icon

Názor na lekárov

tanicka1501
2. jan 2017

Dobrý deň mamičky 🙂
Verím, že sa máte dobre a že ste si so svojimi ratolesťami a rodinami užili Vianoce a Nový Rok 🙂 chce by som napísať jeden príspevok týkajúci sa lekárov všeobecne 🙂 čítala som tu milión príspevkov s ich hodnotením a podobne..len by som sa chcela spýtať prečo niektoré z Vás ich nazývajú menami ako krava a pod. Ja viem,že všetky nemáte s daným človekom dobrú skúsenosť, ale stále si myslím,že každý jeden z nich si zaslúži aspoň trošku rešpektu. Ani jednej z vás by sa nejaké takéto podobne pomenovanie na jej osobu nepáčilo. Lekári si tieto fóra čítajú tiež a niekedy ich to vie zraniť. A dlho trápiť. Ja sama mam dvoch doma a za dva roky ak sa podarí sa k nim pridám. A tak isto sa môže stať,že budem mať zlý deň alebo sa pomýlim - áno každý z nich je len človek a môže sa zmýliť. Verte mi nie je to jednoduchá práca a nosia si ju aj domov,rozmýšľajú nad problémami a riešia ich tak aby čo najviac pomohli. Áno,nie všetci sú milí a usmievajú sa,ale každí človek je iní. A viem,že možno má rozdupete a napíšete aké zle skúsenosti máte alebo si to nejako obhájite.A ja vám verím,že nie všetko a všetci sú dobrí . Len si nabudúce skúste premyslieť aké pomenovanie tomu človeku date a či vám alebo niekomu z vašich známych predtým nepomohol alebo ho či vás nezachránil. Či si to teda zaslúži...prajem pekný deň..🙂

Strana
z2
tyelde
2. jan 2017

Veď ak sa mu nepáči nech nečíta, rovnako sa nadáva na policajtov, učiteľov, letušky a všetky iné povolania, proste ľudia si radi ponadávajú... A netreba všetko si nete brať všetko tak k srdcu... Kam tento svet speje keď si už človek ani prdnúť nemôže bez toho aby sa 30 ľudí urazilo...

nora31
2. jan 2017

@tanicka1501 vieš, ono je to tak...tí lekári si o to už koledovali, je normálne problém nájsť svedomitého lekára, ktorý sa fakt snaží vypátrať problém, poradiť a liečiť...
hrajú na na Boha, správajú sa nadradene a je im jedno, čo ten človek cíti, hlavne aby už vypadol...a potom to úplatkárstvo je priam neskutočné, to asi v žiadnej inej profesii nie je také rozvinuté ako v obchode so zdravím!
jasne, nájdu sa aj perfektní lekári so super prístupom, ale na väčšinu platí to vyššie popísané...žiaľ je to tak

vroni
2. jan 2017

@tanicka1501, K lekarovi ide spravidla clovek, ktory nejakym sposobom "nie je v poriadku". Nieco ho boli, neciti sa dobre, obava sa vysledkov..... Proste je jeho hranica citlivosti niekde celkom inde nez bezne. Ak natrafi na lekara, ktory ma prave den blbec alebo je hulvat, bude mu celkom urcite chybat nadhlad (pacientovi). To by zase mal zvladat lekar. Viem si predstavit, ze je neprijemne znasat invektivy rozzureneho (mozno uplne nepravom) pacienta, ale zial, tak to chodi v kazdom povolani, kde je kontakt s ludmi.

terezka1947
2. jan 2017

@tanicka1501 a aku skusenost mas s lekarmi ty?bola si uz dlhsie v nemocnici?ale bez znamosti...len ako bezny cloviecik?

