Náruživí susedia - ako riešiť túto situáciu?

28. mar 2020

Jednoduchá a zároveň ťažká situácia, ktorú neviem ako riešiť.
Máme susedov, ktorí sa pri sexe jednoducho nevedia ovládať. Tie ich výkriky a vzdychania sú hrozné. Som veľmi tolerantná, ale keď už to mňa vyhnalo o druhej poobede z bytu, tak to už je moc. A dnes o deviatej ráno, keď bola dcéra (7 rokov) doma, tak som nevedela čo robiť. Akurát sme sa chystali von, tak som ju posadila do auta. Ale mala som už sto chutí vybehnúť k ním a rozbiť im dvere.
Mám im niečo povedať, alebo to bude trápne?

liz_lemon
28. mar 2020

daj im odkaz do schranky, anonymny

lucijalucy
28. mar 2020

Ja som toto riešila pár týždňov dozadu.. ja som napísala slušne mail a zatiaľ je ticho. Ja len bohužiaľ neviem od koho to presne išlo. Tak som napísala susede pod nami ktorá sa vyjadrila, že to určite nebolo od nej lebo nebola doma. Ale odvtedy je zatiaľ pokoj. Tak ktovie.. 😅 Treba sa ozvať.. je to zrejme porušovanie domového poriadku, takisto vám bráni v riadnom užívaní vašej nehnuteľnosti.. na všetko sú paragrafy. Treba slušne ako dospelí ľudia. Nikto nie je zvedavý na ich sukromie a už vôbec nie to ešte dieťaťu vysvetľovať.

autor
28. mar 2020

@liz_lemon sme v dome len 8 byty. A 2 poschodia. Byvaju nad nami, tak hned by vedeli, kto im nechal odkaz.

liz_lemon
28. mar 2020

tak sa podpis, ale mne by teda bolo trapne ist za niekym a povedat nech su ticho pri sexe

diewcatqoo
28. mar 2020

Pred par rokmi, ked sme este byvali v podnajme, riesili sme nieco podobne. Len teda s tym rozdielom, ze ti nasi susedia to robili iba v noci (ale skutocne isli celu noc s mensimi prestavkami 22-6, co som nechapala) a okrem hlasovych prejavov este trieskali postelou o radiator, takze to pocula cela bytovka.
Ja som uz mala napisany odkaz, ktory som im chcela vhodit do schranky, ale niekto zo susedov ma predbehol a vycapil odkaz verejne na nastenku vo vestibule.
Takze ak sa nehanbis, zaklop na dvere a povedz osobne. Ak si na to netrufas, vhod odkaz do schranky. Nevadi, ze budu vediet, od koho to je

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. mar 2020

Anonym nehrozi, lebo aj tak by sa dovtipili, kto im to poslal. Asi im to fakt poviem osobne, ked ich stretnem. Ved musia brat ohlad a mozno si to neuvedomuju, aj ked pochybujem, kedze im nevadia otvorene okna a bolo to pocut aj vonku.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristina2412
28. mar 2020

My to máme tiež, vedľa býva v podnájme 25 ročná suseda. Ale našťastie frajer za ňou chodí len vo štvrtok.

autor
28. mar 2020

@zazvorka87 Praveze nie. On je vo vyssej funkcii a casto cestuje mimo bytu, tak si to potom asi vynahradzaju. Ona jednoducho mlada zabka.

autor
28. mar 2020

@diewcatqoo Mne bolo dnes viac trapne vyhnat dnes dceru von uz aj zo spolocnych priestorov do auta. Bolo to pocut vsade. Ale asi budem musiet nabrat odvahu a povedat im, alebo aspon naznacit.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. mar 2020

@zazvorka87 ved aj mne to je jedno v akej funkcii je. Len som chcela povedat, ze nie su bezdaci.

janne318
28. mar 2020

Prečo by Ti to malo byť trápne? Im nie je trápne, že ich počuje celá bytovka, a Tebe má byť trápne slušne ich upozorniť? Normálne by som išla za nimi, zazvonila (ale nie keď budú "v najlepšom", ale počas bežného dňa), a povedala by som im medzi štyrmi očami niečo v duchu "dobrý deň, pán sused. Ospravedlňujem sa, že ruším, no prišla som za Vami kvôli istej chúlostivej záležitosti. Žijeme tu v spoločnej bytovke a určite ste aj Vy postrehli, že zvuková izolácia tu bohvie aká nie je. V žiadnom prípade Vám nechcem zasahovať do Vášho súkromia ani intímneho života, no pochopte prosím, že tu viacerí máme maloleté deti. Ospravedlňujem sa za moju otvorenosť, nechápte to prosím zle. Len by som naozaj ocenila, keby ste spolu i s Vašou partnerkou boli takí laskavi a rešpektovali fakt, že tu máte susedov. Ďakujem."

