Načo potrebuje žena muža?
skoro každa žena na materskej dovolenke teda quasy dovolenke lebo moja pani to vola že galeje sa stažuje že jej muž doma nepomaha a že žiadny chlap nepochopi čo je to ked je žena tehotna....ale mam jednu otazku pre ženy ktore maju takuto uvahu..je tehotenstvo choroba????poznam ludi čo im v bani otrhlo nohy ,ruku,dokonca obe nohy a robia takisto ako naše ženy na materskej....druha vec je taka z pohladu muža že ked je žena na materskej tak muž prebera veškeru zodpovednost za rodinu či už splacania hypoteky či už inich veci lebo silne moc pochybujem že samotna žena by stihala z materskej všetko platit o tom silno pochybujem....ale stretnu sa dve kamošky niekde vonku a už len počujem ja som spravila,vymalovala som byt,vymurovala garaž,a ja idem na dovolenku...ale mam teda otazočku ked su teda take naše ženy šikovne načo nas teda potrebuju????aby sme im iba nosili vyplaty a oni ich mohli minat v obchodoch?????
@miminkacik 🙂 🙂 🙂 si mu natrela 😀 ale je to tak, mas pravdu. len neviem si teraz predstavit, co ma doma jeho zena za peklo, lebo sa vacsina postavila na jej stranu. kedze sa nebude odbavovat tu v diskusii, zacne sa asi debilnym sposobom odbavovat na svojej zene. fakt je to trest mat takeho oného doma...
@demons Ťažko hodnotiť, ale určite nepochopíš, aká je žena unavená po celodennej starostlivosti o dieťa, pretože si to sám neskúsil. To sa s prácou nedá porovnávať. V každej práci je zodpovednosť a človek sa musí sústrediť, ale človek si môže spraviť aj pauzu, kedy potrebuje a niekedy aj kedy chce. Ale pri napríklad chodiacom dieťati smola smolka. To je neustály beh a žena musí byť v strehu. Chlap príde z práce, z nočnej, je unavený, chce spať. Chápem aj teba, že by si chcel oddýchnuť, ale bohužial, aj tá žena má predsa nárok si oddýchnut. Jednoducho je to o dohode a vzájomnej tolerancii. Ja som od manžela tiež vyžadovala ked prišiel z práce, aby vzal nachvílku malú, aby jej dal papat a podobne. Proste aj ja som potrebovala pauzu. Ale môj manžel sa na toto teda nesťažuje. A to naozaj nebola štastná otázka, či je tehotenstvo choroba. Záleží od zdravotného stavu, u niektorých veru je, ked musia ležať, alebo strávia nad misou hodiny. Ja som mala štastie, do 8 mesiaca som sa cítila výborne, ale potom prišli starosti s váhou, s chrbticou, nevládala som dlho chodiť, pri dlhom státi mi opúchali nohy. K tomu nenormálna únava. A tvoja manželka je tehotná a má na starosti ešte aj 2,5 ročné dieťa. Uf, myslím že má toho dosť. Musíte jednoducho obaja vydržat, pomôcť si navzájom. A drobné práce v domácnosti to by mali robiť doma obaja, potom sa chlapi čudujú, prečo sú ženy večne namosúrené. No nebol by si, keby asi 6ty krát umyješ riad a niekto si len príde, sadne pred hotové a potom to hodí do dresu? To netvrdím, že je váš príklad v domácnosti. Ale vela chlapov toto proste robí.
