icon

Nahneval ma dotazník VÚB banky

23. aug 2023

Išla som spraviť prevod cez IB VÚB a vyskočil na mňa dotazník buď ho potvrdím, alebo zmením.Co si to dovoľujú nechcem odpovedať na dotazník, prečo sa ma pýtajú takéto otázky?čo tým sledujú banky podľa Vás?

Nahneval ma dotazník VÚB banky
michellemary
23. aug 2023

Už sa to tu riešilo, tento dotazník musí dať banka klientovi vyplniť raz za niekoľko rokov, je to zo zákona povinné. Niektoré banky to dokonca nedávajú vyplniť cez IB, ale musíš tam zájsť osobne.

misulka22
23. aug 2023

Tiez ma to nasrdilo.ze odkial mam peniaze a kto je moj zamestnavatel...lebo daky drogovy diler a podobne im tam isto napise pravdu 🤣

vroni
23. aug 2023

Nie že by sa ma to týkalo, ale čo je také podozrivé na práci v zberni odpadu alebo predajni áut? A teda neplánujem používať financie v inej krajine ako sk? Použijem sprostu frázu môjho muza: "To kto im nasral do hlavy?"

najslonik
Odpoveď bola odstránená
autor
24. aug 2023

@najslonik áno, vadí mi to.Su to moje peniaze a nebudú má tlačiť do odpovedí, keď chcem spraviť prevod, ktorý som nemohla spraviť.Vadi mi vydieranie.
@vroni tiez som zostala zaskočená.Co ich je do toho kde budem používať peniaze?

najslonik
Odpoveď bola odstránená
vroni
24. aug 2023

@najslonik, z akého zákona má banka právo obmedziť môj výber zamestnania alebo použitie peňažných prostriedkov v zahraničí?

michellemary
24. aug 2023

@vroni neobmedzujú tvoj výber zamestnania, ani peňazí v zahraničí, ale zo zákona majú právo vedieť o tom, o to ide.

vroni
24. aug 2023

@michellemary, znovu sa pýtam, na základe akého zákona? Oni sa nepýtajú, ci plánujem, oni mi posúvajú vyhlásenie, ze nebudem. Okrem toho, ak by to bolo zo zákona, vyžadovali by to snáď všetky banky a nie náhodné od náhodných zákazníkov. Nie som si vedomá zákona, ze banka má právo na informácie o mojom zamestnaní ci používaní mojich finančných prostriedkov.

michellemary
24. aug 2023

@vroni robia to všetky banky, a naozaj na to existuje zákon, bankový, alebo o bankách sa myslím volá, štát skrátka ukladá bankám povinnosť sa asi každé 3 roky, to si nie som istá, spýtať sa toto klientov. (aspoň tak mi to vysvetľovala kamoška, ktorá v banke pracuje).

vroni
24. aug 2023

@michellemary, mam účet v troch bankách, roky rokuce a takýto dotazník vidím prvýkrát. A bez výčitiek svedomia by som ho odmietla vyplniť. Banka nie je štátna inštitúcia a na údaje tohto kalibru zákonný nárok nemá. Povinnosť sa pýtať mat môže. Ale ja nemám povinnosť údaje poskytnúť.

najslonik
Odpoveď bola odstránená
najslonik
Odpoveď bola odstránená
autor
24. aug 2023

@najslonik rozumiem...čo v prípade, ak automobily predávam?Som podozrivá či nerozumiem logike.Ten dotazník mi znemožnil spraviť prevod a som rozhodnutá z banky odísť.Ako s tým naložia kde pracujem?Okrem toho vidia odosielateľa výplaty.Moje peniaze môžem používať aj na druhej strane sveta a nie odpovedať na stupídne otázky, ktoré im budú k ničomu.Uz, keď mi ukradli peňaženku a zablokovala som kartu mi odmietli dať viac ako 150?eur, že vnútorný predpis banky... a potrebovala som doplatiť dovolenku a museli mi požičať rodičia, pokým som vybavila nové doklady, kartu.Uz to ma dostalo do vyrtky, že mám zápis z polície, RL, že som bola okradnuta vybavujem doklady a nemôžem si vybrať z môjho účtu moje peniaze

vroni
24. aug 2023

@najslonik, môže to skúsiť. Zmluva je dohoda dvoch strán, nie plnenie predstav jednej z nich. Pokiaľ tento dotazník nie je súčasťou zmluvy... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Tiež sa ta môžem spýtať, kde a koľko zarábas. Ale ci mi odpovieš a ci to bude pravda, to nemám šancu zistiť. Inak povedané, ide o veledolezitu buzeraciu, aby niekto vykazoval činnosť. Aké možnosti ma banka, keď zistí, ze robím vo výrobní tankov, mam štrnásť účtov na celom svete a chcem využiť nestardantne služby banky (nech je to čokoľvek)? Žiadne. Takže načo?

aliziana
24. aug 2023

To sú otázky AML

vroni
24. aug 2023

@aliziana, AML sa týka prevažne podnikatelskej činnosti a nie účtov fyzických osôb. V prípade, ze sa banke nezdajú transakcie aj na účte fyzickej osoby, je oprávnená položiť doplňujúce otázky. Alebo zamietnuť transakciu ci dokonca účet. Tento paskvil je však cista buzeracna manipulácia. Samozrejme, je možné, ze autorka dostáva mesačne sumy v niekoľkých desiatkach tisíc eur, potom je to samozrejme ina situácia. Ale asi to nebude ten prípad.

najslonik
Odpoveď bola odstránená
vroni
24. aug 2023

@najslonik, blbosť. Nevkladam peniaze v hotovosti, takže neviem. Ale inak nevidím dôvod banku informovať, kde a co robím a kde mam uložené peniaze. Úplne mi stačí, ak sa budú starať o tie, ktoré mam uložené u nich. K tomu patria aj blokácie karty a kontrola výberu.
A nie, nie som ochotná odkyvat každú sprostosť len preto, ze niekto vyhlási, ze je to pre moje dobro.

najslonik
Odpoveď bola odstránená
vroni
24. aug 2023

@najslonik, na to si prišla ako? Keby sa banka pokúsila ma tlačiť na podobnú blbosť, majú do päť minút zrušený účet a ja novy v inej banke. Zatiaľ žiadnu nič podobné nenapadlo. Na to, aby mi banka zadržala peniaze musí mať banka zákonný dôvod. Vlhký sen nestačí.

najslonik
Odpoveď bola odstránená
vroni
24. aug 2023

@najslonik, aha, tak tiež sorry 🤣🤣🤣

najslonik
Odpoveď bola odstránená
autor
24. aug 2023

@najslonik samozrejme prečo som mala byť týždeň bez mojich peňazí?mala som iné doklady, ktoré overovali moju totožnosť, RL, zápis od polície, kartičku k účtu.Ked zakladas účet o takýchto veciach neinformujú, že majú vnútorné predpisy a dostaneš max.150 eur.peniaze vkladám cez vkladomat nebude ma spovedať pracovnicka

najslonik
Odpoveď bola odstránená
vroni
24. aug 2023

@najslonik, mňa skôr zmiatlo tvoje tehotenstvo 🤣