Nákup raritných rastliniek
Ahojte baby,
prosím vás, tie ktoré máte rovnakú záľubu ako ja, kde nakupujete vzácne/raritné izbové rastlinky (aj odrezky), ideálne za rozumné ceny? 🙂 Môžem vás poprosiť o tip? Ďakujem pekne.
@monka105 najlepsie fb, napr unikatne izbovky. skusala som aj zielony parapet ale vacsinou prislo nieco co vyzeralo uuuuplne inak ako na obrazku
@valentina12345 na obrázku je už niekoľkoročný ph.pink princess, to čo ti prišlo je baby rastlinka, akurát pri panašovaných rastlinkách je ideálne vidieť aj dospelú rastlinku, z ktorej pochádza odrezok, aby človek vedel, akú má genetiku a ako bude sfarbený odrezok do budúcna. 🙂 ale toto je rastlina, ktorá je na fotke, mám doma tri, dva mi vyrástli presne z takéhoto malého kultivaru.
Áno, parapet poznám, len tam nemajú až taký výber týchto raritiek. 😏 A v SK skupinách neponúkajú také rastlinky, o ktoré by som mala záujem (napr. philondron red anderson, philodendron strawberry shake, syngonium aurea, monstera mint variegata). Preto som chcela vedieť, či náhodou nemá niekto tip na nejaký dobrý európsky e-shop.
@monka105 dakujem za vysvetlenie, pink princess som uz doma mala, ale ten rozdiel ma proste pobavil🙂
Na ig kvetereň. Maju aj aukcie a dokonca aj suťaž o monstera albo. Škoda že som nevyhrala😅
@dominika_sk ďakujem, z kvetárne objednávam rastlinnú kozmetiku a substráty, ale monsteru albo už mám, extra panašovanú, s piatimi listami za o dosť nižšiu cenu z jedného belgického e-shopu. 🙂
@luga_luga ďakujem krásne, kľudne mi napíš správu, poteším sa 🙂 viem, aké sú ceny dospelých rastliniek, skôr preto hľadám jednolistový odrezok alebo kolienko do 200 EUR. Nie je to nemožné, videla som baby rastlinku s dvoma lístkami za 150 EUR, akurát ma niekto predbehol a vypredal sa. 🙈😄
@valentina12345 áno, nedá sa spoľahnúť, že pošlú rastlinku s krásnym panašovaním, ale za 17 EUR majú baby ppp aj na bensjungle a tie majú veľa ružovej. 🙂

@monka105 Facebook skupiny