icon

"Nedokonalé" matky

lenka.s
11. sep 2012

Zdravim vsetky nedokonale matky na MK, ktore nemaju problem sa o svoju nedokonalost podelit. Srdecne vitam vsetky maminy, ktore maju chut si pri rannej ci popoludnajsej kave, ci kedykolvek, ked ich napadne, vyliat srdiecko a napisat cokolvek na co maju chut bez toho, aby ich nutne niekto musel za to "sprdnut". Tiez som len obycajna mama, co sa riadi instinktami, co neuteka za dietatom pri kazdom zamrncani, lebo si myslim, ze aj dieta si obcas potrebuje poplakat, ved aj si potrebujem obcas slzu vyronit, aby sa mi ulavilo ... davam detom papat, ked su hladne a to, na co maju chut, priznavam, obcas sa aj otocim a stane sa nehoda, aj pred chvilou mi dcera spadla zo schodika v kuchyni, lebo som sa na sekundu otocila .... budeme mat chvilu hrcu a potom zabudneme ... ved aj o tom je zivot ... skratka robim to, co citim, ze je najlepsie, aj ked to nie je podla vzorca dokonalej matky. Vsetko, co robim robim tak, aby boli moje deti stastne, lebo ich nadovsetko milujem a myslim, ze aj oni mna, aj ked nie som "dokonala" matka 🙂 . Viem, ze tema netabukove maminy uz existuje, ale toto nie je tema o netabulkovych, ale o nedokonalych matkach, teda takych, co robia obcas aj chyby a nehanbia sa za to ...
osoby, s nevhodnymi komentarmi a poznamkami by som chcela poprosit, aby si ich nechali pre seba, kto nema chut len tak "nedokonale" pokecat, nech sem neprispieva a vyhneme sa zbytocnym nedorozumeniam 😉

lenka.s
autor
13. sep 2012

@majusa4444 no ja nekojim len preto, ze som zo zdravotnych dovodov musela prestat, inak by som asi kojila aj do konca povinnej skolskej dochadzky 😝

petraxy6
13. sep 2012

No tak idem asi ja dačo popísať. Nečítam všetko, lebo akosi sa to tu rozpísalo 😲 😎
Prvú dcéru som porodila pred 15-timi rokmi. Snažila som sa byť zodpovedná 😉 a aj som bola. keďže nepriberala z MM, tak mi ju kazali prikrmovať, tak som urobila a v troch mesiacoch mi odmietla prsník. Čiže UM. Vtedy som poctivo varila, lebo príkrmy boli, ale to som nejak neregistrovala. Cca po 15mes. jedla všetko to čo my dospelí 😅 Mlieko od 8-ich mes. dostávala kravské, žiaden Nutrilon. Alergie...ani nič iné sme nezaznamenali 😀. V šporťáku bola od cca 4 mes., lebo vo vaničke vrešťala ako pavián. Keďže som v tom období bola poriadkumilovná, tak som upratovala každý deň, okná som umývala jeden mesiac len zvonku a zvnútra, druhý mesiac aj rozobrať (neboli vtedy EURO okná, takže som mala čo robiť), dieťa som viedla samostatnosti, vedela sa prehrať, maľovať...aj bez mojej prítomnosti. Veľmi rada pozerala TV a ja som mala "pokoj" ☹ Po RD nástup do práce, behačky s malou do škôlky, práca, obchod, zo škôlky, varenie....no pre mňa sodoma-gomora. 😠 Taakto 10 rokov kolotoča, pričom posledných 6 rokov som malú totálne zanedbávala, lebo som bola neustále v tej skur....j práci, čo ma dodnes veľmi mrzí, ale bohužiaľ čas sa nedá vrátiť späť ☹ Robila som aj soboty (každú sobotu), nevedela som čo je to dovolenka, keď ochorela malá, "nemohla" som odísť z práce a tak ma zastúpila svokra. Plačem keď toto píšem, lebo mi je z toho všetkého nanič, aká som bola sprostá 😢 😢 😢 Veď Nika mi to vracia aj s úrokmi. Čiže v sobotu poobede som upratovala a v nedeľu som pol dňa strávila pri hrncoch, potom žehlenie, príprava do školy...No život jak hovädo 😠 Pred troma rokmi som sa rozhodla, že chcem ďalšie dieťa a seriem na všetko a podarilo sa mi porodiť zdravé dievčatko. Ten istý scenár s kojením, len s tým rozdielom, že keď mi povedali že nepriberá, tak som kúpila váhu a stresovala som pred každým kojením a po kojení. Malá mala určite radosť zo mňa 😝 totálne zdeptaná keď som videla že vypila len 70ml v troch mes. tak som upadala do depresií. Zase prikrmovať, ale už AR kvôli refluxu. Malá odmietla prsník (po ťažkých bojoch) keď mala 5,5mes. Tejto sa venujem na maximum, veď ináč sa jej musím alebo čo, lebo akonáhle sa vzdialim, tak mi je v pätách - t.j. keď sme dnu. v záhrade sa za záhadných okolností prehrá aj sama-samozrejme ju sledujem spoza rohu 😀 😀 😀 😀 Upratujem len keď cítim potrebu (alebo ako som včera písala keď mám menzes-vtedy chcem upratovať 😀 ), žehlím tiež keď musím, ale nikdy nie všetko, vždy si nechám v koši niečo aj "nabudúce", variť varím, ale tiež mám dni, keď si objednávam. Malá papala aj príkrmy, hlavne keď sme niekam cestovali, chodí ufúľaná, papá psom granule, mága sa v blate, v ohnisku....a ja to už mám na háku 😉