terezka1947
2. jan 2017

ja aj osobne,aj zo skusenosti blizkych napisem asi toto

su aj taki,aj taki
ale mylim,ze nikto z chorych necaka,ze sa budu usmievat,ze ich budu hladkat,ze nebudu mat svoj den...kazdy ma svoje problemy a aj do prace ich chtiac,nechtiac prenasa,ze ,ze,ze....
vies,co uplne postaci?ak sa budu SNAZIT byt ludsky a dostojne k cloveku spravat,ano aj vazne choremu...aj k umeirajucemu
alebo mozno to napisem este inak
mozno by sa mohli aspon trosku spravat k pacientom tak,akoby sa starali o svojich rodicov
urcitz odstup byt musi,to je jasne....

ale ucta a dostojnost nie je povahova crta....ta sa hadam da naucit alebo sa jej da priucit aj casom
a najma,mladi lekari
cest vynimkam,ale tie vynimky su naozaj vynimkami

janinah
2. jan 2017

Ty ako medička máš ešte ružové okuliare čo sa tejto práce týka.Zažiješ toho dosť a treba sa obrniť,nenosiť prácu domov....a to,že ti niekto z pacientov občas vynadá sa stáva,hlavné je,že TY budeš vedieť,že si urobila pre pacienta všetko čo sa má a dá a potom ťa nejaká nadávka nepoloží.príkladov z praxe viem dosť.Neber to tak vážne /svoju prácu áno,prístup a odozvu od pacientov nie/.Neošetrujeme len inteligentných,čistých a slušných ľudí,ale aj tých druhých.Aj tento tvoj príspevok svedčí o tom,že potrebuješ ešte trochu dozrieť/alebo si tu na stránke krátko a nepoznáš tie poniektoré útočné typy,čo sa tu chodia odreagovať,lebo nezvládajú bežný život./ Platí,ak neide o život,ide o...😉 takže nerieš....

terezka1947
2. jan 2017

@janinah suhlasim...a najma s pohladom na MK
ale ucta patri ku kazdemu zamestnaniu....a bohuzial,tak ako v inych chyba,chyba aj v medicine
a trosku pokory

libawet
2. jan 2017

@tanicka1501 super, ale byť lekár nie je povolanie, je to poslanie a oni sa tak nechovajú, bohužiaľ..mne ešte ani jeden nepomohol, musela som si vždy sama, vedia odstrániť len dôsledok, nie príčinu, nepátrajú po nej a nepomôžu, aj keď by mali a mohli....dávno u nich už Hyppokratova prísaha neplatí.

petkavka
2. jan 2017

No ono to predsa bude najvacsmi v tom pristupe a nie pristupe jednotlivcov, ale vseobecne pristupe celych oddeleni ....je vseobecne zname, ze pristup lekarov (aj tych slovenskych) je v zahranici uplne inde ...a pre priklad. Moja sestra chcela mat krasny prirodzeny porod (t.j. ziadne nadavanie a nie poloha len lezato, manzel az v poslednej dobe atd, nie automaticke nastrihovanie ...)....obehala si zopar nemocnic v Ba a zvazovala sukromnu porodnicu v Ba. Potom vsak isla pozriet aj do Brna....a to teda bolo prekvapenie celej rodiny...ked tam cely standard za ktory by v Ba platila bol v statnej nemocnici uplnou samozrejmostou ....nakoniec odrodila v Brne ....manzel bol s nou neustale od prichodu do Nemocnice....mala pridelenu vlastnu porodnu sestricku....ziadny automaticky nastrih....a to nehovoriac o tom najdolezitejsom...cely personal bol cely cas mily a pomahal ...no na SK ked nezaplatis sukromne, tak nemas ....ale hlavne ze 50% z platu ide prec :(

jeannna
2. jan 2017

Su lekari a LEKARI. Tu prvu skupinu radsej nebudem komentovat, su to vacsinou statni lekari, ktori, ako tu uz niekto napisal, len cakaju, az vypadnete. Druhu skupinu tvoria hlavne sukromni lekari, s ktorými mam velmi dobru skusenost. Vzdy mi nasli problem a nasadili potrebnu liecbu, ktora zabrala. Som rozhodnuta, ze budem navstevovat uz len súkromných lekarov, pokial budem mat na to peniaze ...

