Názor na odborníčku Ľudmilu Habodász
To je ta pani, ktora tu zodpoveda otazky ohladne vztahov. Podla mna stelesnuje absolutne zlyhanie slovenskej oblasti psychologie. Za kazdy problem vo vztahu vini zenu - ked ta podvadza, tvoja chyba lebo si sa zacala zanedbavat, ked ta ignoruje, zacni sa viac malovat aby si myslel, ze mas ineho, a podobne. Nikdy nema problem chlap, ona vychadza z toho, ze kazda podvadzana/ignorovana/emocne znedbavana zena je nejaka strhana, spinava onuca, ktorej treba povedat, aby sa namalovala. Rady obcas ako zo zleho zenskeho casopisu z 90-tych rokov. Ak naopak zriedkavo pise muz, ide sa s prepacenim pokakat z toto, ze paneboze konecne muzsky pohlad, ake uzasne. Cele zle. Co si myslite vy?
Fakt?No ja ju takto vobec nevnimam.Na psychologicku dava privela rad,s tym som sa este nestretla.Ale je to jediny odbornik,ktoreho odpovede si casto velmi rada citam len tak zo zaujmu,lebo jej pristup aj tie rady mi pridu velmi prudko pouzitelne a zo zivota.
Teraz akurat radila dalsej, ze sa ma tvarit, ze je stastna a vesela a prestat vyzadovat od muza city, ak chce, aby on zacal prejavovat city jej. To sa kedysi pisalo v casakoch, v realite to nefunguje, a vedie to len k dalsej frustracii zeny, lebo toto sa dlhsie ako tyzden hrat neda.
Ale zase ty sama vies, ze ak muz zaboha nechce a zena just chce, tak maju iba jedine vychodisko, vsak? A to tiez nie je rada, co sa dobre pocuva, i ked je pravdiva.
A nebude to len tvoj uhol pohladu?Ako som povedala,je to dalsia prilis konkretna rada,co ma prekvapuje,ale ludia,ktori ju oslovuju chcu radu.Radu konkr.od nej a ona im ju dava.Je na kazdom ci si ju vezme alebo nie.Rovnako ako niekto moze mat taky nazor,iny zase iny nazor.Ale ludia co jej pisu chcu radu od nej konkretne a ona im ju da,takze by som to neriesila.
@moonlight1210 No ved to, ze ked muz nechce, tak sa moze zena aj na hlavu postavit, a nespravi s tym nic. Nepomoze ani najlepsi mejkap na svete a fingovany milenec. To v jeho ociach z nej akurat urobi zufalku a bude utekat este rychlejsie.
je terapeutka a za mna ma dobre rady nue lahko sa sice mozno tym zenam citaju ale tak pravda bie je vzdy prijemna
@maminkadeticiek Ved hej, to je moj nazor.
daj sem linku o ktorej rade pises?
@mamina7070 Klikni si na jej profil a pisem tak o 90% prispevkov. Navyse tam vzdy vnimam utocny podton, ked pisu zeny. Internalizovana mizogynia.
Je to odborník? Je... 🙂))
mne sa jej rady v globale pacia ale chapem ze pravda sa niekedy tazko pocuva 😉
Ibaze odstup niekedy zaberie. Lebo urobi priestor medzi tymi dvoma.
Navyse zmena pristupu jedneho da aj tomu druhemu pocitit, ze sa cosi deje. Takze prehodnoti svoj pristup, ci fakt ta zatatost ma opodstatnenie. Ci to, co sa deje, alebo to, co zrazu visi vo vzduchu/hrozi, naozaj chce riskovat. Ci mu to stoji za to. Ci to takto chce.
Ja som si ju teraz vyhľadal a jej rady sú podľa mňa veľmi dobré, z tých tem ktoré som na rýchlo prebehol vnímam jej reakcie ako odborné a určite nemám z nej pocit taký aký si ty popisala
Asi dva krát som zachytila jej rady a fakt to bola hrôza. Nechápem že dávajú priestor takému človeku.
Ja som asi 3x zachytila jej odpovede a tiež som kukala zakaždým, že nejaké divné rady, možno som ja divná, je to iba môj uhol pohľadu, ale ako vidím, nie som jediná.
Podľa mňa by sa mali vyjadriť tie, ktoré jej rady aplikovali. Mne sa jej poradenstvo páči, každopádne, nie som v situácii tých žien, takže ťažko sa mi posudzuje, či by jej rada zabrala, alebo nie🤷. Každý psychoterapeut má svoje metódy, nie každý pacient si s terapeutom "sadne". A nie je je to chyba ani terapeuta, ani pacienta. Takže hodnotím to tak, že nie každá užívateľka MK by si s touto terapeutkou sadla. Ja pravdepodobne áno.
@mikadooo ja iba k technickej stránke, pani nie je psychoterapeut
Mňa dorazilo, keď tento týždeň jednej radila, že keď manžel neprejavuje city, má sa žena tváriť, že si našla milenca - sledovať telefón, či jej prišla sms, viac sa o seba starať, usmievať, nechať deti mužovi a povedať, že ide von (ale nepovedať s kým a kam, tváriť sa pri tom akože "mám milenca a nechcem ti to povedať ", a keď sa na to muž spýta či má milenca, nepovedať mu že nie, alebo niečo na ten štýl). A to všetko, aby začal žiarliť a bojovať o ňu. Prečítala som to aj mužovi a tiež nechápal. Mne keby sá muž začne tváriť, že niekoho má a ani mi to nepoprie, keď sa ho na to na rovinu spýtam, tak ho vyhodím z domu cez zatvorené dvere! A nie že by som začala bojovať o neho a prejavovať mu lásku. 🤮🙈
citala som len jednu otazku ktora ma na prve precitanie zaujala, a ziadnym sposobom nechcem jej odbornost ani nic spochybnovat, ale tiez mi konkretna rada - nieco v zmysle ze sa ma tvarit tajomne, obcas skontrolovat tel. aby vzbudila pocit ze si s niekym pise, nahodit sa a ist von a pod., prisla trosku divna 🤷🏻♀️ nemyslim si ze to je sposob ako zachranovat vztah, vzbudzovat ziarlivost atd. - ale teda ja odbornik nie som, len viem ze dostat toto ako radu, tak…
Nemyslim si, ze imaginarny milenec je nieco, co by odporucil seriozny parovy terapeut, ja by som v opacnom garde tiez reagovala okamzitym rozvodom.
Ak by každá žena mohla aspoň 2x do tyzdna nechať deti mužovi a ísť len tak von, tak by sa mohla venovať sebe a neboli by strhane a zanedbané zeny😀😀😀😀 iba tolko😀

Myslim, ze mas pravdu.