icon

Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?

12. sep 2024

Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?

Strana
marse
12. sep 2024

120 idem v pravom.. v lavom idu rýchlejsie auta...

amonet
12. sep 2024

ak vidim ze sa za mnou ruti rychlejsie auto snazim sa mu cim skor uhnut

br4n
12. sep 2024

... Hmm malo kedy idem 120, ale ked niekoho blokujem, tak sa uhnem

veklipo
12. sep 2024

Predpokladám, ze ten človek ma dôvod blikať. Naša spoločnosť je nastavená tak, ze ak niekto bliká, automaticky je to blbec. Ale čo ak sa ten človek práve ponáhľa do nemocnice, alebo na letisko, alebo ma zlého šéfa a meškanie 10min je problem.
Ja by som si priala, aby sme aspoň trošku prestali s našim permanentným pesimizmom.
Ten clovek môže byt nakoniec blbec, ale mne to predsa nepokazi ani minútu života.

glorikarebeka
12. sep 2024

Ak na teba blikaju často nikde je problém a nevieš šoférovať na diaľnici

mirko84
12. sep 2024

Bezne idem na dialnici 120. Obieham kamion co ide 95 a trva to asi 30 sec.Kedze na dialnici mozem ist 80-130, vsetko je ok. Ak expert za mnou nevie pockat tych 15 sec, kym dokoncim predbiehaci manaver a zaradim sa do praveho pruhu. tak ked ma obehne, tak zablikam na neho aj ja.

jazula
12. sep 2024

Ak predbieham a vidím, že sa zozadu rúti rýchle auto, vytúrujem aj na 140, nech som čo najskôr preč. 120 je dosť málo na jazdu v ľavom pruhu.

Ale raz aj mňa vyblikali, lebo sme asi 3-4 autá v rade predbiehali 2 za sebou idúce kamióny a ten predo mnou išiel príšerne pomaly…a ja som už ani nemala kam uhnúť.

katarinaba
12. sep 2024

Ked vidim, ze sa ruti auto, tak s predbiehanim pockam. Ale ked sa doruti, ked uz predbieham, tak nech sa strici. Kam mam akoze uhnut? Tych par sekund pocka. Keby siel predpisanou rychlostou, tak nemusi blikat. A moze sa ponahlat akurat tak do hrobu.

klarissa25
12. sep 2024

Keď potrebuješ odbehnúť tak obehni a chod späť do pravého....v ľavom chodia auta rýchlejšie ako 120, 130

petracandle
12. sep 2024

Záleží na situacii. Ak si predbiehala JEDEN kamión a niekto na teba vyblikával tak je to netrpezlivý blb.
Ale na druhej strane, je plno šoférov čo predbiehajú VIACERO áut/kamiónov - čo pri takej malej rýchlosti trvá nejaký čas a za tedy blokujú plno áut, ktoré chcú ísť rýchlejšie alebo musia nebezpečne prudko brzdiť pre takýchto expertov....alebo aj keď v späťáku vidia, že v ľavom ide rýchle auto, aj tak to tam pred neho pošlú..vtedy sa tiež nečudujem blikaniu či trúbeniu

klarissa25
12. sep 2024

A hlavne keď už predbiehas tak treba dupnut na plyn

marsmykkok
12. sep 2024

Podobne ako @katarinaba . Ak vidím v dialke veľmi rýchlo idúce auto radšej spomalím a ostanem v pravom pruhu a počkám a obieham až potom. Ak tak nechápem kde sa všetci ponáhľajú, ja idem radšej skôr a nestresujem, neviem aký zmysel má letieť ako blázon, aby som nemusela ísť z domu 7:35, ale až 7:36, na ceste ľudia nestíhajú a je im každá minúta drahá a potom po večeroch na Facebookoch sú hodiny.

minenkak
12. sep 2024

Ja blikám dosť často, hlavne na niekoho kto ide v ľavo 120

dadis
12. sep 2024

V lavom pruhu si pridaj aspon na 130, ked niekoho obiehas a ked sa zaradis do prava, spomal si na svoju, rychlost, ale na plnej dialncici ist v lavom pruhu 120 je velmi sebecke a aj nebezoecne, auta za tebou musia dobrzdovat, blokujes ich.

