Nálepka "Z" a "Deti v aute"
Ahojte, začínam jazdiť a mám dosť stres. Niekedy zazmätkujem, alebo sa mi stalo, že mi skapalo auto keď som odbočovala a nejaký vodič začal trúbiť ako šibnutý. Alebo som nešla hneď na kruháč a čakala som lebo sa mi zdalo, že ide auto, tak tiež trúbili. Mňa to vždy tak vydesí a poviem si, že už jazdiť nebudem 😂🙈 Alebo chodím takou trasou kde sú samé zákruty a ja tade musím chodiť pomaly (resp.nejdem cez tie zákruty ako šialená) lebo malá sa tade už dva krát dogrcala, lepia sa na mňa autá 🤦 Rozmýšľam, že si dám tie nálepky na auto, ale nechcem aby si ma vodiči ešte viac všímali, naschvál obiehali atď. Alebo čo poviete? Mali ste takú nálepku? Pomohlo?
@dominikamacakova
Nálepky si môžeš dať,rozumný človek bude vedieť prečo tak ideš. To že ideš niekde pomaly je dobre a správne,to že je niekde 90MPR to neznamená že tam musíš ísť 90,to je maximálna povolená rýchlosť.
To že ti to niekedy zhasne,si povedz že veď nato tam je ten štartér,aby si naštartovala a išla ďalej.
Na kruháče si zvykni,keď aj ide z boku auto a neviem ako letí,ono nemá prednosť,prednosť má až keď je v kruháči.
Keď niekto zatrúbi,s toho si tiež netreba nič robiť,trúbia aj na kamióny a autobusy a nemyslím si,že by aj oni nevedeli jazdiť. Skôr si povedať,že to je nejaká trúba a len sa predstavil keď ťa stretol. Takých som už videl a namotany na strome alebo stĺpe.
Možno by nebolo zle dať si do auta kameru,už to nie je také drahé a budeš si aj ty istejšia keď pôjdeš.
Veľa šťastia ti prajem a treba jazdiť,lebo len tým sa naučíš a získaš skúsenosti a to ti hovorím ako vodič kamiónu a autobusu a predtým záchranky.
Nechápem co nepochopiteľné je ns tych nálepkach 😂 nie je to ze pozor nenaburajte do mna, ale aj to ze vodič s deťmi v aute moze byt roptyleny z.ničoho nic, z.milióna.dôvodov, treba od neho držať odstup. Rovnako tak ztko kde zase vie clovek ze to moze nastať z nedostatku skúsenosti
Odporúčam ti ak ti dcera zvracia v aute, nedávať jej pred.cestou velmi.jest, hlavne mlieko, mliečne veci, ani napr džúsy. Vyskúšaj, u nas fungovalo na 100. Tiez po par zákrutách sme stáli kym som.nezistila z coho.
@simca06022011 ja tiež "žasnem" 🤔 Myslela som si, že každý vie načo sú tie nálepky. Ja mám 30 rokov, vodičák nemám dlho, ale vždy som tie nálepky chápala. Nakoniec som z toho vyšla, že neviem šoférovať a ohrozujem svoje deti 🙈 A pritom ja som nervózna iba z nervóznych vodičov
@dominikamacakova zo šoférovania si nerob hlavu 🙂 ja som mala paniku od kedy som si spravila vodičák som nešoférovala cca 10 rokov....minulý rok som musela,kvoli malej robita atď..prvé mesiace mi bolo zle vždy keď som mala sadnúť do auta...pritom mi to išlo ale proste panika...teraz sadnem a idem a neriešim..keď niekto trúby tak nech..😏 radšej si počkám na križovatke ako keby som mala vybehnuť na psolednu chvilu len aby na mňa niekto nezatrubila potom spôsobím nehodu...Teraz si už nadávam že prečo som nezačala šofērovať skôr nemusela som sa stále spoliehať na muža...nálepky si daj aké chceš ale stále sa tu nájde nejaký chruňo čo si dokazuje že za volantom je žena vytrúbim ju ..Nerieš..dobre bude ;)
Z-tko som mala nalepené na kufri 3 roky po získaní vodičáku. Dala som to dole,ked mi raz sused povedal,ze Fitipaldi v sukni tym Z-tkom len zavádza ostatných 🤣 ... Dieta v aute nalepku nemám, ale asi si dam na auto.