Ja ta tu nechcem kamenovať za tvoje názory, len aby si vedel, že sú tu aj ženy, ktoré išli do práce od dieťaťa už po 8 mesiacoch. A to konkretne ja. Zarábam VIAC ako môj manžel a nevyčítam to ani jemu ani nikomu inému sa s tým nežalujem. To len na margo toho čo si písal. A poviem ti, že napriek tomu, že mám náročnú prácu a malej išli po nástupe do jaslí zuby, takže som mala prebdené noci a ráno do práce, okrem toho prvé 3 mesiace bola skoro v kuse chorá, ja tiež, tak PRACA je pre mna oproti materskej Oddych! A to som musela ešte lietať okolo domácnosti. Z môjho pohladu budem robiť radšej nočné, ako sa starať celý deň a noc o dieťa, ktoré potrebuje neustálu opateru, pozornosť, servis a ešte vo vysokom štádiu tehotenstva. 😉
".ale stretnu sa dve kamošky niekde vonku a už len počujem ja som spravila,vymalovala som byt,vymurovala garaž,a ja idem na dovolenku...ale mam teda otazočku ked su teda take naše ženy šikovne načo nas teda potrebuju????aby sme im iba nosili vyplaty a oni ich mohli minat v obchodoch?????"
TOTO som nejako nepochopila... to sa aké kamošky rozprávali? tvoja žena s niekým či ako? to si sa nejako sekol 😀 ved ak sa rozprávali dve iné baby, čo teba trápi, čo ony robia doma a čo dokážu? hm? aj ja som doma pomáhala mužovi pri umývaní stien pred ich dalsou úpravou, ale to nemá nič spoločné s tým, že sa navzájom nepotrebujeme... myslím, že ty máš vlastne nejaký úplne iný problém a zmotal si to dokopy asi, možno sa mýlim, neviem 😕
@pastuska1 preboha to dúfam že sa nestane, to by bolo pekne na prd teda ☹ nerozumiem vážne ako možu takíto chlapi existovať.. A ešte sa s tým dojde pretŕčať sem, že Na! Zožerte si ma sliepky.. 🙄 Smutné, že nejaké dieťa má takého otca.. Ozaj sa mi až rozum zastavuje.. Mi tu teraz moj chlap nadáva, že prečo sa rozčulujem nad takým človekom.. Ale keď to sa nedá 😀 On sa zveril so svojím "ťažkým životom" na verejné fórum, tak nech si prečíta 😀
čítala som len úvodný príspevok... a mám pocit, že ho písal muž, ktorý nemá deti a nevidí ako sa jeho žena stará o ne a o domácnosť...
Moj partner prežil so mnou 9 rizikových mesiacov, bol pri naozaj ťažkom porode, potom bol so mnou tri dni ešte v nemocnici, doma malého aj nakrmi, aj sa pohrá, aj ma nechá pospať... NIKDY sa nesťažoval na to, že máme dieťa a že to bolo ťažké sa k nemu dopracovať...Chodí do dvoch prác a viem, že príde unavený a vidím, že potrebuje oddych.. a ja mu ho doprajem tak ako on mne... ja vidím únavu na ňom, on na mne... nie som sebec, ani on a o tom to je...
Mám pocit, že pisateľ tohto príspevku je sebec a pozerá len na seba...našťastie nie každý muž je takýto...
@cmulinko fúha-no to je horší prípad 😒 keď to muž ženbou zrazu všetko "zabudne"
@rora tak skúšaj-aj prevýchova je možná-len treba byť dôsledný a nepopustiť 😉 tak ako u malých detí 😀
ono zas ako nechcem tu pôsobiť,že mám ideálneho muža na 100%-ako kto sme? a tiež sa stane,že nepoprace po sebe-hlavne veci,ale tak-dlho pracuje-vtedy spracem 😉 ale cez víkend-ak zabudne,ho upozorním 😀 že ani po mne nechodí nik ako po sliepke-na to je háklivý 😀 hovorím-lebo sliepka kadiaľ chodí,tadiaľ se.ie 😀 no a raz bolo už aj tak,že som mu veci pekne šupla na terasu z domu s tým,že zlatko,už sa nám ten neporiadok do domu nevmestí 😀 😀 a tak si bol po veci vonku 😀 😀
ale veď o tom je život 😉 ale proste v 90% domácich prác viem,že ich zastúpi v pohode za mňa-keby čosi 😉 má super základ z domu,tým,že vyrastal v takých podmienkach-zatiaľ čo ja som žila ako väčšina-vyrastala v novom byte,chodilo sa z ROH na lacné dovolenky,mali sme auto,....zatiaľ čo môj muž nikdy nebol s rodičmi ani na prechádzke,nieto na dovče a ani v hračkárni 😔 je naučený skromnosti a pokore-a to sú teda sakra dobré vlastnosti-a teda som sa aj ja pri ňom sklidila 😉 🙂
@macamac no mozem suhlasit, tiez mam skromneho chlapa vedla seba a to je na tom to najlepsie, najviac, co si cenním, pretoze presne ako ty, aj ja som sa skludnila v istych veciach a vela veci som vdaka nemu zacala vnimat inak. okrem toho nie je sebec a aj ke moje deti nie su jeho, uplne automaticky sa s nimi pohra, umyje riad a bez toho, aby som ho o to ziadala. je nauceny z domu a to je dobry zaklad.
