Najhoršie zážitky zo školy a škôlky: Zdieľajte svoje príbehy!
Ahojte, inšpirovala ma diskusia s podobným podtónom o lekároch a tak mi napadlo toto. Čo najhoršie sa vám stalo v škole/škôlke ? Respektíve aké najhoršie správanie ste zažili ?
Mne sa napríklad v škôlke učiteľka smiala že mám bielu rit pred celou triedou a keď som zato plakala, dala všetky deti do kruhu, mňa do stredu (s tým holým zadkom) a capla mi po ňom. Alebo mi spolužiaci v škole dali tašku do záchoda a splachovali kym nebolo všetko zničené. Bolo toho ale viac. Čo napadne k tejto téme vám ?
v škôlke pri poobednom zaľahnutí do postieľok mi spolužiak na vedľajšom lôžku ukazoval penis. Oči som zhrozene vypleštila, otočila som sa chrbtom, nemohla som ani oka zažmúriť. Robil to dosť často, kým som sa neodvážila povedať mu osamote, nech to už prestane robiť! Vek 5 rokov...
ZŠ- nepatrím medzi milovníkov mäsa. Vychovávateľka v družine bola vyhorená učiteľka v dôchodkovom veku, zažratá komunistka, straníčka s diktátorskym prístupom, ešte ten vzhľad matróny👆 osobne dohliadala na prežúvanie a konzumáciu. Chytila za sánku, líca a vyslovene pozrela do úst ako psovi do tlamy. 3 roky trval tento horor. Raz sa pokúsila kŕmiť ma. Dostala som taký záchvat hnusu z mastného bravčového pliecka, že som sa povracala, revala som, šlo to so mňa vrchom- spodom, vybuchnátovala ma. Ja som plakala, celá červená nad tanierom zvratkov, až som sa zadúšala. Družinárka víťazoslavne zahučala: Nepostavíš sa odtiaľto kým nedoješ!!! Tak som sedela a plakala, úplne sama kým nebola jedáleň úplne prázdna. Potom mame z jedálne zatelefonovali do práce, že si má prísť urobiť z deckom poriadky, že nechce jesť 🤨 Mama ma našla zbiedenú v jedálni samu, od toho dňa ma odhlásila z družiny aj obedov.
Druhý stupeň - psychopatická, neurotická učiteľka, ktorá nás šticovala tak, že vlasy vytrhla a dodatočne pleskla po uchu, že v hlave zadunelo. Ešte radšej hádzala po žiakovi zväzok kľúčov, alebo najostrejším kľúčom ďobala, vlastne ryla na vrchu hlavy. Všetci vedeli aká je a nikto nič 🤨
Ešte som zažila útok učiteľky na telesnej výchove, keď som sa bála skákať cez koňa, normálne ma cez neho prehodila z odrazového mostíka, skoro mi ruku dolámala + neustále posmešky, úškrny na moje vyspelé prsia od 7. ročníka. 🤷♀️
@lucia13022023 S tým nútením do jedla ma napadla taká historka... Sme ešte na ZŠ šli na obed a tí čo odchádzali nás upozornili, že to mäso v rizote smrdí. Tak sme ako všetci zobrali výdaj a keď sme zistili, že fakt smrdí, tak všetci to hneď aj odnášali do okienka s použitým riadom. Samozrejme jedna iniciatívna učiteľka hneď zakročila a zakázala odnášať nezjedený obed. My sme už boli taký odrast, tak sme sa nedali, ale tie malé deti čo sa báli to fakt museli jesť. A o pár dní samozrejme epidémia salmonelózy jak hrom na celej škole. Ale keďže si vedenie školy uvedomovalo, že kde je príčina, tak sa muselo učiť za každú cenu. Si dokážete predstaviť ako tá škola vyzerala. Skoro tisíc žiakov vracalo po chodbách a triedach celý týždeň. Som tie upratovačky fakt ľutoval vtedy
@jamimo toto sa aj mne stalo na TV.Bala som sa, že spadnem a učiteľka stála pri odrazovom mostíku a sotila či stiahla ma za ruku, ale preskočila som👍
Spolužiakovi už sme boli v 6,7 r povedala učiteľka, že si ma dať dole okuliare a dostal strašnú facku, šticovala chalanov za uši, že ich mali celú hodinu červené druhá učiteľka hodila zväzok kľúčov cez celú triedu.Az teraz si človek uvedomuje aké to boli zle veci a čo sa mohlo stať, keby mu tie kľúče hodila do tváre, oči.