katren
13. sep 2012

@petraxy6 fuuuuuuuuu, nehanbis sa??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

petraxy6
13. sep 2012

@katren za čo, za taký dlhý príspevok 😀 😀 😀 😀 😀

katren
13. sep 2012

@petraxy6 no aj za to.....ale nechat dieta magat sa v blate???? 😕 si normalna? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 /sak vis jak myslim/

petraxy6
13. sep 2012

@katren čo? to je trestné? 😀 ona ho aj koštuje...no nebudem dráždiť hada bosou nohou, ešte mám aj malé tajomstvá 😉

katren
13. sep 2012

@petraxy6 😀 😀 😀 😀 no nechaj si na neskor 😉

susy82
13. sep 2012

Konecne dake dobre citanie 😀

susy82
13. sep 2012

vidiet ze skoncili prazdniny ziadne temy typu "som tehotny" apod.

katren
13. sep 2012

@susy82 no, tak ten vtedy fajne zadrel 😀 😀 😀 😀

susy82
13. sep 2012

@katren ty kde prosim ta beries energiu o tomto case byt na nete. Dve deti + tretie na ceste.

katren
13. sep 2012

@susy82 mne deti spavaju od osmej do osmej....vcera som isla spat o desiatej a rano o 5-tej som sa prebrala na to, ze dlho spim.... 😅
a energia??? momentalne si ma mozete najat ako upratovacku, bo mam teraz fakt ze vrtulu v zadku.....a to kazdy den, prosim...po celodennom cestovani, nakupoch, vecer uspavani, som potom este o deviatej utierala prach z parapiet, umyla kuchynu, chcela som sa pustit aj do kupelne, ale mm ma stopol, ze si mam radsej sadnut pri MK 😅

olivia6
13. sep 2012

ja mam teple vecere zakazane od MM!!! Pretoze mava teple obedy a boji sa, zeby mal sto kil, keby este aj teple vecere jedol 🙂
a ked sa s drobcom tarame kde kade cele dni, tak jedava kupovany prikrm, lebo z domu rano zobrany sa bojim ze by sa pokazil aj napriek termotaske, hlavne masovy. Kupovany prikrm, haloooooooo 😀 😀 😀
Lubi aj kupovane, aj domace a chuti mu aj HA Nutrilon, za co ho obdivujem.
Naje sa v kociku aj v autosedacke (auto stoji samozrejme), na terase aj na zamku. Pripravujem dieta pre normalny zivot, nie pre laboratorium 🙂

