Nakupovanie cez Aliexpres
maminky, mate skusenosti s objednavanim cez aliexpres.com? Daju sa tam kupit rozne drahe znacky za polovicne ceny, na fotkach takmer nerozoznatelne od originalu, ale aka skutocnost, netusim... Teraz cakam na saty Mango a uvazujem o kabate z Desigual novej kolekcie....Vdaka za infosky 🙂
@stardust peniaze spat podla mna nedostanu. Je to na kupujucom, vie, do coho ide. Hadam mi niekto enchce nahovorit, ze veri, ze su to originalne veci... Mne nevratili peniaze za pokazeny tovar ( teda 10% ale co to je...pouzit sa neda) a to nemusel byt ani u colnikov. Ani fotodokumentacia nepomohla. Predajca mi poslal tiez foto, bezchybne foto:D, zmysel to vobec nedava lebo to nebol moj tovar (ten konkretny) ale co? Budem sa hadat s cinanom?Aj tak by som nic nedosiahla...
Marcela91 ako ste to zaplatili ak sa mozem spytat aku mate kartu?cez moju to nejde..
ahojte chcem sa spýtať ked som si cez aliexpres objednala a vyskočilo mi tam otvorenie rešenia čo s tým?
ahojte ešte sa spýtam ja som na niektoré tie otvorenie riešenia klikla, lebo som chcela vedieť čo stým tak som na niektoré to otvorenie riešenia klikla a vo vnutri mi vyskočilo že 34 dní neviem kolko hodín atď a je tam že stav výrobku čaká príjem a tieto otvorení riešenia na ktoré som klika su akoby fialové a tie čo som neklikla su akože modré vadí to? alebo čo s tými čo som otvorila ? viem vela otázok ale vopred ďakujem, a ešte posledná otázka na niektorom výrobku mam že čaká zásielku a doba je 9 dní to je že by mi to malo už prísť?
neviete čo náhodou znamená keĎ vedľa ceny sa odpočitávajú nejaká hodiny .minuty,,, ??? 🙂
Ďakujem veľmi pekne
@janinka007 aké máte skúsenosti s kabelkami MK,vyzerajú ako na foto?
@memena take neobjednavam,ked nemam na original,tak cinsky fejk by som sa hanbila nosit 😀
ahojte, tak som to skusila aj ja a objednala dve veci , od jedneho mi prisla sprava,ze mi dakuju,ze som si ch vybrala a bla bla ,, pri tej objednavke mi odratava 24 dni a hodiny minuty a tak,, aj pri druhej mi to ale odratava,ale od toho nemam ziadnu spravu. , Ked objednavku spracuju tak to napisu? aj ked poslu,tak to napisu??? a pod objednávkami mam este PREDLZIT DOBU SPRACOVANIA alebo ZRUSENIE alebo nieco v tom zmysle 🙂 co to??? dakujem
Ahoj, založila jsem skupinu pro všechny maminky, co nakupují na Aliexpress. 🙂 Chtěla bych tam sdílet tipy na nákupy a zkušenosti s Aliexpress. Přidejte se 🙂 http://www.facebook.com/groups/351094881761232/
Cez aliexpress objednavam stale.nemam ziadne problemy.treba si poriadne precitat o vyrobku a hlavne ak sa jedna o oblecenie tak objednat spravny rozmer.co sa detskych ceci tyka tak o cislo-dve vacsie oblecenie treba objednat.ale to sa da tiez zistit z ohodnoteni a prispevkov inych ludi co ten vyrobok kupili.absolutne ziadne riziko v kupe.ak tovar nepride tak aliexpress vrati peniaze ale nesmie vyprsat Purchase Protection.Treba to sledovat.
@snu oni ti najprv napisu pri produkte ze kolko dni bude trvat kym ti spracuju tvoju objednavku.dokym nie je odoslana na tvoju adresu tak ju mozes zrusit ale ten predajca ju moze aj tak poslat v tej dobe ktora sa tam odratava.ak doba vyprsi a produkt neposlu tak potom sa to da zrusit a vratia ti peniaze.ak ti z ali predajca posiela tovar tak to ali posle email ze uz to bolo poslane.porom ti zacina Purchase Protection Period a musis cakat.vedla tvojej objednavky ti napisu cislo zasielky ktore musis sledovat ci je to uz na ceste.ak je to zle cislo baliku a nefunguje tak mozes Open Dispute. Oni to presetria a daju ti vediet do 4-5 dni.Vzdy ti napisu kolko to bude trvat kym dostanes od nich odpoved.
