Nedovolím deťom hrať sa na dcérinej posteli - som sebecká?
Ahojte . Chcem sa opýtať či je podľa vás do mňa sebecké keď nedovolím deťom ktoré prídu do nás na návštevu ( napríklad deťom kamarátky ) aby sa hrali na posteli mojej dcérky má takú krásnu veľkú posteľ so šmykľavkou a vežičkou tunelom aj s bunkrom a záclonkami a toto strašne deti láka ale mne to strašne vadí keď sa po jej posteli cápajú cudzie deti predsa len je to na spanie a má to byť čisté a nie aby tam liezol hoci kto ... Možno sa na mňa aj hnevajú mami tých detí keď im hovorím že na posteľ ani na šmykľavku nie ale nemôžem si pomôcť ...
Neviem načo by mi niečo také bolo keby som sa tam nemohla s nikým hrať.Veľmi dobre si pamätám ešte detské vnímanie sveta a niekedy som si len hovorila, že dospeláci nevedia normálne uvažovať 😂.
Veď daj preč periny a daj tam deku.Zo všetkého drámu robiť naozaj netreba 🤷.Deti majú perfektnú predstavivosť.Pre nás je to len posteľ ale pre nich iný svet.My ako deti sme sa šmýkali na matracoch.
Pre dieťa nie je zábava mať všetko keď sa nemá s kým hrať.
trochu mi to pripomenulo, ako keď niekto kúpi deťom drahé oblečenie, hračky.. a potom "nezašpiň to, neznič to..." no, to sa tak troška predpokladá, že deti veci časom poničia, tak sa neoplatí kupovať veľmi draho
Po roku sa posteľ kýve a ty riešiš že po nej chcu skakať deti a šmykať sa ved to je lákadlo.Otázne je že či tu posteľ rozkyvali deti ktore ku vám chodia zrejme každý deň určite nie. Dcérine kamarátky ak nie tak niekto tu posteľ rozkyvať musel.Ked je taká drahá a kvalitna tak sa po roku sama rozkyvala.To sa dcéra na nu pozerala a sama sa rozkyvala ja ked niečo kúpim tak to použivam.Ked nechceš aby dcérine kamarátky k vám chodili tak to dcére vysvetli že nepraješ si to a dcéra ked je rozumna tak to pochopi tvoj dom tvoje pravidla.Jasne že podľa popisu ked to tak vyzera tak je to lakadlom.Ale nechápem po roku je rozkyvana a bola drahá po roku je ešte v záruke ked je z obchodu má 3 ročnu zaručnu dobu.
My sme mali (teda puberta mala) posteľ so smyklavkou a lezeckou stenou, pre každú návštevu to bol ťažký hit (a teda my mávame za normálnych okolností dosť veľa návštev) a postel sa ani nepohla ani po ôsmych rokoch. Takže máte alebo lacný sunt alebo nie je dotiahnuta. V každom prípade na posteľ treba dat dennú deku a deti sa na nej môžu normálne hrať. Ak som niečo nechcela deťom dat na hranie (u nás to bývali chlapove modely autíčok), odložila som to vopred. Posteľ sa odložiť nedá, ale periny áno a problem vybavený.
no tak to tak ked sisi spravila lakave detske ihrisko s dcerinej postele 😂 a to tu dceru bavi samu sa smykat? lebo ako poznam deti to po case omrzi a nebavi ich take . A ano za mojich cias vzdy sa skakalo po posteliach v detskej izbe, mama dala deku taku co sme mohli skakata skakali sme aj sa hrali
Pamatam si ked som bola skolkarka akurat fical Levi kral. U mojej kamaratky bola v detskej aj poschodova postel lebo mala starsich surodencov. Pre nas to nebola poschodova postel ale ten najdokonalejsi tron pre levy na ktory sa dalo vyliezt cez vetvy stromu (rebrik) a skocit! z neho do vody (na hruby matrac na zemi ktory bol provizorna 2 postel) lietali sme hore dole po styroch 🤣🤦♀️, vedeli sme vsetky dialogy naspamat a revali ako Simba 🤦♀️🤣🤣🤣🤣 su to moje najkrajsie spomienky z detstva.