Ako priklad uvediem postup mojej byvalej lekarky, ktora sa na lekarku iba hrala ... v tom obdobi som uz mala vysunutu platnicku a ona ma liecila liekmi, z ktorých mi akurát bolel zaludok.

Po niekolkych mesiacoch som navstivila súkromného lekara, ktory ako prvy dokaz pozadoval magneticku rezonanciu, az potom zacne liecbu. MR ukazala prasknutu a vytecenu platnicku. Sa ma pytal, kde som tak dlho bola ... a ked som mu povedala, ako som sa doteraz "liecila", len prekrutil ocami a bol radsej ticho. Predpisal mi rehabilitacie, ktore mi naozaj pomohli.

Svoje som si zazila pri sucasnom ochoreni, co je nadlho a taky dlhy príspevok by nikoho nebavilo citat ..

nora31
2. jan 2017

@jeannna práve som sa chystala toto napísať...prístup súkromníka je totálne iný, v štátnej nemocnici som bola za kus handry...v súkromnej pani inžinierka
ale musím povedať, že moje druhé dieťa odrodil doktor v štátnej nemocnici a bol fantastický (ale mala som s ním zmluvu, tak sa to asi ani neráta :D )
ale zase fakt je to o tom, na koho človek natrafí

tanicka1501
autor
2. jan 2017

@terezka1947 áno bola som...to že máš niekoho z rodiny lekára neznamená, že poznáš všetkých lekárov..a náhodou som nebola v jednej..a možno nebol každí z nich usmiaty ale vyliečili ma..

tanicka1501
autor
2. jan 2017

...ak potom sa vám ospravedlňujem, keď máte iba zlé skúsenosti..

