Názory na jednanie predávajúcej
Dobrý večer, chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosť s takýmto typom predajcov a ako ste to riešili. Prikladám diskusiu, aby ste si urobili obraz. V krátkosti, kupovala som sveter, ktorý mal byť podľa inzerátu z ovčej vlny, inzerát znel takto:
Sveter do tuhej zimy
Predam tento velmi pekny sveter do tuhej zimy aj ako zvrsok miesto kabata.Je pleteny z ovcej vlny,fakt velmi teply. Kupovany. Velkost je uni ,pasuje od M po XXL. Cena je 9 eur plus posta
Prišiel mi sveter zo syntetickej tkaniny, navyše z fľakmi a značne obšúchanými rukávmi. Chcela som ho preto vrátiť. Bola som predávajúcou obvinená z klamstva, vraj som ho nosila na prácu v záhrade a pritom zničila. Zvyšok v priloženej diskusii.
Za každú radu ďakujem.
Dobrý deň, k zásielke som sa dostala až dnes, tak sa ospravedlňujem za neskorú reakciu. Tašky sú v poriadku, ale sveter by som chcela vrátiť. Okrem toho, že má fľaky a obrovské žmolky na rukávoch, je pletený z nejakej syntetickej "vlny" a nie ovčej, ako bolo uvedené v inzeráte.
S pozdravom
Zuzana
Dnes o 19:47
babkaria Dobry vecer,je pleteny z ovcej vlny,na 100%nie syntetiickej,je kupovany v Polsku,z ovcej vlny. Viete je to bazar,tak bohuzial naspat sa to nevracia.
Dnes o 19:59
Keby bol z ovčej vlny, tak by po spálení neostal kus zoškvrčaného plastu. Odstrihla a spálila som jeden žmolok, nakoľko z pohmatu mi bolo zrejmé, že to prírodná vlna nie je. Spoľahla som sa na popis v inzeráte. Keby tovar súhlasil z popisom, vtedy by to bolo akceptovateľné. Lenže ten sveter je okrem toho špinavý a vydratý. To v inzeráte nestálo. Takže trvám na vrátení.
Dnes o 20:10
babkaria Bohuz8al,je to prava ovcia vlna,tovar ste si vyzdvihla 26.9.o 11,20 hod,dnes je utorok 29.9. o 19,47 hod. Ked ste chcela nueco vracat,mali ste sa hned 26 .9.ozvat,neviem ze by bol sveter spinavy ,mohla ste ho umazat si uz aj vy od soboty,a ani zmolky neviem ze by boli na nom, vlna prava ovcia sa zmolka ked sa nosi,tak ste ho mohla uz nosit od soboty. Tak ma to fakt mrzi ,ale naspat vam ho nevezmem.
Dnes o 20:16
Balík vyzdvihol môj priateľ, na adresu ktorého si nechávam posielať zásielky, nakoľko u nás v dedine pošta nie je a mám problém sa dostať k zásielkám v susednej dedine. Majú otvorené len krátko doobeda, nestíham sa tam autobusmi otočiť a stihnúť aj prácu. Auto nemám, na bicykli nejazdím zo zdravotných dôvodov. Zásielku mi doniesol dnes, kedy som ju aj rozbalila, takže skôr som nič reklamovať ani posielať nemohla.
Dnes o 20:21
babkaria Viete fakt ma to mrzi,ale to vam mozem verit alebo nemusim. Zasielka bola vybrata 26.9.to je pre mna evidentne,viete je to bazar,veci sa naspat nevracaju ,mam to aj v podmienkach.
Dnes o 20:26
Ako som písala, akceptovateľné by to bolo, keby tovar zodpovedal popisu. Čo sa evidentne nestalo. A hádam nemyslíte vážne, že by niekto v tejto "tresklúcej zime" nosil taký sveter, zašpinil ho, zodral (za 2-3 dni?) a potom ho chcel vrátiť.
Dnes o 20:30
treskúcej
Dnes o 20:30
babkaria On nebol zodraty, ani uspineny.sveter sa da teraz nosit presne teraz a na pracu,. Asi ste si ho na to aj kupovala.Neviem na co ste ho potrebovala,az ste v nom robila v zahrade,alebo niekde vonku tak ste ho uspinila.
Dnes o 20:34
Prosím, sveter na prácu? Žartujete. robili ste niekedy v živote v záhrade. tipujem, že asi nie. Nie, nerobila som v ňom nikde, len teraz som ho rozbalila.
Dnes o 20:37
babkaria No vidite ,robili ste v nom v zahrade,mali ste na pracu sobotu od 11,20 hod,celu nedelu,cely pondelok a cely utorok do 18,47. Pani bohuzial, mrzi ma to. Prajem pekny vecer
.
Dnes o 20:42
Uvedomujete si, že vaše klamstvá sú na trestné oznámenie? No nič, idem to riešiť.
Dnes o 20:45
babkaria Ja som vas neklamala,neosocujte ma. Nemate preco.
Dnes o 20:47
Pridala si hodnotenie
Dnes o 20:49
Ja vás neosočujem, to že ste uvádzali, že sveter je z ovčej vlny a nie je, j fakt. Na to sú dôkazy (váš inzerát a sveter). To že je špinavý a zodratý je fakt tiež. A to že vy mňa urážate, že som ho ja zničila a robila v ňom v záhrade je vrchol.