Tvoja dcera ma postel s vezickou ako pre princeznu, tunel cez ktory chodia prisery a zazracnu smyklavku ktora deti rychlo premiestni do rozpravkoveho sveta. A miesto toho aby si tam tvorila krasne zazitky s kamaratmi na ktore bude spominat aj po 30rokoch jej nedovolis sa tam s kamaratmi hrat 🤷♀️ a naucila si ju akurat aby im to zakazovala aj ona.
Na 1 strane sa rodicia hnevaju ako sa deti nevedia hrat s inymi vecami ako mobilom, alebo ze sa vyrabaju take hracky o ktorym sa nam ani nesnivalo a nehraju sa s tym ale zaroven im nedovolia ani rozvijat detsku fantaziu.
Pripajam sa k ostatnym komentom, ked pridu deti periny odlozit a dat tam deku na hranie. Postel reklamovat alebo spevnit ak sa hybe. 🤷♀️
@vulka @viestta nepovedala som že máme tie návštevy doma teraz ale ako vidím ani som sa nemala pýtať lebo vidím že poniektoré by ste s radosťou dali rozbiť posteľ veľkej hodnoty veď prečo nie ... Keď si deti zmyslia tak treba všetko povoliť potom aby neboli také rozmaznané že nič nerešpektujú len to čo sami chcú a neposlúchajú a hádžu sa na ric v obchode keď nedostanú čo chcú no otras ...
Neviem si predstaviť mať niečo pre zábavu a nedovoliť deťom sa na tom vyblázniť.. lebo to predsa nie je len posteľ keď ma také prvky.. veď ale dobre - tvoj dom, tvoje pravidlá ale rataj s tým že pre decká je to nepochopiteľné a ja im rozumiem..
K nám teraz nikto nechodí, ale keď predtým chodili, majú dovolené všetko okrem spálne a pracovne.. detské izby sú na zábavu, posteľné prádlo prezleciem a nech sa bavia, nato ich tam pozývam, nech je chvíľu kľud.. a verte že náš dom vyzerá ako keby tu hodili bombu, keď pri mojich troch deťoch prídu kamoskine 4ri.. my sa rozprávame a neriešime.. kde sú však tie časy.. bordel tu je stále, len kamoši nemôžu prísť.. 🤷
@naty2905 a nie moje deti nie su rozmaznane, ale sú to deti a ja som rada ak sa bavia.. neviem načo si sa vlastne pýtala keď svoj názor považuješ za spravny.. máš dve možnosti - jedna je sa zmieriť s tým že deťom to bude ľúto a druhá je že im to dovolíš a oni sa pobavia.. veď je to tvoja vec a tvoje rozhodnutie..
na jednej strane chápem, áno čisté periny všetko a deti z celého dňa sa tam hádžu, ale ja by som to spravila tak, že dala by som periny preč a poťah a nech skáču, sú to pre deti zážitky a zábava, na hračky a somariny sa vykašlú viem o čom hovorím, a aj dcéra sa viac prehrá, koľkokrát sa tam púšťa sama? s kamoškami bude mať zážitok, a spomínať na to, mať peknú posteľ je síce super ale co z toho, a mimochodom drahá posteľ a rozpadáva sa tak to bude dáky pološmejd, čo Vás nahovorili kúpiť, posteľ musí byť pevná aj keď tam ľahne dospelý nie z papiera
@somtunovaa nikde nie je napísané, že to deti rozbijú ...tej posteli /ak je kvalitná a dobre poskladaná/ sa nič nestane, mám to vyskúšané ...slúžila nám 8 rokov, polovicu z toho aj ako "ihrisko"
@cocolino234 keď sa po roku rozpadáva, treba ju reklamovať, vrátiť a priznať si, že kupili sme smejd. Ked ju maju rok, reklamovať sa da. Dcera ma 6r tusim... sama ju nemá šancu zničiť za rok, takze keď sa ide rozpadnúť už teraz, tak je to na zamyslenie.