alexandraalexandrova
2. jan 2017

@tanicka1501 ak niekoho nazvem krava, ta si to aj zasluzi. Tieto vyrazy nelietaju len tak bez dovodu, lekar(ka) si ich niecim zasluzila...ani tu sa neda pausalzovat ze vsetci lekari su taki alebo onaki, ale faktom je ze ja som stretla za cely zivot ( a to mam uz davno po tridsiatke) slusnych a zaroven schopnych lekarov tolko ze ich mozem zratat na jednej ruke. Vacsina lekarov nerobi len chyby, ich ta praca vyslovene nebavi. davno zabudli ze by tu mali byt pre to aby liecili a pomahali, oni su doslova otraveni ze si dovolujeme ich vyrusovat s nasimi banalnymi problemami, ze kladieme otazky ( to uz co je aby pacient sa dozadoval nejakych informacii??), ze by nam dobre padlo keby v nas nevideli len diagnozu ale citiaceho cloveka. Poznam kopu lekarov, co sa nedokazu ani pozdravit, ani usmiat, ani povzbudit. Ktorym slovicko ochota nehovori vobec nic, co len stekaju a zazeraju a zhadzuju ( ja som lekar, co uz len vymozete o tom vediet), co su schopni zaplesnut vam pred nosom dvere na pohotovosti 15 minut pred skoncenim pracovnej doby s tym ze odchadzaju a je im jedno ze vy mate na rukach vase dieta horuckach a neviete ako mu pomoct. Poznam lekarku co svojou lenivostou a neochotou urobit potrebne vysetrenia poskodila zdravie svojho pacienta, poznam takeho lekara ktory ma menej vedomosti co ja a to nie som lekar, aj taku lekarku co veri ze za 35 rokov odkedy skoncila lekarsku fakultu sa nic vo svete diagnostiky a liecby nezmenilo, taku co vam s kludnym svedomim chybne vyplni ziadost o predlzenie RD zo zdravotnych dovodov a ked ju na to taktne upozornite, este na vas bude zazerat a ziadne "prepacte, pomylila som sa" sa nekona. Tiez lekarov co vam predpisuju lieky len preto ze im za to farmafirma zaplati, aj takych co vam doslova klamu, alebo vas citovo vydieraju ( "to chcete ublizit svojmu diatatu??"), zavadzaju, ponizuju, honia si na vas ego, lebo rano ich doma nasrala manzelka a vy si to potom odnesiete za nu...a este k tycm chybam, ked uz tu hovoris ze kazdy robi chyby, tak isteze. az s tym rozdielom ze lekarova chyba moze stat zivoty a casto aj stoji...
my sme pre lekara len dianoza, alebo organ, tam pod oknom lezi ten zlcnik, a tu v strede ta apendicitida, ziadna pani taka a pani hentaka, ako sa vam dari, ako sa citite nepotrebujete nieco, ak ano kludne dajte vediet, preto sme tu, kdeze. Prec vizitou nabehne na izbu sestricka a vynada vam ze tam mate neporiadok a okamzite upracte, lebo pan primar nema rad neporiadok na izbach a vy so stichmi v bruchu po cisarskom sa len neveriacky pozerate ci toto moze mysliet vazne?! A ona to vazne mysli, lebo pan primar asi vazne zabudol ze on je tam pre pacientky a nie naopak, ze pacientky po operacii nie su upratovacky. Kam sa podela ustretovost, ludkost, pochopenie? Ako je mozne ze lekar pride rano do prace, plna cakaren a ani ho nenapadne povedat dobre rano, ale za to hodinu a pol sa dvere neotvoria a nikto sa dnu nezostane, lebo pan doktor si chce v klude vypyt kavu?! A ludia rezignovane sedia a boja sa ist aj na zachod aby sa nestalo ze ich potom predbehnu dalsi piati...co ak sa dvere otvoria prave vtedy ked tu nebudu? A ked konecne sa dostanu dnu, tak pan doktor im venuje dve, ano DVE minuty: kde vas boli? odkedy vas boli? Dam va tuto tuto tabletku, budete brat rano jednu a vecer jednu, dovi-dopo. A mate v ruke recept na dalsie analgetikum. Nikto nepatra po pricine vasich bolesti, na co staci ich potlacit...
chces aby som pokracovala? Na co? bud si uz pochopila, alebo budes zit nadalej vo svojej ruzovej bubline o lekaroch. Ja som ich za zivot stretla dost vsetko co pisem som bud zazila ja osobne alebo moji znami ci rodina. ziadny vymysel. A tych par dobrych co som na zaciatku spominala...ich pocet je oproti tym nedobrym uplne zanedbatelny...lebo aj ti co boli zo zaciatku dobri, casom zomelie tato masineria...kto chce s vlmi zit, musi s vlkmi...

