icon

Nebláznite, používajte vlastný úsudok a rozum

16. okt 2023

Je prvý deň chladno, to vás naozaj tak strašne prekvapilo, že príde ochladenie, že od rána samý status:
- dávate už deťom pančuchy?
- kde kúpim čiapku a nákrčník?
- kedy mám dať dieťa do fusaku?
- kedy obuť čižmy?
- kde kupujete doplnky na zimu?
Teraz si predstavte, že nemáte internet. Veď sa pozriem von oknom, vyjdem na balkón a podľa teploty toho môjho mesta usúdim vlastným rozumom, čo treba sebe aj dieťaťu obliecť. Veď aj v každej škôlke, škole inak kúria, na Orave je chladnejšie ako v Dunajskej Strede, to načo tieto stupídne otázky?
A čiapky a šále majú v každom supermarkete, to si fakt neviete vybrať čiapku pre svoje decko bez poradného výbory koníkovských materí?
Ženy nebláznite, používajte vlastný úsudok a rozum.

viestta
16. okt 2023

Dovolim si len podotknut, ze mnozne cislo od šál, su šálY

anjelicek26
16. okt 2023

Pozri na toto je portal pre mamicky... ziadna otazka neni "stupidna" a da sa prescrollovat, odpovedat predsa nemusis... hlavne mamicky s "moje prve babo" chcu robit veci "spravne" a radsej si daju poradit na fore, ako volat svokre ci mame 😅 To totiz bol zdroj "ako sa to robi" a "co mam obliect" kedysi...

autor
16. okt 2023

@viestta ďakujem za opravu, pokúsim sa to v hlave prehodiť.

autor
16. okt 2023

@anjelicek26 tak škôlkár s pančuchami už nie je žiadne bábo, to už mamička absolvovala pár zím. Ešte ten fusak ok, prvý krát, ale pančuchy? V niektorej škôlke je zima, v niektorej prekurujú, lebo majú storočné radiátory bez regulácie. Veď to už musí každý podľa svojej situácie vyhodnotiť.

bronkax
16. okt 2023

@anjelicek26 presne tak. Toto je fórum pre mamičky. Sto krát radšej budem čítať "čo mám obliecť svojmu dieťaťu" ako o tých neschopných chlapoch ktorí sú tá najhoršia verzia muža a keď diskusia skončí aj tak si ho tá žena nechá doma. 😀 bohužiaľ toto nie je najhoršie čo na tomto fóre je.

beata_k
16. okt 2023

A dalsia rada z modreho konika....nepaci sa ti tema? Roluj dalej. 😉

diewcatqoo
16. okt 2023

Ale ano, niektore otazky su stupidne, sorry. A, bohuzial, autorka ma pravdu, pytat sa, ako sa obliect, tak to je uz vysoky level. Ved pouzijem zdravy rozum a podla toho obleciem aj dieta, aj seba. Ved snad nezazivam prvykrat ochladenie, nechodila som doteraz naha, aby som nevedela, ako sa obliect.

bloger
16. okt 2023

A čo je na tom zlé? Normálne diskutujú a zbierajú informácie. To sú úplne normálne otázky.

barbora0308
16. okt 2023

Okej...ale teraz ked si sa uz "vyburila", tak ti to nie je v konecnom dosledku jedno? 😁 Uprimne?

tani777
16. okt 2023

Jooj mne sa strasne paci otazka,ako druhe mamicky obliekaju svoje deti..tak napriklad moje su mega otuzile,tie ked sa chcu obliect (dat si dlhe tricko a leginy),tak to znamena,ze je menej ako 10 stupnov..mne je zima,ked je menej ako 20 😁 takze ak by som ich obliekla podla svojho pocitu,tak im bude horuco..a ak by som seba obliekla podla nich,tak zamrznem 😵‍💫😁

jana_eyre_2
16. okt 2023

Ja neviem zase porozumieť tomu, že toto dokáže niekoho tak vytočiť že o tom založí tému 🤪