Nikdy nezabudnem na vôňu pach škôlky chodila som až do predškolskej triedy, nepríjemné učiteľky a jedlo, ktoré mi nechutilo a vyhrážky, že to povedia mame, že som nezjedla.V škole na obedoch tie taniere z ktorých pretekala štava až na tú smradľavu tacku
@kikusenka1 Celkovo si myslím, že predmety ako telesná, výtvarná alebo hudobná by sa nemali známkovať. To sú také predmety, že to nie každému ide a nedá sa to naučiť. Proste keď raz neviem spievať, tak sa nedá
Pamätám si dve veci, keď som mala asi 8 rokov, že má chytili spoluziaci, aby mi mohol spolužiak, ktorý bol do mna zaľúbený, dat pusu.
Potom ďalšiu úsmevno-trapnu story. Casto mi tiekla krv z nosa. Raz sa mi na jednej hodine pustila, kde bol ucitel bývalý vojak. Hneď spravil z pospájaných lavic manželskú postel, vyskočil na parapet, dal dole tu zelenú roletu, tu mi dal pod hlavu ako vankus, vyzliekol si sveter, s ktorým ma prikryl a musela som v stabilizovanej polohe ležať do konca hodiny 😀
@tramtada31 haha muž činu🤪aj mne často tiekla krv, ale nikto ma tak neobletoval.
@yosi z týchto výchov som mala stres nebavilo ma ani kresliť, hanbila som sa spievať pred celou triedou a telocvik ma tiež nebavil 12 minútovka v najväčšom teple, pichanie v boku žiadna fľaša s vodou...viac som sa bála hudobnej ako matematiky
@yosi presne tak... ja som mala talent na iné ako behať a hrať nejaký šport. Zato najlepší športovec z triedy zas nevedel kresliť. To sú veci ktoré musíš mat jednoducho v krvi bud to vieš alebo nie.
@luccija no...vidím podľa diskusie a zároveň konštatujem ako vo väčšine situácií, že v minulosti to nebola žiadna sláva a hitparáda 🤨😕🤨
PS: na asociácie spojené s vôňou, pachom a celkovo vône som ja expert. Smrad plexiskla na stole, gumového obrusu a tácky, ktoré boli vytreté zatuchnutým vechťom+ smrad vary= nezabudnuteľný až do hrobu🤭 Ako bonus hliníkový príbor. Fuj ešte pri písaní tohto príspevku mi zuby tŕpnu 🙄
Preboha, strašné. 😢
@luccija ale vieš si predstavit, že máš 14-15 a ležíš minimálne 30 minut na pospájaných tvrdých laviciach na 300 ročnej zaprášenej rolete a cela trieda od úžasu pozerá, že aká scéna z Macgyvera sa tam práve odohrala? Aj si má za to potom stále doberali 🤣🤣🤣 Ešte humornejsie bolo, že som bola členkou hliadok mladých zdravotníkov, kde som chodila na celoslovenské súťaže, vedela som, že sa takto prva pomoc pri tečení krvi z nosa neposkytuje, ale nedovolila som si ani ceknúť 😀
Preboha to nie je ani človek... netvor
Tiez ma nutila v skolke jest sojovy privarok a tiez som jej ho vyhodila naspat do taniera.. och.. alebo tiez ked ma ucitelka nepustila na wc ked mi bolo zle tak som to hodila na lavicu do ucebnice matiky 😄
No a este mudre reci ucitelky vytvarnej ako nic nedokazem, hold, neviem kreslit (moja 5rocna dcera kresli krajsie 😄 ) a na just mi davala horsie znamky aby mi pokazila priemer na vysvedceni..
so sikanou nastastie skusenost nemam, ale ked som bola na 1. stupni, jeden chlapec preletel cez sklene dvere, trafilo mu to tepnu a takmer vykrvacal. Podarilo sa ho zachranit. Z nejakeho pre mna dodnes nepochopeneho dovodu ma potom poslali okolo tej obrovskej kaluze krvi nieco vybavit. Ale traumu z toho nemam, iba neprijemnu spomienku..
Moja bývala učitelka slovenčiny povedala že všetky zdravotne postihnute deti sú len prítaž pre spoločnosť že by sa ich zbavila. ( mám postihnutie)Alebo povedala ze ona nevie ako nás má učiť keď ma toľko integrovaných žiakov , potom trpia žiaci ktorý majú potencial. Z hudobnej výchovy som dostavala za spev vždy trojky. Lebo neviem spievať podľa učitelky. Raz sa ma spýtala čím sa chcem živiť lebo spevom to nebude.
