icon

Nákup raritných rastliniek

monka105
31. okt 2021

Ahojte baby,

prosím vás, tie ktoré máte rovnakú záľubu ako ja, kde nakupujete vzácne/raritné izbové rastlinky (aj odrezky), ideálne za rozumné ceny? 🙂 Môžem vás poprosiť o tip? Ďakujem pekne.

karhu
31. okt 2021

@monka105 Facebook skupiny

valentina12345
31. okt 2021

@monka105 najlepsie fb, napr unikatne izbovky. skusala som aj zielony parapet ale vacsinou prislo nieco co vyzeralo uuuuplne inak ako na obrazku

karhu
31. okt 2021
karhu
31. okt 2021

@valentina12345 súhlasím, aj mne tak a ešte premokreneee

monka105
autor
31. okt 2021

@valentina12345 na obrázku je už niekoľkoročný ph.pink princess, to čo ti prišlo je baby rastlinka, akurát pri panašovaných rastlinkách je ideálne vidieť aj dospelú rastlinku, z ktorej pochádza odrezok, aby človek vedel, akú má genetiku a ako bude sfarbený odrezok do budúcna. 🙂 ale toto je rastlina, ktorá je na fotke, mám doma tri, dva mi vyrástli presne z takéhoto malého kultivaru.

Áno, parapet poznám, len tam nemajú až taký výber týchto raritiek. 😏 A v SK skupinách neponúkajú také rastlinky, o ktoré by som mala záujem (napr. philondron red anderson, philodendron strawberry shake, syngonium aurea, monstera mint variegata). Preto som chcela vedieť, či náhodou nemá niekto tip na nejaký dobrý európsky e-shop.

valentina12345
31. okt 2021

@monka105 dakujem za vysvetlenie, pink princess som uz doma mala, ale ten rozdiel ma proste pobavil🙂

luga_luga
31. okt 2021

FB, philo strawbery shake viem ponuknut, ale bude to drahe :D

dominika_sk
31. okt 2021

Na ig kvetereň. Maju aj aukcie a dokonca aj suťaž o monstera albo. Škoda že som nevyhrala😅

monka105
autor
31. okt 2021

@dominika_sk ďakujem, z kvetárne objednávam rastlinnú kozmetiku a substráty, ale monsteru albo už mám, extra panašovanú, s piatimi listami za o dosť nižšiu cenu z jedného belgického e-shopu. 🙂

monka105
autor
31. okt 2021

@luga_luga ďakujem krásne, kľudne mi napíš správu, poteším sa 🙂 viem, aké sú ceny dospelých rastliniek, skôr preto hľadám jednolistový odrezok alebo kolienko do 200 EUR. Nie je to nemožné, videla som baby rastlinku s dvoma lístkami za 150 EUR, akurát ma niekto predbehol a vypredal sa. 🙈😄

monka105
autor
31. okt 2021

@valentina12345 áno, nedá sa spoľahnúť, že pošlú rastlinku s krásnym panašovaním, ale za 17 EUR majú baby ppp aj na bensjungle a tie majú veľa ružovej. 🙂

luga_luga
31. okt 2021

@monka105 strawberry shake ti neviem ponuknut do 200€, zial, ide minimalne 2x drahsie, budes musie pozhanat inde...

monka105
autor
31. okt 2021

@luga_luga áno, preto píšem, že zháňam buď 1 lístok alebo kolienko 🙂 a ide to, ako som napísala vyššie, na plantyskies mali kolienko s dvoma novými malými lístkami za 150 EUR. Preto som si pýtala ešte nejaké tipy na eshopy/skupiny s raritnými rastlinkami. 🙂 ale ďakujem.

luga_luga
31. okt 2021

@monka105 jasne, rozumiem, vela stastia pri dalsom zhanani 🙂

dominika_sk
31. okt 2021

@monka105 tak tu sa mi naskytuje otazka či nebudeš predavať odrezok🙏🏻😅

karhu
Autor odpoveď zmazal
monka105
autor
31. okt 2021

@dominika_sk na jar určite. 🙂🙌🏻

monka105
autor
31. okt 2021

@luga_luga tak som nakoniec v jednej aukcii zohnala kolienko s novým lístkom na ceste z Luxemburska za 75 EUR 💪🏻🙂 ani to zháňanie netrvalo dlho 🙈😅