Jednoducho ženy si často nie sú isté svojimi rozhodnutiami.. keď nebol internet tak svoje rozhodnutia rozoberali so susedou, kamoškou či mamou, len to nevidelo toľko ľudí ako teraz, čo je na tom.. a btw ja teda vždy deti instruujem ako sa obliecť podľa svojho uváženia, nikdy som to s nikým nerozoberala, lebo mám s obliekaním celkom dobré skúsenosti.. len nerozumiem prečo tieto témy ľudí tak strašne irituju..

deniseee
16. okt 2023

Z jedneho pohladu ta chapem, aj mne v jednej chvili napadlo, ze ved prisposobim sa tomu, aka je zima, ako velmi je zimomrave moje dieta, je tu bazar, a v obchodoch sa da tovar zimny dnes uz bez problemov zohnat. ALE… toto je forum pre mamicky s detmi. Toto forum nebolo vytvarane na politicke debaty, ktorych tu za poslednych cca 6 mesiacov bolo ako hub po dazdi, ani nebolo vytvarane ako miesto, kde maju prist zeny, ktore sa rozhodli matkami nikdy nestat, nadavat tym, ktore deti maju. Jednoducho naozaj je to forum pre mamy s detmi, preto akakolvek otazka, ktora s tymto suvisi je ok a ked je niekto neisty a potrebuje sa utvrdit, ze dieta oblecie dostatocne a nebude trcat z davu, tak ok, ved tieto temy sa rychlo zodpovedia a opat sa spyta niekto na nieco ine.

lasona
16. okt 2023

Pozri...mam prvé dieťatko a veru aj včera som kamoške co ma 3 deti volala ze co mu mam obliecť. Nechcem aby mu bola zima alebo horúco
Seba sa držať nemôžem, keďže ja mam na sebe asi 4 ci 5 vrstiev, som proste zmrzlina
V noci spim v hrubom overal a s hunatymi ponozkami. A môj takmer iba v plienke, lebo sa zakaždým odkope a je mu teplo. Čiže podľa seba ho obliekať nemôžem, lebo by bol mokrý. Podľa manžela zase by mu bola zima. Takže babo rad. Rada si prečítam, čo mu mam obliecť.aleno nejaké vychytavky. V sobotu sme mali 25 stupnov, včera večer ledva 6.

tamta
16. okt 2023

Mna vždy fascinuje, ze tieto vykriky do tmy na zbieranie lajkov má gule napísať iba anonym.. Hanbis sa za svoj názor pod svojou prezývkou tu? 🙃

fantaghiro21
16. okt 2023

Radila by som ti nebyt tak citovo naviazany na MK ,ak ta to tak dokaze rozhadzat ,ze musis zakladat temy(stupidne).
Da spravit jednoducha vec -exit a nebudes sa musiet trapit a zapodievat otazkami,ktore ta dokazu vyhecovat...

daniela2202
16. okt 2023

😂😁😂👍👍👍👍👍 hlavné je držať v ruke mobil 👉😂

kvetinka75
16. okt 2023

autorka - doba internetová, bez neho ani na wc.

h2
16. okt 2023

Vždy lepšie toto, ako tisíc fotiek tehotenského, či ovulačného testu s otázkou, či tam niečo vidíme.

lucia13022023
16. okt 2023

@h2 presne to mi napadlo 🤣

nika23t
16. okt 2023

@tamta aha, a "tamta" je Tvoje skutočne meno, čiže vlastne nie si anonym, si to presne Ty, jediná a jedinečná 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Autorka, úplne súhlasím. Ale taka je doba, mamičky su/sme pomýlené internetom, kde nájdeme všetko od výchovy, obliekania, kŕmenia, správania sa, hľadáme diagnózy, rady ohľadom všetkého. Súhlasím s Tvojim príspevkom, ale jednoducho takto to je, inak to nebude. A osobne mňa najviac prekvapia ženy, čo už teraz vedia, že idú do zlého vzťahu, a nevycuvaju. A potom otázky, či "je tento test pozitívny?" 🤷‍♀️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
16. okt 2023

@sheila121 to hovno som videla, ako píšem, ľudia strácajú úsudok a prestávajú používať mozog.

