nepochopili

teada
autor
5. okt 2011

@bodka70 liberalizmus nie je premna vulgarne slovo...len sa mi zda ze kde je moc liberalizmu, tam chyba poriadok....ale na modrom koniku sa zaiste mylim🙂

bodka70
5. okt 2011

@teada , prečo zase tá irónia, nechápem 😒 .

dovolím si požiadať o pomoc wikipédiu: čo je vlastne liberalizmus: http://sk.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus

opakom poriadku nie je liberalizmus, ale anarcia. Poriadok sa dá zachovať aj pri zachovaní čo najväčšej možnej slobody človeka, i keď poriadok (i toto slovo môžeme ponímať vo viacerých významoch) sa "ľahšie" zabezpečuje obmedzením slobody človeka. Z dlhodobého hľadiska však prispieva k nárastu napätia a vo vyhrotenej forme k návratu anarchie. Sloboda by vždy mala ísť ruka v ruke so zodpovednosťou, vtedy nehrozí, že prispeje k "neporiadku".

teada
autor
5. okt 2011

@verbalinka este upresnim, aby nedoslo k nepochopeniu dalsiemu, tou hlupuckou som mala na mysli, ze nedam pocitit nejaku nadriadenost nad muzom, nebudem z neho robit moje dieta dalsie.....ok?

bodka70
5. okt 2011

@teada mám pocit, že slová a motívy ostatných si interpretuješ svojím vlastným spôsobom.

Citujem ťa: "tak ako vidis, laska sa stala naozaj poburujou temou, inak by tu neboli rozpisane tri strany" Je to len tvoj predpoklad, že to ľudí poburuje, čo ak ich táto téma len jednoducho zaujíma, tak o tom píšu. Možno ich skôr (ak vôbec) poburuje tvoj spôsob písania, nie láska samotná. Do zaujímavých a iste inšpirujúcich myšlienok často "lupneš" názor, ktorý je podľa mňa "od veci" len tak z brucha a veľmi zjednodušene, bez nejakých relevantných informácii posudzuješ kto aký je a aký má motív.

teada
autor
5. okt 2011

@bodka70 vies preco ta ironia v poslednej vete???lebo tak to jednoducho vnimam..cokolvek napisem sa tu spusti boj, hra o slovicka...poriadok som mala na mysli, isty respekt zakonov srdca, ktore su v nas ukryte, poriadok vo svedomi, ktore ked nam povie nie, tak si najdem vyhovorku, aby som si v zivote nic zle nevycitala ale jednoducho to len inak pomenovala.....v tom vidim liberalizmus, pomenovat veci inym menom a to dovolenie na vsetko sa mi jednoducho nepaci...aj zabitie sa uz ospravedlni tak jednoducho, nech sa rozhodne zena....uz dlho trpel.....chapes co mam na mysli?ano, mozem vsetko, ale zodpovedam za to co urobim a liberalizmus by povedal, rob co si ziadas, stojime za to,a pod...neviem ci chapes co chcem povedat a neber to ako ironiu

teada
autor
5. okt 2011

@bodka70 tak to vidis ty....neviem ci mam zakazdym pisat ze ja si myslim ze laska je ked mi zalezi na druhych a o tom som pisala a ako tu vsetci spustili boj...laska sa tu stala nastrojom vojny mam taky pocit
jednoducho tak to citam tak to vidim, ty to vidis inak, neberiem ti to

verbalinka
5. okt 2011

@teada omlouvám se, pokud jsemse zmýlila a označila tě za ne-šťastnou 😉
Ale stále mě rozčiluje, že prosazuješ jen lásku, která TOBĚ připadá správná. Já si nemyslím, že láska mezi homosexuály je něco míň a dokonce si myslím, že lepší, než aby byly děti v děcáku, je lepší dát je k adopci dvou milujícím lidem (a je jedno, jestli jsou jednoho pohlaví). A abych podpořila manželství - tak se mi moc nelíbí platit ze zdravotního umělé oplodnění párům, kteří nejsou sezdaní. Ne, že bych jim odpírala právo na dítě, ale manželstvím dávají dva najevo, že to opravdu myslí vážně a že jsou připraveni na to být rodiči. Že na sebe vemou ten závazek. Tímto nic proti nesezdaným, jen mi tam chybí ten akt vážnosti 😉
A k pedofílii a jiné fílii - absolutně to odsuzuju a v žádném případě je nadávám na roveň s homosexuály, transvestity (ti jsou nešťastní ve svém těle a cítí se být druhým pohlavím - proč jim nedopřát tu změnu, aby byli šťastní? Nikomu neubližují) atd.
6 let bez sexu - manžel má opravdu výdrž 😉 Jen s tím obětováním bych to nepřeháněla. Já se taky obětuju - svůj čas, vařím večeři, i když se mi nechce, pro syna dělám první poslední, ale má to své meze a musíme si je hlídat. Hodně žen po letech litovalo, že se obětovaly muži a dětem a muž odešel a děti (logicky) taky a ony zůstanou samy, bez přátel, koníčků, práce...

verbalinka
5. okt 2011

@bodka70 přesně ten samý pocit mám i já. My stále píšeme o tom, jak je láska důležitá a vlastně s @teada souhlasíme, ale nějak k ní ta informace nedošla 🙂
@teada určitě to není žádná hádka a pobuřující téma. Kdybys pořád jen neobhajovala tu jednu lásku a ostatní nehanila (možná si to neuvědomuješ, ale vždy do své řeči vložíš větu, která škatulkuje lásku), tak se nemáme o čem bavit a téma by bylo na jednu stranu 😉

teada
autor
5. okt 2011

@verbalinka , taku obetavost, ktora aj toho druheho vedie k obetavost, cim sa stava vzajomna a pekna 🙂

verbalinka
5. okt 2011

A ještě si neodpustím jednu tvojí citaci - "neviem ci mam zakazdym pisat ze ja si myslim ze laska je ked mi zalezi na druhych a o tom som pisala a ako tu vsetci spustili boj...laska sa tu stala nastrojom vojny mam taky pocit" - Jaké vojny? Vždyť my stále jen píšeme, že láska stále je a že milujeme. Jen tolerujeme lásku v každé podobě, což ty ne a o tom je celá tahle debata ☹

teada
autor
5. okt 2011

no ja asi netolerujem lasku v kazde podobe....laska k zvieratam je odlisna ako laska k zvieratam...no ale vsetko sa da nazvat laskou teda.....aku jednu lasku ja tolerujem?no nevadi pocujeme co chceme, citame co chceme, chapeme ako chceme...to nie je ironia, to je moj subjektivny pocit z tychto reakcii....