icon

"Nedokonalé" matky

lenka.s
11. sep 2012

Zdravim vsetky nedokonale matky na MK, ktore nemaju problem sa o svoju nedokonalost podelit. Srdecne vitam vsetky maminy, ktore maju chut si pri rannej ci popoludnajsej kave, ci kedykolvek, ked ich napadne, vyliat srdiecko a napisat cokolvek na co maju chut bez toho, aby ich nutne niekto musel za to "sprdnut". Tiez som len obycajna mama, co sa riadi instinktami, co neuteka za dietatom pri kazdom zamrncani, lebo si myslim, ze aj dieta si obcas potrebuje poplakat, ved aj si potrebujem obcas slzu vyronit, aby sa mi ulavilo ... davam detom papat, ked su hladne a to, na co maju chut, priznavam, obcas sa aj otocim a stane sa nehoda, aj pred chvilou mi dcera spadla zo schodika v kuchyni, lebo som sa na sekundu otocila .... budeme mat chvilu hrcu a potom zabudneme ... ved aj o tom je zivot ... skratka robim to, co citim, ze je najlepsie, aj ked to nie je podla vzorca dokonalej matky. Vsetko, co robim robim tak, aby boli moje deti stastne, lebo ich nadovsetko milujem a myslim, ze aj oni mna, aj ked nie som "dokonala" matka 🙂 . Viem, ze tema netabukove maminy uz existuje, ale toto nie je tema o netabulkovych, ale o nedokonalych matkach, teda takych, co robia obcas aj chyby a nehanbia sa za to ...
osoby, s nevhodnymi komentarmi a poznamkami by som chcela poprosit, aby si ich nechali pre seba, kto nema chut len tak "nedokonale" pokecat, nech sem neprispieva a vyhneme sa zbytocnym nedorozumeniam 😉

lenka.s
autor
14. sep 2012

@beruska1311 u nas to iste, vsetko je fuuj, len chodim s mopom a prach utieram kazdy den, on este, aj ked napr chce zjest 2 jogurty po sebe, na kazdy si vezme cistu lyzicku 😅

mily7
14. sep 2012

@lenkaaninka nic, je normalny, len ostatni to neberu. ale ved z nich nezijeme. ja si to stale tak vravim. tiez nie som dokonala, ale som dobra matka. moje dieta spi so mnou v posteli, lebo je citlive a potrebuje sa tulit a citit ma, je kojeny, aj to ho podporuje, mal koliky nosili sme ho na rukach a nosime do teraz a nechcel spat vonku a kazdy deti vonku spia, chod s nim na prechadzku, neznasala som tie kecy, moj malinky je horkokrvny a kedze narodeny v aprili viete ako teplo doteraz bolo. neznasal byt vonku lebo bolo horuco, teraz mi spi aj tri hodky na balkone. no a ano recicky ako ste si ho naucili a tak slo ma trafit. co ho mam zastrelit? alebo som ho mala, ked mal koliky, aby sa nenosil na rukach? vsetko je to o tom, ze kazdy je individualny, iny, ale to je prilis zlozite aby to slovaci pochopili a konecne respektovali rozdiely medzi ludmi.

irriss
14. sep 2012

@lenka.s
...vzpominam si na obdobi, kdy jsem byla neustale bez lzicek...Deti mi vyhazovaly sklenicky od jogurtu i se spinavou lzickou... 😎

lenka.s
autor
14. sep 2012

@irriss aj take obdobie sme mali, teraz uz sa naucil ich dat do drezu 😉

irriss
14. sep 2012

@lenka.s

...my uz jsme jeste daaaal... 😀 😀 😀
moje devcata si je uz po sobe musi i umyt 😉 😎 🤐

lenka.s
autor
14. sep 2012

@irriss tak na toto sa tesiiim, nasi este nedosiahnu na drez 😀

irriss
14. sep 2012

@lenka.s

Vidis..a ja bych je vsechny 4 nejradeji vratila max. do vysky drezu....
Syn se mi ozenil, svoji vlastniiiii dcerku (13) dneska manzel pred kinem nepoznal...ona na nej cekala..on ji pry zezadu nepoznal... 😒
a dvojcata (9a pul) ...kopirujou co se da... 😀 🤐

lenkaaninka
15. sep 2012

hmm moje dievčatá tiež chcú umyvať i riad ale to len vtedy bolo ked som im to dlllhhoooooo zakazovala a potom si vravim a nech čo sa teraz naučia... No lenže my tu máme žumpu a pri ich umývaní by sme prišli na mizinu. Liter jari padol pomaly vždy a niekedy začali fukať tu penu po dome. Ale potom ich to samovoľne prešlo.

