Narazili mi do auta a mám prasknutý blatník. Ako postupovať?
Dobry den prosim vas mam 19r a vrazil do mna zo zadu jeden pan,mam prasknuty blatnik on nema ziadnu skodu,dal mi .tc. Ze mu mam zavolat ,ako prosim postupovat ?chcem to riesit cez poistovnu vyplnia sa 2papiere jeden jeden mne a co dalej?dakujem som strasne ztoho vystresovana
aj si si odfotila miesto nárazu a obe autá?
S autom zatiaľ nič nerobiť ...pockat na poisťovňu,ako sa vyjadri
Papiere sa vypisu a kto to zanesie dobpoistovne on ci ja?on je vinnik
fotky si si urobila? Aj tvoje aj jeho auto?
Ano on nema nic na aute
On do svojej, ty do svojej
@autor...vypisujú sa dve rovnaké tlačivá...jedno jemu,jedno tebe
fotky netreba zatial. vypisete spravu o nehode dvojmo, bud taku cez kopirak alebo 2x rovnaky papier. kazdy to nahlasi do svojej poistovne. da sa aj online alebo telefonicky. tam kazdemu povedia co dalej robit
Na mieste hneď spisujete záznam o nehode, ktorý vinník zanesie do svojej poisťovne
Tvoja poisťovňa s tým nič nemá, nič jej nenahlasuješ
Škodu na mieste odfotíš, s autom nič nerob
Na stránke poisťovne vinníka sa prihlásič ako poškodený a bude ťa kontaktovať technik na obhliadku vozidla alebo ti odporučia zmluvný servis, kde pred opravou urobia aj obhliadku
@lyci
@isadoraisa co s tým má jej poisťovňa? Predsa to nahlasuje ako poškodená vo vinníkovej poisťovni
Tak teraz v tom mam chaos kazdy pise ine
Ak ti teda dotyčný dvihne telefón .. a dal ti reálne číslo. Tieto veci treba riešiť hneď na mieste.
Spravu o nehode ste mali vypisat na mieste, si si ista, ze toho pana este zozenies?
A nahlasuje sa to v poistovni vinnika nehody.
@lyci svojej nemusí, nás odfajčili, že máme peniaze pýtať z vinníkovej 😀
autorka - však niekam to pošli, oni si ťa budú navigovať. nechápem čo je z poisťovne každý v strese 🙄 viac by som sa bála či vinníka ešte niekedy uvidíš 😀 papiere o nehode sa nosia V AUTE a spisujú NA MIESTE - uvádza sa tam OP, podpis, zakreslí nehoda, uvedie vinník 🙈 juuuj no snáď dobre obídeš, ale do budúcna treba riešiť HNEĎ lebo "neskôr" sa zabúda, menia sa vinníci a tak 😉
@zuzanka.zuzu neviem, co mate za poistovne. ja som to v csob musela nahlasit aj ako poskodena
S panom som v kontakte zajtra pride vypisat papiere,chcel dat hotovost ak to bude doc100e ale brat volal znamemu mechanikoci kolko cca to stoji naraznik s robotou a ze do 300e tak to cez poistovnu poriesime a dalsia vec auto aj poistka je otcova, auto som soferovala ja ,bude vyplatena aj tak poistna skoda?
S tvojou - otcovou poistkou to nemá v tomto prípade nič spoločné - vyplatia z poistenia vinníka - servisu, ktorý bude opravovať alebo otcovi keď zdokladuje opravu.
@isadoraisa nie. Iba sa na hlasuje do poisťovne vinníka. Poskodenny - vinnik 😉
Vypisat tlacivo o nehode (to ste mali riesit hned na mieste, ale co uz), on si nechava original, tebe zostava kopia a on to musi do 15 dni nahlasit do svojej poistovne, odkial ta budu ako poskodenu kontaktovat a dohodnete si dalsi postup (obhliadka, oprava, preplatenie skody). Dovtedy auto urcite neopravovat a nemalo by sa na nom ani jazdit.
@lyci poistovna poskodeneho s tym nic nema pokial si nechce uplatnit plnenie z vlastnej havarijnej poistky. Poskodeny dostane plnenie z pzp vinnika. Riesim niekolko poistnych udalosti kazdy mesiac (pracovne) a pokial je vinnik jasny a plnenie z jeho pzp, tak neexistuje dovod, preco by to mal poskodeny hlasit svojej poistovni.
Ja ako vinník som s poškodeným vypisala hned na mieste papiere o škode, nahlásila vo svojej poisťovni a poškodený nahlasil tiež v mojej poisťovni. S autom do obhliadky nič nerobit. Prebehne obhliadka a ďalšie sa už dorieši s obhliadkarom a ide to cez vinnikovu poisťivňu
Pred dvomi týždňami sme to riešili. Švagor mal nehodu na mužovom aute,on nebol vinník.
Vypísali sa dva papiere na mieste nehody, jeden ostal švagrovi/mužovi, druhý pre vinníka. Muž potom ako majiteľ volal do poisťovne vinníka. O dva dni poslali technika, ten auto nafotil, spísal s mužom nejaké papiere. Do 7 dní prišlo vyrozumenie a hneď na to nám poslali peniaze na účet.

Odfotiť škodu....z viacerých uhlov,viac fotiek.Zavolat pánovi,vypísať papiere a odovzdať do poistovne