icon

Nachádza sa v Biblii zmienka o výbuchu Černobylu?

leonard1997
15. aug 2025

Kniha Zjavenie Jána 8:11
"Zatrúbil tretí anjel. A z neba padla veľká hviezda, ktorá horela ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa premenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od vôd, lebo zhorkli."

1 : "sa volá Palina"
Výraz "Palina" sa používa na označenie rastliny paliny obyčajnej, ktorej druhotný názov je "zhodou náhod" Černobyl !!!
https://sk.wikipedia.org/wiki/Palina
https://biocare.sk/eshop/podobne/palina-obycajn...
Ešte predtým ako vybuchol reaktor, bol v Černobyle postavený pamätník v podobe ohnivej fakle na počet mládežníckej brigády z organizácie Konsomol, ktorá sa podieľala na výstavbe elektrárne. Tento pamätník s pochodňou bol zasvätený Komsomolcom a stál pri vchode do komplexu závodu elektrárne. Pôvodne ju sprevádzal vytesaný nápis s názvom elektrárne, ktorý bol však odvtedy odstránený. Zaujímava "zhoda náhod"
https://www.exutopia.com/100-chernobyl-monuments/
Prečo by Ján opisoval výbuch Chernobylského jadrového reaktoru ako "horiacu hviezdu ktorá horela ako fakla" ? Ján pri zjavení videl zrejme niečo takéto. V 1 storočí jadrové reaktory neexistovali, Ján teda nemohol opísať túto udalosť ako "videl som jadrový reaktor", ale opísal ju slovami, ktoré on sám poznal a takým štýlom aký sa v jeho dobe používal. Ján videl veľkú svetelno ohnivú guľu na oblohe, a keďže v 1 storočí, sa každý svetelný objekt označoval ako "hviezda" Ján označil túto ohnivú guľu za hviezdu. Ján však videl, že pod touto ohnivou guľou je niečo ako rovná tyč, o ktorej si mylne myslel, že podopiera ohnivú guľu - hviezdu, preto ďalej napísal "hviezda, ktorá horela ako fakľa", čiže ako hviezda nasadená na fakle.

Určite nemôžeme Jánovi vyčítať, že dal takýto opis, Ján totiž nikdy predtým nebol svedkom atómového výbuchu, jeho technologická znalosť bola v plienkach, opísal udalosť najlepšie ako mohol slovnou zásobou, ktorá bola jemu známa v 1 storočí. Skutočne, ten radioaktívny hríbik veľmi pripomína ohen na fakle, a ja byť Jánom v 1 storočí, opísal by som to rovnako.

4 : Zaujímavé je aj preukázanie súvislosti medzi jadrovým výbuchom v Hirošime a výbuchom v černobyle. Fatálne chyby pri teste v jadrovej elektrárni, ktoré viedli až k explózii reaktora, sa začali 25. 4. 1986 večer (jadrový reaktor buchol 26. 4. skoro ráno).

25.4.1986 - 2541986 - ak usporiadane číslo odzadu dostanene - 6891452 = 6.8.9145/2 = prehodme devinu s jednotkou a máme hned 6.8.1945/2 čo je dátum zvrhnutia bomby na Hirošimu. Zaujímava "zhoda náhod".
A čo znamená tá "2" ? Možno to je narážka na to, že Hirošima predstavovala jeden z dvoch atómových výbuchov V tom čase, tým druhým bolo Nagasaki.

5 : "Tretina vôd sa zmenila na palinu"
V zmysle, že do seba vpili rádioaktivitu z Chernobylu - z paliny

"a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli."
Voda z riek sa vyparuje, tvorí vodnú paru, oblaky a dážď. Keď sa dážď zmieša s rádioaktivitou v ovzduší, začne kvapkať rádioaktívny dážď ktorý zabíja.

"a mnoho ľudí zomrelo od vôd"
Keď sa pri Chernobylskej katastrofe uvoľnila masa radioaktivity do atmosféry naprieč veľkým územím Európy, viacero ľudí zasiahol radioaktívny dážď následkom ktorého mnoho ľudí zomrelo na ožiarenie, ktoré im časom vyústilo do rakoviny.

