icon

Necítim sa na druhé dieťa

catmartina
17. jan 2021

ahojte, su tu mamičky, co sa proste necítili na druhe dieťa a nejak cítili ze neskor to bude rovnaké a teda, ze im staci to jedno? Si pripadám ako Mimoň ked do 3rokov veku dcérky nečakám dalsie a ani neplánujem..no ja som unavená uz teraz, nespavam dobre lebo mala sa stale koji..a ani necítim ze by som sa chcela zas vrátiť do kolikoveho obdobia a este väčšieho stresu s dvomi deťmi..ste tu take mamičky?

Strana
z2
catmartina
autor
18. jan 2021

A Dakujem žienky,,ked nad tym premýšľam, skor sa cítim ako neschopná lebo mi dava zabrať uz to jedno dieťa..rodila som sc a mam odvtedy strašne migrény, mam aj hypotyreozu a stale som unavená aj ked mam uz dost vysoké dávky liekov..asi mi len fakt chyba spánok lebo dieťa toho moc nepospi a je v období ked je to s nou náročné.(2,5roka).a naozaj sa necítim na obetovanie ako to vsade Citam lebo rodina je koplet podla väčšiny pri čísle 4...

alvaluka
18. jan 2021

@catmartina nemala by si sa citit neschopna, niekto pri dvoch detoch na materskej rozbehne podnikanie, niekto pri jednom neurobi lekvar. Osobne si myslim, ze v prvom pripade musi mat aspon nejaku pomoc alebo minimalne par hodinove strazenie, alebo deti v skolke/jasliach. Mozno sa aj mylim, neviem.
Po druhe kompletna rodina je podla mna taka, kde kazdy clen je spokojny a nie ze rodicia chodia stale do prace, vidia sa vecer, cez vikendy, rovnakym dielom sa staraju o deti a nie je zakladom pocet clenov.

staskast
18. jan 2021

@catmartina vieš čo ja nechápem keď vidím že niekto napíše “ a už sme kompletní” pri narodení ďalšieho dieťaťa. My sme kompletní už aj teraz a to je druhé na ceste a mame v podstate len jedno. Nikde nie je napísané, koľko musíš mat deti. Ak ste šťastní, o to ide 🙂 ale veľkú rolu hra naozaj určite únava. Pokial nás syn nespal ja som bola úplne zhrozená pri predstave že druhé dieta.
Držím palce daj tomu čas a nerieš 🙂 buď šťastná

scorpionflower1
18. jan 2021

@catmartina nie si sama, mam to rovnako, moja ma 2 roky a je to dieta velmi sikovne, ale velmi narocne na obsluhu. Moje kamaratky, co maju deti v tomto veku su uz 3 tehotne 2x. Mne ani nenapadne, moja kraslica eate teraz poriadne nespi, s muzom sme unaveni a ja sa chcem vratit do prace. Mozno o par rokov bude druhe, ak este bude moct byt, lebo uz budem mat dost rokov.

mnamko
21. jan 2021

Ja som mala dve deti hned po sebe,tozdiel rok a 3 mesiace,neznasaju sa od malicka,dcera bola zlaticko,syn cert stale jej robil zle.Teraz maju 28 a 29 a neznasaju sa stale.Teraz mam 9rocnu a je to super,klud ziadne hadky

gazpalm
21. jan 2021

@motolica ja neviem mam dve a nikdy som "tlak okolia necitila" ja to pokladam za moju sukromnu vec a tym ,ze oznamim ,ze "cakame" tak sa snad kazdy potesi...mam dve ,starsieho chlapca ,mladsiu dceru ...ideal,presne 2 rocny rozdiel....ale bola som mladucka a teraz citim,ze by som este jedno babatko dala 😅paradoxne ,najviac ma od toho celeho odradza porod ...mala som zafixovane ,ze to uz nemienim zazit😁tak uvidime...ale ak naozaj chces jedinacika ,je to len a len tvoja volba ,ostatni si mozu piskat

motolica
22. jan 2021

@gazpalm napísala som,že tlak okolia je silný,ale nie,že sa ma bytostne dotýka....áno lezie mi to na nervy,ale v zmysle že to tých ľudí stále baví omielat 😀 ako som napísala,je mi teraz dobre,sem-tam preskočí v hlavičke myšlienka,to je pravda,ale veľmi rýchlo si spomeniem na prebdene noci,nonstop plač,zurenie až do 3 rokov,celkovo je to tvrdohlavé,ale veľmi múdre dieťa a v tej sekunde som spokojná s jedným 😅a úprimne obdivujem všetky ženy,ktoré majú 2 a viac detí s menším ako 4 ročným vekovým rozdielom,ja na to proste nie som 🤷a čo....veď mám muža,to je plus jedno dieťa navyše 😀😀

Strana
z2