icon

Najlacnejšie spôsoby posielania balíkov

3. apr 2025

Ahoj dievčatá, poraďte, ako teraz posielate balíky? Ako to vyjde najlacnejšie? Dlho som nič neposielala ani nekupovala cez bazár a teraz si hovorím, že kúpiť jedno tričko za 2€ a zaplatiť poštovné 3€ sa neoplatí. Máte nejaký lepší spôsob ako pošta a packeta? Dík

patka06
3. apr 2025

Stále je na malé zásielky najlacnejšia Slovenská pošta.

teletubbies
3. apr 2025

Ja tak isto kúpila som tu včera svetrík za 2€ a poštovné 3.50

maranco
3. apr 2025

Do hrúbky 3 cm a do 500 gramov máš obyčajný list za 2€
Nad hrúbku 3 cm a do 500 gramov je doporučený list na poštu za 3€
Pre vyššiu hmotnosť do 5 kg je balík na poštu za 3.10€

Zľava sa dá použiť pri vypísaní podacieho lístka cez aplikáciu pošty, alebo cez web stránku pošty https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/

merrysa
3. apr 2025

Ja posielam cez EPH ako balík na poštu za 3,10€, lebo sa mi ozaj nechce všetko premeriavat a vážiť či sa vojdem do doporučeného listu alebo nie a rozdiel je minimálny. Packeta stojí 3,40€. Veľa cien som znizovala a ak dávam nové inzeráty, aj tam už dávam nižšie ceny ako by som dala, keby bola pošta po starom..žiaľ

biii7
3. apr 2025

@merrysa Dobrý. Môžem sa opýtať mám väčší balík na poslanie, cca do tých 5 kíl. Mala by som platiť na poste 3,10 aj tak alebo podľa čoho je taka cena? Lebo v januári som posielala malý balík a platila som 3,5 neviem prečo. Ďakujem

maranco
3. apr 2025

@biii7 tú cenu máš ak si vopred doma vypíšeš podací hárok cez internet

biii7
3. apr 2025

Ďakujem. A ak náhodou presiahne tovar hmotnosť? Rozmery balíka nezavazia pri odoslaní?

maranco
3. apr 2025

@biii7 rozmery balíku sú
max.: 150 cm pre ktorýkoľvek z rozmerov alebo 300 cm pre súčet dĺžky a najväčšieho obvodu meraného v inom smere ako dĺžka; 60x50x45 cm pre balík dodávaný do BalíkoBOXu
https://www.posta.sk/sluzby/balik

a keď presiahne 5kg tak je cena do 10kg za 3.50€

biii7
3. apr 2025

@maranco fuha, snáď sa zmesti balik do tých 3,10
Ďakujem pekne 💝

maranco
3. apr 2025

@biii7 veď si hmotnosť odváž na kuchynskej váhe

janci27
3. apr 2025

ja uz som prestala tu na bazari nakupovat a to som kupovala kedysi vo velkom. Prave kvoli postovnemu. Naposledy som predavajucej navrhla, ci by nechcela vyuzit e-harok, ze by ma vtedy vyslo postovne 3eur a ona nemusela aspon vypisovat na poste listok ale vyplnila si ho rychlejsie online, slusne odmietla, ze ona to nepouziva, tak som zaplatila 3,50eur a odvtedy uz nejak stratila chut nakupovat s takym postovnym a doprosovat sa, ci predajkyne nevyuziju radsej EPH. Predtym som vzdy vyuzila obycajne postovne a to sa oplatilo viac.

taktotedanie
4. apr 2025

Nechce sa mi vazit a premieravat
Tu na mk sa mi zastavilo predavanie
Fungujem na “vecku”, mavaju akcie napr postovne zdarma na vsetko v nejake dni, zlava z postovneho
Nedajboze sa netrafim do velkosti zasielky nikto nic neriesi
Pokial zo na mk nebudu riesit predaj pojde dole vodpu

hanka_se
4. apr 2025

DPD je myslim 2,70€ do boxu, ja posielam aj cez ich apku ak nieco posielam naspat do eshopu a to je 3,40€ na adresu. Packeta na adresu tusim okolo 6€ bola, do zboxu 3,40€. Kedysi byvali aj kody, ale tento rok akosi nic :(

findomatej
4. apr 2025

Nečítala som všetko, ale presne ako píše @maranco.
Posielala som veľa balíkov a teraz som začala robiť na pošte, a ako píše maranco....
Treba vypísať na stránke ePodaci hárok. Je to lacnejšie, ako keď sa vypisuje papierový písací lístok a určite pre každého rýchlejšie. Netreba aplikáciu, stačí na stránke pošty. Viete si pozrieť aj cenník a presne podľa váhy balíčka ukáže sumu.
Veľa šťastia 🙂

janci27
4. apr 2025

@findomatej posielanie doporucenej posty cez EPH a ze je to lacnejsie nez vypisovat papierove listky uz mnohi davno vieme. Avsak problem je v zmenach, ktore posta urobila, ze sa uz nedaju posielat zasielky obycajne, len do urcitych rozmerov cize v podstate nic, co si mamicky kupia tu na bazari. A to je najvatsi problem, aby si niekto kupil tricko za 2eur a zaplatil postovne 3eur cez EPH, to je uz vrchol. Preto sa tu tolko riesi posta.

maranco
4. apr 2025

@janci27 do rozmerov 25 x 35 x 3 cm a 500 gramov vieš poslať ako obyčajný list za 2€ alebo do 1 kila za 2.50€, hrubšie veci už len za 3€
https://www.posta.sk/sluzby/listova-zasielka

tl999
6. apr 2025

@janci27 podla mna tieto bazariky uz vobec nefunguju ako kedysi kvoli tomu postovnemu. Ja napriklad este v zivote nic som nepredala na MK... a ako vidim aj ostatny nemaju trzbu velmi. Na inom nemenovanom bazariku je cenovo lepsie postovne, tam mam obcas predaj.

janci27
6. apr 2025

@tl999 ja som toho praveze na MK pocas niekolkych rokov predala uz velmi vela, platila som si sluzbu PLUS a vtedy mi predaj isiel viac. Avsak ako od januara nastali zmeny v postovnom, tak to dost poznat, ze uz ludia prestavaju na MK nakupovat, odvtedy som uz skoro nic nepredala, sluzbu PLUS si uz neplatim tym padom. Ludia vyuziju radsej platformy, kde sa to s postovnym oplati viac, ja uz tu tiez len velmi zriedka nakupujem. Posta si casom mozno uvedomi, ze spravila krok vedla a nebudu ju ludia tolko vyuzivat, ale najdu si vyhodnejsie sposoby.