katren
13. sep 2012

@olivia6 nasi dnes jedli Hipp-ku v autosedackach 😅

olivia6
13. sep 2012

@katren hiiiiiiii!!!! 🙂

mimkaz
13. sep 2012

Ahojte, žijem na dedine a tu som asi tiež "nedokonalá" matka 🙂
prvého syna som kojila sotva dva týždne nie z vlastnej vôle proste nechcel, tak sme kupovali Nutrilon do troch rokov,má už 4 roky a stále nechodí do škôlky, čo je druhá hrozná vec ved už dávno tam mal byť.....no nechcem ho tam dať, je nesmelý a ja sa bojím ho poslať medzi cudzie deti a cudzie "tety"....som nedokonalá a zbabelá
zaspáva s nami pri telke a manžel ho prenesie do postele...žiadne ukážkové samostatné zaspávanie o určitej hodine
😝
druhý synček kojený 1 mesiac,málo mlieka opäť Nutrilon a opäť mama ktorá sa málo obetovala a nesedela cely deň s odsávačkou v ruke(ono by to išlo, ale mám aj druhé dieťa, manžela a domácnosť 😀 )a s bábom v náručí prisatým na prsníku
prvé mesiace spal so mnou v posteli a teraz spí v postielke tesno pritiahnutej k mojej posteli(takže zase žiadne ukážkové spanie 😝 ), cez deň uspávanie v kočíku
ked sme vonku a zbadá nejaký prach alebo niečo od čoho sa dá perfektne zašpiniť hned sa tam "usalaší " , no a čo že musím veci pred praním namočiť a ručne šúchať...... 😀
v lete sme boli vonku aj do 10. hodiny, no bože ved spať môže aj vonku v kočíku
a pointa nie som dokonalá mama a určite sú aj lepšie no ja nesúdim a neriešim, hlavne že moji dvaja chlapi sú úplne spokojní a usmiaty
A ešte vďaka za založenie super témy 🙂

lenka.s
autor
14. sep 2012

ahojte 🙂

pisete o ufulanych detickach, u nas je tak, ze starsi syn bol od uplneho malicka strasne cistotny pedant a nezniesol ani najmensi fliacik, takze sme ho museli prezliekat aj koli kvapke vody na tricku, lebo mal hysaky zo spiny, na ihrisku nezniesol, ked malo ine dieta rovnake tricko ako on, no proste nas maly narcis, dodnes mu chodim kupovat oblecko tak, ze nafotim do mobilu, a ked schvali, mozem sa do obchodu vratit a kupit 😅 ... velmi si da na sebe zalezat a stale musi byt vsetko cistucke a vonavucke, dokonca aj v izbe si upratuje .. no a dcerka je vo vsetkom uplny opak, ona je vacsinou spinava este skor, ako odideme z domu, vzdy si najde nieco, co si pekne rozotrie na satocky a taaa radost, ze huraaa flak ... takze ked niekam ideme, vzdy beriem 6-rocnemu synovi viac nahradneho osatenia ako 14-mesacnej dcere 😀 😀

lenka.s
autor
14. sep 2012

no a s hippkami je to u nas tak, ze ked niekam ideme, tak berieme "hippku", ved zas az tak casto na cely den prec nechodime, doma sa snazim varit, ale ked sa mi nechce, tak papame "umelo" no a mala uz ma 14 mesiacov a na 90% uz jej nevarim osobitne, snazim sa nasu stravu prisposobit tak, aby mohla aj ona a papa uz s nami 🙂

