Nákup cez StrawberryNET. Platili ste clo?
Ahojte baby,prosímVás,chcem sa opýtať takúto vec.
Prvý krát som si objednávala cez strawberrynet - makeup Dior nude a dnes mi došlo oznámenie,že si môžem vybrať zásielku na vyclievacom oddelení Pošty Ba ... s daným colným oznámením a potrebnými dokladmi( doklad o hodnote tovaru a peňažnú hotovosť na uhradu colného dlhu.
Je to tak vždy pri objednávaní cez strawberry,že sa platí clo aj za makeup,ja som si nič iné neobjednávala a myslela som si,že clo sa dáva pri nákupe parfémov...
Ja som bola v tom,že si jednoducho objednám makeup,zaplatím kartou a oni mi to pošlú na moju adresu (poštu v mieste bydliska),nie je to tak,alebo sa mýlim?
Ďakujem
Ahojte, mozno toto uz nie je aktualna tema, ale ak by to niekoho nahodou este zaujimalo, tak tym, ze StrawberryNet ma sklady v Hong Kongu, ktory je sice administrativne samostatna jednotka, ale patri pod Cinu, tak je vysoko pravdepodobne, ze Vam zasielku zadrzia na colnom urade. Avsak nemusite sa bat, v takomto pripade je moznost sa potom obratit na zakanicky servis a oni Vam uhradia rozdiel, ktory ste museli zaplatit na cle, alebo na dani. Viac info tu:
http://sk.strawberrynet.com/vat_refund.aspx

@samsara ahoj, koľko stál? zrejme prekročil nejakú cenovú hranicu, od ktorej sa ráta clo