icon

Načo majú v DM testery, ktoré sa nesmú použiť?

19. feb 2023

Ahojte, ostala som po mojej poslednej návšteve DMka dosť zaskočená. Pri stojanoch s dekoratívnou kozmetikou stála taká nepríjemná ženská, vyzerala ako dozorkyňa z Osvienčimu. Chvilku ma dosť detailne sledovala a potom ma zvozila pod čiernu zem, že testery sa nesmú vobec davať na pokožku. Ziadne také, že tester lesku na pery vyskúšať na chrbte ruky. To iste makeup. Ani parfem sa vraj nesmie striekať na kožu - len na testovací papierik. Pytam sa jej, že co su toto za novinky, že predsa vôňa sa najlepsie testuje s pH pokožky. Toto mi uz pride trochu moc. Tak chodia tam ženské, otvárajú špirály, cigánky sa tam chodia maľovať a do mna bude skákať kvoli použitiu testera? To chcu v tom DMku prist o zakaznikov? Načo tam potom tie testery majú?

90909
19. feb 2023

Ja som si prednedávnom kupovala ruz v Douglas a samotná predavacka mi to natierala na ruku.

annamarin
19. feb 2023

S hygienou majú problém aj bieli aj rómovia. Nie všetci rómovia, ale v početnej väčšine oproti bielym. Čudovali by ste sa v akých podmienkach žijú a príde im to normalane. Toto nie je o rasizme, ale len poukázala na väčšinu tých, čo to robia. To je akokeby ste povedali, že na motorkáry chodía autickari. Ale pritom tam môže prísť hocikto, kto chce. 🤷🏻‍♀️ Zas netvarme sa, že to tak nie je a žije ich väčšina čistostne. Ak si to myslíte, tak skuste navštíviť niektoré mestá na východnom Slovensku. V niektorých domoch by ste nevydrzali ani hodinu na návšteve. 😄

estrella5
Autor odpoveď zmazal
onedaynick
19. feb 2023

@dadis akoze, co je toto za odpoved.. ale ano, odpoved vhodnej white trash.

lenjaona
19. feb 2023

Čo si cakala? Normálne si kúp testery online a potom sa maluj a nie zadarmo testermi... Milujem taketo spekulantky ktore chcu skusat veci zadarmo ale platit nie

autor
19. feb 2023

@lenjaona ale veď ja sa tam nechodim maľovať. To si sa kde dočítala? Mna nahnevalo, že si nemozem vyskúšať ani testery.

estrella5
19. feb 2023

@lenjaona to ako fakt? To, že rúž/čokoľvek iné pred kúpou vyskúšam na ruke znamená, že som špekulantka? Ach jo

lenjaona
19. feb 2023

@estrella5 a baktérie ti niečo hovoria? X ludi si neumyva ruky ani nic a ked to urobi x zien tak to je humus

lenjaona
19. feb 2023

Hygienu treba dodržať, skusit na papier alebo skusit na slepo

vevesh
19. feb 2023

@lenjaona prosim ta, a naco tam ten tester v predajni akoze je? Skus vysvetlit, ked sa nesmie pouzivat podla teba...

estrella5
Autor odpoveď zmazal
barborizzy
19. feb 2023

@ukulela 🤝👌👌👌👌

lenjaona
19. feb 2023

@estrella5
@vevesh a farbu na vlasy a x inych veci si ako kupujete? Šperky tiež ako? Mnohe sa skusat nedaju
A nestojí to toľko aby si si kupovala mačku vo vreci

estrella5
19. feb 2023

@lenjaona vlasy si nefarbím 🤷‍♀️ .. náušnice si pridržím pri uchu.. prsteň/náramok vyskúšam, ešte som sa nestretla s tým, že by mal niekto niečo proti, že si skúšam prsteň, či náramok 😉

lenjaona
19. feb 2023

@estrella5 oni to potom vyčistia ked sa toho dotykas ale aj tak

dadis
19. feb 2023

@annamarin A bieli s hygienou problem nemaju? Prenajimala som dlhocizne roky byt, by si sa cudovala, ako dokazu ludia zit. A teda ziadna luza to nebola. Sa mi hnusilo v tom byte aj kabelku polozit. Absolutne nebolo vhodne do tejto temy pchat rasovu odlisnost. Naco?

estrella5
Autor odpoveď zmazal
lenjaona
19. feb 2023

@estrella5 bol to príklad

teranova1
19. feb 2023

Testery rúžov chápem to by som si neskúšala na sebe ale parfumov ? Veď hádam je to moja osobná vec kde si tu vôňu vyskúšam či na zápästie alebo na testovací papierik .. mne osobne je lepšie si vyskúšať vôňu na zápästí chcem vedieť ako sa v nej citim či mi z nej nieje zle atd ..