"lebo zhorkli."
Vody zhorkli. Z reality vieme, že jedovaté veci zvyknú mať horkú chuť. A teda keď sa hovorí "vody zhorkli" znamená to že "vody zjedovateli". Zjedovateli tým, že do seba dážďová voda nasala radioaktivitu v atmosfére.

Niektorí skeptici tvrdia, že nešlo o Chernobyl, pretože radiácia z Chernobylu nezasiahla tretinu riek a vôd sveta. Lenže treba si uvedomiť, že Ján píše len "tretina riek", ale nedefinuje na akom území myslí tretinu riek, môže to byť teda akákoľvek tretina riek, či už tretina riek Európy, Ázie, Afriky, Izraelu, Slovenska, alebo hocijakého iného územia. Zdá sa však, že zrejme Ján mal na mysli, tretinu riek Európy. Najsilnejšie žiarenie totiž zasiahlo zhruba tretinu Európy a teda v podstate tretinu Európskych riek.

Nachádza sa v Biblii zmienka o výbuchu Černobylu?Nachádza sa v Biblii zmienka o výbuchu Černobylu?Nachádza sa v Biblii zmienka o výbuchu Černobylu?
moonlight1210
19. aug 2025
@leonard1997

@eva8

Exatknejšie to už ani byť nemože, rozbuška pre výbuch Hirošimi nastala 6.8.1945 a pre Cernobyl 25.4.1986,
Ja som si dačo prisposoboval ?
Ok, vidím že si znova odignorovala to o čo som ťa žiadal, aby si tu vypísala random dátumy a potom sledovala kolko úprav musíš spraviť aby si sa dostala k dátumu 6.8.1945
Ale nečudujem sa tomu, dobre vieš že keby tak spravíš, napichneš sa na svoj vlastný meč.

@moonlight1210

Najprv musíš dokázať že ide o nesúvislé veci, to si nedokázala a odmietaš to dokázať. Je najlahšie povedať na oponentove tvrdenia "je to nezmysel, to riešiť nebudem" než dať mu pádne protiargumenty prečo je to nezmysel. Tým že nevieš napísať jediný pádny argument prečo je to nezmysel, a tým že odmietaš hladať množstvo úprav na random dátumoch, jasne dokazuje že pravdu nemáš, ale ego ti nedovolí povedať "mýlila som sa".

@leonard1997
Nie, Tomasko, nemusim.
Ak ty MUSIS datumy upravovat=prisposobovat (uberat, doplnat, prehadzovat cislice) aby to sedelo na to, co tvrdis, automaticky to potvrdzuje nespravnost tvojej teorie a spravnost mojho tvrdenia, ze si obsiahlym elaboratom dokazal iba BS.
Aj bez vypoctov. 🙂

Je mi luto.
Sach-mat.

Ale este mas sancu napravit svoju posramotenu genialitu. Preloz Vojniczov manuskript. Som si ista, ze s mnozstvom uprav, vynechanych, doplnenych a prehodenych pismenok ti to nakoniec na nieco uz sadne.
🙂

leonard1997
autor
19. aug 2025

@moonlight1210
Ok, tak to beriem tak že sa toho bojíš, lebo vieš že by si sa napichla na svoj vlastný meč, inak to byť nemože, ked radšej tráviš čas písaním dlhých elaborátov o tom prečo to nespraviť, než aby si to spravila a ušetrila si tým viac času.

eva8
19. aug 2025
@leonard1997

@eva8

Exatknejšie to už ani byť nemože, rozbuška pre výbuch Hirošimi nastala 6.8.1945 a pre Cernobyl 25.4.1986,
Ja som si dačo prisposoboval ?
Ok, vidím že si znova odignorovala to o čo som ťa žiadal, aby si tu vypísala random dátumy a potom sledovala kolko úprav musíš spraviť aby si sa dostala k dátumu 6.8.1945
Ale nečudujem sa tomu, dobre vieš že keby tak spravíš, napichneš sa na svoj vlastný meč.