ja som po precitani preveho prispevku len rada, ze mam doma takleho chlapa, akeho mam...btw, tehotenstvo sice nie je choroba, ale mne bolo prvych 5 mesiacov stale zle a ked presli zaludocne probemy, tak som az do konca 8meho mesiaca, teda do preedcasneho porodu, prelezala v nemocnici dolu hlavou...ver demons, ze radsej by som chodila tehotna do roboty.......co sa tyka ostatku.......len jednina reakcia.je mi luto tvojej manzelky
😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 Toto pisal clovek alebo neandrtalec????????????????? 😠 😠 😠 😠 😠 😠
babky nerozčuľujte sa zbytočne, veď už len to že dal takúto tému na takúto stránku o niečom svedčí 😀 a to že je to buď :
a) provokatér
b) neviem ako by som to jemne napísala - naivný 😅
Neviem čo čakal na takomto fóre, že mu tu tehotné a mamičky budú prikyvovať na to ako ich kritizuje? 😀
nechapem na co sem pisal ved je nad slnko jasne ze s nim ziadna mamina nebude suhlasit a chapat. Akurat ho tu kazda oznacime za bezcharakterneho egoistu.. ma co si zasluzil no ak ho ani tato diskusia nedonuti viac pomahat v domacnosti tak uz nic..ale mozno sa mu uz rozsvietilo a je mu trapne sem pisat ze sme mali zasa pravdu.
No, neda mi nereagovat. Mne moj muz nepomohol pri prvom dietatku s nicim. Absolutne s nicim. Bolo to super lebo som mala s dcerkou svoj svet ale porodom druheho dietatka sa vsetko zmenilo.Aj ked bol syncek dobrucky, akosi som to nezvladla. Byvame daleko od rodiny, babky nepomahaju a ja som nevladala sa na 100 percent starat o deti, domacnost a zahradu. Byvala som k smrti unavena a to tak ze ked muz odchadzal do roboty, pozeral na mna a ja som sa drzala stola aby som neodpadla. Vtedy tahaval 12tky alebo 16tky.Trvalo to 3 tyzdne. A po pravde, velmi tazke obdobie mojho zivota.Deticky som chcela,milujem ich.Ale akosi mi odislo sebavedomie, niekedy pride, ale vacsinou je prec 😀 Som neupravena, bez penazi, ale s krasnymi detmi. Tesim sa na navrat do prace, kde zarabam neporovnatelne viac ako moj muz. Verim vsak ze mi budu chybat chvile s mojimi detickami. Nic nie je naveky, a snazim sa kazdy den s detmi prezit tak aby nam bolo co najlepsie. Riady neumyvam non stop, zahradu nemam dokonalu. Burinu vytrhavame s detmi, viac sa posmatle ako vytrha, ale viem ze ich niecomu ucim. Hlavne tie chvile co sme spolu, ked sa vecer dlho rozpravame a mojkame. Ked odfukuju vedla mna alebo sa smeju zo sna 😀 Byt matkou je tazke, ten strach o deti ked su chore, ked sa udru..., ta socialna izolacia pekne lezie na nervy, ALE ked sa pozriem na svoje deti, viem ze pre nieco to je, viem pre koho a som si ista ze cim viac im dam, tym viac mi vratia, nie starostlivostou o mna v dochodkovom veku, ale ze budu stastne a zrele bytosti, silne osobnosti. To je moje rodicovstvo 😉
@fidka79 a ked nespis celu noc, lebo maly reve jak tur, potom ides na nakup, navaris, nakrmis dieta, operies, ozehlis, dieta opatovne place jak keby ho z koze drali, lebo mu pripadne idu zuby, takze sa ani cez den nevyspis, je tak hrozne ocakavat od muza, ktory pride z prace, aby sa aspon dve hodiny venoval dietatu?.ved je to dieta aj jeho.....
