icon

Nedovolím deťom hrať sa na dcérinej posteli - som sebecká?

naty2905
10. mar 2021

Ahojte . Chcem sa opýtať či je podľa vás do mňa sebecké keď nedovolím deťom ktoré prídu do nás na návštevu ( napríklad deťom kamarátky ) aby sa hrali na posteli mojej dcérky má takú krásnu veľkú posteľ so šmykľavkou a vežičkou tunelom aj s bunkrom a záclonkami a toto strašne deti láka ale mne to strašne vadí keď sa po jej posteli cápajú cudzie deti predsa len je to na spanie a má to byť čisté a nie aby tam liezol hoci kto ... Možno sa na mňa aj hnevajú mami tých detí keď im hovorím že na posteľ ani na šmykľavku nie ale nemôžem si pomôcť ...

Strana
z3
taga
10. mar 2021

@naty2905 pre teba je dolezitejsia HODNOTA POSTELE ako DCERINE ZAZITKY
nejde o to, ze by sme niektore nechali deti znicit ppstel za kopec prachov. Mnohe by sme ani kopec prqchov do postele nevrazili v prvom rade! Ale keby som sa uz rozhodla kupit drahu cool postel, tak by som potom dovolila dcere si ju aj uzit! A k tomu patri aj uzit si ju s kamosmi.
Ty hovoris, ze ine neucia deti hodnote veci.
Ale ty ucis dceru tymto, ze HODNOTA VECI JE VIAC AKO PRIATELSTVO A ZAZITKY!

simca06022011
10. mar 2021

tak tvoj dom, tvoje pravidlá, sebeckou by som ta nenazvala, ja tiež nepustím deti hrať sa do postele. Ale to je ako, urobím dcére ihrisko ale nepustím tam kamošky lebo co keď to poškodia 😌Ak niekto kupuje posteľ s tunelom a smyklavkou a je takýto haklivy na čistotou postele.. Tak to proste nejde dokopy. To je na suchanie, na hranie a deti co sa zabávajú v izbe ťažko odradís od suchania sa a skalania.. Za pár rokov budeš tu postel dávať preč, ja by som nechala nech si ju deti užijú. Ak sa ti ta postel kyve, tak ju máš proste zle zloženú a treba ju aj upevniť. To je jedno ci sa tam hra len tvoja dcéra alebo aj iné deti, ide o bezpečnosť.
Ja napr. Nenecháva deti hrať sa v posteliach ale ekd ma dcéra kamošky, periny odložím, natiahnem na matrac návlek alebo prehoz s nech sa hrajú... Odídu, stihnem, vyprasim a dám jej periny...

sashka22
10. mar 2021

@naty2905 ahoj Naty, vieš co... Posli tie decká k nám 🙏 tu sú vítané všetky deti a nech sa hrajú do sýtosti! Detská izba je izba mojich detí, nie mňa. Ich vizitka a to mam tiež 6 ročnu. Teraz deťom z okolia stavame 'detské ihrisko' a určite za viac e ako nejaká posteľ ale ani by ma nenapadlo, ľutovať tie € za ich detstvo... Verím, že sa každému okoloiducemu bude páčiť a prvé čo ho napadne, bude chuť sa tam zahrať 🙂 Nebuď taká upjatá na majetok, lebo sa Ti to vráti ako bumerang. Nebolo by Ti ľahšie, keby sa stále nestrachujes o drahé veci? Dcéra si tu postel predsa do hrobu nevezme a ani Tebe sa tam nezmesti... Raz sú naše miláčiky malé, nech si to užijú.

sashka22
10. mar 2021

@taga lepšie by som to nenapísala. Tlieskam!!

