Nákupy potravín v Rakúsku
Už začínam mať dosť nekvalitných potravín na Slovensku. Zelenina a mäso na zaplakanie, všetky čerstvé produkty úbohej kvality, zlý výber. Mnohé potraviny svetových značiek sú vyrobené v Poľsku (napr. Nestlé a iné), presladené, preéčkované, úplne inak chutiace, ako si pamätám z čias, keď sme žili ďaleko na západe. Chúďatá hlavne tie deti.
Vedeli by ste poradiť, kam za nákupmi potravín do Rakúska?
Dá sa to zvládnuť aj bez nemčiny? Poradíme si navzájom k názvom niektorých produktov? Nie sme nemecky hovoriaci, tak som sama zvedavá, ako budeme študovať etikety.
Chcem tam ísť vyslovene za kvalitou a lepším výberom. Bývame naskok od hraničného priechodu, ale ešte sme tam na nákupy nikdy neboli.
Ďakujem za všetky rady.
@saschaa Ahoj, som rada, ze nie som jedina, ktora ma ten pocit. V Kittsee sme prestali nakupovat uz pred rokom, lebo kvalita isla velmi dole. Chodime radsej dalej od hranic - bud do Merkuru v Brucku alebo v Parndorfe. Uplne blizko pri hraniciach sa neoplati nakupovat.
@bubinko1506 @saschaa
mäso by malo byt rovnake ako v ostatnych pobockach v okoli ... ale vsimla som si ze uz sa vyskytnu aj hnile kusy zeleniny/ovocia co predtym ked sa este chodilo do hainburgu a menej slovakov, tak to nebyvalo. no a v soboty je to uplne zle, samy slovak a vela veci vypredanych a nedolozenych .. aj to mäso je problem kupit, lebo nie je.
ale aj tak stale lepsie nez ktorykolvek BA supermarket
Ahojte, neviete mi prosím poradiť, či sú zajtra v Kittsee alebo v Hainburgu otvorené potraviny? Ďakujem

@saschaa ja som bola včera a som spokojna akurát sa mi zdá, že ceny išli hore ale kvalita super