Plus raz som parkovala pred Lidlom na miestach pre rodinny, nakladam nakup, muz s deťmi isli po zverimexu poobzerať rybky,ked ma zacal poučovať jeden manželský pár,ze ako si dovoľujem stať na tom mieste, ... Vravím ze je to pre rodiny s deťmi,...oni deti nevidia... počkajte par minút a uvidíte...pche! A ked uz,kde mam tu nálepku, že môžem tu stať! Asi mysleli tu "dieťa v aute" .... Ach, 😅
Ked som zistila,ze existuje magneticke Z, hned som ho kupila. Chodim uz rok stale tie iste trasy (dedina,mesto) a este si ho lepim. Som pri soferovani kludnejsia. Tiez mam male deti, tak viem ako sa s nimi jazdi. Nalepku deti v aute nemam, ale rozmyslala som nad nou. Skus si kupit to magneticke Z a uvidis ako sa ti bude s nim jazdit.
To že sa na teba lepia, alebo niekedy vojdeš neskôr na kruháč a pod to ani nerieš zatiaľ.. Aj ked pri kruhových máš pekný prehľad, auta tam nejdu tak rýchlo, len nemôžeš dlho váhať či ideš alebo nejdeš a štrajkovať tam.. Ale áno, niekedy hodia smerovku na poslednú chvíľu.. Keď niekto na ceste chce, tak nech ťa predbehne, ak samozrejme až príliš nezdržiavaš premávku. Ale tak ono sa všetko naučíš časom.. Ja keď vidím že niekto ide veľmi pomaly a brzdí premávku, tak hneď ma napadne že začiatočník, alebo môže mať niečo s autom a musí ísť pomalšie. Tak určite nevytrubujem a nelepím sa.. Keď sa dá tak obehnem.. Ale to je všetko o ľuďoch... Debili boli, aj budú... Aj za volantom 😉
@dominikamacakova lenze pokial si neveris a plus nemas rada soferovanie,tak ano,ohrozujes. Ja mam vodicak 16r. Prve 2r som soferovala,potom nie. Muz mi kupil v roku 2019 auto. Jazdila som v nom parkrat. Necitila som sa dobre,preradit bola hroza,obcas mi zdochlo ked som neodhadla ako pustit spojku a pod. Takze auto stalo a ja s 2 detmi,kocikom a nakupom chodila busom. Pred 2m mi kupil automat. Jazdim denne. Za tie 2m co jazdim som urobila asi 2500km. A nebojim sa,lebo nemusim radit,to bol moj jediny strach. Trubenie mi nevadi,rychlost dodrzujem a ked si nie som ista,tak pockam a nepcham sa nikam
@dominikamacakova Treba sa rozjazdit. Ja som si robila vodicak kvoli manzelovi, ktoreho prevelili o pol republiky dalej, takze, ak som nechcela ostat bez auta, musela som zacat jazdit sama s poldruharocnou dcerou a tehotna. Mala som i nalepku Z, a baby on board, este mi chybala do tretice, ze som tehotna 😂 Dieta v aute nalepka ostala, ale Z som rychlo odlepila kvoli netolerantnym vodicom.
Kto sa bojí nech nesadá za volant 👍 stres,panika tam nemá čo robiť keď sa nič nedeje..
@dada5000 aj my tak mame na zafire... Cca 10% je nizsia realna rychlost ako na tachometri... Realne idem70tkou a na tachometri mam 77. Porovnane s google maps a waze
@dominikamacakova porovnaj si to s google maps
@dominikamacakova, minimálne Z na auto určite. Ale podľa toho, ako sa popisujes, si proste mizerny šofér. Skapinajuce auto, strach pred kruhacom, panika.... Skus si kúpiť kondičné jazdy, takto si nebezpečná sebe i svojom deťom hlavne ty sama. Trubiaci debil na ceste sa nájde vždy, ale taky stres a panika, akú to spôsobuje u teba, môžu naozaj viesť k nehode.
Ja budem za zlú ale na kruhačoch aj ja trubim a je mi jedno akú nálepku tam má,keď zastaví a žiadne auto v dohľade (nie je tam stopka),alebo z opačnej strany ešte len prichádza auto do kruháča a šofér hneď brzda a stojí.
