Na Slovensku nemáme správny obraz úspechu
Na Slovensku nemáme správny obraz úspešného človeka. Ani ja som ho nemala, kým ma môj DE šéf neposlal na niekoľkoročný kurz Leadershipu do CH. Učila som sa pravidlá a múdrosti od leadrov z rôznych oblastí a som vďačná, že som v živote dostala možnosť vidieť veci inak.
Úspech je v prvom rade ZDRAVIE, fyzické aj duševné. Bez neho nemá nič zmysel.
Dlhodobý úspech je robiť DOBRÉ veci DOBRÝM spôsobom.
Oskar Rosza je pre mňa mementom: on spravil možno dobrú vec (to nech posúdia odborníci) ale zlým spôsobom. Jeho ego mu bráni v pokore a slušnosti. On si možno myslí, že je úspešný, no dlhodobý úspech to nebude. O pár rokov skončí ako Mečiar. (Zatrpknutý v teplákoch vo svojej Electre).
Ešte to má v rukách, ešte sa môže ospravedlniť obom stranám. Veľkú šancu tomu ale nedávam.
Prajem všetkým dlhodobo úspešný život!
@miadi musím súhlasiť s @kittykat22 - voči autorke fakt vystupujes neprimerane
@kittykat22 Neviem, ale absolutne nemam dojem, ze @miadi niekoho ponizuje. Diskusia je verejna a teda zakladatelka musi pocitat aj s tym, ze nie kazdy s nou bude suhlasit, to je tiez o tom, ako je nastavena prijat kritiku.
@miadi neviem, mne tieto kurzy pridu ako vymyvanie hlav. Je jedno ci je to kurz na "dosiahnutie stastia", na "dosiahnutie uspechu", o genialnej vyzive v praskoch, genialnej kozmetike, chemii, vyzivovych doplnkoch co vyliecia vsetko... Ked tam ide clovek, ktory vie pouzivat to co mu v hlave narastlo nestaci sa cudovat, ti ostani si pripadaju "prebudeni" a s nadejou na zazrak sa do tej manipulacie nechaju vtiahnut... Ale kazdy nech robi ako uzna za vhodne.
Autorka, Oskar je prave nazorny priklad tych co TO v tej hlave jednoducho nemali, nemaju a ani nikdy mat nebudu. Necakaj na zazrak. Tam to jednducho nepojde, to je o vnutornom nastaveni. Kto ma pokoru v sebe, kurz nepotrebuje, kto ju nema, kurz nepomoze.
@viestta ja som ju nemala
Od Boha som dostala vysoke IQ a doma ma naucili nizkemu EQ. Velmi zla kombinacia do zivota, dobra do politiky.
Cesta k pokore, ludskosti, laske mi trvala roky. Mozno nikdy nebudem na tom tak, ako iní, ale pochopila som, ze aj ten moj pokrok jej vlastne moj uspech
@zmrzlinka2021 ako neprimerane prosim ta ? Mne prislo neprimerane co tu pise ked Niekto povie ze Staci zdravy rozum. Kazdy nech ide na kurzy coho len chce . Len nech sa netvari ze objavila Ameriku a ti co na kurz nechcu ist si Podla nej myslia ze zem je rovna doska. Daky kurz nie je univerzalna pravda zivota a fylozofie. Ale ked si chces mysliet ze moje prispevky su neprimerane ok 👍 tvoj problem . Nemusi mat kazdy rovnaky nazor na tu istu vec . Ja sa hadat nebudem .
@miadi
Autorka tejto témy píše svoju vlastnú skúsenosť, my sme ten kurz neabsolvovali. To jej pomohlo. Každá z nám môže mať inú cestu života, úspechu a je to ok. Proste sa chcela podeliť s tým, čim si ona prešla.
@veklipo ....tak ty si si urobila kurz nato,aby si bola úspešná a sa za úspešnú považuješ? To je také neobjektívne že až.
Čo je úspech? Zdravie?Stephen Hawking zdravý nebol.Podla teba bol neúspešný? Asi ťažko,že?
A čo je pre teba úspech? Pracovať? Byť bohatý? Mat deti?
To,že ty sa považuješ za úspešnú,neznamená,že v očiach iných aj si.Pre mnohých si len šedá myška,na ktorú zabudnú hneď,jak ju nevidia.Pre niektorých si príklad,aká nebyť a pre niekoho si všetko.Ako každá jedna z nás
Tebe chyba hlavne pokora a skromnosť
Promujes kurz alebo aka je pointa temy? Dat OR a slovo leadership, mudrost do jedneho prispevku.. nejak mi to nepasuje. Na Slovensku tiez mame leadrov, ktori chodia prednasat a aj tu prezentuju svoj pribeh. Mame hodne sikovnych ludi, co sa rozhodli zostat na Slovensku.
@veklipo co ja viem. Nemam rada skatulkovanie. Pre niekoho je uspech zdravie, pre ineho peniaze, pre niekoho ineho vychova deti… kazdy rozumieme pod uspechom nieco ine. Cudovali by ste sa kolko tu zije fajn ludi, len sa treba obklopovat tymi spravnymi.
Tieto leadership kurzy Ti vsak nedavaju pravo tu ludi poucovat. Mozno jedneho dna tiez skoncis sama v Elektre.
Ináč baby, LEADERSHIP sa normálne študuje aj ako magisterský odbor na zahraničných univerzitách, tak ma celkom pobavilo ako to tu prirovnávate k sektam alebo pofidérnym lajfstajlovým agentúram, ktoré ta akože učia, ako byt šťastný 😄
@namornicka
no možno preto lebo tie zeny zažili zopar umelcov, ktorý takéto kurzy absolvovali. A chyba tu ešte jeden dôležitý fakt - zalezi aký clovek kurz absolvuje. Mala som vedúcu neskutočnú kravu. Sorry to sa nedá pekne napísať. Ona mala VS v sociálnom sektora a tento kurz. No ale keď to absolvuje psychopat/sociopat akebo podobný psychonaruseny jedinec, necuduj sa reakciám tu.
Pretože každý si to vysvetli po svojom.
Možno to vie pomôcť niekomu vycibrit svoje jednanie- idealne ak ide o človeka dobreho, charakterneho. No pokiaľ tam fakt ide psychopat, tak nie je o com.
@namornicka
a ešte som zabudla dodať, že som mala aj uzasnych ludi ako leadrov, nadriadených. Je to o ľudskosti. Kurzy len podčiarkol ich talent viesť ľudí ludsky, napriek vysokým nárokom firiem.

@zmrzlinka2021 taky nevyuzije ani info z kurzu, akurat zaplati, ale to uz je jeho problem.