icon

Na čo mám nárok z úradu práce ako 24 ročná?

tinka0000
29. mar 2018

Ahojte baby..
Mam 24rokov a chcem sa opytat ci z uradu prace mate na nieco narok..myslim peniaze..(napriklad na byvanie, alebo tak 🙂
Alebo az od 25?? Dakujem 🙂

evittam
29. mar 2018

@tinka0000 Do práce treba ist-na to máš nárok. Co si robila doteraz, ako si prispela do tohoto systému,ze chces od neho nieco?! Ty chces aby sa ti ludia co pracujú zkladali na tvoj život?! Zdvihni rit a chod pracovať. Teda ak nemáš nejaky zdravotný či iný problém co ti v tom brani a to sa potom rieši inak.

zdenusa4
29. mar 2018

@tinka0000 pokial si neodrobila tri roky v nejakej praci, tak nemas narok na nic..akurat tak na nejaky rekvalifikacny kurz...no preco si sa nespytala prave ich?..bola si sa tam uz zaevidovat?

tinka0000
autor
29. mar 2018

@evittam Ach ako sa hned ludia obuju a pritom nevedia o co ide.... 🙂
Ja som rit dvihla namiesto ludi co sedia na zadku...Ja pracujem od kedy som skoncila strednu skolu...🙂
Kazdy pinda na ludi ktory pracuju za almuznu...ale zeby sa obuli do tych ciernych ludi co ziju z nas a nikdy nemaju dost to ne, lebo sa kazdy boji a drzia usta..
A mam zdravotne problemy ano, som 2mesiac na PNKe..Len som sa chcela opytat ci nahodov nieje nieco co prispeju alebo tak ..... 🙂

tinka0000
autor
29. mar 2018

@zdenusa4 Ja pracu mam, Ja som vyradena z uradu, len som na Pnke,,, o kurz nemam zaujem 🙂

evittam
29. mar 2018

@tinka0000 Tak to hneď napíšem a nevyskakujem. Nie nemáš na nic narok. Si na PN, UPSVaR sa s tebou ani "baviť nebude" po PN ak dáš výpoveď a splnis podmienky nároku na podporu budes mat narok na podporu.
Btw.do nikoho sa "neobuvam"! Si prečítaj svoj prvy príspevok-co si cakala?!

ladyblcha
29. mar 2018

Dajte, dajte €€€€

zdenusa4
29. mar 2018

@tinka0000 tak si to mohla hned napisat, ze si len na pn-ke..tym padom ti prvych 10 dni pnku plati tvoj zamestnavatel a potom ak budes dlhsie chora tak ti ju bude platit socialka..

beky1813
29. mar 2018

Tak ked pracujes, ale si na PN, co ocakavas od uradu? Nechapem.

evittam
29. mar 2018

@beky1813 No nejaké peniaze.😁😉

alex49
29. mar 2018

bud máš robotu a s tej si na PN, alebo si na úrade zaevidovaná a máš PN, alebo nie si zaevidovaná a máš PN? Ked skončíš PN, skončíš v robote a zaregistruješ sa na úrad práce, tak možno budeš mať nárok na nejaké príspevky. Všetko je na internete.

deedol
29. mar 2018

@tinka0000 A tie rasisticke kecy o "ciernych ludoch" si nechaj, to co ma byt?!

katka2602
29. mar 2018

Ak si na PN druhý mesiac, už musíš máš výmer, koľko ti posle sociálna poisťovňa. Na nič iné nárok nemáš. UPSVaR sa zaoberá nezamestnanym občanom. Takze musíš vyzit z toho čo ti posle SP.

a_lexie
29. mar 2018

Upsvar tusim prispieva aj na byvanie, ale len urcitu dobu. A treba splnit urcite podmienky. Clovek musi byt nejaku dobu evidovany a musi si najist pracu mimo trvaleho bydliska, neviem ci je to podmienene aj kilometrami. Tiez musi mat v mieste vykonu prace nahlasene prechodne bydlisko. A nie som si ista, ci tento prispevok nie je len pre absolventov. Kolegyna si to vybavovala, ked k nam ako absolventka nastupila.

kostri
30. mar 2018

Ak myslis davku v hmotnej nudzi a prispevok na byvanie na to mas narok az v 26rokoch.dovtedy si brana ako nezaopatrene dieta svojich rodicov.na davku v nezamestnanosti mas narok ak sa zaevidujes po ukonceni pn a ak mas za posledne styri roky dva roky odrobene.

lula313
30. mar 2018

@kostri toto nie je pravda. Nárok máš aj vtedy, keď nežijes s rodicmi v spoločnej domácnosti. Aj ja som kvôli tejto múdrosti prišla po Vs o tuto dávku v hmotnej núdzi, lebo trúby úradnícky nevedeli, čo vyhrávajú..

kostri
30. mar 2018

@lula313 🙂..ano samozrejme zabudla som dodat ze ak nebyva s rodicmi teda nema s nimi trvaly pobyt tak ma narok aj skor ako dovrsi ten vek

candii
30. mar 2018

Si zamestnana, si na PN tak co chces z uradu prace?