@dominikamacakova ja som Z - ko mala dosť dlho 😃 Neviem či to malo efekt, ale ja si nálepku Z - ko všimnem vždy. 🙂 Ale nepredbieham, ani nič také, len si to skrátka všimnem že " aha začínajúci ".
@dominikamacakova môžeš dat nálepku, ale podľa mňa je to skôr o tvojej psychike... Aj z otázky vyplýva ze panikaris, to ťa musí jednoducho prejsť a bude dobre.
@dominikamacakova myslím že tie nálepky nepomáhajú a nikto si ich nevšíma. Však všetci kukaju do mobilov 😱. Ak je nová a žiari ti na aute tak možno, ale kto vie či práve preto by nejakí dementi na teba just netrubili, lebo vidia že si Z.. A ľudia sú dnes takí akí sú, nezmenis ich. Videla som aj také že motorka zastavila pri aute v lete a klopkal tej žene na okienko a vrieskal na ňu že je Pi... Všetci sme vonku pozerali .. neviem čo sa stalo, možno ho ohrozila, stane sa aj také. Ale keď aj na autoškolu trubia, tak čo ti poviem... Na mňa trúbil aj taký starý dedko na semafore, nezastal na červenú, ja som išla cez prechod na zelenú, ale nič sa nestalo ale ešte mi ukazoval tukal sa po čele že som sibnuta 🤣🤣🤣 tak aj som mu tiez ukázala že sibnuty je on 🤣 úcta, neúcta 🤷🏼♀️ proste ľudia budú i tak šialení a správať sa šialene. Sebecky.
@gubcikova ty asi netrubis len na kruhacoch...
Tipujem, že aj ty si niekedy začínala...
@gertrudaosem trubim len na kruhačoch predstav si. Akože v autoškole učia že pred kruhovým objazdom keď není na ňom auto mám zastaviť?
@doriiis ja som videla aj fotky deti na aute s menami 👍
@vroni Kazdy raz zacinal, trochu empatie neuskodi, ako pomozes vystresovanej matke - zaciatocnicke, ked ju zdrbes na zaklade 1 príspevku, ze je mizerna soferka? Raz jej to skapalo a par x na nu zatrubili a ma stres, a co? Nerodime sa vsetci ako supersoferi. Moze si dat kondicne jazdy a mat aj tak stres, to nie je nejaky všeliek. Ona nepise, ze nevie vyriesit krizovatku alebo nieco podobne, zjavne jazdi, tak naco jej budu KJ? Tipujem, ze by ich aj tak absolvovala bez deti, takze aky by bol efekt, ak citi zodpovednost a jazdi (mozno "príliš") opatrne, ked ich tam ma?
@dominikamacakova Mala som Z aj Deti v aute. Niekto to respektuje a je ohladuplny, chape, ze soferkou moze byt mama, co zacala nedavno jazdit, niekto nie. Keby slo take auto predo mnou, tak ho zbytocne nejdem obiehat a stresovat, podobne moj muz. A potom je druha kategoria magorov, ktori ta musia obiehat v krizovatke a vytrubovat. Mna to tiez vzdy rozhodi, ale muz mi casto povie, ze som neurobila nic nespravne, proste to bol len vodic nervak. Skus si to dat na chvilu na auto a uvidis, za pokus nic nedas.
Inak, minule som na dialnici videla auto, co malo vzadu dve zetka 😄 Drzala som si odstup, to hej, ale pomyslela som si: zenska, drzim palce, viem, co prezivas! 😄
@dominikamacakova mala som vzadu nápis Nelep sa mi na zadok, nie som tvoja stará. A ešte No a čo, ani variť neviem. Mám pocit, že šoféri boli zhovievavejsi, dokonca policajtov som pobavila a keď videli, v akom som strese, keď ma zastavili, tak ani nič nechceli, len mi povedali, že nech idem opatrne 😂😅 Akože nevravím, že sa nenašlo dosť kretenov, čo vytrubovalo, keď mi to zdochlo, ale takí sa proste nájdu vždy. Muž vravel, že jeho kolega raz takto stál na červenú a nepohol sa na oranžovú a ten za ním trúba. Tak chalan vystúpil, podišiel k debilovi a s plnou vážnosťou sa ho opýtal Stalo sa niečo? 😅😂
@dominikamacakova
Ja som v začiatkoch Z mala a mám pocit, že boli ohľaduplnejší šoféri okolo, až na pár výnimiek. V kritických situáciách mi spravili miesto, nelepili sa, pustili ma, za mňa je Zko fajn. A to som začínala jazdiť v Bratislave. Normálne som zažila, že za mnou šiel chlapík na Maserati celý čas a neobehol. Šla som na 80tke 80tkou a on šiel 80tkou za mnou s krásnym odstupom, vôbec mi nerobil stresy. Deti v aute som nemala nikdy, ani nebudem dávať a to pravidelne vozím deti tri.