@moonlight1210

Najprv musíš dokázať že ide o nesúvislé veci, to si nedokázala a odmietaš to dokázať. Je najlahšie povedať na oponentove tvrdenia "je to nezmysel, to riešiť nebudem" než dať mu pádne protiargumenty prečo je to nezmysel. Tým že nevieš napísať jediný pádny argument prečo je to nezmysel, a tým že odmietaš hladať množstvo úprav na random dátumoch, jasne dokazuje že pravdu nemáš, ale ego ti nedovolí povedať "mýlila som sa".

@leonard1997
Cernobyl bol 26.4.1986, nie 25.4.
A preco by som ti mala vypisovat nejake datumy 🙃 Len pre zaujimavost som si pozrela hned nastavajuce udalosti u nas: 21.8. a 29.8. a krasne mi vsetko vyslo podla tvojho "algoritmu" 😉 Cize som mala z voleja 2 udalosti, nie len 1. Mozes na to tiez jednoducho prist.

eva8
19. aug 2025
@leonard1997

@moonlight1210
Ok, tak to beriem tak že sa toho bojíš, lebo vieš že by si sa napichla na svoj vlastný meč, inak to byť nemože, ked radšej tráviš čas písaním dlhých elaborátov o tom prečo to nespraviť, než aby si to spravila a ušetrila si tým viac času.

@leonard1997 sprav to vsetko sam, ked to ziadas.

cacianka
19. aug 2025

V lamači praskovali z lietadla ?

moonlight1210
19. aug 2025
@leonard1997

@moonlight1210

@leonard1997 Mne sa paci, ako sa stale snazis prehodit tu jedinu fejkovu lopticku, co mas, na druhych.

Odpovedz bez rozmyslania:
Ty to preco neurobis? Coho sa bojis? Preco uz davno ten vypocet nemas? 🙂

Btw. ta dokazova fotka s faklou je skvela. Dokazovat teoriu nielen upravovanim vysledkov, ale este aj fejkovou fotkou - to mu sa hovori ako?
Tomu sa hovori zufalstvo, Tomi.

Ad1 - odohralo sa to 1:23 (potazmo 1:24) v noci.
Ad2 - nikto tam nebol, co by to natacal, ci fotil. Existuju len ociti svedkovia, co iba videli az druhu exploziu.
Ad3 - najskorsie fotky/zabery su z rana (doobedia) na druhy den, zobrazujuce este stale prebiehajuci unik radioaktivnej pary.
Ad4 - ja viem, Tomi, fotka bola na ruskom webe, to MUSI byt prave (ako zrovna teba mohli takto nachytat) 🙂

A aby som nezabudla - 2:0.
Prehravas.

A chcem ten vypocet. Nezabudni.

moonlight1210
19. aug 2025
@leonard1997

@moonlight1210

@leonard1997 a este zdroj (toho celeho textu), ktory nikde neuvadzas:

https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/chernobyl-...

(Teoreticky tvoja vlastna stranka, alebo zdroj mnohych tvojich akoze-vlastnych objavov a vypoctov.)

leonard1997
autor
19. aug 2025
@moonlight1210

@leonard1997 Mne sa paci, ako sa stale snazis prehodit tu jedinu fejkovu lopticku, co mas, na druhych.

Odpovedz bez rozmyslania:
Ty to preco neurobis? Coho sa bojis? Preco uz davno ten vypocet nemas? 🙂

Btw. ta dokazova fotka s faklou je skvela. Dokazovat teoriu nielen upravovanim vysledkov, ale este aj fejkovou fotkou - to mu sa hovori ako?
Tomu sa hovori zufalstvo, Tomi.

Ad1 - odohralo sa to 1:23 (potazmo 1:24) v noci.
Ad2 - nikto tam nebol, co by to natacal, ci fotil. Existuju len ociti svedkovia, co iba videli az druhu exploziu.
Ad3 - najskorsie fotky/zabery su z rana (doobedia) na druhy den, zobrazujuce este stale prebiehajuci unik radioaktivnej pary.
Ad4 - ja viem, Tomi, fotka bola na ruskom webe, to MUSI byt prave (ako zrovna teba mohli takto nachytat) 🙂

A aby som nezabudla - 2:0.
Prehravas.