Skôr by som sa tešila, že som v limite na reklamáciu a zbavím sa takej haraburdy, čo nič nevydrží a kupim/dám vyrobiť niečo kvalitne, čo sa da využiť, nie sa na to len pozerat.
Kamosky su musia o tebe mysliet svoje teda ked odidu od teba 😂 ja osobne by som ta uz viac nenavstivila ..a to detom nedovolim teda vsetko..ale ked mas doma smyklavku a pridu deti na navstevu tak treba ratat s tym ze sa tam budu chciet hrat..periny by som dala prec a hotovo neh sa blaznia.su to deti...tu mas jedine riesenie nevolat ziadnych kamosov tvojej dcery..ine riesenie nie je 🙂
@naty2905 vysvetlis mi ako môžu malé deti rozbiť posteľ?
Ak bola taká drahá tak bežné použitie musí zniesť.
A keby aj? Opravite.
Zo že deti nepustis na smykalu, ok, tvoje rozhodnutie, máš naň právo. Ale to že dieťaťu zakazes hračku čo je pred ním bez normálneho dôvodu nie je o výchove.
my sme ako deti chodili na navstevu k susedom. Mali vela lega, ale ked sme prisli, vsetky krabice boli vylozene na skrini, aby sa lego nepomiesalo/nestratilo. Okrem toho mali kozenu sedacku, na ktorej sme nemohli deti sediet, ked sme mali rifle, lebo na tych boli cvoky a tie mohli sedacku poskriabat. prestali sme tam chodit a doteraz si to pamatam ☹
u nas je povolene vsetko, co je bezpecne. deti sa zabavia a na to tie veci su. skody su minimalne, obcas sa nieco pokazi, ale to k tomu patri. za mna by som postel dotiahla, prikryla a deti tam pustila.
@naty2905 keď boli naše deti malé a prišla kamoska so synom, ten na veľkej drahej koženej sedacke začal skákať a jeho mama sa smiala. Ja som mu dohovorila a šiel dole. Mal 2,5 r. Naše dcéry to ani nenapadlo. Povedala som kamoske, že to že mame malé deti, tak teraz snáď z bytu neurobia stodolu a ja sa budem pozerat. Zdôrazňujem- sedačka nie je trampolína. Ak by skákal na trampolíne, nech skáče. Keďže je na to určená, mala by spĺňať parametre bezpečnosti a tympadom aj pevnosti. A o tom je aj ta vaša postel. Rozumies? Chcem ti povedať k tomu, že píšeš dovolit nedovoliť rozmaznávať a pod... či to aj na trampolínu poviem nechoďte na ňu. Zákaz. Pozerajte sa len. Keď je v záruke zbav sa toho.
Mne z toho vychádza, že dcéra bude mať onedlho drahu postel, ktora je ale po roku rozhegana, nula kamaratov a hystericku mamu, ktorej to raz vpali do ksichtu ze pre jej blbu postel nema kamošov. 😐
Pre mna bude dôležitejšie asi šťastné dieťa ako drahe štýlové dizajnove kusky (ci uz oblecenie alebo nabytok). Takuto posteľ by som kupovala jedine vtedy kedy by som si bola vedoma, ze deti sa na nej aj vyhraju a nie ukázať im s úsmevom za sklom zmrzlinu ale ze si nemôžu dat, lebo to je dekorácia...
Úprimne mi je tvojho dieťaťa asi trochu ľúto... Kvoli matke posadnutej postelou môže prísť o kamarátov a nemôže sa jasit primerane svojmu veku...
@vroni levitovat 🤣🤣🤣🤣🤣 padla som na zem hahahaha
Ja by som bola taka rada, keby sa mi dieta zahralo same s kamaratmi a mala som troooosku casu, aspon upratat 😀 ved odlozim periny, cez postel prehodim deku.. hotovo

Tak naco si davala taku postel? Ani decko to nebavi sa tam same šplhať 😀 Nemam deti ale mne by to bolo blbe.. potom taketo matky vacsinou ostávajú same lebo nemaju tie normalne kamošky nervy na taketo hluposti😉