katren
14. sep 2012

@mimkaz ani my nechodime do skolky, vsetci sa cez leto pytali, ci ide a ked som povedala, ze nie, tak sa ostali pozerat ako puk 🙄 co ich do toho, ci ju dam, alebo nedam do skolky.....budem este minimalne 3 roky doma, tak nechapem, preco by som mala minat peniaze na skolku.....
@lenka.s my sme na tom tak isto co sa tyka papania 😉

irriss
14. sep 2012

@katren

UUUplne chapu.. 🙂 😉
Kdyby bylo na mne, nedala bych je ani do skoly 😎 😔

beruska1311
14. sep 2012

@lenka.s Aka som ja rada, ze citam o inom dietati, ze je take ako moja - co sa tyka tej spiny🙂)) Moja v Chorvatsku nechcela ist stavat hrad y piesku, ako mimochodom VSETKY ostatne deti, lebo piesok je pre nu BA🙂 A s flakmi a kadejakymi spinkami na zemi a tak je to rovnako, nedotkne sa nicoho, ked je to pre nu ba🙂 Som myslela, ze je to nejaka uchylka🙂

lenkaaninka
14. sep 2012

ahojte žienky môžem sa pridať?? katren ja som to mala tak isto deti boli stále choré a aj tak som doma neskôr musela ostať.
No náš maly sralko sa teraz učí cikať na šerblík a zrovna cez víkend sme stretli neznámu pani a mala tak isto velké dieťatko ako paťko a hovorí mu do tváre : ty ešte nosíš plienku??? A naš malý kuká na ňu ako puk že čo od neho chce.
A potom z nej vypadlo že ich malý nemá od roka. No a čo sa mám teraz . U nás to skúšame po tretí krát ked som mu dávala tak dvoj až trojmesačné pauzy lebo nemal z toho rozum. On totiž to začal teraz hovoriť. A dnes tlačí do slipov a hovorím mu , že Kakaáš??? a on stále krutil hlavkou že nie nie nie ale hlavne že bol červený ako rajčina.

Som ho schytila a posadila na šerblík akurát už polka hovna bola v slipoch a vypadlo. Vtom začal kričať že kuku kuku.
Totiž to včera jedol kukuricu. 😉 😀 Ostatné si domyslite.

Ale ide o to že on ešte má plienku??? On ešte nehovorí plynule vety??? A pod. ma irituje ako keby človek ked spraví inak ako väčšina ludí tak je ako čo?

11nika11
14. sep 2012

Ahojte "nedokonale",tiez sa k vam pripajam a tu je maly opis mna a mojho 14mesacneho torpeda(dcerky;)).Ja som pred par tyzdnami bola atakovana svojou mudrou a modernou kamoskou ktora ma tiez syna vo veku mojej dcery kvoli kojeniu.Ked som jej povedala ze ja este kojim(a vyhovuje mi to)tak sa na mna zniesla sprska kritiky o tom ze je to uz nepotrebne,nemoderne a hlavne ze ci si viem predstavit ake prsia 😎 budem mat ;)Ze ona kojila 3mesiace a tak sa to teraz ma!......Nikdy nemame dom upratany ako zo skatulky,dceru musim prezliekat aj 6x denne kedze vonku je najlepsia zabava v piesku a blate;)Cca do roka spavala s nami,co tiez bola pre mnohych pohroma.Ale budila sa v noci aj 15x a nevladala som ju stale vyberat a ukladat naspat do jej postielky..a viete co baby,nech som akakolvek nedokonala myslim ze mam doma stastne a usmiate(aj ked vecne spinave)dieta a myslim,ze to je najdolezitejsie;)

lenkaaninka
14. sep 2012

u nás funguje nie blato ale taký prach ked to blato uschne a malý sa sním hrá ž e preosieva cez raketu na bedminton lebo segry sa hrajú a velkodušne mu jednu prenechali. Ja len zvnútra kričím bachááá ide autooo alebo je tam Patrik s vami???....No bohužial by som musela mať aj ďalšie dve ruky z chrbta rostené aby som bola stale s nimi a kto bude variť???