Dnes o 20:52
babkaria Ja vam pisem len ze ste ti mala riesit v sobotu ,nie teraz ,sveter vam isiel cistucky vonavy,bez zmolkov,a este na nic ste sa nepytala,je z pravej ovcej vlny nie z uneliny ani nahodou zo 100% ovcej vlny, adi ste si ho nekupovala do nakupnych centier,ale urcite na pracu,preto som vam pisala ze ste ho mohla od soboty vyuzit,
Dnes o 20:58
A ja som vám jasne napísala, že v sobotu som to riešiť nemohla, nakoľko sa mi zásielka dostala do rúk dnes večer. Sveter nie je čistučký, nakoľko sú na ňom fľaky a rukávy sú značne obdraté. A načo by som sa pýtala na materiál, keď ste ho v inzeráte uvádzali? (Žiaľ klamlivo). Myslím, že nikto kto niekedy pracoval fyzicky, si nebude preboha obliekať hrubý sveter. Pri práci je totiž človeku teplo, vyskúšajte, uvidíte. Kupovala som ho na normálne nosenie, sama uvádzate, že sa dá použiť namiesto kabáta. Nebudem hádam za pracovnú vec dávať 9 eur, keď v sekáči sa dajú kúpiť veci na prácu za euro, aj menej.
Dnes o 21:07
babkaria Nechajte to tak,klamete vy mna ,nie ja vas,neviem si predstavit ten sveter len na pracu,urcite nie do nakupneho centra, ja za to ale nemozem ze sa vam nepaci,a vymyslate si . Uz vam pisat nebudem,prajem vam pekny vecer.
Dnes o 21:24
babkaria A este jedna vec ,mali ste mi pisat o tomto vsetkom v sobotu a nie v utorok vecer,takze ste ho nosila,to je evidentne. A uz dost nepisem.
Sekáč ? Asi z humany vyťahuje
Viete na internete aj fejkovu kabelku Gucci nazyvaju jej pravym menom
Daj jej negatívne hodnotenie aj s fotkami a obrať sa na admina a oznam jej to. A dobre si rozmyslí čo napíšeš do hodnotenia lebo ona určite bude na to reagovať aby tam bolo všetko čo chces povedať
@alzbetka71 ved jej uz dala hodnotenie, dotycna si to obhajila svojim cudnym stylom🙄
Kokos, to je riadna koza 🤦 Nápis jej negatívne hodnotenie na tri strany a sveter jej pošli späť aj keď bez jej súhlasu. Ale žiadaj peniaze späť. Pošle , nepošle, to sa uvidi.A nahlas ju adminom. Pod ich tlakom( že ju bloknu) by mohla.
A podľa predávajúcej kupujúca sveter rozbalila v sobotu o 11:20,utekala s ním na zahradu asi kopat zemiaky, a v utorok 18:47 dorobila a chce naspat peniaze😀 sveter bol plne vyuzity podla predavajucej😀 asi fakt nikdy nerobila na zahrade 🤷♀️
Inak zaujímavé, ze ku kazdemu tovaru ma napísané '1x pouzite'.. To ma aky význam kupovať 1000 veci, raz ich použiť a potom predávať?
Na margo vasich reakcii,som nakukla aj ja do jej "bazarika" a skoro ma odvalilo😂ze ake ceny nahadzane...najlepsie su chlpate obnosene slapky za 22 e ,normalne ich v tej kvalite kupis nove za 10 😂no konec toto ,ze aka biznismanka
@zuzanaam ale ved bazar ma svoje adminky, preco ich nekontaktujes, neposles foto a vasu komunikaciu? Oni jej aspon mozu stopnut bazar, ked uz nic ine, alebo ju vyzvat na vratenie penazi...
@alexandraalexandrova spravila som a čakám...
@zuzanaam tak sa to snad nejako vyriesi...drzim palce
@zuzanaam presne ako pise @alexandraalexandrova, bez milosti nahlasit adminom. Je tu na to specialny formular, neviem ci si isla cez neho. Oni potom vytvoria komunikaciu, kde prizvu k vyjadreniu aj predavajucu a navrhnu riesenia. Ja s tym mam pozitivnu skusenost, mne jedna zenska tiez poslala skarede poskodene veci a odmietala dalej komunikovat, obvinovala ma, ze oblecenie som zamerne uspinila ja. Akonahle do toho vstupili admini, a postavili sa na moju stranu (vsetko som mala odfotene), predavajuca otocila a zrazu nebol problem vratit peniaze, inak by jej bol zablokovany ucet. Takze drzim paste a snad to dobre dopadne. Ak je pani zvyknuta robit bezne takyto "biznis", tak ju aspon prejde chut valat vinu na druhych...
Pridavam sa k tejto starsej diskusii,ktoru som si dohladala podla mena. Tato predavajuca oklamala aj mna, prisla som o 27€, co sice nie je ziadna likvidacna suma, ale nastvalo ma to poriadne. Tak aby ste vedeli, komu sa na bazari vyhnut dobuducna.

@zuzanaam Za 9 e??? To musíte počítať s tým, že Vám pošle plast! Ale, nemení to nič na fakte, že Vás oklamala...