@fidka79 ukrizovavat ta nebudem.ale tak z mojej praxe.syn, ked bol maly, tak mal problemy so zapchou, kakal raz za 11 dni..od tretieho dna ho tak bolelo brusko, ze sme boli od pol druhej rana na nohach stylom obliect, ranajky, hrat sa.proste o pol druhej rano mi zacinal den, o siestej rano som mala navareny obed, manzel este spinkal.potom vstal do roboty, ja s malym lekarke, kde sme stravili cakanim pol dna, samozrejme obednajsi spanok bol viacmenej ziadny, ak sa nahodou zadarilo, tak rychlo ozehlit a po zobudeni zbehnut este na nakup.....................neviem si predstavit, ze by prisiel domov manzel z prace o piatej domov a nechal by sa mnou obskakovat, lebo sak ja som na materskej doma, ci chcel alebo nie, musel mi dat aspon dve hodky, aby som si pospala....manzel robi aj nocne a napriek tomu ked prisiel, najskor vzal maleho von a potom si lahol spat.a ja mu fakt dakujem
Tak.. a k domacnosti este 2 pubertalne deti mojho ex a moje dve deti s odstupom 1.5 roka, dcera nezna kvetinka, syn sialene energicky a na svoj vek prilis fyzicky aj dusevne inteligentny.. Och, a vysoka skola do toho.. 😉
No a co, to obdobie ma presvedcilo, ze ma nic nezlomi..
@demons mozno nejde ani tak o tu pomoc priamo, ako o to, ze jej nepridas robotu 😎 ...mam na mysli, ze si nehodis topanky na prostred chodby alebo odnesies tanier zo stola...alebo ju len tak pochvalis, ked viids, ze si sa vratil do upratanej domacnosti... je to malickost, ale zene ktora pobehuje v jednom kolobehu od babatka k upratovaniu to pomoze, si myslim a prestane frflat 😝 Ale je jasne, ze nedavas o nic menej ako zena, ked ty pracujes a staras sa o financne zabezpecenie.
@demons Tehotenstvo nie je choroba. Ale keď si spomeniem na moje životné skúsenosti, tak bola som PN kvôli rizikovému tehotenstvu. Prekonala som pred tehotenstvom niekoľko závažných ochorení, ale pri každom som sa mohla hýbať ako som chcela, mohla som chodiť všade, nebola som týmto smerom nijako obmedzovaná. Počas tehotenstva som pochopila čo to je, keď chcem chodiť a nemôžem. Počas tehotenstva som mala problém niekoľko mesiacov vôbec chodiť, dlhšie som nemohla stáť, dosť ma to obmedzovalo. Musela som pred každučkým nákupom zvažovať trasu, obchod, koľko sa nachodím...o domácich prácach už ani nehovorím.Toto som ešte nikdy predtým riešiť nemusela. Napriek všetkým opatreniam som rodila predčasne, hoci dieťatko už nemuselo byť v inkubátore.
