icon

Názor na vyučovanie LGBT - reforma školstva

10. feb 2023

Ahojte aký máte názor na to že by sa mali deti učiť sexuálnu výchovu + o lgbti ? Viac pohlaví , trans atd. Súhlasíte s tym ? Je to podľa vas dobre alebo malo by to byt inak ? Uz som videla aj petíciu kde zbierajú podpisy za to aby sa lgbti výučba zaviedla do škôl. Myslite si že to bude aj na cirkevných školách ?
V Anglicku vraj môžu psychológovia na škole vášmu dieťaťu predpísať lieky bez vášho vedomia , aj hormonálne . Viem že nie sme v Anglicku ale aký je váš názor aj na to ?

Strana
z9
veto2
10. feb 2023

Možno to nie je zle. Iba vysvetliť deťom jednotlivé pojmy v rámci toho čo je pre nich vhodné. Ale nejako veľmi to rozoberať to nie.

lujza123
10. feb 2023

😂 😂 😂 Jasne príde juvenilna justícia a bude homosexualizovat skolkarov. LGBTi sa bude vyučovať na samostatnom predmete z ktorého sa budú robiť skúšky na strednú školu, aj na maturitu

euka210
10. feb 2023

Nie, nesuhlasim s tym.
Je muz a zena...biologia hovori jasne.
To ostatne je len ideologicka hra.

estrella5
10. feb 2023

Bolo by na čase zaviesť riadnu sexuálnu výchovu na školách 👍 A s tým súvisí aj LGBTI. Môj pohľad - je smutné, že aj v 21.stor. má niekto problém s homosexuálmi, bisexuálmi, atď... Prajem si žiť vo svete, kde nebude nikto ukazovať prstom na homosexuálny pár, a už vôbec nikto nebude takýchto ľudí šikanovať, či nebodaj vraždiť.. Prajem si žiť vo svete, kde majú homosexuálne páry rovnaké práva ako tie heterosexuálne.. A to začína aj edukáciou mladých.

Transrodovosť nemá so sexualitou nič spoločné. Je to o rodovej identite, nie o sexuálnej preferencii. A znova - nevidím problém v tom, aby aj o tomto boli deti na školách primerane veku informované. Ja sama som o tejto veci vedela už v detstve/skorej puberte - niekde som to zachytila tak som sa rodičov spýtala, dostala som normálne vysvetlenie, a tým to u mňa haslo. Žiadny chaos to vo mne nespôsobilo. Bola by som rada keby ani takýto ľudia nemusia čeliť urážkam, výsmechu a odsúdeniu... Deti treba učiť tolerancii, pochopeniu,... a tomu, že ak sa bude niečo také týkať ich samotných (nielen transrodovosť, ale celá problematika LGBTI) nemusia sa roky sami vnútorne trápiť a zožierať ako to často (najmä z dôvodu nastavenia spoločnosti) býva....

Ale nie, určite by som nesúhlasila s hormonálnou terapiou neplnoletej osoby bez súhlasu zákonného zástupcu. Po dovršení plnoletosti ok, prosím.. ale dovtedy má byť potrebný aj podpis zákonného zástupcu...

lujza123
10. feb 2023

@euka210 a co je podla teba intersexual? Keď ti ta biologia hovorí jasne ako je možné že sa narodí jedinec s ženskými a mužskými pohlavnými znakmi. No daj vysvetlenie keď je to tak jasne

andreatytler
11. feb 2023

@lujza123 Mozno aj prakticke skusky😨

miadi
11. feb 2023

Ked sa pozries kazdy den na mk otazky mozem byt tehotna ? Tak by si vedela ze ta sexualna vychova by bola velmi vhodna. To neznamena ze vsetky deti budu mat hnet na to sex v 13-14 ani to neznamena ze hnet budu 🏳️‍🌈 podstatu tie deti davno ovladaju- teoriu ale tu biologicku cast antikoncepciu atd. Ani doslele moc nie .