@oladuna tak jedna je uz spracovana uz mi tam aj dalo tu kolkonku,ze potvrdit ze mi prisol balik,, ale pri tej druhej asi caka ten predajca tovar si myslim 🙂 a tak mi pise ze bud im mam predlzit tu ich dodaciu dobu,alebo zrusit,, ak to nezrusim a ani nepotvrdim tak sa to zrusi same??? 🙂) a poslu mi peniaze? ak to zrusim ja,tak nebudem platit nieco? neake poplatky za zrusenie? niekde vo fore tu bolo neco spomenute,ze sa platilo 10e .. 🙂
@matelkocho že nie čaka zasielku ale čaka na odoslanie skor - avaiting shipment znamena ze ti to este neodoslali z ciny , ked sa toto awaiting shipment zmeni na confirm order recieved, vtedy ti to uz odoslali a cakaju kedy ty potvrdis ze uz ti balik prisiel
@kristi247 ja si objednavam celkom dost casto a aj svagor a sem tam pridu vtipn veci akoze hodinky s napisom qartz namiesto quartz :D a tak, ale vo vseobecnosti viac veci bolo OK ako zlych. Teraz napr som si od dvoch predajcov objednala kabelky (celkova hodnota cca 40 eur, ale Ali to stoplo ze podvodna cinnost a peniaze mi do troch dni vratili - to asi ozaj musi clovek trafit - nape sestra saty kupovala 220 eur a no neboli skarede, ale neboli ako na obrazku a cinanka sa somnou dohadovala dva tyzdne az kym nevyprsala purchase protection a potom sa samozrejem neozvala a spor sa uz otvorit nedal - tak aspon negativny koment ( tych tam po mne pribudlo hojne) som dala. Svokra objednala mobil za 150 evra prisiel nefunkcny a vratili jej celu sumu (poslala im video)
@hatsepset nabuduce ked chces aby ti vratili prachy ako napr. za tie saty tak musis Open Dispute a popisat tam preco chces peniaze naspat...napr chybny vyrobok alebo nie ako na obrazku atd. A treba poslat fotografie vyrobku. Nevypisuj si s tym predajcom messages lebo takto to nevyriesis.musis naozaj Open Dispute.a ak ti predajca zamietne dat peniaze naspat alebo ciastocne vratit peniaze tak to treba posunut hore Escalate Dispute. Toto musis urobit predtym nez ti vyprsi Purchase Protection. Uz mi zoparkrat takto vratili peniaze...50% a 30%.
prosím vás aké veľkosti treba objednávať ak potrebujem našu 110, a s topánkami je to ako? neviem aké sú to veľkosti 5,6,7,8,................
@zigovamaja pri tych velkostiach je Sizing Info a tam je to vysvetlene. Vacsinou su to USA velkosti takze treba pohladat pribprodukte tabulku s velkostami v centimetroch. Ta tabulka je pri popise tovaru alebo ked kliknes na Sizing Info (ak to tam je, lebo niekedy to tam nie je pri tych cislach).
Ja mam 13 mesacne deti a ich nohy maju okolo 13 centimetrov.myslim ze US cislo 6 by im sedelo.
So satstvom - ja som objednala saty 110 a su trochu velke este.ale zasa zalezi na hmotnosti dietata.moja mala ma 11kg. Inak 110 (4T) by malo byt na 2-3 roky ale myslim ze moze byt dobre uz pre 18 mesacne dieta...velkosti su tiez pekne popisane v tabulke v centimetroch.treba pohladat tu tabulku.
Ahojte.. mám otázku.. pri objednávaní , ste platili spôsobom , že ste zadali informácie z bankomatovej kartičky? Nemôže sa stať , že tieto informácie niekto zneužije? Takúto platbu som skúšala prvý krát a neviem či to bol dobrý nápad. za odpovede ďakujem 🙂
@ellen ja som objednavala a su krasne. Myslim, ze vsetky su rovnake, neolutujes, mna vysli dve za 18e. Brala som od nejakeho bez balenia, iba 23cm, takze som chcela skusit. Bol to moj prvy nakup, sla som na minimum, a som spokojna. Teraz mi dosiel pre dcerku kostym Elza, a je krasny. V tescu by som za neho dala 40e, ani nebol ako v rozpravke, ale taky akoze, a tam stal 9e.
ahojte, dnes som objednávala prvý raz. chcem sa spýtať ako som zaplatila mi príde aj mail alebo nejaké potvrdenie? alebo podla čoho sa mám orientovať že to prebehlo tak ako malo?

@katik80
jasnee, prechadza to krajinami. otvaraju balik, kontrola. Mne ho otvarali velakrat. Kontroluju, ci tam nieco nepasuje a najma, ci nemate napodobeniny znackovych veci, to by inac zahabali a podla pravidiel spalili.
Samozrejme sa stane, ze nieco take prejde ale vela veci znicia. Oni napisu, ze musite sa preukazat originalnym certifikatom alebo si prizvu experta, co to zhodnoti alebo sa s tym teda rozlucite. Treba vsak ratat, ze peniaze sa nevratia. Je to na vase triko, ked si objednavate. V Cine su ine pravidla ako v EU.