Spomínaš tehotenstvo a ženy - nespomínaš nikde dieťa. Uvažuješ niekedy nad tým, čo je najlepšie pre dieťa - nenarodené, narodené? Všetko je to otázkou priorít. Čo je prvoradé? Dieťa sa vyvíja a rastie veľmi rýchlo....samozrejme potrebuje stravu, ošatenie....ale predovšetkým čas. Čas, kedy sa mu niekto venuje. Chceš aby v spomienkach na detstvo malo rodičov alebo jasle či opatrovateľku? Chceš aby Tvojho potomka vychovávala opatrovateľka alebo Tvoja manželka? Chceš aby sa so svojimi otázkami obracalo na Teba, na Tvoju manželku alebo na nejakého neznámeho človeka? Príde čas, keď splatíš hypotéku a vedľa Teba bude kráčať Tvoj potomok. Už možno nebude potrebovať toľko pozornosti a toľko času od Teba ako v útlom detstve. Aký bude?
@natalii6 Vydržať. To musíš nechať všetky tie poznámky ísť jedným uchom dnu a druhým von. A nemysli na všetky tie "chlapské reči". Mysli hlavne na seba a na deti. Čo sa dá si uľahči a zjednoduš. Lebo nikto Ti to nezjednoduší, len Ty. Takže si rob prestávky a vtedy si len tak ľahni k malému, vylož nohy a sleduj ho ako sa hrá alebo si ho pritúl, pohlaď ho a prečítaj mu riekanku, zaspievaj pesničku, nakresli mu obrázok...lebo ten čas už nikdy viac nevrátiš. Keď príde druhé dieťatko a Davidko pôjde do škôlky, už si ho toľko neužiješ. Budeš mať síce "v práci" prestoje...ale neskôr sa Ti to vráti.
@natalii6 a ešte niečo. Maj na mysli, že nie si na materskej kvôli tomu, aby sa mal kto postarať o domácnosť a nakúpiť a manžel mal perfektný servis. Na materskej si kvôli deťom, aby si sa im venovala. A ako sa Ti to neskôr vráti? Možno jedného dňa Ti synátor povie: "Mami, nechaj to tak, ja to urobím." alebo keď prídeš raz unavená z práce Ti povie "Mami, uvaril som Ti večeru." Až vtedy zistíš, že všetky tie roky, čo si bola s deťmi doma a venovala sa im, neboli márne.
@evabb35 joooooooooj nepoznam chlapa ktory by si myslel, ze zena je doma na MD a RD kvoli detom. kazdy potrebuje full service, teple jedlo, stastne dieta a absolutny poriadok a krasnu stastnu manzelku, ked pride domov. to si len my zeny takto vravime, ze sme doma kvoli detom...

Nedá mi nereagovať.. Nedočítala som všetko, čo tu je písané, len prvú stranu, tak sa možno budem po niekom opakovať ale - ty sa sťažuješ, že pracuješ dvanástky..? Vieš o tom, že žena na materskej "pracuje" 24 hodín denne? Keby tu nenapísala aj Tvoja žena, tak asi nereagujem, predsa len každá minca má dve strany a mohol si sa sťažovať oprávnene, ale po tom čo napísala, by si sa mal uvedomiť.. A veta že: "aby sme im iba nosili vyplaty a oni ich mohli minat v obchodoch?????" iba ukazuje Tvoju vyspelosť.. Pochybujem, že Tvoja žena schmatne výplatu a ide nakupovať hovadiny. Míňa, resp.potrebuje ich na TVOJU rodinu a TVOJE deti. Božemôj, takýto chlapi sú ako za trest, egoizmus vyhráva nad ich zdravým rozumom.. Načo si si zakladal rodinu, ak máš taký problém finančne pomôcť vlastnej rodine? Takýto chlapský egocentrizmus ma dokáže totálne vytočiť. Ľutujem Tvoje ženu a to doslova.. A tiež nerozumiem Tvojej potrebe prísť na fórum kde ja drvivá väčšina mamičiek a rozkrikovať tu svoje skvelé názory o tom, aké sú ženy hrozné, že keď už svojim polovičkám vynosili, porodili a vychovávajú ich deti, majú tú "drzosť" očakávať od muža finančnú podporu a nejakú tú pomoc v ich SPOLOČNEJ domácnosti. A potom sa čudovať prečo tu na teba mamičky útočia ježišikriste.