A chcem ten vypocet. Nezabudni.

Aha ok, takže ked foto nesedí do tvojich bludov, tak ide o fejk, no pekne :D
A to je moj posledný komentár na teba, dokial sem nedáš tie dátumy.

leonard1997
autor
19. aug 2025

@eva8

"Cernobyl bol 26.4.1986, nie 25.4."

Ty si dostala dnes výpadok pameti ? Nevieš o čom sa tu celý čas bavíme ? Už som ti hore X krát vysvetloval prečo dátum 25.4.

"A preco by som ti mala vypisovat nejake datumy 🙃 Len pre zaujimavost som si pozrela hned nastavajuce udalosti u nas: 21.8. a 29.8. a krasne mi vsetko vyslo podla tvojho "algoritmu" 😉"

Ako ti to vyšlo ? Ukáž. A prečo sa nespýtaš radšej umelej inteligencii aby ti dala random 100 dátumov a z nich vypočítala pravdepodobnosť ? Bojíš sa ? 🙂

eva8
19. aug 2025
@moonlight1210

@leonard1997
Nie, Tomasko, nemusim.
Ak ty MUSIS datumy upravovat=prisposobovat (uberat, doplnat, prehadzovat cislice) aby to sedelo na to, co tvrdis, automaticky to potvrdzuje nespravnost tvojej teorie a spravnost mojho tvrdenia, ze si obsiahlym elaboratom dokazal iba BS.
Aj bez vypoctov. 🙂

Je mi luto.
Sach-mat.

Ale este mas sancu napravit svoju posramotenu genialitu. Preloz Vojniczov manuskript. Som si ista, ze s mnozstvom uprav, vynechanych, doplnenych a prehodenych pismenok ti to nakoniec na nieco uz sadne.
🙂

@moonlight1210 AI by z tej naskenovanej knizky nespravila nejake zavery? Alebo niet nad cloveka v lusteni?

eva8
19. aug 2025
@leonard1997

@eva8

"Cernobyl bol 26.4.1986, nie 25.4."

Ty si dostala dnes výpadok pameti ? Nevieš o čom sa tu celý čas bavíme ? Už som ti hore X krát vysvetloval prečo dátum 25.4.

"A preco by som ti mala vypisovat nejake datumy 🙃 Len pre zaujimavost som si pozrela hned nastavajuce udalosti u nas: 21.8. a 29.8. a krasne mi vsetko vyslo podla tvojho "algoritmu" 😉"

Ako ti to vyšlo ? Ukáž. A prečo sa nespýtaš radšej umelej inteligencii aby ti dala random 100 dátumov a z nich vypočítala pravdepodobnosť ? Bojíš sa ? 🙂

@leonard1997 si velmi arogantny.
A hlupy

leonard1997
autor
19. aug 2025
@eva8

@leonard1997 si velmi arogantny.
A hlupy

@eva8
Pripomeniem ti o čom sme sa dnes rozprávali, rozprávali sme sa o ROZBUSKE, rozbuška Cernobylu bola 25.4 !!!

moonlight1210
19. aug 2025
@eva8

@moonlight1210 AI by z tej naskenovanej knizky nespravila nejake zavery? Alebo niet nad cloveka v lusteni?

@eva8 skusali to aj cez programy. Myslim, ze aj cez umelu inteligenciu.
Ale zatial nic.

Zatial iba jeden čovek (profesor, lingvista) tvrdi, ze to vylustil (vraj je to zlozene z viacerych proto-romanskych jazykov), ale este som nenasla vysledky. V podstate tvrdi, ze prisiel na princip. Ale to je z 2019 a zatial nic. Mozno na tom pracuje a preklada.
Hoci myslim, ze keby daco zmysluplne uz mal prelozene, zverejni to, aby ziskal granty na dalsi vyskum a pomoc s pracou.