terezka1947
3. jan 2017

@tanicka1501 vies,vobec nejde o usmev....myslim,ze to chory ani necaka....je to sice prijemny bonus,ale choremu je to v ten moment jedno
skor ide o uctu a ludskost,uz empatia je tiez len prijemny bonus
a ak budes lekarka,myslim,ze starat sa o ludi tak,akoby si sa starala o svojich rodicov je super rada
drzim palce,aby si bola lekarkou,kt.ludia budu mat radi....vsetkym nevyhovies,to sa ani neda....ale da sa urobit maximum
ja len dam jednu taku skusenost=a je ta najmenej bolestiva
lebo uz sa mi ozivovat spomienky nechce...dost boleli
mamka bola onko pacientka....doniesli sme ju raz do nemocnice=teda zachranka,my v aute za nou..sluzbu mala mlada lekarka,mladsia podstatne ako ja...aj sa divim,ze cely jej stav zhodnotila sama=ale ok....
zobrala ju dnu,lekarka podstatne starsia zo achranky jej vysvetlovala,co a ako...nepocuvala ju,poslal ju von,ze jej nema radit...ok....bezradne stala pri mamke,tak jej vravim,ze co mamke je...aku ma diagnozu=ved odkial to ma vediet ona na pohotovosti=poslala ma von,ze jej to mamak apovie=neviem ako,ked nevladala rozpravat...ale ok
po cca 15minutach volala lekarku zo zachranky=samozrejme ta na chodbe necakala....tak voala spat mna...ze naco som mamku doniesla,ved zomiera....co som si ju nenechala doma zomriet....ci som taka pohodlna....
som myslela,ze sa mi nieco stane=nie,nie od hnevu....od zufalstva
tak jej vravim,ze mamka ma bolesti,ze sa stane,ze musime na pohotovost z casu na cas a mame to aj od onkologov poradene....zabera jej morfium,atd,atd=to je na dlho,mamka nema zily uz ok,preto sa jej neda len tak a hcikto napichnut infuzia.....vraj,blbost...ze ona napichne...ano,asi 20x do nej pichala,kde sa dalo a jasne,ze nenapichla....mamka od bolesti tam plakala.uz v nejakom polodeliriu....nakoniec ma poslala opat von....po dalsich 15,mozno viac minutach prisi nejake ine setsricky=jasne,ved asi tiez nieco inde robili....opat ma zavoali dnu a starsia sestricka sa ma pytaa,co mamke je....konecne aspon niekto a lekarka sa iba pozerala...napichla mamku....a lekarka mi vravi=no,mozete si zobrat mamu domov zomriet
tak sa jej pyta,ci je to ozaj uz take zle....ze hej,ze mi zomrie na ceste,pytam sa jej
a ci mi neda sanitku...ze nie,nemoze..ok
tak reku,ked naozaj uz posl.minuty,tak ju prosim,ci nema nejaku postel,ze by mamka aspon posl,minuty malapokojne...a mohla som byt pri nej...nema
mam ist na chodbu a tam si mamu nalozit do auta
uz somnevedela co ...tak som si tam pred nu klakla a vravim je,prosim vas....aspon ju na chvilu prijmite...ved mi nemoze zomreit v aute
nemam robit divadlo
no a ta strarsia sestricka sa zlutovala,slzy jj isli a vravi....ja zavolam na odd. a poprosim ich...zavolala...prisiel iny lekar...bez slova mamu este raz vysetril,pozrel....prijal....mne iba povedal.budte pokojna..teraz treba klud aj pre pacientku

myslis,ze na tu lekarku nadavam?ze si vymyslam?
nie..a aj chapem,ze sa vela veci neda...aj da...aj ze nase zdravotnictvo je na to ako je....
a ta lekarka to zaklincovala nakoniec tym,ze mi tam varvi=ved ste mali povedat,ze chcete,aby vam neumrela doma,ze nechcete mat starosti
hej....nechcem...preto som a s mamkou trapila vyse 5rokov,vzdala sa vela veci,len aby som jej pomahala...a preto som ju chcela len tak nechat dodychat hocikde
aaaa zaujimave..mamka zila dalej
uplne by stacilo,keby lekari videli v osetrovanych ludi
a nesklzli do tej bohorovnej pozy odstupu....
a nie je to jedina moja skusenost
naprako mlada pani lekarka zvdojila davku chema a mamka bola dva dni uz jednou nohou v hrobe...ze ju ratoval,kto mohol....ale nepriznala sa...a setsricky iba ticho prikyvovali,ale ali sa ozvat,ze jedna pacientka nemama chemo,ale mojej mame pichli 2x,lebo pani doktorka to tak napisala....co doteraz nechapem...a po mesiaci prisla za mnou,ze ona sa pomylia,ale ze aj tak by sa nic nestalo....
su lekari a lekari....a nastastie su este stale aj ludski,nie neusmievajuci sa ....ludski,tiez maju svoje problemy....ale ne su arogantni
casto prave tam vidno=ze prazdny klas drzi hlavu hore,ten plny......
mozno prave tak dolezite poslanie ako je byt lekarom,sestrou je priestor na urcitu pokoru a ludskost,ked uz nie tu,tak potom kde????
klobuk dole pred vsetkymi,kt.si robia svoju pracu nie az tak zaplatenu,ale skvelo

