icon

Nárast úmrtí mladých športovcov

28. feb 2023

ahojte nechcem tu rozvirovat nejake vasnive debaty ale som jedina co si vsimol zaposledne obdobie vyrazny narast umrti mladych sportovocov?..ved pomaly neprejde den aby nepisali ze zas nejaky mlady -sportovec zomrel pricina neznama, alebo zastava srdca-teraz zas 24 rocny futbalista..ja denne sledujem spravy a pomaly kazdy den je o tomto info..normalne ma to desí uz

Strana
z5
elmivelmi
1. mar 2023

@viestta no len sprotovci ny mali byt sledovami aj u kardiologa co aj su a asi im tam robia podrobnejsie vysetrenia ako bezne.

kvetinka75
1. mar 2023

@scorpionflower1 to malo patriť mne?

viestta
1. mar 2023

@elmivelmi ano, vrcholovi su sledovani, pretoze su "zlate prasiatko", ktore treba strazit. Ale nie ti, ktori "hraju tretiu ligu". O mladezi ani nehovoriac.

katka700
1. mar 2023

@kvetinka75 Problém je, že málokto si môže dovoliť ostať doma 2-3 týždne a poriadne sa doliečiť. Kedysi sme tu mali vládu istého politika prezývaneho modrofuz pre ktorého boli všetci chorí flakaci a simulanti, takže zaviedol systém v ktorom chorí počas 1-2 týždňovej choroby dostávajú ho**o. V profesiách kde je veľa dovolenky začali ľudia vykryvat choroby dovolenkou a ostatní mali jednoducho smolu. Pre štátnu kasu teda korytko pre vyvolených to bolo výhodné a ani 'najsocialnejsia' vláda to za 2 volebné obdobia nezrušila. Teraz vidíme následky, zdravotný stav ľudí 40+ mohol byť oveľa lepší keby neprechodili kvantum chorôb. Bohužiaľ 'budem zodpovedný a chorobu vylezkam' energie nezaplatí a rodinu nenakrmi.

markus1
Odpoveď bola odstránená
rawmamka
1. mar 2023

@viestta Súhlasím, žiaľ, ani tá najdôslednejšia pravidelná kardiologická prehliadka, nezaručí, že človek nezomrie práve na srdcovocievne ochorenie/náhlu príhodu. Áno, zníži to pravdepodobnosť a to dosť výrazne, ale existuje x možností ako vznikajú tzv. náhle príhody, ktoré sa nedajú absolútne ničím ovplyvniť, je to jednoducho súhra náhod a masívny smrteľný infarkt je otázka chvíľky.

panelacikova
1. mar 2023

@elmivelmi ja som sa včera k vakcíne nevyjadrovala vôbec. uviedla som iba, že množstvo ľudí má problémy so srdcom po covide, dokonca aj ja som mala nepríjemné tachykardie (ďaleko pred očkovaním) a mávam ich vždy po ťažkej viróze dodnes. pred covidom nikdy. a to niektorí z tých, ktorých poznám, neboli vôbec očkovaní. to je všetko, čo som napísala. takže smeruj svoje múdrosti niekomu inému, vďaka.

panelacikova
1. mar 2023

@adrianap83 ešte by som k tvojmu včerajšiemu príspevku dodala, že bohužiaľ, mnoho vrcholových športovcov (hlavne kolektívnych - futbal, hokej...) žúruje do neskorých hodín vrátane alkoholu a bohvie čoho a na druhý deň nastúpia na zápas. to je tiež riadna šupa na srdce....

akiana
1. mar 2023

Ja som si inak vzala jednu velmi pozitivnu vec z tejto diskusie - idem si dohodnut termin na sportovu preventivku 🙂

elmivelmi
1. mar 2023

@panelacikova ja len,aby si vedela ze to plati aj o vakcinacii.

macatt
1. mar 2023

Ja sa tešim tejto diskusii, že si každý mohol vyjadriť a napísať názor..lebo väčšinou boli tieto diskusie hneď zahnané do kúta vyhrážaním a zastrašovaním, alebo zmazané..a to teda na pohode ľudí nepridávalo..rozdielne názory budú vždy a myslím že tú ,,pravdu,, sa aj tak nikdy nedozvieme, nakoľko niečím ďalším budeme rozptýlený..

jabud
5. máj 2024

Tu je odpoved,či sa to deje len teraz.
https://www.pohrebnictvo.sk/nahle-umrtia-sporto...
Je to z roku 2016.

Strana
z5