nedockavasom
12. sep 2024

Na slovenskej dialnici sa ide max 130km/h.. ak niekto nevie pockat, kym v 130 obieham a blika.. pomyslim si svoje a tajne zazelam, aby bola blizko hliadka a dostal pokutu.. to ze nerespektuje pravidla premavky je jeho/jej problem... Samozrejme, hned po obehnuti sa zaradim zase vpravo..

zuzubb007
12. sep 2024

Kto ide pomalšie má uhnúť, normálna vec dám sa do druhého pruhu a idem si

hanaxxx
12. sep 2024

Max povolena rychlost na dialnici je 130km/h. Ked predbiehas v lavom pruhu 130tkou, nevzrusuj sa nad niekym, kto ti vyblikava. On porusuje predpisy (co je jeho vec) ale nevidim dovod, aby si kvoli nemu porusila predpisy aj ty. Dokonci predbiehanie a zabudni na neho. Ale vidim podla prispevkov, ze porusovanie predpisov na slovensku sa vo velkom schvaluje, dokonca ti chcu vnutit pocit, ze ty, ked predbiehas "iba" 130, robis nieco nespravne.

minenkak
12. sep 2024

Na Slovensku je síce povolená rýchlosť(a teda je to absolútny šok keď ideme domov ,takáto pomalá jazda) a áno všetci čo idú rýchlejšie porušujú predpis ,ale ak vidím ,že ide niekto rýchlejšie v ľavom ani tam nejdem, vsak prečo by niekto chcel ohroziť seba a aj ostatných a vlastne, ak sa tam niekto napriek tomu vopcha, však maximálna rýchlosť je len 130 je absolútny blázon, počkám a až potom obehnem auto v pravom pruhu

marsmykkok
12. sep 2024

@hanaxxx A potom od jari do jesene denne na dialnici desiatky bláznov denne havarujú a ohrozia aj iných čo idú 150 a dostanú šmyk. Proste naše dialnice sú kľukaté, veľa mostov, kde je riziko šmyku a preto je na nich rýchlosť len 130, len blázni čo letia ohrozujú seba a aj iných.

ndrag
12. sep 2024

No tak predbehnem co chcem predbehnut a uhnem mu, co sa mam natahovat na ceste s inymi vodicmi? Hlavne ked tam je plno dementov? Inak mne sa zda zatial najslusnejsie ked vodic za mnou vyhodi smerovku do lava ako sa ku me priblizuje. Vtedy ho pustim hned, podla mna lepsie ako vyblikavat dialkovymi.

marca12
12. sep 2024

Milujem takychto. Ked obieham idem vacsinou okolo 130-140. Nikdy neobmedzujem,ak vidim,ze ide niekto rychlejsie,ze sa rychlo priblizuje,tak pockam a az potom obehnem. A volakedy,ked mi vyblikoval niekto,kto predpokladam,ze isiel viac ako 150,tak som sa snazila rychlo sa stiahnut. Dnes si uz takehoto dementa vychutnavam. Nedavno sa mi to stalo,isla som obiehat za mnou ziadne auto. Zrazu len pozeram ako za mnou vyblikuje,tak som si dala nacas. Noha z plynu,pekne 130 som isla a uz som sa mohla zaradit,ale par sekund som este ostala v pruhu,nech ho aj rozduje. Uz ked sa nervaci,tak nech poriadne a nech ma aj dovod 🤣

simsalabim
12. sep 2024

@hanaxxx ja som tiez prekvapena, co to citam... max. povolena rychlost je 130, nie je to rychlost prikazana, takze kazdy, kto chce porusovat predpisy, by mohol par sekund pockat, kym sa mu auto uhne. Vynucovanie si cohokolvek vyblikavanim moze tak akurat sposobit problemy v tej rychlosti s tragickymi nasledkami.

matullienka
12. sep 2024

Neriešim, čím skôr mu uvolnim cestu a nech ide o jeho správaní si pomyslím svoje. Raz tak možno bude vyblikovat za policajtami a oni mu to spočítajú.