sardinka336
3. jan 2017

@nora31 ...v prvom rade sa hlavne dnešný človek stal ,,bohom,, lebo si myslí že gugl mu poradí lepšie ako lekar. A s tými uplatkami ...sa smejem...chod na kataster niečo riešiť alebo na stavebny urad ked chceš konečnééé...povelenie k stavbe na ktorom to cele stoji.
A dufam, ze kazda z vas je milá a empaticka uradnička, predavačka, poštarka, sekretarka, zdravotníčka...upracte si kazda pred svojim prahom lebo ist na urady a vybavovat to tiez same kyslé xichty, opytat sa v Tescu niečo predavačky to mam pocit ze ona tam asi ani nepracuje podla tých odpovedí....atd...
Upracte si kazdy vo svojej profesii ako sa chovate k ludom, klientom, deťom...alevo neviem s čím a kým pracujete...a svet by bol hned krajší....

moni73
3. jan 2017

Vsetkym medikom a lekarom odporucam knihu Dum pane

felycity
3. jan 2017

Ja si dovolím súhlasiť s autorkou, ale rozšírila by som to, myslím, že všeobecne by sme v rámci diskusíí na sociálnych sieťach nemali iné osoby označovať ako sliepka, krava a pod.... negatívne hodnotenie sa dá napísať aj inak ako používaním týchto prívlastkov a v konečnom dôsledku môže vyznieť tvrdo a ešte k tomu aj s konštruktívnou kritikou.... mám pocit, že žijeme v začarovanom kruhu, tlačí sa na lekárov, predavačov.... mnohí sú znechutení a frustrovaní a iní zas majú pocit, že" zožrali" všetkú múdrosť sveta a pritom zabudli byť ľudskí a empatickí. Prečo mnohí lekárov nazývajú takto, pretože práve od nich sa očakáva, že nám pomôžu, obraciame sa na nich s dôverou a vedomím, že oni nám pomôžu, ale pravdou je, že postupom času sa postoj doktorov voči pacientovi výrazne zmenil, akoby zabudli, že to, že niekoho niečo fyzicky bolí tak sa aj psychicky trápi... mnohí nás berú ako kus, bez emócii, akejkoľvek empatie a ani si nevieš predstaviť aké je to pohladenie po duši, keď lekár sa s tebou baví ako s človekom a nie ako len s pacientom. Chápem, že aj oni majú množstvo povinnosti, ale to nie je dôvod, aby neboli ľudskí, empatickí. To je zas môj odkaz pre doktorov. Dodnes spomínam ako som bola hospitalizovaná so synom v nemecku, nie ja som išla za profesorom, ale profesor prišiel za nami na izbu, predstavil sa,sadol , počúval, trpezlivo odpovedal na naše otázky, v pokoji vyšetril môjho syna.. a toto mne chýba, viem, že či bude krajšia nemocnica nezáleží od doktorov, ale to či budú emapatickejší je na nich, ani ja na svojho klienta nebudem nevrelá, len preto, že systém nefunguje....

nora31
3. jan 2017

@sardinka336 porovnávať povolanie lekára k sekretárke??? alebo úradníčke? to snáď nemyslíš vážne...ľudské zdravie je to najcennejšie čo na svete existuje, a človek by nemal existovať s pocitom, že keď nemáš prachy, môžeš aj skapať...s neskorým vydaním stavebného povolenia dokážem žiť😉 max si ponadávam 🙂

libawet
3. jan 2017

@jeannna výborne, ale potom nechcem, aby mi stŕhali z platu na zdravotníctvo, keď si mám sama platiť súkromných lekárov, lebo štátni, ktorých si platím, mi nepomôžu.

