"Nedokonalé" matky
Zdravim vsetky nedokonale matky na MK, ktore nemaju problem sa o svoju nedokonalost podelit. Srdecne vitam vsetky maminy, ktore maju chut si pri rannej ci popoludnajsej kave, ci kedykolvek, ked ich napadne, vyliat srdiecko a napisat cokolvek na co maju chut bez toho, aby ich nutne niekto musel za to "sprdnut". Tiez som len obycajna mama, co sa riadi instinktami, co neuteka za dietatom pri kazdom zamrncani, lebo si myslim, ze aj dieta si obcas potrebuje poplakat, ved aj si potrebujem obcas slzu vyronit, aby sa mi ulavilo ... davam detom papat, ked su hladne a to, na co maju chut, priznavam, obcas sa aj otocim a stane sa nehoda, aj pred chvilou mi dcera spadla zo schodika v kuchyni, lebo som sa na sekundu otocila .... budeme mat chvilu hrcu a potom zabudneme ... ved aj o tom je zivot ... skratka robim to, co citim, ze je najlepsie, aj ked to nie je podla vzorca dokonalej matky. Vsetko, co robim robim tak, aby boli moje deti stastne, lebo ich nadovsetko milujem a myslim, ze aj oni mna, aj ked nie som "dokonala" matka 🙂 . Viem, ze tema netabukove maminy uz existuje, ale toto nie je tema o netabulkovych, ale o nedokonalych matkach, teda takych, co robia obcas aj chyby a nehanbia sa za to ...
osoby, s nevhodnymi komentarmi a poznamkami by som chcela poprosit, aby si ich nechali pre seba, kto nema chut len tak "nedokonale" pokecat, nech sem neprispieva a vyhneme sa zbytocnym nedorozumeniam 😉
ahojte tema je dobre ja mam 3 rocneho a ked zacinal chodit ani ja som ho niekedy nedokazala ustrazit aby nespadol a hned bolo na cele vidno tetovacku a môj ma vzdy sprdol ze ako nanho davam pozor ale ja som tiez len clovek a nie superman niekedy sa proste nieco stane a clovek tomu nezabrani aj keby chcel,ja napriklad davam prcka na vikend babke a dedovi sami si ho pytaju a uz su na to zvyknuty ze aspon si trocha odpociniem a upracem v klude 🙂
@danciacik Je ine ak by si dieta nechala same zaspavat a ono by plakalo, ale ked si pri nej a mrnci, no a co? Pri mojej malej musim lezat, sama by v ziadnom pripade nechcela ist spat, niekedy sa aj vyplace kym zaspi. Beriem to ako vyvojovu fazu, ved raz bude vediet zaspavat aj sama.
S tymi detmi mas asi pravdu. Budem si sice davat pozor na to, aby som neurobila tie iste chyby ako pri prvom, ale urcite sa vyskytne nieco nove.
ako sa hovori na chybach sa clovek uci no nie?
@digysa
@irriss
vidite, vy sa nemozete vzdialit od dietata a u nas uz skolkari (najmladsi maju 4 roky, najstarsi 7) chodia sami do skolky. maju dopravnu vychovu na zaciatku skolskeho roka, dostavaju reflexne pasy na krk a idu. zo zaciatku s rodicmi, po urcitom case (samozrejme jeho dlzka je ponechana na rozhodnuti rodica) same. ako vacsinou idu v skupinkach, ale su aj jednotlivci.
😉
@alenka600 sice nedavam bio stravu, ale tiez sa snazim stravovat zdravo a nie len deti, aj my s muzom sa snazime jest zdravsie, aj prikrmovat som zacala po 6. mesiaci, takze v tomto si myslim, ze sa aj celkom zhodneme ... som vseobecne nie len v strave zastancom toho, ze vsetkeho vela skodi, preto nie som bezchybna matka, no ani nerobim tolko chyb, ze by ma bolo treba hlasit na socialke
este raz pre vsetky maminy, toutou temou nechcem podporovat ziadnu formu extremizmu, len chcem poukazat na to, ze aj matka je clovek a nie robot 🙂
viem, ze toto neprajnickam nehra do karat, ale to mi nevadi 🙂
@bubelko To je ako krasny sen o samostatnych detoch..... No moj syn zacne chodit do skoly na bicykli velmi skoro, lebo ju ma asi 500m od domu.
ALe na ostatne kruzky potrebuje auto (mestska doprava tu neexistuje), takze dopravna vychova, reflexne pasiky...nic take tu nie je mozne, uz len koli vzdialenostiam.
Moje mesto je tak rozlahle, ako 1/3 Slovenska 😅 😅 😅 Ups
@digysa ja si to tiez v usa neviem predstavit, prave kvoli tym vzdialenostiam. a moj prispevok ani nebol o tom, ze sa to ma vsade takto robit. bola to v podstate len ukazka, ze to, co niekde moze byt brane ako nezodpovednost a dokonca je to dane zakonom, je inde bezna denna realita dokonca v ramci zakona 😉
😠 😠 tak to je úúplna paráda.
