icon

Nebezpeční muži na sociálnych sieťach - overenie

25. apr 2021

Stretli ste sa už sními? Ako ste vy overovali ci ten človek je bezpečný?

palinohavino
25. apr 2021

Nepoznám tak neodpíšem

stanulienkat
25. apr 2021

Ako by si si to preboha chcela overovat? Toto sa meni na stranku pre tinedzerov? Som dospela,nepotrebujem k zivotu ani fb,ani Ig, ani pokec.

janai1
25. apr 2021

Ako to myslíš? Zoznamka? Facebook? Nebezpečný ako? Že sa chceš s niekym neznámym stretnúť?

leuska15leuska15
25. apr 2021

@stanulienkat nemusíš byť zas tak protivna. Mnoho žien sa so svojimi partnermi spozná cez zoznamku napr. A aj starších žien, ktoré majú strach sa naživo s niekym zoznámiť alebo majú málo príležitosti. Ako píše autorka, je ale veľmi nebezpečné sa s nimi stretnúť a otázka je namieste, čo sa pýta. Ja odpovedať neviem, ale vari niekto poradí

ninusa221
25. apr 2021

My sme sa s priatelom spoznali cez zoznamku najprv sme si pisali potom volali cez videochat a potom prišiel zamnou asi jedine tak to zistis..

petulda333
25. apr 2021

My s muzom tiez cez pokec, pisali sme si a potom stretli. Ked sa obzriem naspat, bola som hlupa a dost riskovala, pretoze prve rande prisiel pre mna autom, ja som nastupila a sli sme na veceru. O rizikach som nepremyslala, tera, by to bolo ine. Myslim, ze overit nemas ako. Jedine co ma napada je to, ze by som na stretnutie sla niekam na verejnost medzi ludi a mat niekde v blizkosti znamych kt by dohliadli na to, aby sa mi nic nestalo

suzitok
25. apr 2021

Overit asi nijako, zistíš to potupne, komunikáciou, stretnutim...

lopka1313
25. apr 2021

Aj ja som sa s priatelom spoznala cez zoznamku a aj s par predchadzajucimi... tak najprv sme si pisali, s tymto sucasnym aj volali (radsej hovori ako pise, aj ked ja radsej pisem), ale casto som uz po dni dvoch pisania cez zoznamku chcela aj fb... nielenze je to lepsie kvoli pipaniu sprav, ale zaroven som si pozrela profil, ci nemame spolocnych priatelov, jeho fotky, prispevky... proste take bezne veci, co ma pristupne pre priatelov. Rande je fajn si dat na neutralnom mieste, aj ked pri mojom sucasnom sa mi stalo to, ze ja som sla za nim dokonca do zahranicia :D (asi 1 km od hranic s rakuskom, teda cakal ma v BA a odviezol ma), ale mala som ako poistku kamosku z BA s autom, ktorej som sa v urcity cas musela hlasit fotkou cez messinger s hodinami a dopredu som jej davala jeho adresu... Overit sa ci nie je uchyl je naozaj tazke, aj to, ci neklame, lebo vela ludi sa vie pretvarovat aj fakt dlho. Asi je najlepsie proste tomu verit, ale zaroven sa nejak poistit a neist tak, ze nik nevie kde som a s kym som na prvom druhom ci tretom rande... drzim palce 🙂

simdob
25. apr 2021

podľa mňa to už podľa komunikácie zistíš, čo je OK a čo nie. Veľa ľudí sa dnes spoznáva práve cez sociálne siete, dovolím si povedať, že málokto len tak na ulici niekoho osloví alebo čosi podobné.

lopka1313
25. apr 2021

@simdob no mna keby niekto oslovil na ulici (stalo sa mi raz), tak ho povazujem skor za uchyla :D a pritom chudak chalan (i tak som bola zadana)

sszuzu8
25. apr 2021

Tým co vyzarujes priťahujes takýchto pánov. Xkrat som sa stretla s niekym zo zoznamky dokonca párkrát aj na slepo nevedeli sme obaja ako vyzeráme a neoverovala som nijak. Proste nechám sa viesť citom. Ak cítim ze dotyčný je divný prerusim kontakt. 😏

simdob
25. apr 2021

@lopka1313 tak toto je pravdou, ešte keď som sa s niekým zoznámila na diskotéke, tak mi to bolo také normálne, ale teraz je to už všetko trochu iné 🙂

cacianka
25. apr 2021

Mas na mysli ze ti pride na fcb ziadost o priatelstvo od nejakeho chlapa zo zahraničia ?
Ano to su podvodnici. Nejaki indovia, senegalci, maltania, sedia v call centre, vytvaraju falosne profili s fotkami z fotobanky, udajne lekar, vojak, hasič. Zeny oblbuju, neskor ked sa namota tahaju peniaze. Na operaciu.pre dieťa. Posiela ti drahy balik ale postovne musi ona zaplatiť, a fantazijne kecy vseho druhu.
Jo a vdovci.
Plne noviny. Minule obtiahol starsiu zenu 5 900€

janka_23
25. apr 2021

Ťažko to odhadnes. Cez správy sa dá napísať kadečo, zahrať, tváriť sa. Keď stretnutie tak na nejakom verejnom mieste kde sú ľudia a už iba pomaly spoznávať, zisťovať.

savanna
25. apr 2021

Stretnut sa za bieleho dna uprostred mesta na rusnom mieste, na prvom rande neprezradzat ziadne blizsie detaily o sebe, nesadat urcite k nemu do auta ani v ziadnom pripade sa nenechat prehovorit k nemu do bytu.

lintu
25. apr 2021

Môžeš o ňom napríklad niečo pogoogliť... Ale komunikácia len cez písmenká zvykne byť dosť slabá na odhalenie poniektorých nebezpečenstiev.

andreatytler
26. apr 2021

Z coho konkretne mas strach?
Ze by ta uniesol, alebo niekde znasilnil? Vtedy treba vyberat bezpecne miesta na rande. Nikomu nedavat svoje doklady ani osobne udaje. Postupne ako sa budete stretavat, budes vediet o nom viac a viac a spozorujes ci je on normalny clovek alebo potencialny kriminlnik. Ale to by si poda mna zbadala velmi skoro po zoznameni.
Ak sa bojis, ze bude manipuator a psychopat, ktory bude mily na zaciatu ale potom sa ukaze jeho prava tvar, tak to je niekedy tazke.