icon

Naučí sa športová tridsiatnička lyžovať?

pupavka234
2. dec 2023

Ahojte, chceme ist s manzelom na lyzovacku, obaja sme 30-nici. Ja som v zivote nestala na lyziach, manzel len 2x na lyziarskom zo skoly. Som sportovo zalozena, beham, plavam, korculujem, chodim do fitka, som stihla a svaly mam celkom pevne...len lyzovat neviem a nikdy som nelyzovala. Da sa to s instruktorom naucit aj v mojom veku? Nezlomim si nohu? A ako dlho mi to bude trvat sa naucit, ked som sportovy typ? :D Dakujem.

daniela2202
•
2. dec 2023

@pupavka234 otázky na inštruktora, nikdy nie je neskoro 😊👍

jj298
•
2. dec 2023

@pupavka234 samozrejme. Teta sa naucila v 40tke. A lyzuje uplne dobre.

madeincssr
•
2. dec 2023

Ak nemas strach z technickejsich/rychlejsich sportov (bajk, korcule zima/leto...) tak jasne ze sa naucis. A pri dobrom instruktorovi (nemyslim len profesionala) Ta aj to ucenie uz moze bavit. Ved 30 to si mlada dievka!

lilianka28
•
2. dec 2023

@pupavka234 Poznám staršiu, čo sa naučila. Pokiaľ si športový typ, nebude problém.

kacena4
•
2. dec 2023

moj muz stal prvykrat asi v 30tke. vysli sme hore a spustila som ho, reku uc sa... na to v dospelosti nepotrebujes instruktora staci ti niekto kto ta povedie a vie lyžovať drzim palceky ps: nohy si mozes dolamat vzdy

kristinapetronela
•
2. dec 2023

Áno naučíš

minenkak
•
2. dec 2023

@pupavka234 ja som sa naučila v 41rokoch a ficim ako blázon

martinka13
•
2. dec 2023

Samozrejme, ze sa da. Ak nebudeš robiť kraviny, nohu si nezlomis

evkamotka
•
2. dec 2023

Moj manzel sa naucil po vysokej, bez instruktora. Kupil si lyze a skusal. Naucil sa v pohode

lucinka133
•
2. dec 2023

Jasné, ja som sa naučila cca 32 rocna a teraz nemam problem ani cierne zjazdovky;) Ked sa chce, vsetko sa da. Drzim prsty👍 Lyzovanie je tak nadherny sport, ze mi boli luto, ze som nezacala skor. Zacala som kvoli dcere, aby mala s kym chodit♥️

mimicka2013
•
2. dec 2023

@pupavka234 ak vies korculovat a si sportovo zdatna s dobrym instruktorom sa naucis za 1 lekciu, zvysne by bolo uz len zlepsenie techniky, lebo je rozdiel zijst svah a zlyzovat svah 🙂

slavomira236
•
2. dec 2023

@pupavka234 ja som sa minuli rok ucila korculovat na lade..44rocna koli dcerke 5rocna kazdy vikend chcela na klzisko a mna tam nebavilo zaplatit stat a mrznut 2hodiny.

draik
•
2. dec 2023

@pupavka234
Ak ste zrovna nechýbali v 7. ročníku ZŠ na fyzike, keď sa preberala téma ťažisko, tak sa naučíte pomerne rýchlo. Celá veda lyžovania je totiž práve o ťažisku a prenášaní váhy. Navyše s dnešnými lyžami je to na upravenej zjazdovke jednoduché.

sense
•
2. dec 2023

Jasne, ja som sa naučila v 35, jazdím síce len modré a červené zjazdovky ale stačí mi, mierne tempo nepotrebujem lámať rekordy... Ja som si vzala inštruktora, po troch hodinách to šlo aj samo...

michaela329
•
2. dec 2023

Ja som sa učila ako 22 ročná. V 30tke som začala s pole dance a aerial hoop. 30tka je nič 😁 To zvládneš.

tundra
•
2. dec 2023

Naucis sa lavou zadnou👍.Aj ja som sa po 30-ke naucil.Potom vsetky deti som naucil sam😀

titla
•
2. dec 2023

Naucis sa. Poznam dost ludi, co sa naucili aj v dospelosti, vacsinou z dovodu, ze lyzoval partner. Hlavne ak mas kondiciu nevahaj a skus.
ALE nauc sa techniku. Nie je frajer ten, kto frci z kopca dole rychlostou blesku, ale ten kto ma nad lyzami kontrolu aj v rychlosti. V poslednych rokoch stupol pocet smrtelnych urazov na lyziach a to z dovodu, ze moderne lyze umoznuju dosiahnut vysoku rychlost aj lyziarom bez spravnej techniky. Preto ak ani jeden nemate s lyzovanim skusenosti urcite zacni s lyziarskym instruktorom.
Tym ta nechcem odradit. Je to super sport, lyzovanie milujem, ale najhorsie urazy, ktore sa mne a mojim blizkym stali zapricil druhy lyziar, ktory jazdu nezvladol.

hortenziaj
•
2. dec 2023

Ja by som sa nenaučila, zo strachu co mam, ale keby sa to mam naučiť ako dieťa tak je to jednoduchšie

lusa18
•
2. dec 2023

Ja som sa naučila keď som mala 30😁 začínala som na detských kopcoch a vlekoch, v podstate sama, sestra mi čo to vysvetlila, ukázala.....a koncom sezóny už som si viac verila a išla aj na väčší kopec🙂 o rok som zlyzovala obe strany Chopku🙂 nie som síce žiadna Vlhova, ale zídem 😉

majlo1234
•
2. dec 2023

@draik tak toto je super odpoved😃😃😃 lwn je ina teoria a zaradit to so praxe v prestrasenom 30 rocnom tele, ktore sa uz nechce dolamat. Kazdy sport je tazsie naucit sa s rastucim vekom☺️

ivetz
•
2. dec 2023

@pupavka234 Uraz sa neda vylucit pri ziadnom sporte. A ano - da sa to naucit aj v 30tke...

siska53
•
2. dec 2023

@pupavka234 Naucis, ja som sa tiez naucila v 30tke.. Moj lyzoval od malicka, on ma to aj ucil..a v 40tke sme obaja skusali aj snowboard, ale ja som dost sportove drevo, tak ten mi nejak nesiel 😅 muzovi to slo lepsie.
Este dodam, jeho otec sa naucil lyzovat v 40.tke.

nyphadora
•
2. dec 2023

@pupavka234 samozrejme, že ano 👍 chod do toho

j_m
•
Autor odpoveď zmazal
•
j_m
•
3. dec 2023

🤔 aj ja som “športovo založený”… dobieham MHD 😂
(kokso to sú na MK otázky…🙄)

pupavka234
autor
•
3. dec 2023

@j_m ale ja som naozaj sportovo zalozena, mam rada sporty, rada sa hybem, cvicim minimalne 4x do tyzdna

j_m
•
3. dec 2023

😉 to bol “len” vtip z mojej strany… (nie na Teba)… tam ide skôr o to v zátvorke… hmm
Pekný dník