Maly mi tu jazdil doobeda na bicyklíku po dome len mu to tak škrípalo pod kolieskami piesok a pod. No chcela som navariť. Krásavice som poslala na faru že tam majú deti dneska nejaký program a opekačku. O pol hodinu prišli späť s plačom mamáááá tam nič nenííí. Tak som im dala obed a poslala naspäť. Samozrejme druhý krát nechali doma aj penaženku aj mobil aj ruksak s keksíkmi pre deti . Ako dúfam že ich nebudem musieť isť hľadať. Ale tu ich všetci poznajú. Ked tak behnú svokre. 😀 😀

Inak ja som ich nikam predtým nepúšťala len so mnou. Ale jedna pani čo má tri deti mi vravela že nesmiem byť taká a brať im samostatnosť a zodpovednosť a hlavne detstvo. Lebo tu na dedine sa človek nemusí tolko báť ako v meste keby niekam samé išli. No ale aj tak som zvedavá kedy dorazia domov. 😉

fiffinkaa
15. sep 2012

@monuli1985
určite sa mu nemôže nič stať ked spinká a je v postielke predpokladám..sama dobre poznáš svoje dieťa, jeho kvalitu a dlžku spanku a víeš zhodnotoť situáciu, či si môžeš dovoliť ho nechať na 10minutiek samého..ja som pri prvom prckovi ked buval, tiež odbehovala do potravín, ktoré sme mali pod barákom 🙂

fiffinkaa
15. sep 2012

@dejka77 ani ja nežehlím 😀 😀 😀

fiffinkaa
15. sep 2012

Kočky ako to tu čítam, tak dokonalé veruže nie sme, ale aké sme my šikovné 😀 😀 😀 , ako si vieme so všetkým poradiť a vždy nájdeme "alternatívu".
Dokonalá žena neexistuje, ale môže sa tak tváriť 😝

pepinka25
15. sep 2012

@fiffinkaa presne suhlasim s tebou dokanala matka snad ani neexistuje a aj ked tak aj ona ma svoje chyby len si ich nedokaze pripustit lebo ma strach z reakcie druhych ale tato tema je presne o tom ze aspon je vidiet kolko mamiciek si to priznalo a nehambi sa za to 😉

lenkaaninka
15. sep 2012

baby nemám ešte doma a malý mi vypol x factor na ktorý som sa tešila lebo som dovarila a idem dať kávu ale musím mu barney a jeho priatelia na notebooku pustiť tak aspon kusok pozriem. Chvilku pri tom vydrží 😉

shashi
15. sep 2012

Drahe maminy.pre mna oslovenie nedokonaly matky neexistuje.kazda z vas sa snazi robit pre svoje deti len to najlepsie a v ramci moznosti.B-)na stranku MK nechodim casto,lebo musim sa priznat,ze nad niektorymi komentarmi nemam slov.zeny odsudzuju druhe zeny,lebo davaju svoje deti ockovat,oepouzivaju latk.plienky ale jednorazovky,odsudzuju zeny,lebo svoje deti nekoja,atd.atd atd...neviem co este!!!!!
Ja som hrda mama a aj ked nie som dokonala nehanbim sa to povedat.len si myslim,ze nie vsetko napisane v knihach!!!a knihy pise zivot nie naopak.
Preto si netreba lamat hlavu nad neprajnikmi. 😀

lenka.s
autor
17. sep 2012

@irriss ved ja viem ... teraz sa tesim, kedy podrastu a potom to budem chciet vratit 🙂

pepinka25
17. sep 2012

@lenka.s presne vidim to na malom ako ten cas leti rastie strasne rychlo uz ani neverim ked triedim detske vecicky ze tie malucke veci aj nosil prezeram fotky a usmievam sa ked vidim ake som mala velke brucho a prve minuty zivota ked som ho pocula prvy krat plakat,kazdy den ma prekvapuje coraz viac aky je sikovny vsetko chce robit sam uz sa oblecie celkom sam aj vyzlecie nechce moju pomoc a ked mi vcera povedal Lubim Ta maminka bola som v siedmom nebi 😀

