Napadli môjho psa

salamistka
3. jan 2024

Ahojte, ako mám postupovať, keď dnes na prechádzke napadli môjho psa, malý miešanec, dva psy (asi pittbul a jeden poľovnícky), majiteľka ich nemala uviazaných, napriek upozorneniam tak nespavila ( už viac krát som ju upozorňovala), môjho úplne dohrýzli, snažil sa síce ujsť, ale krýva a má bolesti, idem s ním k veterinárovi. Majiteľku nepočúvali, neodtrhla tých svojich od môjho, len sa hlúpo pozerala. Až jeden okoloidúci pán do nich začal hádzať kamene, tak prestakli útočiť. Môj nebol uviazaný, ale keď vidím iných psov, tak to urobím, teraz som nestihla. Ale útočia na moju fenku, aj keď je uviazaná, takto aspoň mohla mať šancu ujsť. ĎAKUJEM.

amonet
3. jan 2024

volat policajtov a podat trestne oznamenie. ze sa budes stazovat na MK ti psa ani nezachrani a uz aji nevylieci. majitel je za psa zodpovedny

colsami
3. jan 2024

Volat policajtov. Len je to trosku tazsie kedze ani Ty si psa nemala na vodzke a predpokladam ze ste neboli vo vybehu kde je povoleny volny pohyb psov, takze niektore veci sa budu tazsie riesit aj dokazovat, kedze aj Tvoj pes bol pusteny.

colsami
3. jan 2024

A odkladaj si blocky od veterinara plus si od neho vyziadaj lekarsku spravu a zaznam o osetreni.

wolf_
3. jan 2024

Pozri si či ste boli tam, kde môžu byť psy bez vodítka. S najväčšou pravdepodobnosťou áno. Všetko si odkladaj. Ja by som si aj čo najviac fotila, dokumentovala. A nahlásiť na políciu.

miss_foxy
3. jan 2024

Určite volaj policajtov. Už len to že majiteľka videla že jej psy napadajú iného a nezakročila je neospravedlniteľné. Taktiež ak by si mala kontakt na pána čo hádzal kamene do psov aby prestali, by bolo fajn. Svedok sa bude isto hodiť. Držím palce nech všetko dopadne dobre ❤️‍🩹

karolinakr
3. jan 2024

može to robit inym, takže policajti by to mali riešit

simca06022011
3. jan 2024

policiu volat

simca06022011
3. jan 2024

Sprepacenim taketo sliepky co si kupia velke psy a nedokazu to ovladat, by som nakopala do zadku. Moja sestra si tiez kupila pitbula, nakoniec ho museli darovat niekam, lebo ten ked sa rozbehol tahal ju po chodniku, nevychovany, rozmaznany, utocil na vsetko a hocikoho. A este ked nevedia zakrocit ked ich pes nieco robi a kukaju ako priblble. Psa treba chytit riadne za gule a pusti... posledne som nemecku dogu dokopala ked sa mi pustila do psa, a prisaham aj by som ho prihlusila. U veterinarana nasledne 200EUR za osetrenie, samozrejme majitel utociaceho psa nic, ja 4tyzdne doma som musela psa opatrovat, hrozilo ze moj vystavny pes, ostane bez oka, a pod.
Ako mna toto neskutocne vytaca.. ja mam napr. sama stres ked behame po lese, kedze turisticke chodinky su tu, ze moj stretne daakeho maleho psa a nepohodnu sa, ak idem cez exponovane acsy s nim, tam mam 10m voditko na neho a nepustim ho kde viem, ze mozu byt ine psy... mat nieco agresivnejsie, nebodaj svorku takychto psov, tak to ani nepustim z voditka...

simca06022011
3. jan 2024

@wolf_ pes nemoze byt bez voditka nikde. Dokonca ani v lese by nemal, aj ked sa tam pustaju. My sme takto s lesnikom raz pekne cakali na policiu a dostali sme "upozornenie". A pes co sa neda odvolat, neposlucha, nema vobec co byt pusteny.

wolf_
3. jan 2024
mondolina
3. jan 2024

keby si ho mala aj ty na vodítku, vieš lepšie psa ubrániť.
ak ti pán dosvedčí, že ho napadli iné psy tak cez políciu.

simca06022011
3. jan 2024

@wolf_ lenže voľný pohyb a vodenie pov sú dve odlišné veci. A pohyb psov voľný je vo.vacsine dedín proste.zakazany. a mimo obce, napr v lesoch, na lúkach... neplatia nariadenia obce. Tam to upravujú zákony riadne. Dokonca sa kľudne môže stať že majiteľovi psa zastrelia a môže pískať, lebo aj také extrémy boli.

simca06022011
3. jan 2024

Na druhej strane ja keď mám psa výchovaneho nemám ho prečo držať stále na voditku a zaujímalo by ma ako asi by ho ochránila keby dobehli dva veľké psy a vrhli sa na neho. Ved aj ju by kľudne uhryzli. To mala riešiť majiteľka druhá. Ja by som dala kľudne trestné oznámenie na ňu, ani nezasiahla, náhradu škody aj psychickej ujmy žiadala.

wolf_
3. jan 2024

@simca06022011 článok je o psoch bez vodítka teda o voľnom pohybe "c) voľným pohybom psa je pohyb psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov; za voľný pohyb psa sa nepovažuje pohyb zvláštneho psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov, ak je na základe výcviku ovládaný osobou, ktorá ho vedie." Plošne zakázaný byť nesmie, viď zákon a článok.

V prírode je zakázany na vymedzených miestach, je zakázaný v chránených oblastiach určitých stupňov. Inak platí pravidlo 50 m. Poľovnicky zákon "(3) Zakazuje sa v poľovnom revíri d) voľný pohyb psa vo vzdialenosti väčšej ako 50 m od osoby, ktorá psa vedie; to sa nevzťahuje na služobných psov používaných podľa osobitných predpisov a poľovníckych psov pri výcviku a výkone poľovníctva,"
A odstreliť tiež nemôžu len tak, keď je od teba do tých 50 m a má postroj, obojok vyraznej farby. Aj keď sa to deje. "(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený f) usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby, to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti,"
Viac sa tu nevyjadrujem. Len keď niečo píšem tak si to pozisťujem.

simca06022011
3. jan 2024

@wolf_ chodíš so psom do lesa? Lebo 50m je veľmi malo ;) a nemusíš mi to kopírovať, ja to dokonale ovládam. Mam poľovníckeho psa. Ak zaútočí na hocičo stačí ze poľovník uvidí ze zahana zver a pod tak ma majiteľ problém..

wolf_
3. jan 2024

@simca06022011 viem koľko je 50 m a zaháňať zver nechá psa len ignorantský magor ktorému sú ukradnuté životy ostatných zvierat. Tak ako len magor nechá nevychovaného psa bez vodítka. A keď to tak dokonalo ovládaš tak nepíš, že pes nemôže byť bez vodítka nikde.

salamistka
autor
3. jan 2024

@mondolina žiaľ nie, podľa mojich skúseností, keď sa na môjho psa vrhol pes, ktorý vybehol z brány alebo v lese ju jeden napadol (bola uviazaná), tak sa mi naša od strachu vyvliekla a bežala preč, takto ako sa to stalo dnes aspoň mala šancu utiecť, len mala smolu, lebo vbehla do potoka a bála sa plávať, tam ju už dobehli...ale áno, vodítko musí byť v každom prípade...len dnes by ju to nezachránilo.