tamta
16. okt 2023

@nika23t ach, vidim, ze niekomu treba písať veci polopate,mozno by pomohlo, keby si sa menej trieskala do tej hlavy 🙃
Ano, tvoj nick tu ta tu definuje, je to meno, pod ktorým tu vystupujes, častokrát tu ženy zverejňujú pod svojim 'anonymnym' nickom viac, nez by mali, obchodujú tu na bazare a podobne, takže ano, tvoj nick je tvoja vizitka tu, rovnako ako tvoja vizitka je spôsob tvojej komunikácie tu na diskusii, dosť to o človeku napovie.
Autorka je tu evidentne dosť aktívna, škoda zial, ze nema gule tieto svoje premudrele názory tu prezentovať sama pod sebou ale potrebuje sa skrývať za anonym 🙂

zooeynka
16. okt 2023

Unika ti podstata - zeny su tvory spolocenske a ukecane(vacsina). Doma sa pocas dna nemaju s kym dospelym porozpravat, tak zakladaju(aj stupidne)temy. Dokazes to pochopit, ze skor ako odpoved na blbu otazku ich zaujima interakcia s inymi zenami. Trosku tolerancie treba a nie zakladat dalsiu(stupidnu)temu a rozculovat sa nad jednoduchostou inych zien. Niekomu sa totiz aj tento tvoj zlostny vylev moze zdat ubohy....

maryetta
16. okt 2023

Aked je dieta prvy rok v školke? Tak zena nema pravo sa poradit? Ona si uz vyberie z moznosti co vyskusa. Ale poradit sa?
Jasne volakedy internet nebol tak co bolo po ruke to dali. Mozno ak to je dnes chyba ze mame aj internet. Aj moznosti. Aj kopu oblecenia.

Ja ked som mala prveho syna v skolke som tiez nevedela ako ho obliect aby bolo dobre. Aby aj v triede mu bolo teplo a nie horuco. Aby vonku mu bolo ok a nie zima…. Ze aky system zvykne byt v skolke ci jednu vrstvu zhadzovat alebo ho prezliekat.

Kazdopadne aj mamicka ktora ma svoje prve babo sa chce poradit. Ak by sa niektore nepytali tak babo je uz v lete vo fusaku. Alebo by malo dve ciapky…. Lebo tak im to nejaka babka alebo tetuska povedala….

fantaghiro21
16. okt 2023

@anonym ja mam 3 deti a stale mam problem ako obliect dieta a nehanbim sa za to(a nie len dieta)
Hlavne pri pocasi,kedy rano je -2 a na obed +20...

nika23t
16. okt 2023

@tamta do hlavy sa netrieskam, aj keď premýšľam, či nezačnem, možno by som Ta fakt lepšie pochopila 😉 V každom prípade máš pravdu, Tvoj nick Ta tu prezentuje a na základe Tvojich príspevkov si o Tebe ľudia vytvoria mienku, názor na Teba. S týmto jediným súhlasím. Pekný den.

autor
16. okt 2023

inak aké vtipné, že veď nečítaj, roluj, ale už na prispievajúce do tejto diskusie to neplatí? veď nikto vám nekáže prispievať, rolujte, scrollujte a vyjadrujte sa k pančuškám, tu nemusíte.

tamta
16. okt 2023

@nika23t len na jednu vec ešte budem reagovať, aby si si nemyslela, ze som sa snazila ta urazit, nakolko celý cas komunikujem slusne a pokojne, narozdiel od teba, co si na mna hneď vyskočila.
Trieskanie do hlavy som reagovala na základe smajlikov, ktoré rada v nadmernom pocte pouzivas, kde sa trieskas do hlavy,nic ine. Ja sa za svoju komunikáciu tu nemusim hanbiť. Pekny den aj tebe 🍀

nika23t
16. okt 2023

@tamta ja som nevyskocila, len naozaj nerozumiem tejto anonymite. Lebo ja som tu anonymne, aj keď pod nejakým nickom. Ak si môj príspevok pochopila ako nejakú urážku alebo vyskocenie, tak to ma naozaj úprimne mrzí. Možno tu naozaj niekto používa nick a pritom je známy, ale tak to už je osobná vec každého z nás. A tiež nepoužívam emotikony nadmerne. Ok, mame na seba vytvorené názory, téma ukončená.