icon

Nákupy potravín v Rakúsku

manita
27. sep 2013

Už začínam mať dosť nekvalitných potravín na Slovensku. Zelenina a mäso na zaplakanie, všetky čerstvé produkty úbohej kvality, zlý výber. Mnohé potraviny svetových značiek sú vyrobené v Poľsku (napr. Nestlé a iné), presladené, preéčkované, úplne inak chutiace, ako si pamätám z čias, keď sme žili ďaleko na západe. Chúďatá hlavne tie deti.

Vedeli by ste poradiť, kam za nákupmi potravín do Rakúska?

Dá sa to zvládnuť aj bez nemčiny? Poradíme si navzájom k názvom niektorých produktov? Nie sme nemecky hovoriaci, tak som sama zvedavá, ako budeme študovať etikety.

Chcem tam ísť vyslovene za kvalitou a lepším výberom. Bývame naskok od hraničného priechodu, ale ešte sme tam na nákupy nikdy neboli.

Ďakujem za všetky rady.

Strana
z2
belusa
24. nov 2015

@saschaa ja som bola včera a som spokojna akurát sa mi zdá, že ceny išli hore ale kvalita super

bubinko1506
24. nov 2015

@saschaa Ahoj, som rada, ze nie som jedina, ktora ma ten pocit. V Kittsee sme prestali nakupovat uz pred rokom, lebo kvalita isla velmi dole. Chodime radsej dalej od hranic - bud do Merkuru v Brucku alebo v Parndorfe. Uplne blizko pri hraniciach sa neoplati nakupovat.

meluela
24. nov 2015

@bubinko1506 @saschaa
mäso by malo byt rovnake ako v ostatnych pobockach v okoli ... ale vsimla som si ze uz sa vyskytnu aj hnile kusy zeleniny/ovocia co predtym ked sa este chodilo do hainburgu a menej slovakov, tak to nebyvalo. no a v soboty je to uplne zle, samy slovak a vela veci vypredanych a nedolozenych .. aj to mäso je problem kupit, lebo nie je.
ale aj tak stale lepsie nez ktorykolvek BA supermarket

laurinkam
19. dec 2015

Ahojte, neviete mi prosím poradiť, či sú zajtra v Kittsee alebo v Hainburgu otvorené potraviny? Ďakujem

meluela
19. dec 2015

@laurinkam v nedelu maju vzdy zavrete

laurinkam
20. dec 2015

@meluela dakujem

monky1
31. mar 2017

@meluela chapem spravne, ze v nedelu su zatvorene vsetky potraviny?? aj spaar?

vroni
31. mar 2017

@monky1, ano, chapes to uplne spravne. Aj ked - Billa na letisku je otvorena....

sasheek
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2