Nájomník nemá k dispozícii poštovú schránku. Je to ok?
Dobrý deň, tí, čo prenajímate byty, nedali ste nájomníkovi kľúče od poštovej schránky? Je to štandardný postup? Nájomník nemá prístup ku schránke, nemôže si na ňu dať svoje meno a teda na adresu, kde býva (platí nájom), si nemôže dať ani posielať poštu. Bavíme sa o dlhodobom nájme rok/dva. Ďakujem
Má kľúče a má aj svoje meno na schránke.
@pribinak nevysvetlil to, povedal, že si poštu bude chodiť vyberať sám. Keď mu bolo navrhnuté, že nájomník mu poštu vyberie a informuje ho, že ju má, bude mu ju napríklad "zbierať" a prenajímateľ sa po ňu v nejakom časovom intervale zastaví, odmietol to s tým, že ho nechce obťažovať.
Kupila by som si svoju schranku a dala ju k ostatnym so svojim menom.
@mocca na úradné listy si zapni elektronickú schránku slovensko.sk a na ostatné buď kúp vlastnú schránku, alebo dohodni zo susedom, že si "prenajmeš" jeho a prilepíš tam aj svoje meno.
Alebo za 7€ mesačne preposielaj poštu inde https://eposta.posta.sk/casove-doposielanie/
Najomca ma normalne schranku k dispozicii a nak chodi posta tam kde byvame, do bytu ktorý prenajimame nam nechodí absolutne nic
@andrea_82 neviem kde bežne, ale ja som nič také nevidela a ani by to nebolo možné, pretože bytový poriadok také niečo zakazuje. Vŕtať čokoľvek do steny môžeš v byte či svojom vlastníctve, nie v spoločných priestoroch. U nás by si to musela odmontovať a na vlastné náklady dať stenu do pôvodného stavu.
ani my nemáme k dispozícii schránku, ale nám aj tak všetko chodí mailom, a to čo sa nedá mailom tak na trvalý pobyt k rodičom, majú splnomocnenie na preberanie pošty do vlastných rúk a problem vyriešený.
@mocca ani ja som nedavala nikdy najomnikovi kluc od schranky a naco? nemal u mna trvaly ani prechodny pobyt aby mu chodila posta

A prečo mu prenajímateľ nechce dať schránku k dispozícii?