luccija
28. mar 2020

Môže to kľudne napísať sused z iného bytu, keď píšeš, že to je tak počuť, že ste to počuli vo vstupnej hale.Toto bol jeden z dôvodov prečo som chcela odísť z bytovky.V lete otvorené okná a počúvať susedov pri sexe bolo hrozne.Prestahovali sme sa do iného paneláku vo wc cez stupačky som počula to isté😅

panelacikova
28. mar 2020

No páni, ja keď tu čítam tie diskusné príspevky, tak budem za vadnú.... Za mňa ani 9 hodín ráno, ani 2 hodiny popoludní nie je rušenie nočného kľudu. Tak majú sex a kričia pri tom. A čo ako? Keby drbali vŕtačkou hodinu 3x denne, to nevadí? To sa môže, lebo "prerábajú"? Ale keď si užívajú, je to problém? Ja osobne by som to nechala tak.

niekto2hy
28. mar 2020
autor
28. mar 2020

@panelacikova Mas deti? Prid to vysvetlit mojej 7-rocnej. Ja som tolerantna, ked som doma sama
Ale ako vysvetlit "dietatu", ze preco tak kricia, jak kricia?
A som fakt zvedava na tvoju odpoved.

panelacikova
28. mar 2020

mám dcéru. trolilinku staršiu. teraz by som jej už normálne povedala: majú sex.
ale vo veku 7 rokov by som si niečo vymyslela, že teta je asi herečka a precvičuje si scénu do filmu, kde ju naháňa nejaké divé zviera 😀 niečo by som proste trepla, čo iné narobíš? a čo jej hovoríš teraz? či doteraz to nepočula?

autor
28. mar 2020

@panelacikova su novy, tak to nepocula. Dnes to bolo prvykrat, tak som ju posadila do auta a cakali sme tata. Sedemrocna si nemyslim, ze potrebuje vediet co je sex, alebo ze pri tom ludia vrieskaju, ako by sa zabijali. A zas nie ne hlupa, aby si myslela, ze sa hodinu hraju na dive zvierata. Pozerame rozne TV programy o zvieratach, tak vie, ktore zviera sa ako sprava.

panelacikova
28. mar 2020

tak im proste zaklop a vyrieš to, keď ta to trápi. asi ti nik vhodnejšiu radu nedá... a nepochopila si. nevadí. ten vreskot nemal byť od divého zvieraťa, ale teta si nacvičuje útek pred ním, pričom kričí od strachu 😀

autor
28. mar 2020

@panelacikova pochopila. preto som napisala, ze dcera nie je taka hlupa. no asi fakf nic ine mi neostava, len im to narovinu povedat.

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bmuller
28. mar 2020

@panelacikova no preto sa to vola intimne zalezitosti, ze o nich nemusia vediet susedia (a uz vobec nie ich deti) 😝

autor
28. mar 2020

@didaa ja som doteraz zila tiez v dome. 2 roky sme tu. a az teraz som pochopila, co su tenke steny 😂 odkedy mame novych susedov.

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. mar 2020

@didaa nemame vytah. je to maly obytny dom (8 bytov).

sarah2437
28. mar 2020

Veru, tazka situacia. Ako, mne by asi bolo blbe prist a povedat: Ste velmi hlucni pocas sexu, stiste sa, mam malu dceru, ktora to tiez pocuje a nechcem ju v siedmich rokoch oboznamovat s temou sexu. Ty musis vediet, ako velmi Ti to vadi a ci im to povies osobne alebo im nechas anonymny odkaz. Ako, chapem, ze ked maju intimne chvile a je to pocut, ze je Ti to neprijemne hlavne kvoli dcerke, ale zasa, este je vo veku, kedy jej na jej otazku, co je to za zvuky od vedla mozes odpovedat sice nepravdivo, ale po svojom a je este dieta, cize, ak jej raz odpovies nejako rozumne, nebude sa Ta stale pytat na to iste. Kazdopadne, neviem si predstavit takto byvat, ale je ine byvat v panelaku, kde vsetko pocut a ine je byvat v dome, kde mas svoj klud.