autumm
12. sep 2024

@marca12 tak ale možno sa fakt niekam ponahlal😀 keď som rodila druhe dieta, skoro sa narodilo v aute. Doslova. A tiež sme leteli diaľnicou 150, tiež manžel trubil, blikal. O 2-3 minúty dlhšie na diaľnici a mala by vypadla na parkovisku pred nemocnicou.

guudy
12. sep 2024

My pouzivame lavu smerovku, ak auto pred nami ide v lavom pruhu bezdovodne, tj pravy je volny.

autor
12. sep 2024

@hanaxxx presne moj nazor

aalt
12. sep 2024

Vies co robim ja? Seriem na neho. Ak vyblikuje ako dement, tak mu potom zablikam ked ho "pustim". Najradsej mam takych, co blikaju v kolone. Teda ide v lavom pruhu kolona aut, co predbieha kamiony a v jej strede je blikac, co si mysli, ze blikanim tu kolonu asi urychli a vsetci pred nim maju mysickovat pomedzi kamiony.
A zipsovanie a spravne svietenie a ulicka v kolonach to je dalsi level ... na to sme na sk este nedozreli.
Inac sa snazim samozrejme v lavom pruhu "nezavadzat", ale to co stvaraju niektori vodici na cestach je fakt aj na psychiatricke liecenie.

mk1111111111
12. sep 2024

@marca12 este si asi nezazila, ze ten co vyblikoval a druhy sa mu podla neho vcas neuhol, tak ako si on predstavoval, tak ten rychlejsi - dostatocne vytoceny do neho od nervov narazil. Najprv pribrzdil a ked sa ten pred nim nezaradil hned, tak pridal a vpalil zozadu do neho. Ja som to na vlastne oci videla a stacilo mi. Nikdy nevies, aky fetak ide za Tebou

lneviemmeno
12. sep 2024

Ja chodím stále na tachometri 140 a keď sa na mňa niekto rúti a zacne blikať a lepiť sa tak určite kvôli nemu nepridávam ale v klude si predbehnem. Veď aj ja mám právo predbiehať a idem v rámci max povolenej rýchlosti a to že on ide 160 a aj viac je jeho problem

maciatkolulu
12. sep 2024

@veklipo joooj,by som ťa chcela vidieť ako vysvetľujes rakúskemu policajtovi,že máš zlého šéfa,alebo sa ponáhlas na lietadlo,úplne vážne by som chcela pri Tom byť 🤣🤣🤣🤣. Ono tie pravidlá sú na dodržiavanie aj na SK. Je logické,že keď vidím sa rutit debila,tak sa mu nepchám do cesty. Keď už teda predbieham a debil sa prirutil 180tkou,tak prebehnem čo najrýchlejšie. A uhnem. Potom,čo sa muzov kolega ,kvôli takémuto ko.otovi nevrátil domov k tehotnej zene a malemu dietatu vo veku nedožitých 42 rokov. Odsudzujem každého jedného ,co sa nevie vpratať na ceste do koze. Asi by si už neschvalovala,kebyže ti nejaký tipek,čo má zlého šéfa zmasakruje niekoho blizkeho,ktory predbiehal v 140????Je mi zle z takehoto niečoho,našťastie, rakusania si to vedia ošetriť. A preto tieto jedince,čo sa lepia na kufor a blikaju ako psychopati,prechodom hraníc sa menia na dokonalosť samu,normálne 30tkou idú aj cez obce,kde to nie je prikázané,ale hold nevedia čítať asi,minimálne nemecky.
Jasne,neobhajujem tých,čo sa vlečú 90,alebo ani za svet nevedia predbehnúť rýchlejšie ako 120 a idú a idú a idú,len ono rozumnejši človek vie,že tým,že sa nanho nalepí a bude vyblikovat, môže spôsobiť akurát tak obrovskú nehodu. Inak zamyslela si sa,že ako ty sa ponáhlas za hysterickym šéfom,tomu šoférovi pomalého môže byť zle. Alebo vezie niekoho,komu je zle a a a a 10000000vyhovoriek. Rovnako môže mať, ako ten rýchly. A že toho čo ide pomaly vystresuje,nasere ,atď ani nehovorím. Som za ohľaduplnosť na ceste, z oboch strán.

https://www.heute.at/s/toedlicher-auffahrunfall...

Strana