lenka.s
autor
18. sep 2012

caute baby,

kde ste vsetky ? ja mam tieto dni toho vela, ale kavicku si idem urobit, tak piste, nech mam co citat 🙂

lenka.s
autor
18. sep 2012

@pepinka25 ono to ma aj svoje pozitiva, to ze rastu a napreduju ... pamatam si, ked syn rastol, vzdy, ked prislo nove obdobie, nova faza vyvoja , tak som si vravela, ze prave tato je najkrajsia a potom mi nejako doslo, ze najkrajsie su vsetky fazy, ktorymi prave prechadzame, a ktore prave prezivame, lebo ich prezivame s nasimi detmi 😉

pepinka25
18. sep 2012

@lenka.s tak presne si to vystihla a pekne napisala,kazdym dnom nas prekvapuju co uz vedia alebo co sa naucili v skôlke nove Lubim svojho syna tak velmi a som rada za to ze ho mam 🙂 aj ked si pripadam ako nedokonala matka v mnohych veciach snazim sa mu dat a robit pre neho vsetko co je v mojich silach 🙂

danciacik
18. sep 2012

čafte, ja nestíham, mám drobcov chorých, hľadám si prácu, riešim exisstujúcich klientov a malú držím na kolenách lebo inak nechce byť ani sa hrať. Mám doma ako keby bomba spadla ale nevadí hlavná vec že nikto neplače ani sa nesťažuje 😀

lenka.s
autor
18. sep 2012

@danciacik no tak my sa nosime na rukach od piatku, koli nestastnemu ockovaniu, ale nevadi, hadam to prehrmi a bude dobre, lebo tolko neplakala hadam od narodenia za cely cas, co place posledne dni ... preto tu aj sedim viac ako inokedy, lebo s a malou na rukach sa toho vela robit nedaaa 😒

mirfa
18. sep 2012

moje dieťa má modrinu na čele a ja ani netuším kedy a ako k nej prišiel 😖 som to ja ale mater 😉 😀 😀 😀

katren
18. sep 2012

@mirfa 😀 😀 😀 😀 😀
ja som dnes pri detoch na obed zaspala skor ako oni.... 😅

mirfa
18. sep 2012

@katren dúfam, že si ich predtým pripútala nejakými remeňmi o postieľku nech nevylezú 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀

katren
18. sep 2012

@mirfa 😀 😀 😀 Dominika spi vo velkej a Misko nevylezie 😉

susy82
18. sep 2012

tak moja spi v posteli a davam jej zabranu a naposledy som sa isla len na wc ze to sa tak rychlo nepretoci a by ste sa divili, buchotyyyyyyyyyy a dojdem a ona vyplasena na zemi 😕

katren
18. sep 2012

@susy82 😀 😀 😀 aj nasa to tak zvlada....a zmesti sa aj len do 50cm prechodu, co tam mame medzi postelami 😀

pepinka25
19. sep 2012

@katren Ahojte no vcera vecer sa stalo:ja som lezala bo som sa potila z choroby ktora sa ma drzi ako kliest a môj partner dozeral na maleho a vysledok?dal mu papat jogurt do stolicky ktory nedojedol vyliezol zo stolicky prekotil ju a co sa nestalo jogurt vystrelil az na strop a na nom kakaove flaky a az sedem 😀 😀 😀 😀 😀 no tak to dopadne ked chlap strazi dieta tak uz za chvilu bude pocitam aj tema otcovia co neustrazia deti ani na 5 minut 😀 😀 😀 😀 😀

cerez
19. sep 2012

Žiadna matka nemôže o sebe povedať, že je dokonalá. Ani ja nie som. Včera mi 11 mesačný syn vyliezol na rebrík, zatiaľ čo ja sedela blízko neho z boku a dohovárala dcére ako má zodpovedne brať školu. Dcéra sa na brata pozerala a snažila sa mi povedať, kde je, ale ja ju furt zahriakla nech počúva a neskáče do reči. Len silný materinský inštinkt mi vravel, aby som sa pozrela na neho. Z hrôzou som ho popadla a hanbila som sa ako matka. Zatiaľ čo ja poúčam dcéru o zodpovednosti, moja zodpovednosť mohla dopadnúť zle. 😒

mimave
22. sep 2012

@irriss prd pridaj to som si uzila este aj ja v skole, narodena som v 86tom... tak asi sme mali pani ucitelky co tomuto fandili 😀