Ale zatial nenasiel na svoje tvrdenie oporu ani vo vedeckej obci.

eva8
19. aug 2025
@moonlight1210

@eva8 skusali to aj cez programy. Myslim, ze aj cez umelu inteligenciu.
Ale zatial nic.

Zatial iba jeden čovek (profesor, lingvista) tvrdi, ze to vylustil (vraj je to zlozene z viacerych proto-romanskych jazykov), ale este som nenasla vysledky. V podstate tvrdi, ze prisiel na princip. Ale to je z 2019 a zatial nic. Mozno na tom pracuje a preklada.
Hoci myslim, ze keby daco zmysluplne uz mal prelozene, zverejni to, aby ziskal granty na dalsi vyskum a pomoc s pracou.

Ale zatial nenasiel na svoje tvrdenie oporu ani vo vedeckej obci.

@moonlight1210 ani som doteraz nevedela, ze taka kniha existuje, tak som trosku guglila 🙂 Clovek sa uci cely zivot. Dakujem

moonlight1210
19. aug 2025
@leonard1997

Aha ok, takže ked foto nesedí do tvojich bludov, tak ide o fejk, no pekne :D
A to je moj posledný komentár na teba, dokial sem nedáš tie dátumy.

@leonard1997 zahovaras, takze vypocet nevies urobit - chapem.

Tazky je ten tvoj zivot konspiratora a zlodeja bez fantazie. 😁

moonlight1210
19. aug 2025
@eva8

@moonlight1210 ani som doteraz nevedela, ze taka kniha existuje, tak som trosku guglila 🙂 Clovek sa uci cely zivot. Dakujem

@eva8 mam ju aj doma. Da sa kupit ako faximile. Celkom zaujimava. A zda sa, ze naozaj moze obsahovat realny text.

Priblem robi aj to, ze niekdy nie je iste, ci anomalia je len chyba pisatela, alebo napr. iny gramaticky tvar toho isteho slova.
Takze to to komplikuje.

Z typu rukopisu usudili, ze ju zrejme pisalo 5 ludi.

Kto vie, ci ho raz rozlusknu.

leonard1997
autor
19. aug 2025
@moonlight1210

@leonard1997 zahovaras, takze vypocet nevies urobit - chapem.

Tazky je ten tvoj zivot konspiratora a zlodeja bez fantazie. 😁

@moonlight1210
228 z 739000 = pravdepodobnosť 1: 3241
Nemáš zač 🙂

eva8
19. aug 2025
@moonlight1210

@eva8 mam ju aj doma. Da sa kupit ako faximile. Celkom zaujimava. A zda sa, ze naozaj moze obsahovat realny text.

Priblem robi aj to, ze niekdy nie je iste, ci anomalia je len chyba pisatela, alebo napr. iny gramaticky tvar toho isteho slova.
Takze to to komplikuje.

Z typu rukopisu usudili, ze ju zrejme pisalo 5 ludi.

Kto vie, ci ho raz rozlusknu.

@moonlight1210 a keby mali 7 padov a 3 rody ako my, to by bola este len zabava 🙂
Kdekolvek sme boli, najviac ma fascinoval kadejake stare pisomnosti. Vzdy som sa snazila rozlustit co sa pisalo, vacsinou latinkou. V Dolnom Kubine v kniznici boli v "podzemi" uskladnene stare knihy, rozne herbare a pod. Samozrejme, miestnost musi mat urcitu vlhkost (resp. "suchost"), teplotu, osvetlenie. Vzacne knihy.
Doma mame lekarsku knihu z cca 186..., Staru, vzacnu Bibliu. Neviem, ako uskladnit, aby sa strany nerozpadli. Chcela by som ich nechat detom na pamiatku, ale bolo by ich vhodne zakonzervovat. Dobre, ze si spomenula tu knizku, aspon si mi pripomenula, ze musim konat. Alebo ich ponuk ut kniznici, muzeu. Nemas nejaky napad? Mame aj slovniky, cele zvazky, este z Rakusko- Uhorska

eva8
19. aug 2025
@leonard1997

@moonlight1210
Nemáš zač 🙂

@leonard1997
21.8.1968 - prichod "priatelov" do Ceskoslovenska
8.6.1981/2 = (ta 2 znamena: +20 rokov) =
8.6.2001 - Medzinarodny den priatelstva
Aka ironia, vsak?