@dominikamacakova mali sme nálepku "dieťa v aute" Podľa mňa je to dobré preto, že ak idete pomaly, tak asi vite prečo. Ja som napr. ohľaduplnejšia k vodičom čo majú nálepky, lebo viem, prečoidú tak ako idú. Neznášam šoférov, čo sa mimo obce ženú "závratnou" rýchlosťou 70km a v dedine 35 . 40. Ale ak má niekto "Z", tak si dávam pozor.
@dominikamacakova ahoj keď sa smiem spýtať keď si urobila vodičak kupila si si hneď auto od ruky alebo nové? Ja mám tiež tu dilemu že ako
@dominikamacakova pre mňa konkrétne tieto nálepky nič neznamenajú. Na šoférovanie buď talent máš, albo nie. Ak sa bojíš za volantom, či nebodaj máš stres aj pred kruháčom, bolo by dobré v tom množstve vodičov, zvážiť, či nevyhnutne musíš jazdiť. Lebo možno si to neuvedomuješ, ale ohrozuješ seba, svoje dve deti aj ostatných účastníkov dopravy. Nik nie je povinný dávať pozor na zmätky iných vodičov. Máš rovnaké vodičské oprávnenie ako ostatní. Prečo na teba nesmú zatrúbiť keď sa niekde na 80tke vlečieš 50tkou?
Zeny, ako citam niektorych prispevky, ze idete v 90ke iba 70kou, tak porozmyslajte, ci prave tak neohrozujete seba aj ostatnych v premavke. Ja takeho "vodica" rovno vytrubim a najblizsie ako sa da, predchadzam. A najlepsie, ked pridava a zaroven hned brzdi, idealne ked sa este trepe cez dva pruhy lebo sa asi nevie rozhodnut, v ktorom chce byt. Co sa tyka nalepiek, dajte si ake chcete, len aj jazdite normalne ako sa ma, OMG.
15 rokov mám vodičák, nejazdila som,pred pol rokom som začala jazdiť nanovo, muž vedľa. On mi proste okamžite zamietol to Z😄. Ide o to nabrať tu istotu a pôjde to. Jazdím tak ako sa má, nikoho nespomalujem(jasné prvé jazdy boli kostrbaté). Ale treba jazdiť často často často. Aj mne skapalo na križovatke pár krát. A nálepka deti v aute tiež nie. Nikoho to nezaujíma. A tiež som nervózna skôr z iných vodičov, ale snažím sa to ignorovať.
A nezabudni každý raz začínal. Muž mi vravel, že stres z neho opadol až po pol roku, po 2 už jazdil s radosťou. Tak som zvedavá.😄

Mám Z , jazdím rok. Za ten rok som stretla väčšinou ohľaduplných šoférov. Ale aj pár maniakov, ktorí musia vytrubovať. Zo začiatku ma to tiež vždy rozhodilo, ešte doma som nad tým rozmýšľala.... Teraz (napr na tom kruháči tento týždeň) si už len poviem, že ja sa nenechám zabiť len preto, že "ty" sa ponáhľaš. Idem, keď to ja považujem za bezpečné a nie, keď maniak nestíha. Nezdržiavam zbytočne,ale idem na istotu. Sama nemám rada, keď idem po hlavnej a z vedľajšej mi vybehne do cesty, lebo nemôže počkať, kým to bude bezpečné. Áno robila som chyby, doteraz občas nejakú spravím, ale dovolím si povedať, že som menej nebezpečný šofér, ako tí, ktorí sú presvedčení, že cesty sú tu len pre nich.