Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

@martinka1981 pisem ti recept zo sacku, co mam na pektine 😉
prived do varu 1kg ovocia (alebo stavy) a nechaj povarit 15 minut za obcasneho miesania, pridaj 25-50g pektinu, dobre zamiesaj pocas 1 minutky a nakoniec daj cukor (podla tvojej chuti 0-900g), stale miesaj, ked je dobre rozpusteny, horuce nalievaj do poharikov......upozornenie: cukor sa dava naozaj na konci varenia!..pre teba bude treba asi 50g, ak chces husty lekvar 😉
.....10g sacok agaru by ti bohato vystacil, tam ide 1kl na asi kilo ovocia:
1,3 kg ovocia zasypat 550g cukru, ked sa roztopi, priviest do varu na 15 min a nechat vychladnut, potom do zmesi nasypat zarovnanu 1kl agaru (musi to ist do vychladeneho, koli agaru) priviest do varu, dobre miesat asi 3 minutky a plnit do flasticiek
tak mozes vyskusat oba typy, dufam, ze budes spokojna
@rancuzkaf no čitam neskoro 😀 😝 robila som hokusy pokusy. Ale je pravda že agar som nasypala do horuceho 😝 no neva.
Každopadne si oba recepty zapišem.
Takže moj džem či ako to nazvať je hotovy a mixla som to aj s agarom aj s tou jablkovou vlakninou. Hmm,teraz fakt neviem či pektin a jablkova vlaknina je to iste 😕 jablkova vlaknina tomu trochu zmeni chuť,resp.je to citiť že tam je niečo navyše,kdežto agar si myslim že je super.Robila som pokusy v mištičkach a obe zvlašť nech viem ako to chuti 😉
Ale bude to dobre si myslim,husty bude asi dosť,snad som drahemu vyhovela 😎 neni doma tak nemohol zhodnotiť 😀
@martinka1981 to ma mrzi, ze som sa oneskorila ☹ ....no ten moj pektin je taky biely prasok bez chuti a ani ho v lekvari nie je citit.....tak tiez netusim, ci to je ono...skor mam taky pocit, ze nie
@rancuzkaf aha tak to nebude ono. Ta moja vlaknina je normalne hneda a citiť ju v lekvari. Nevadi,husty je fest 😀 ako som to otočila naspäť tak lekvar drži v povodnej forme 😀
nemusi ta nič mrzieť 😉
zoženiem ten pektin nabuduce. Kde si kupovala prosim ťa?
nejako ste tu uz vela popisali....ja neajko nestiham...ekoLOGIU mam v lasku...trosku moj mini mini zacinajuci blog http://domikomi.blogspot.sk/ ale verim ze tam toho rpibudne...
inac bojujem s WC,,,,a s odstranovacom kamena na potrubi..namiesto Mattesa...poradte,,,
@komisakpd http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/bie... fakt výborná vec, aj moja segra má ubytovanie a po hosťoch, fľaky aj stará krv, narozdiel od vanišu zišla.
ano tak lyžičku a pol čajovú, nechám 5 min a šuch - šuch a je wc biele krásne, do odtokov som zaliala vrelou vodou a hneď do dresu 😉
@gia111 - před časem jsi psala o Konceptu kontinua, já se chystala to číst..chtěla jsem se zeptat na tvoje dojmy...U nás se syn zrovna v té době sám přestěhoval k nám do postele a už tam zůstal (že jsme ho nechali pod dojmem té knížka) a nemůžeme si to vynachválit, je to úžasné u něj usínat a budit se..cítíme se takoví celiství...
@martinka1981asi ta velmi nepotesim, ale pektin mam zo svajciarska.
@rancuzkaf 😀 no pekne,ale tak snad zoženiem aj u nas,pripadne v rakusku 😉
Dievcata prosim vas, je podla vas vhodny ecover z dm na pranie babatkovskych veci? prip. ten denk mit sensitiv? idem objednavat aj ten puer, ale chcela som vediet, ci tieto dva prostriedky mozem pouzivat na detske vecicky
@gia111 ano,ja davam rovnaky pomer sody a kus.citronovej a soli od oka,ale priblizne tak isto...
.a zmiesam...a este som zabudla povedat,ze ak je riad viec znecisteny,tak do priehradky dam okrem tej zmesi aj asi 3 kvapky prostriedku na riad - ja mam ecover....nie viac,potom by penilo...no a ocot je dolezity,ja pridam ku koncu...riady su krasne umyte,leskle....
...ospravedlnujem sa za pomylene pismenka,pisem cez mobil..🙂

@samika vdaka 😉