Dokonalosť, nedokonalosť...ako zabúda sa na také niečo ako "prispôsobenie sa danej situácie"...alebo "keď musíš, tak musíš"
Takže áno...nechala som doma samé deti (a dokonca dve!), nie, nedávala som latkové plienky....chodítko sme nemali ani my, frčíme na kravskom mlieku od roka
Nie, nejeme bio lebo mi to pripadá rovnaký sajrajt ako všetko ostatné, pokiaľ to neodtrhnem z vlastnej záhrady...a to si nemôžem byť istá, že sused zrovna nestriekal 😝
Nakoľko mám už staršie deti (5 a 5 a 6 rokov) učím ich samostatnosti ale zas "odtaľ potiaľ"
A pozastavovať sa nad tým, že som "krava" a nevenujem sa im dostatočne....ako sorry...
A decká sú zdravé, riadne divé...ako majú deti byť, robia bordel a vymýšľajú....dcéra sa pusa nezastaví, kým neľahne do postele a keď chlapci nie sú v škôlke tak mi učiteľka povie, že sa nudí 😀 ....ako pozastavovať sa nad názormy "dokonalých alebo nedokonalých"...je mi 3-5 😀 😀 😀 a kamene mi pošlite poštou.....okná mám nové plastové 😀 😀 😀 😀
Co je dokonale a co nie? Nenechavam svoje dieta plakat lebo ma z deckeho placu rozboli hlava, nosim ho v manduce lebo viem ze do 5 minut zaspi. Nosi pampersky, ktorymi zatazujem planetu lebo prebalujem aj 10 krat denne. Pre niekoho uzasne pre niekoho podnet na to ako si rozmaznam decko. A je milion takych prikladov kde cast povie ooo ako super sa o babo stara a cast ma odsudi....
@wieruska1
Definice dokonale matky ze zkusenosti zivota.....
Dokonala matka Ti bude tvrdit, ze JI se NIKDY NIC nestalo, stat nemuze a nestane...
Dokonala matka, i kdyz bude zit jako prasatko a okolo sebe mit bahno,
bude Ti s usmevem "chrochtat", ze JEN JI JE BLAHO...
Dokonala matka si (Ti) NIKDY neprizna, ze ji je smutno, ze ji neco trapi a boli ....
protoze byt dokonala a zit si ve sve "vnitrni" spine ji bavi...
Kdyz ji potkas, bude vzdy v perfektnim stavu...
ale ver tomu, ze NIKDY nevi, kde ma svoji vlastni hlavu...
Nevi kdo je a ci je...zapomina...neni sva ale je perfektni a dokonala....
Poznas ji na prvni pohled...
ona bude ta nejlepsi a krasna a TY ta spatna a "ZLA" 😉 🙂
myslim si, ze pojem dokonala, ci nedokonala matka, je dokonalo zavadzajuci 😉
ide skor o snahu jednotlivca, ci matky, poskytnut svojmu dietatu to najlepsie. nad vecami treba rozmyslat a nie robit nieco, kvoli tomu, ze to tak robia ini ludia.
neexistuje univerzalny navod na to, co je najlepsie, co je zle u jedneho, moze byt dobre u dalsieho. preto pojem (ne)dokonala matka absolutne straca vyznam, lebo tato kategoria sa proste neda definovat. preto tuto temu vnimam ako hlupu a provokacnu.
ps: najblizsi mi je nazor @alenka600
Dobra tema, pokial nepojde do extremov . Moja nedokonalsot je, ze mojmu plne dojcenemu babatku davam kazdy vecer flasu s umelym mliekom, aby som prespala aspon par hodin v jednom celku, no pri prvom, keby toto niekto povedal ze urobim, tak mu neuveriiiim, ja v ziadnom pripade ziaden umely sajrajt mojmu babatku nedam, no a je to tu, dokonca aj na drink s kamoskou mozem sem tam vypadnut, lebo vecer nezaspava vyhradne na mojom prse, ale aj manzelovi na flasi 😀
@monuli1985 prepac, ale keby ta nedajboze zrazilo auto? ☹ to nebolo nedokonale..to bolo nezodpovedne..
myslite, ze ked nerobim cez tyzden teple vecere, som nedokonala mamina? 😝
@zuzanocka zamýšľať sa nad takýmito vecami je nedokonalé.....keď to zoberieš z tejto strany...že by ju zrazilo auto...tak môj názor: radšej nech zrazí auto LEN mňa ako aj moje dieťa 😉 ....
Uhol pohľadu...čo je nedokonalé...nezodpovedné možno....len ako som spomínala vyššie....môže to byť reakcia na vzniknutú situáciu🙂 a vtedy sa reaguje spôsobom "čo je menšie zlo"

@monuli1985 urcite by sa mu nic za taku chvilku nestalo 🙂