h2
19. feb 2023

Testery sú na to, aby si ich zákazníci otestovali. Ak má s tým dotyčná pani predavačka nejaký problém, požiadala by som ju, nech mi zavolá vedúcu. Ak bude mať vedúca rovnaký názor, ako dotyčná predavačka, teda nedovolí napríklad striekať parfém na pokožku, píšem mail vedniu s uvedením konkrétnych osôb, prípadne predajne.
A ešte odpoveď na otázku, či sme sa s takým niečím stretli: nie.

vevesh
19. feb 2023

@lenjaona ked si u prikladov, nohavice ci bluzku si nevyskusas na predajni? Tiez nevies, kedy sa dana osoba pred tebou sprchovala, ake (ne)hygienicke veci na sebe mala....od toho su zakony pre spotrebitelov, ktore uvadzaju, co skusat mozes a ktore vyrobky/spotrebice nie. Napriklad spodne pradlo ci farbu na vlasy nevyskusas (pradlo z hygienickych dovodov, farbu z priestorovo-casovych dovodov). Ale ked je nieco ako tester na predajni, a aj oznaceny ako TESTER, ma pravo ho zakaznik pouzit! ci lubovolne alebo pod dohladom personalu podla oznacenia priamo na mieste...

vevesh
19. feb 2023

@lenjaona a teda, ked si kupim ruz za 20e, tak ho aj odskusat chcem (aj ked iba na ruke), nedajboze za 50-70e. Mne peniaze na strome nerastu, aby som eura len tak vyhodzovala, ze "stoji to len dva ecka, tak nech..."

anabel2341
19. feb 2023

Ja som ciganka , a ďakujem za nápad že sa tam môžem ísť namaľovať aspoň nemusím míňať toľko desiatky eur na dekorativnu kozmetiku, a nebudem zaberať toľko miesta toaletnom stolíku ps: ďakujem ja aj moje kamarátky, zato že ste nás naučili hygiene, s krku som si už umyla špinu a miesto vložiek používam tampóny..že vraj je to lepšie :D už vieme aj načo sa používa avivaž
Mudrlantka

dadis
19. feb 2023

@anabel2341 Tak ale pozor, pani napisala tolko erufondovych projektov na pomoc mensinam, ze si to moze dovolit 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

anabel2341
19. feb 2023

@dadis pravdu? Chodím do rómskych osád pomáhať, 70% sú tam fakt že špiny , 30% sú tam čistý Rómovia
Na špinavých cigánov sa dobre zarába a berú peniažky , všelijake fondy, sponzory Bohužiaľ. Hrajú sa ako oni pomáhajú chudobným ženám ako chcú aby ich deti niečo dosiahli, pritom vedia že budúcnosť tam není žiadna pretože rodičia vedú svoje deti zlým smerom, a všetko je generácie na generáciu 10% deti sa chcú mať lepšie ako rómsky rodičia. 90% sú ako ich rodičia ..ale čo Tak robiť reklamu slušným ciganom ktorý sú vyštudovaný? Majú čisto doma , to už takých nepoznajú

dadis
19. feb 2023

@anabel2341 Mne je jasne, ze ruzove to tam nie je. Ale v prispevku o vyuzivani testerov v DM oznacit ciganov 🤦‍♀️🙈🤭. Akoze co tym chcela napisat, ze by jej nevadilo, keby predavacka zakrocila voci tmavsej zene? Ale ona si dovolila nieco povedat jej, slusnej majorite? No drzost 😆😆. Typicka pokrytecka malomestiacka, ona rasistka nie je, ved ona im pomaha. Lebo keby ona nenapisala projekt, tak by to nikto iny nezvladol 🤣🤣🤣

autor
19. feb 2023

@dadis fuha, ty si úplná miss sympatia, tvoja dobrota a empatia z teba priam sršia. Pouč ma - ako sa má nazývať tá naša najväčšia menšina? Veď mnohí z nich samých seba označujú ako cigáňov. Nič dehonestujúce na tom nie je.

weronika171717
20. feb 2023

@dadis nehnevaj sa, ale si neskutočne trápna. To čo tu predvádzas? A nielen ty, ale aj ostatné..... Autorka to dobre napísala, čisto, pravdivo ako to je..... A rómovia samých seba volajú cigáni..... A spomenula projekty, a už sa do nej navazate ako hlúpe. Skus zapracovať na sebe ako človeku, lebo to co z teba vyrástlo poškodí tvojich potomkov.

weronika171717
20. feb 2023

Stojím za tvojimi názormi autorka.

dadis
20. feb 2023

@autorka
@weronika171717 ked ste nepochopili, ze nejde o ich pomenovanie, ale o to, v akom nerespektujucom kontexte boli spomenuti, tak nemame o com diskutovat.