icon

Narazili mi do auta a mám prasknutý blatník. Ako postupovať?

13. máj 2023

Dobry den prosim vas mam 19r a vrazil do mna zo zadu jeden pan,mam prasknuty blatnik on nema ziadnu skodu,dal mi .tc. Ze mu mam zavolat ,ako prosim postupovat ?chcem to riesit cez poistovnu vyplnia sa 2papiere jeden jeden mne a co dalej?dakujem som strasne ztoho vystresovana

doriiis
13. máj 2023

Odfotiť škodu....z viacerých uhlov,viac fotiek.Zavolat pánovi,vypísať papiere a odovzdať do poistovne

sasa1310
13. máj 2023

aj si si odfotila miesto nárazu a obe autá?

doriiis
13. máj 2023

S autom zatiaľ nič nerobiť ...pockat na poisťovňu,ako sa vyjadri

fantasy
Autor odpoveď zmazal
autor
13. máj 2023

Papiere sa vypisu a kto to zanesie dobpoistovne on ci ja?on je vinnik

sasa1310
13. máj 2023

fotky si si urobila? Aj tvoje aj jeho auto?

autor
13. máj 2023

Ano on nema nic na aute

isadoraisa
13. máj 2023

On do svojej, ty do svojej

doriiis
13. máj 2023

@autor...vypisujú sa dve rovnaké tlačivá...jedno jemu,jedno tebe

lyci
13. máj 2023

fotky netreba zatial. vypisete spravu o nehode dvojmo, bud taku cez kopirak alebo 2x rovnaky papier. kazdy to nahlasi do svojej poistovne. da sa aj online alebo telefonicky. tam kazdemu povedia co dalej robit

patka06
13. máj 2023

Na mieste hneď spisujete záznam o nehode, ktorý vinník zanesie do svojej poisťovne
Tvoja poisťovňa s tým nič nemá, nič jej nenahlasuješ
Škodu na mieste odfotíš, s autom nič nerob
Na stránke poisťovne vinníka sa prihlásič ako poškodený a bude ťa kontaktovať technik na obhliadku vozidla alebo ti odporučia zmluvný servis, kde pred opravou urobia aj obhliadku

janai1
13. máj 2023

@lyci
@isadoraisa co s tým má jej poisťovňa? Predsa to nahlasuje ako poškodená vo vinníkovej poisťovni

autor
13. máj 2023

Tak teraz v tom mam chaos kazdy pise ine

lyci
13. máj 2023

@janai1 nahlasuje poskodeny svojej poistovni a vinnik svojej poistovni. 3x sme to riesili za posledny rok. naposledy vo februari.

jeanne14
13. máj 2023

Ak ti teda dotyčný dvihne telefón .. a dal ti reálne číslo. Tieto veci treba riešiť hneď na mieste.

janai1
13. máj 2023

@lyci no tak ja som to nahlasovala vo vinníkovej poisťovni

nelca84
13. máj 2023

Spravu o nehode ste mali vypisat na mieste, si si ista, ze toho pana este zozenies?
A nahlasuje sa to v poistovni vinnika nehody.

zuzanka.zuzu
13. máj 2023

@lyci svojej nemusí, nás odfajčili, že máme peniaze pýtať z vinníkovej 😀

autorka - však niekam to pošli, oni si ťa budú navigovať. nechápem čo je z poisťovne každý v strese 🙄 viac by som sa bála či vinníka ešte niekedy uvidíš 😀 papiere o nehode sa nosia V AUTE a spisujú NA MIESTE - uvádza sa tam OP, podpis, zakreslí nehoda, uvedie vinník 🙈 juuuj no snáď dobre obídeš, ale do budúcna treba riešiť HNEĎ lebo "neskôr" sa zabúda, menia sa vinníci a tak 😉

lyci
13. máj 2023

@zuzanka.zuzu neviem, co mate za poistovne. ja som to v csob musela nahlasit aj ako poskodena

patka06
13. máj 2023

@lyci ako poškodená nahlasuješ v poisťovni vinníka, pretože škoda sa hradí z jeho PZP.
V tomto prípade s tým tvoja poisťovňa nič nemá a nemáš dôvod jej niečo nahlasovať
Vo svojej poisťovni ako poškodená nahlasuješ, ak je škoda hradená z tvojho havarijného.

autor
13. máj 2023

S panom som v kontakte zajtra pride vypisat papiere,chcel dat hotovost ak to bude doc100e ale brat volal znamemu mechanikoci kolko cca to stoji naraznik s robotou a ze do 300e tak to cez poistovnu poriesime a dalsia vec auto aj poistka je otcova, auto som soferovala ja ,bude vyplatena aj tak poistna skoda?

patka06
13. máj 2023

S tvojou - otcovou poistkou to nemá v tomto prípade nič spoločné - vyplatia z poistenia vinníka - servisu, ktorý bude opravovať alebo otcovi keď zdokladuje opravu.

macilaci
13. máj 2023

@isadoraisa nie. Iba sa na hlasuje do poisťovne vinníka. Poskodenny - vinnik 😉

sissy27
13. máj 2023

Vypisat tlacivo o nehode (to ste mali riesit hned na mieste, ale co uz), on si nechava original, tebe zostava kopia a on to musi do 15 dni nahlasit do svojej poistovne, odkial ta budu ako poskodenu kontaktovat a dohodnete si dalsi postup (obhliadka, oprava, preplatenie skody). Dovtedy auto urcite neopravovat a nemalo by sa na nom ani jazdit.
@lyci poistovna poskodeneho s tym nic nema pokial si nechce uplatnit plnenie z vlastnej havarijnej poistky. Poskodeny dostane plnenie z pzp vinnika. Riesim niekolko poistnych udalosti kazdy mesiac (pracovne) a pokial je vinnik jasny a plnenie z jeho pzp, tak neexistuje dovod, preco by to mal poskodeny hlasit svojej poistovni.

matulik123456
14. máj 2023

Ja ako vinník som s poškodeným vypisala hned na mieste papiere o škode, nahlásila vo svojej poisťovni a poškodený nahlasil tiež v mojej poisťovni. S autom do obhliadky nič nerobit. Prebehne obhliadka a ďalšie sa už dorieši s obhliadkarom a ide to cez vinnikovu poisťivňu

mima1608
14. máj 2023

Pred dvomi týždňami sme to riešili. Švagor mal nehodu na mužovom aute,on nebol vinník.
Vypísali sa dva papiere na mieste nehody, jeden ostal švagrovi/mužovi, druhý pre vinníka. Muž potom ako majiteľ volal do poisťovne vinníka. O dva dni poslali technika, ten auto nafotil, spísal s mužom nejaké papiere. Do 7 dní prišlo vyrozumenie a hneď na to nám poslali peniaze na účet.