lenkaaninka
14. sep 2012

A ešte ma napadlo keď sme čakali tretie tak každý na mna díval ako na ufonca a keď som všetkím povedala že to bolo presne naplánované dieťa (narozdiel od predošlých) tak si ťukali na čelo. Ale ešte za nejakých päť rokov by som ešte jedno prijala ale to ani mm nevie asi by ho trafilo 😀 To si nechám na potom.

ankaevka
14. sep 2012

ahojte, nie som dokonalá matka..moju najstaršiu dcéru som dojčila do 4m..potom bola na UM do dvoch rokov..dodnes nevypije mlieko..syn bol na MM do 6m..od vtedy pije kravské mlieko a dodnes mi vypije krabičku denne..moju 8m bambuľku zatiaľ úspešne dojčím..používame pampersky (dosť som sa olatkovala pri starších)..všetky deti mám zaočkované..všetkým som dávala jesť chlieb s obyčajným maslom už od 6m, za čo som si vyslúžila tu na MK kritiku..nedávam im jesť BIO, aj keď mám vlastnú zeleninu ale vlastnoručne som ju striekala proti plesni..používame chodítko a dávam cumlík..spí so mnou v posteli kvôli mojej pohodlnosti..nikdy som ich nenosila v babyšatke a podkladala som ich vankúšmi aby sedeli......určite je toho ešte veľa..ale kvôli reakciám tipu "čo????" nepíšem často svoj názor....a momentálne moja malá sa na mňa pozerá spoza tyčiek na postieľke a ja si spokojne ťukám do pc.. 😉

pepinka25
14. sep 2012

@lenkaaninka ahoj z toho si nic nerob moj maly bol presne taky isty kakal mi do slipov a nechcel ist na hrncek teraz sme to uz nejako zvladli uz sa pyta pekne sam si nan sadne aj na wc 🙂 ma 3 roky ale este na spanie nosi plienku lebo sa nezobudi na to ze sa mu chce cikat,tiez som sa stretla stym ze mal 2 a pol a este mal plienky kukali na mna takisto no ale ked sa mi nechcel pytat tak co som mala robit pôjdeme nakupovat a pokaka sa mi v obchode????u nas to bola tazke aj rozpravat vety zacal az pred 3 narodeninami kazde dieta je ine 🙂

mimkaz
14. sep 2012

@katren no ved to je aj u nás presne to isté a ked poviem že nechodí, tak pozerajú na mňa ako keby som bola vadná.U nás je školka viac menej zadarmo, platí sa len nejaké 1€ za stravu na deň, ale ja som tiež doma s mladším synom tak ho aspoň starší zabaví a mám menej starosti, no a máme školku len pol dňa a dosť detí a jedna učitelka, takže mám pocit že sa až tak nestíha deťom venovať a z našej školky sa vždy ozýva krik....tak si myslím že doma mu je lepšie 🙂

olivia6
14. sep 2012

@lenkaaninka perfektnééééééé, sa rehocem!!!! 😀 😀 😀 😀 😀

mily7
14. sep 2012

Pripajam sa. Aj ja som obycajny clovek. Milujem svoje dieta nadovsetko, ma 5 mesiacov a uz som sa na neho vyvrieskala a nebola som najmilsia na svete ako by sa cakalo, ked on si vstal o 16. tej a o 19. po kupeli siel spat a vrieskal ako tur, hadzal sa aj v naruci a nic nepomahalo. je mi to luto, ale neviem si inak ani predstavit riesit situaciu ako nechat ho v postielke vrieskat a odist na chvilu prec. Som obycajny clovek ktoremu lezie na nervy vreskot, motorova pila a podobne. Aj vlastne milovanie dieta ked sa nevie ukludnit a huci mi do ucha nech robim co robim.