eva8
19. aug 2025
@leonard1997

@moonlight1210
Nemáš zač 🙂

@leonard1997
29.8.1944 - vypuknutie SNP
4.4.1989/2 = (ta 2 znamena: prevratit 2 posledne cisla hore nohami) =
4.4.1968 - den zavrazdenia Luthera Kinga
Medzinarodny den bez nasilia, iniciovany v r. 1996 v Texase

eva8
19. aug 2025

Par minut a skonbinovat sa da hned vsetko.🙂 Aj bez AI

moonlight1210
19. aug 2025
@eva8

@moonlight1210 a keby mali 7 padov a 3 rody ako my, to by bola este len zabava 🙂
Kdekolvek sme boli, najviac ma fascinoval kadejake stare pisomnosti. Vzdy som sa snazila rozlustit co sa pisalo, vacsinou latinkou. V Dolnom Kubine v kniznici boli v "podzemi" uskladnene stare knihy, rozne herbare a pod. Samozrejme, miestnost musi mat urcitu vlhkost (resp. "suchost"), teplotu, osvetlenie. Vzacne knihy.
Doma mame lekarsku knihu z cca 186..., Staru, vzacnu Bibliu. Neviem, ako uskladnit, aby sa strany nerozpadli. Chcela by som ich nechat detom na pamiatku, ale bolo by ich vhodne zakonzervovat. Dobre, ze si spomenula tu knizku, aspon si mi pripomenula, ze musim konat. Alebo ich ponuk ut kniznici, muzeu. Nemas nejaky napad? Mame aj slovniky, cele zvazky, este z Rakusko- Uhorska

@eva8 ja by som ako prvu skusila maticu slovensku v martine. Mozno ta usmernia, na koho sa obratit.

Ale skor by som zhanala nejakeho restauratora, co by ju mohol skusit “zakonzervovat”, aby ste si ju mojli nechat doma.

My mame jednu z 1889. Pisanu este schwabachom. Inak ten typ pisma pouzivala moja babka a dedko v pisanej forme. Nikdy som po nich ako dieta nevedela riadne precitat, co chceli z obchodu. 😁

eva8
19. aug 2025
@moonlight1210

@eva8 ja by som ako prvu skusila maticu slovensku v martine. Mozno ta usmernia, na koho sa obratit.

Ale skor by som zhanala nejakeho restauratora, co by ju mohol skusit “zakonzervovat”, aby ste si ju mojli nechat doma.

My mame jednu z 1889. Pisanu este schwabachom. Inak ten typ pisma pouzivala moja babka a dedko v pisanej forme. Nikdy som po nich ako dieta nevedela riadne precitat, co chceli z obchodu. 😁

@moonlight1210 😃 ked som bola v kostole so starymi rodicmi, snazila som sa rozlustit svabach v spevnikoch. Pacili sa mi pismenka, citila som sa ako v rozpravke. Krasny strop, magicka knizka, kazen z "balkona", ozvena zo spevu.... Absolutne som nevedela, co sa rozprava, o com sa spieva, vytvorila som si svoj vlastny svet . Ale velmi ma to v kostole nebavilo. Aj nasa Biblia je pisana svabachom.
Opytam sa najprv u nas v kniznici.

moonlight1210
19. aug 2025
@leonard1997

@moonlight1210
Nemáš zač 🙂

@leonard1997 pripomen mi, co si to teraz dokazal?
Ze ked lubovolne poprehadzujes uvedene cislice dostanes 228 moznosti datumov?
A ked si k nim nasledne doplnis lubovolne dalsie cislice, tak si to napasujes, na co sa ti hodi?

Zaujimavy dokaz. Len neviem coho.