nora31
3. jan 2017

@libawet ale zas takto to nie je...aj súkromných platí poisťovňa, akurát si doplácaš ich milotu, ochotu a nové prístroje, prípadne termín...aspoň ja čo mám skúsenosti, tak to tak bolo, oni nie sú total súkromní...pozri v Amerike za operáciu slepáku vysolíš niekoľko tisíc dolárov aj keď máš poistenie
my sme tu na to ešte dobre, každý má prístup k zdravotnému ošetreniu, akému takému, ale má

jamabe
3. jan 2017

@tanicka1501 tak aby si tu mala aspoň 1 pozitívny koment: ja nemôžem na žiadneho lekára nadávať... 🙂 fakt je, že som zatiaľ (chvála Bohu) neriešila nič vážne, v nemocnici som bola okrem pôrodu ešte 2x ako decko, to si ale nepamätám.. Pri pôrode som nemala nikoho zazmluvneného a boli úplne v pohode, venovali sa mi, vysvetlili - mala som napokon akútnu sekciu. Tých bežných lekárov ako obvodný, ženský, pediater, zubár som si vybrala sama a fakt sú to všetko veľmi milí, ochotní odborníci so super prístupom (ani 1 z nich nie je súkromný!); keď riešim nejaký iný zdravotný problém, pozisťujem si, s kým sú ľudia spokojní a podľa toho si vyberám.. takto som mala fajn skúsenosti s alergologičkou, s kožnou,..Teraz sme boli s dcérou na alergo - pani dr. bola úžasná, trpezlivá - dokázala našu vreštiacu 4ročnú dcéru presvedčiť, aby pokojne držala ruku na kožný test 🙂 Vybrať si lekára väčšinou môžeme 😉
Ale chápem a viem, že nie sú všetci lekári takíto super, no na druhej strane ani nie sú takí otrasní, ako by si človek z tejto diskusie myslel! Každé povolanie, kde človek pracuje s ľuďmi, je náročné.. povedzme si úprimne, že ani tí pacienti nie sú vždy 100% príjemní, ochotní.. Keď to robia už 20 rokov denno-denne, za deň tých 20-30 pacientov (neviem, hádam) - je určite veľmi ťažké byť pre doktora stále usmievavý, ochotný.. stáva sa to takou rutinou, chápem. Nemalo by, ale stáva sa.

sardinka336
3. jan 2017

@nora31 prečo nie? Uradnička uz nemusí byt milá? Alebo sekretarka? Alebo veduca nakupu v neviem akej firme? Dokonca aj tá ma hmotnu zodpovednost a taka učitelka to isté...pojde ,,hačača,, do Leopoldova ked nejake decko sa jej nedbalostou v škole, školke zabije...
Uz nie sme zial v socializme ze ,,všetko zadarmo,, volili sme kapitalistov tak to máme...platit sa bude aj za ten usmev...takze ako píšeš, my sme tu na tom ešte relativne dobre, v takom UK o teba lekar ani nezavadi...človek prveho kontaktu bude dajaky zdravotnik čo bude guglit čo ti je,aj take som tu čitala od báb a ako si pisala v USA ked nemas riadne poistenie tak platiš a vlastne platíš aj tak.
Ja ked nie som spokojna s lekarom - idem inemu takze nemám problém ze by mi neodpovedali na otazky alebo boli ,,neludsky,, a zase chapem, ze nie kazdy den je nedela a kazdy je v stave sa usmievat a rozkrajat sa ked je po nočnej na zachranke a rano ma sediet v ambulancii a usmievat sa. Tiez to nemaju jednoduche. Ale uznavam ze je to ine v BA kde je výber lekárov na mraky a ine moznosti a iné niekde v Hornej Marikovej...

sardinka336
3. jan 2017

@jamabe presne tak....nepači sa mi jeden doktor idem inemu...preto ani nemam problém s nejakymi neempatickymi hnusnými lekarmi, vyberám si takých o ktorých ide dobrý chýr nakolko je to možné. Nie su všetci lekari super, ale tiez nie su všetci do jedného otrasný, neludsky a neempaticky....a o tom ze zeny su často hystericke, prehánaju a ked si ich tam hned niekto na oddelení nevšimne len čo si uprdnu tak uz nadávaju...tiez som zazila, taku mamičku v porodnici, čušala ako voš pod chrastou evidentne mala problém s kojením ale neopytala sa nikoho ....a potom išla nadavat na sestričky ze ,,nepodporuju dojčenie,, no mala to na čele napisane ze potrebuje pomoc...často zlyhava hlavne ta komunikácia pacient - zdr. personál. Potom tam prídu ,,gugl odborníci,, a začnu rozpravat lekarovi svoje mudrosti načítané z internetu a presviedčať ich ....no ani sa nečudujem tým lekarom ze su niektorí nervozny...