Ja keď toto čítam, tak sa vôbec nečudujem rodičom ,že v škole "vyšilujú". Veď to sú traumy z detstva
Nič takéto hrozné, ako sú komenty vyššie, som nezažila. Chvalabohu. Vtipné poznámky na môj vzhľad sem tam, ale nič iné, možno preto, že som chodila na 8ročné gym. Tam sa nejak čaká od žiakov kultivované chovanie. Ani učiteľov som takých zlých nezažila, mala som dobrých učiteľov na úrovni. Ale jedna vychoška v družine bola strašná, vkuse hučala po chlapcoch. Ju bolo počuť na 5km. Ale hore napísané sú strašne ťažké veci 🙃 jesť grcku alebo bitky, fuuu 🫨🫨🫨🫨
ja som v skolke dostala pravitkom po zadku, lebo som nechcela spat a bavila som sa so spoluziackou vedla na lehatku. Nastastie ine strasne zazitky nemam, ale co tu citam, je hrozne. Jednoduche slabe osoby si vynahradzovali svoje komplexy na slabsich - tych ktorych by mali ochranovat. No traumy sa nesu z generacie na generaciu.
@mamickalisticka stredná skola bola dobrá tam nemám zlé spomienky, ale základna bola strašná.
Na strednej sme mali učiteľku, ktorá celú hodinu rozprávala o dcere, ktorá je v zahraničí, mali sme si opísať poznámky a ona lustila krížovky každú hodinu.Mali sme s ňou odborný predmet, ale mali sme ju radi už staršia pani veľa nám hovorila o živote v zahraničí vtedy to nebolo tak, že každý ide študovať a bývať von, kto chce..mala jednu dcéru, takže na každu hodinu sme vedeli, že ak sa spýtame ako sa má dcéra 45 min jej bude málo🤣
A ešte si pamätám v prvej triede na telocviku som sa pocikala🤪cvičili sme a učiteľka nevidela, že sa hlásim, že chcem ísť na wc a pustila som to...bolo to hneď na začiatku a ja som sa bála ísť za ňou a povedať jej to, tak som sa hlásila.Ta hanba, keď prišla pre mňa mama po vyučovaní druhá spolužiačka mi dala tie modré krátke gate čo sa nosili na telocvik a triedna jej to povedala.
Až sa mi niektoré príspevky ťažko čítajú 😟To je smutné ze koľkokrát učiteľ ktorý má byť ten chápavý, láskavý sa tak neľudsky správali k deťom a potom si to dieťa nesie celý život so sebou.
Náš telocvikár, cca v roku 2013 bil deti rôznymi drevenými laťkami do hlavy a chrbáta. Pokiaľ viem, učí tam doteraz :D
@estellas inak ja nemam nejake katastrofalne zazitky zo skoly chvalabohu, ale tiez mam dyskalkuliu a najhorsie spomienky zo skoly sa mi spajaju s matematikou. Ako ma napr vyvolala pred celou triedou a ze nech vsetci pocuvaju ako nic neviem a tak ma tam mordovala, to iste zas druha ucitelka matiky k tabuli nech vsetci pozeraju ako nechapem nic, ako mi ukaze jeden priklad a druhy taky isty zas nebudem vediet 🙈 treti matematikar po mne hadzal cez triedy kriedy a podobne 😀 samozrejme reci pred celou triedou ako nebudem moct ist na strednu a uz vobec nie na vysoku lebo matematika je zaklad atd. Z inych predmetov som mala vzdy 1,2 a mam aj vysoku skolu len bez zamerania na matiku. Teraz ked dcera dostala rozvrh do 1. Rocnika a videla som tu matematiku skoro kazdy den tak mi normalne stiahlo zaludok, ale ona chvalabohu zatial vyzera ze to mne nezdedila, uz teraz rada pocita priklady.
Furt ma zdžubala učiteľka TV lebo som nemala cvičky (raz som ukradla peniaze starkym a cvičky si kúpila 😔
Keď som mala deravé tepláky tak som si ich dala do vnútra veľkých podkolienok (také čo da za socíku nosili, štvorcové) učiteľka sa pýtala či idem na zemiakovú brigádu 😂
Jednoducho mamka sa moc nepostarala.
Učiteľ ma vyšticoval, či pravítkom po rukách som dostala.
Môj osobný horor boli hromadné zubarske prehliadky aj s vrtanim kde sa cela trieda na to pozerala jak ostatní vrieskaju pri vŕtani. Kto mal hotovo šiel do čakárne. Do tretieho ročníka každý rok, potom sa to skončilo. Ale doživotná trauma a fóbia zostala. Ale ešte horšie bolo keď sa odhalilo šialené týranie spolužiaka jeho otcom. Snažila sa pomôcť aj škola aj mesto ale v tom čase to bolo nejak nepriechodné a psychopat týral vlastné deti ďalej. Ani som netušila že človek môže byť až celý čierny od modrín. Celá trieda sme sa jeho otca báli. Inak sme boli súdržní.
@minimie a ako potom ten chlapec dopadol ? Neskôr aj v živote alebo tak

Najhoršie sa mi stalo keď som sa naučila všetky kosti v lebke a napriek tomu ze som sa hlásila ma učiteľka nevyvolala . To bolo na základnej a na strednej keď mi profesor dal 4 na vysvedčení z telesnej a pokazil mi celý priemer. To ma fakt nasralo.