Myslela som, ze vykopes spod zeme nepriestrelny dokaz, ze tie dva tvoje oblubene datumy naozaj spolu realne suvisia, nie len nahodne koreluju (na com si to zakladal doteraz).
No tak nic.

Ja ma pre teba inu novinku:
Zjavenie 12:1 a 12.10. (pouzime “Leuskov postup uprav informacie” a odmyslime si nulu) - voila, objavenie Ameriky sa dostava do biblie. A kolko hviezd mala prva americka vlajka? 13. Opat pouzijeme LPUI metodu uprav, subtrahujeme 1 hviezdu a je ich 12. Kolko hviezd mala na hlave zena z proroctva? No je toto mozne? Takze Jan hovoril o Amerike! 😁

PS: az to budes niekde zas pisat ako dokaz, dorazne pozadujem, aby si ma uvadzal v citacii a mam monopol na “LPUI” nazov. 😜

eva8
20. aug 2025
@moonlight1210

@leonard1997 pripomen mi, co si to teraz dokazal?
Ze ked lubovolne poprehadzujes uvedene cislice dostanes 228 moznosti datumov?
A ked si k nim nasledne doplnis lubovolne dalsie cislice, tak si to napasujes, na co sa ti hodi?

Zaujimavy dokaz. Len neviem coho.

Myslela som, ze vykopes spod zeme nepriestrelny dokaz, ze tie dva tvoje oblubene datumy naozaj spolu realne suvisia, nie len nahodne koreluju (na com si to zakladal doteraz).
No tak nic.

Ja ma pre teba inu novinku:
Zjavenie 12:1 a 12.10. (pouzime “Leuskov postup uprav informacie” a odmyslime si nulu) - voila, objavenie Ameriky sa dostava do biblie. A kolko hviezd mala prva americka vlajka? 13. Opat pouzijeme LPUI metodu uprav, subtrahujeme 1 hviezdu a je ich 12. Kolko hviezd mala na hlave zena z proroctva? No je toto mozne? Takze Jan hovoril o Amerike! 😁

PS: az to budes niekde zas pisat ako dokaz, dorazne pozadujem, aby si ma uvadzal v citacii a mam monopol na “LPUI” nazov. 😜

@moonlight1210
Uz zakladny zapis datumu je nespravny. Pouzil format dd/mm/yyyy, teda 05/04/1986, ale on to zapisuje ako 5/4/1986.

cacianka
20. aug 2025
@eva8

@moonlight1210 😃 ked som bola v kostole so starymi rodicmi, snazila som sa rozlustit svabach v spevnikoch. Pacili sa mi pismenka, citila som sa ako v rozpravke. Krasny strop, magicka knizka, kazen z "balkona", ozvena zo spevu.... Absolutne som nevedela, co sa rozprava, o com sa spieva, vytvorila som si svoj vlastny svet . Ale velmi ma to v kostole nebavilo. Aj nasa Biblia je pisana svabachom.

@eva8 moja starká mala starú modlitebnú knižku, nejakú evanjelickú, a mne sa na počudovanie dosť dobre čítal švabach, nejako mi to išlo, a to som bola decko. teraz by som musela asi viac lúštiť. mne sa tie staré knižky a texty veľmi páčili, tie krásne písmenká, vznešené slová a skladby viet.

cacianka
20. aug 2025
@eva8

@eva8 neviem kde bývaš, skús sa pýtať aj v archíve, kontakty na reštaurátorov, bežné malé knižnice - no neviem, skôr mestské, okresné, alebo Sl. národná knižnica v Martine, majú špecializované oddelenia.

moonlight1210
20. aug 2025
@eva8

@moonlight1210
Uz zakladny zapis datumu je nespravny. Pouzil format dd/mm/yyyy, teda 05/04/1986, ale on to zapisuje ako 5/4/1986.

@eva8 my vieme, ze aj keby potrebny datum zhodenia bomby na hirisimu bol 6.8.1954, tak vytiahne - waw, aka nahoda - v niektorych krajinach zapis datumu (mm/dd/rrrr) a bude ho “prevadzat” na zapis, aky pouzivame u nas (dd/mm/rrrr), aby mu vyslo jeho: (doplnme 2)5.4.9168 (prehodme 9 a1).