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
nelca0510
11. feb 2023

Ježiši :D normlane sa to dá žiakom vysvetliť bez akejkoľvek ideológie,aby aspon vedeli,co tie pojmy znamenajú.

denkatn
11. feb 2023

podla veku treba deti ucit, trocha sa toho bojim, lebo su aj ucitelia s ktorymi sa ja nezhodnem v nazoroch. ja mam nazor, ze cim je viac stastnych ludi na planete ktori sa nemusia pretvarovat, a byt z toho frustrovani, tak tym sme ako spolocnost stastnejsie, a detom to tak treba vysvetlit tiez. Len ta forma musi byt primerana ich veku.

pieces
11. feb 2023

Problém je v tom, a to málokto tuší, že neskôr sa bude obhajovať aj pedofília a iné zvrátenosti, preto majú na konci "+"... a zavedú to ako normál...
je to také pomalé varenie žaby...postupne pridávajú teplotu...

eviann
11. feb 2023

Na svete je vela odchyliek a uchyliek, no nie je to casty jav. Nerozumiem dovodu tejto propagandy, najma nie u deti. Naco sa ucit o genetickych poruchach, ktore sa fakt nevyskytuju casto? Je kazdeho osobna vec ako a na co sa citi. Nechapem, preco mam byt do toho zahrnuta.

krsamkova
11. feb 2023

Rozhodne s tým nesúhlasím. Nemá to nič spoločné s učením deti ku zdravej sexualite, najmä ak propagujú masturbaciu už u malých detí. Je to sexualizovanie detí. Videla som učebnice k tomuto predmetu.

denkatn
11. feb 2023

@pieces preco by sa malo obhajovat ublizovanie inemu? tam je hranica.

denkatn
11. feb 2023

v stredoveku nikto nechcel poznat pravdu, lebo niektorym nevyhovovala. pravda je ze cast populacie 4% ma inu sexualnu orientaciu. a pravdu treba zahrnut do ucenia o svete, alebo chceme zit v stredoveku?

krsamkova
11. feb 2023

@denkatn pedofili argumentujú s tým, že aj detí majú právo zažívať príjemné pocity a lásku. Dokonca v Nemecku je pojem pedofil už strašne slovo, musíš povedať človek ktorý chová city k malým deťom.

krsamkova
11. feb 2023

@denkatn a pohlavie si tiež môžeš vybrať? Ci ako? Co iné pohlavia? Pretože aj tejto otázky sa to týka.

denkatn
11. feb 2023

@krsamkova pedofil je strasne slovo. strasne na tom je, ze pedofil mysli na seba a nie na doboro dietata.

drake122
11. feb 2023

Najprv nech tie školy naučia deti poriadne čítať a písať...

denkatn
11. feb 2023

@krsamkova citala si niekedy knihu o problemoch tychto ludi, ktori sa necitia dobre? alebo o niekom, kto sa narodi s obidvoma pohlaviami si citala?

krsamkova
11. feb 2023

@denkatn ja vravím ze sú dve pohlavia muž a žena, potom tam dodávajú iné. Ale nikto nevie povedať co je iné.

eviann
11. feb 2023

Na pobavenie - hlavne, aby to v triedach buducnosti nevyzeralo ako v Divke na kosteti... Muj tata je netopyr.

krsamkova
11. feb 2023

@denkatn to co ty spomínaš je genetická odchýlka, nie pohlavie

denkatn
11. feb 2023

@krsamkova geneticka nie, to uz su nepresne veci. pozri podla mna kto chce rozhodovat ma mat naozaj o problematike prehlad a nie povrchne informacie z druhej ruky. nepoznas trapenie ziadneho z tychto ludi ani ta to nezaujima.

alex49
11. feb 2023

Ja by som najskôr zrušila náboženstvo, to nemá v školách co robiť. A áno bolo by dobre, aby deti poznali svoje telo a inakosti ostatných.

denkatn
11. feb 2023

ja sa viac bojim hlupych ludi ako homosexualov a transsexualov, hlavne ked maju rozhodovat o dolezitych veciach, alebo ked v krajine prevladnu a maju podiel na rozhodovani

krsamkova
11. feb 2023

@denkatn prepáčte porucha vývoja pohlavných orgánov.

krsamkova
11. feb 2023

@denkatn takže je to pohlavie? Takže máme mužské a ženské pohlavie a veľmi ale veľmi málo ľudí s poruchou vývoja pohlavných orgánov. Za to mame zaviesť, ze si deti, ktoré túto poruchu nemajú môžu vybrať pohlavie?

eviann
11. feb 2023

@krsamkova Takych ludi je pol percenta, skoda reci... Su ludia, ktori si myslia, ze maju chvost a davaju si pozor pri vystupovani z autobusu, aby sa im nepricvikol do dveri. Potrebujeme sa o tomto ucit v skole? Suhlasim s tebou

Strana
z9