libawet
3. jan 2017

@nora31 no ako u ktorého, u zubára si platím všetko, on nemá zmluvu so žiadnou poisťovňou, takisto, keď som chcela ešte konzultáciu u iného gynekológa ako mám, čo bol súkromný, som si zaplatila všetko...takže mi vadí ten fakt, keď platím vlastne 2x ( a aj viackrát, pretože sa ešte snažím o seba starať, aby som tých lekárov navštevovala čo najmenej - drahšie prírodné produkty, kvalitnejšie potraviny, masáže, atď....ale tak to už je moja vôľa ).

sardinka336
3. jan 2017

@libawet zubári su kapitola sama o sebe...zderú ťa z kože čo sa financii tyka, u sukromnika človek nechá nehorázne sumy...dcere sme dali opravit mliečny zub že ,,rekonštrukcia mliečneho zuba,, a stalo to 67 eur...anesteza 13 eur a vytiahnutie nervu to si uz nepamätám presne ale okolo 20 eur...ked mi povedali vyslednu sumu tak som tam bola suca na kolaps, to jej ten mliečny zub mohli rovno vytrhnut a bol by pokoj.
Si všimni kolko ludi, kolko detí ma zuby v katastrofalnom stave alebo teda krivé, čierne, chýbajuce...proste ludia na to nemaju peniaze aby len tak z prijmu 400 eur dali zubarovi ,,stovku,,.

terezka1947
3. jan 2017

@sardinka336 no...pravdu mas...ale niekedy lekara nevymenis...neda sa to alebo veeelmi tazko
ja tiez zboznujem ludi,co si nacitaju a idu alebo mlaci a apotom maju plno reci a mozno prave ti pouzivaju tie najkrajsie vyrazy
ja mam vselijake skusenosti a viac je tych zlych,ale nikdy by som si nedovolila oslovit lekara=ci kohokolvek nejakym "slusnym" vyrazom...
ono...bozie mlyny melu pomaly,ale isto....a vsetko sa cloveku vrati
aj tym,co ponevinne lekarom ublizuju,aj lekarom,kt. sa lahkovazne spravaju k svojim pacientom

libawet
3. jan 2017

@sardinka336 veru, veru...stav nášho zdravia odráža bohužiaľ už aj stav našej peňaženky, čím chcem zdravšie, kvalitnejšie, tým drahšie...no je lepšie byť bohatý a zdravý - ako sa ironicky vraví...( preto veľakrát sa hnevám, že sa často nadáva na minulé časy - nechcem písať za času kosáka a kladiva - že všetko tam bolo len zlé, nebolo - potraviny, zdravotníctvo, školstvo - určite nie a mal ich každý a každý si mohol túto kvalitu dovoliť, dnes už nie. Chceš kvalitu - zaplať si . )

terezka1947
3. jan 2017

@libawet nieviem ako to sice robil,ale aj za sociku bol jeden zubar=meno zamerne nepisem a ten si pytal normalne za osetreie,blombovanie,atd....bol veeeelmi dobry...teraz ordinaciu prebral syn,tiez odbornik...aaaa,ziadna poistovna,cennik som pozerala..nooooo....to su ine cisla a ma narvane....je problem sa objednat,ale clovek by dal posledne,keby mal fakt vazny problem
lenze...teraz aj das a nic moc robota...takze...ja som aj za platenie=ale nech to aj nejako vydrzi a ma nejaky efekt a to vsade,nie len u lekarov

libawet
3. jan 2017

@terezka1947 áno, aj som za platenie si u lekára, ale len raz, nech mi už štát nestŕha zo mzdy - buď alebo.

Strana
z2