On by daky dovod uz vymyslel, aby mu to sedelo.

On je presne ten typ konspiratora: “je to mnozstvo v kJ, ale ak ho prevedieme na litre a nasledne na miligramy, vyjde nam hodnota presne, aku potrebujeme. To nemoze byt nahoda!”

Dokazovanie typu: Ak vezmeme kasmirovy sal, prezenieme ho dvadsiatimi cyklami prania a susicky a pouzijeme priemyselne bielidlo, vyjde nam z toho handra na dlazku. To nemoze byt nahoda!

eva8
20. aug 2025
@cacianka

@eva8 moja starká mala starú modlitebnú knižku, nejakú evanjelickú, a mne sa na počudovanie dosť dobre čítal švabach, nejako mi to išlo, a to som bola decko. teraz by som musela asi viac lúštiť. mne sa tie staré knižky a texty veľmi páčili, tie krásne písmenká, vznešené slová a skladby viet.

@cacianka na 2. stupni zs som zacala citavat mamkine "dievcenske knizky" s tou starou gramatikou (z/s, li/ly). Aj od ruskych autoriek z oblasti tajgy, Volgy, take krasne romanticke opisy prirody, amutne opisy zivota dieccat - sirot, zivot v internatnych skolach (to som si nevedela vtedy predstavit, mali sme maximalne poobednajsie vyucovanie a pracovne soboty). Do kostola som prestala chodit po nastupe do ZS, citala som ako samouk, teda ten svabach v spevnikoch mi pripadal ako rozpravkove pismenka 🙂 Doma sme mali v nedelu s otcom posedenia pri "biblickych pribehoch". Az neskor, ked som citala Bibliu na strednej z vlastnej vole, vsetko mi davalo zmysel. Videla som tam vznik zeme, evoluciu, metafory, hladala som v tom relativitu casu, kozmicke lode, mimozemstanov (ovplyvnena Souckom a Danikenom), na VS aj umele oplodnenie a pod. Preto sa aj zapajam do rozhovorov s @leonard1997 .
A milovala som poeziu a tie vznesene vyjadrenia v piesnach, presne ako pises - krasne. Mne sa pacia tie povodne verzie, na tie prelozene do slovenciny si neviem zvyknut 🙂
Keby sa dodrziavalo 10 bozich prikazani, zili by sme bez vojen, stresu....

leonard1997
autor
20. aug 2025

@moonlight1210
@eva8

Koľko dátumov od roku 0 po roku 2025 majú v sebe cifry, ktoré dokážu dať dátum 6.8.1945 bez toho aby sa pridávali nové cifry ktoré nie sú v dátume (čiže nemôžete umelo vytvoriť novú cifru z ničoho a dať ju do dátumu ) ?
Tak napríklad dátum 25.4.1986 to dokáže, sú v ňom cifry "6"; "8"; "1"; "9"; "5"; "4". Z týchto cifier vieme zložiť dátum 6.8.1945
Rovnako tak by sedel dátum 5.4.1986; 15.4.1986; 8.6.1954; 6.8.1954 atd...
Ale napríklad dátum 4.1.1986 by nesedel, chýbala by tam cifra "5".
Dátum 20.8.2025 by tiež nesedel, chýbali by tam cifry "4"; "9"; "1"; "6"
Dátum 21.8.2025 takisto nesedí, chýbajú cifry "4"; "9"; "6"
Dátum 11.3.326 takisto nesedí, chýbajú cifry "8"; "9"; "5"; "4"

Rok má 360-365 dní, preto od roku 0 po rok 2025 existuje 739527 jednotlivých dátumov. Vypísať všetky dátumy a hľadať, ktoré pasujú by bolo veľmi zdĺhavé. Al to však dokáže vypočítať behom chvíľky. Výsledok je taký, že len 228 z 739527 v sebe obsahuje všetky cifry potrebné na zostavenie dátumu 6.8.1945. To je pravdepodobnosť len 1: 3241 !!!