icon

Nasledovali by ste pri túžbe po bábätku racio alebo túžbu?

6. dec 2019

Ahojte baby. Zaujíma Váš pohlad, keby ste v mojej koži, čo by ste urobili. Najskôr Vám opíšem trošku moju situáciu. Mam 25, minulý rok som sa vydala a hneď po VS nastúpila do práce. S manželom začíname so stavbou domu. Ale už celkom výrazne začínam cítiť túžbu po dieťati. Lenže moj manžel chce počkať, kým nebude dom aspoň ako tak dokončeny, jednak aby sme sa finančne stabilizovali (ved hypoteka) a aj byvanie (teraz sme v podnajme). Ja s nim racionálne maximalne súhlasim. Chcem si vytvoriť este finančnú rezervu a stihnút si urobit nejake vzdelávanie v praci. No hlavne ide o ten dom. A teraz sa vo mne bije celkom racio s túžbou. Ako by ste sa zachovali vy? Prebili by ste tu túžbu na neskor (kde mam trošku strach vyčkávať,mam zdrav. problémy) alebo by ste to riskli? Viem, že rozhodnút sa musím sama, ale zaujíma ma Váš názor. Pekný piatkový večer

Strana
z2
00ivi00
6. dec 2019

Ja som v podobnej situácii. zdravotné problémy som mala gynekologického pôvodu, kedy mi gynekológ povedal že by bolo lepšie keby som otehotnela.. Nebránila som sa tomu ale s priateľom sme mali naplánované že postavíme dom a potom by to bolo fajn.. Samozrejme papierovačky to je niečo nekonečné no a teraz keď už máme povolenie a základy postavené tak ja už som v 7. mesiaci 😄 takže plánovať sme si mohli ako sme chceli, vyšlo nám to takto.. Sem tam rozmýšľam ako to všetko zvládnem s bábätkom a stavbou zároveň, ale na druhej strane si myslím že to zvládnem rovnako ako som zvládla kopec iných vecí v mojom živote 🙃

taskataska
Odpoveď bola odstránená
matapo
7. dec 2019

...my sme tiez cakali, najskor skola, potom praca, prax, potom dom popritom sme si uzivali,...dieta prislo v 30ke prve do 40ky som stihla tri, prve dve deti sa nam podarili na prvy sup a tretie na druhy sup 🙂 na prve ma ukecal manzel, ja by som si este zivot uzivala este neviem dokedy 🙂 Ale dieta ma uplne zmenilo, neviem ako som mohla zit tak dlho bez neho resp. bez nich. Cele ma to bavi, cela ta starsotlivost o deti, rodinu, domacnost, spolocne straveny cas,... Nemenila by som to poradie, radsej si uzivat dieta ked je vsetko zabezpecene a je na to cas ako mat dietata a popritom sa stresovat hladanim byvania, nedajboze prerabkami a nedostatkom financii. ALE moj manzel sa v tom nenasiel a nevedel a nevie sa tomu ani prisposobit ani najst v tom nejake potesenie,...Jednoducho zvykol si na nejaky zivot a po 30ke sa uz menit nechcel, dieta chcel ale starat sa on moc nie, deti ho obmedzuju, stale ostal verny svojim zalubam, kariere,...radsej travi cas mimo rodiny ☹ Aj ked mame vsetko, vie nas zabezpecit, chodime spolu na dovolenky niekolko krat do roka, dom mame podla predstav, nie sme financne zatazeny,... ale to je vsetko pekne len na 1. pohlad v skutocnosti ma jeho postoj sklamal, no ale co uz nie kazdy najde sam seba pri detoch a zas ma ine prednosti.

lypka
7. dec 2019

@taskataska ver tomu, že tie deti nemám s nikým iným, ale s ním a keby nechcel, tak by do toho nešiel a nepodporoval ma, aby som dorobila školu. A aj keď už 5 rokov bývame sami k našim zabehneme cez leto každý večer posedieť na hojdačku, takže s tým problém nemá. Ďakujem, že si ma dohnala k zamysleniu o tom, že nám je spolu dobre, NÁM, nie len mne.

juliet86
7. dec 2019

@matapo je pre mna silne co si napisala. cedty osudu su niekedy nevyspytatelne. dufam ze sa obaja najdeme v rodicovstve a obdivujem teba ze nie si zo situacie nestastna.
pre autorku: predstav si najhorsi scenar/najlepsi scenar a vyber si ;)

erikad82
7. dec 2019

Ahoj! Poznám pár ktorý takto odkladal dieťatko 9 rokov,nakoľko sa chceli ako tak finančne zabezpečiť,teraz prešlo už ďalších 5 a stále nič -nechcem strašiť,no niekedy je lepšie nechať tomu voľný priebeh,žiadné snaženie alebo bránenie. Ja osobne som takto túžila po 5 dieťatku (doma mám 3+jedno v nebíčku) a stále som akosi veľmi túžila. Môj manžel odmietal rázne,tak som to nechala tak. Ale stále som akosi dúfala,že možno neskôr. A nakoniec na moje prekvapenie,keď som to čo najmenej čakala -som si našla // bol to šok pre muža a pre mňa veľké prekvapenie. Každopádne som šťastná a čoskoro k nám pribudne mimi. Manžel to mesiac rozdýchaval ale prešlo to. Za mňa jednoducho srdce! Tie peniaze .... je všetko len dočasné. Tiež nemáme nazvyš a žijeme z výplaty do výplaty ale máme zdravie a krásne deti. Držím palce!

beatka25
7. dec 2019

Ja som v takej istej situacii dala na racio a teraz mam hotovy dom, ale prazdny, nedari sa nam s babatkom

via88
7. dec 2019

@kika831 jeziiiiis, zase “nekomentujte mi prispevok” na verejnom fore ...

tanya65
7. dec 2019

Ked je u teba tuzba po dietati,tak to je dobre. Este si to prediskutujte s manzelom. Ostatne veci sa vzdy daju poriesit....aj dom,aj praca,ale dieta je naozaj dar...viem o com hovorim ;) .

missdiva
7. dec 2019

Rozhodne by som nasledovala rozum. 25je velmi malo. Dokoncila by som dom, cestovala resp.venovala sa konickom a nasporila si nech si mozes matersku uzivat a nemusis s dietatom len sediet doma lebo na vylety treba peniaze.

Strana
z2