icon

Nariekanie šteniatka

ki_ki2
29. jún 2020

Ahojte baby, mame nove šteniatko no už 3 noc stále narieka, ale tak ze ju je počuť až na ulicu aj keď sú zatvorené okná..narieka aj cez deň Zobrala som si kvôli nej aj dovcu aby sme si zvykli na seba no ona v kuse narieka až mi trhá srdce. Existuje na to nieci ako ju to od naučiť alebo proste to len pretrpieť?

Strana
z2
lucmirka124
29. jún 2020

@ki_ki2 drzim Vam palce✊ Je to nadherne plemeno psa🥰 nebojte je to 3 noc u nasej sa to polepsilo na daky 6 den ak dobre spominam.to uz bolo ze sa na nas upla prisla nato ze vsak budem sa mat dobre a bolo,,, papa Vam dobre? Viem ze zvykne taketo steniatka a flasa kojenecka ukludnit,,,ak vam okamzite nerozhryzie cumel a bude tahat. Ale nebojte pojde to❤️ 3 dni je malo ale po tyzdni bude lepsie a lepsie,,,, zachvilu vam bude slapky po dvore roznasat😘

mondolina
29. jún 2020

@zdencaaaa
Veď to je super, že má milujúcu rodinu.
Len mi príde divné, že malamuta, ktorý nie je zadarmo by niekto utrácal.

zdencaaaa
29. jún 2020

@mondolina to by som uz neriesila a autorka prispevku asi vie svoje. Ludia vedia byt divni a bezcitni takze mne to ani divne nepride

deusa
29. jún 2020

@ki_ki2 no malamut,je tiez specificke plemeno...
Samozrejme kazde steniatko si musi zvyknut(ci uz to je 6-8 alebo viac tyzdnove)
Nosit by som ho nenosila,ale urcite niecim zaujala-hrackami,na dvore troska pobehat,potrebuje sa unavit a potom bude viac spinkat.
Prejde to urcite,ale treba si uvedomit aj to,ze to moze mat dve strany...teraz si zvykne,ze ste cele dni s nim...potom pride praca a znova to bude prenho take ako na zaciatku...

tilko
29. jún 2020

@ki_ki2 6 týždňovému šteniatku musíte teraz nahradiť rodinu...neboj zvykne si...píšeš, že si si zobrala dovolenku...ja osobne by som spravila pár vecí aby som mu spríjemnila pobyt u vás....
1. nájsť vhodné a zatiaľ miestečko kde bude leňošiť....(šteniatko by malo ešte dosť spať)
2. na tomto miestečku umiestniť niečo ako peliešok (deku, koberček)...treba rátať aj s nehodami, takže maž niečo pripravené aj náhradné...
3. naše šteniatka zbožňujú mať pri sebe froté uterák na naťahovanie, mojkanie, hryzenie a aj s ním spia....tulkajú sa v ňom (tiež treba mať nachystané minimálne dva)
4. mohol by pomôcť plyšáčik ... ale pozor!!!! nech nemá mašličky, a tvrdé časti ako oči, ňufák...to rýchlo vyhryzie a môže zožrať...osvedčili sa nám plyšáky z Ikea...dosť vydržia a majú oči atď. vyšité
5. v noci mávam minimálne prvé dva týždne šteniatko odlúčené od mamky pri posteli (spávam v obývačke aby sa zvyšok rodiny vyspal, keďže každé 4 hodinky som chodila venčiť pred dom, postupne sa interval medzi venčením predlžuje až šteniatko prespí celú noc)
6. určite šteniatko nenechávaj vonku samé....ja osobne by som to neurobila teraz až do jesene...úplne mu stačí, keď sa prebudí hneď ho zobrať na dvor, nech sa vyciká, trošku sa tam s ním pomojkať, vyhladkať a šup do domu...a na vychádzky je ešte primalé...časom ako bude rásť prídete na to čo mu vyhovuje

snáď som trochu pomohla...keby bolo treba ešte niečo kľudne napíš IP...skúsim poradiť...

simona92101
29. jún 2020

@ki_ki2 uprimne?chovatel asi vie prd o chove,ked vam da 6 tyzdnove steniatko domov a odtrhne ho od matky.do 8 tyzdna sa odporuca byt pri matke a surodencoch.je este malicke,vela krokov neurobi,potrebuje vela spat,kvalitne krmivo a hlavne nieciu pritomnost,matka mu chyba,preto place

ki_ki2
autor
29. jún 2020

@lucmirka124 ďakujem ❤️ dnes cez deň to už je lepšie o niečo uvidíme v noci no mam doma nejakú starú fľašku kojenecku vyskúšam to možno to zaberie naozaj

miriam11
29. jún 2020

@ki_ki2 veľmi skoro odobraté šteniatko od matky...

marca12
29. jún 2020

@ki_ki2 ak nema deku,dat mu nejaku a pomoze aj vacsi plysak. K nemu sa bude tulit. Ono to casom prejde a zvykne si. Ja by som sa k nemu,ci najviac tulila,nech citi lasku. Aj ked potom je problem,lebi zase bude knucat za vami. Nas zvykol zavijat,ked sne odisli do prace,ale po par dnoch to preslo.

korra
29. jún 2020

@ki_ki2 situaciu mate nelahku, ale nie neriesitelnu. Pravdu povediac, pri precitani prveho prispevku sa mi skuceravili vlasy, ale nizsie ste dovysvetlovali, ze ako sa vlastne malamutko u vas vyskytol. Problemom je, ze skutocne bol odnaty od matky a surodencov prilis skoro (nie vasou vinou samozrejme, ale obavam sa, ze mozne nasledky budete riesit uz vy, tak aby ste boli aspon trochu pripraveni). U steniat medzi 6-8 tyzdnom prebieha "vpecatovanie" - imprinting. Uci a rozvija svoje komunikacne schopnosti so surodencami a matkou, hra, vychova, co si moze a nemoze dovolit, toto budete musiet zastupit teraz vy. Je fajn, ze mate dovcu, takze mozete byt spolu. Stena samotu teraz nechape, nerozumie tomu. Sparing partner ste teraz vy. Bude sa viazat hlavne na vas. Asi by som ho ani cez den vonku same nenechavala, vyvencit na dvore ano, nejaka mierna aktivitka hra, vnutri mozete tiez. Bude aj vela spat (je to prirodzene). Na noc pouzit kludne stare tricko, uterak s vasim pachom, ak mate moznost, pomaha pelech pri posteli a "spustena ruka". Velmi by pomohol druhy pes, ale s cudzim zatial pokial nemate dokoncenu vakcinaciu by som neriskovala (preto ani miesta s prilisnym vyskytom inych psov zatial nenavstevovat). Po ukonceni zakladnej schemy, urcite socializovat s ostatnymi "druhmi", stenacie skolky, alebo nejaky "cvicak", kde bude moct vidiet tu "psaciu komunikaciu", kedze toto clovek tazko nauci. Inak byt len trpezlivi a uzivat si to 😉 Ono ta socializacia ma velky vyznam a je vlastne klucova pre zivot psa a jeho vyrovnanost. Dnes je uz vela moznosti, skuste aj FB skupiny.

daili
29. jún 2020

@ki_ki2 bolo to skoro :/ ale neboj prejde to. Ja som so brala šteniatko v 8 týždňoch teraz ma 4 mesiace, keď sme ju zobrali tak vôbec žiadny smútok neboj bude to v poriadku len jej je smutno je to ešte krpec 🙂

marlent
29. jún 2020

Nedaa fotku? Musi byr nadherne male psicaaa 😍😍

Strana
z2