judar
10. mar 2021

Dalsia majetnicka persona...tak na co si vlastne kupila tak drahuu postel ked ju vlastne moze pouzivat len tvoja dcera asi aj to zrejme podla tvojho navodu pouzitia a naco si k sebe pozyvas navstevy ked deti sa nemozu pohrat u teba s dcerou a jej hracmami ked vlastne aj ta postel je jedna obra hracka?...vsetkooo ti vadi este aj to vidis ze kupila si drahu postel lebo si zjavne nevedela co s peniazmi, a istotne cely dom mas takto draho postavene....ja by som sa nedivila keby sa vam navstevy aj kamaratky dcerky otrcia nosom za toto ze drahe hracky a ani dotknut lebo hlavna majitelka sa boji ze sa pokazia rovnako aj postel o ktorej povie ze je draha aj po roku uz roztrasena ale nic stym neurobi len povie ze je roztrasena a neni spokojna ze deti po nej skacu a uzovaju ju aj to nie zo strachu ze sa nieco stane nieco povoli a tak...ale cisto pre to ze...bola draha

taga
10. mar 2021

@sashka22 ja som chcela presne to iste napisat tebe 😘

123andy123
10. mar 2021

tak hadam nebude ta postel z cukru. Naco ludia kupuju veci ked sa ich boja potom pouzivat. Ako ma byt postel len na spanie, ale ked uz by som kupila takuto atrakciu, tak ja by som povolila nech sa vyhraju a potom vymenila plachty. To bavi tvoju dceru samu sa smykat a hrat sa sama v bunkri? Nechapem logiku takejto haraburdy, na co je to dobre? Ved pokupuj ine atrakcie co budes moct ponuknut, aby deckam nebolo luto.

letfenixa
10. mar 2021

Ako deti sme mali nudné valendy, ale periny sme na nich nikdy okrem noci nemali, museli byť počas dňa schované v perinaku a na posteli bol prehoz. Vhodné riešenie pri strachu o zašpinené.

rooberta
10. mar 2021

Vies ked uz spominas tie rozmaznane deti...
Ja ked si predstavim ako tvoja dcera stoji pred svojimi kamaratmi a teatralne im vysvetluje, ze rozhodne nemozu vkrocit na jej postel a smyknut sa na smykalke na to urcenej tak neviem kto je v tejto situacii rozmaznane decko.
Preco to svojej dcere robis?
Mam pocit akokeby si ludia nepamatali svoje vlastne detstvo, my ako deti ked sme mali v kolektive nejake dieta ktore bolo haklive na svoju hracku a robilo kvoli nej ofuky dobre sme ho vysmiali, mysleli si o nom svoje a do buducna sa mu vyhybali.
Neverim ze na tu chvilu ked su u vas cudzie deti nevies zabezpecit tu postel tak, aby sa deti nedostali k perinam. Mne by bolo az trapne toto riesit.

naty2905
autor
10. mar 2021

@somtunovaa konečne niekto kto aj chápe o čom píšem ... 🤩 Nie ako ostatné čo si myslia že majetok je mi viac než detské zážitky ... 🤦

danim
10. mar 2021

@naty2905 my ti ale stále piseme, že taká postel ma mat istú pevnosť a neverím že napr 3 kamarátky dievcata ju rozbijú, zničia. A preto nemá hroziť to, čoho sa obavas. Píšeš, že postel ma rok a už teraz ma taký stav. Reklamuj ju. Čo sa chcete na ňu len pozerat? “30” žien ti tu píše hluposti? Ak áno, tak ako myslíš.

laila22
Autor odpoveď zmazal
danim
10. mar 2021

@rooberta a deti potom to dieta vnímajú ako rozmaznaneho jedinacika... ma “všetko” a je s tými hračkami sám. Divná doba... koľko žien kvôli svojmu pohodliu poriadku či kariére... všetko najlepsie zamknúť a mat top upratané a staci jedináčik nech s nim nemám moc roboty🙈 trochu odbacam už... ale poukazujem práve na tu separácii od kamarátov a samé zákazy... a to ešte od hračiek 🙈

37373
10. mar 2021

@naty2905 Posteľ ma väčšiu hodnotu ako detské chvíle pohody a šantenia?
Najlepšie urobíš, ak si žiadne deti na návštevu volať nebudeš.

nafka0483
10. mar 2021

@naty2905 A v com je teda problem? Lebo najprv si pisala, ze ti to vadi kvoli hygiene. Takze co je pravym dovodom? Hygiena (co sa da lahko vyriesit) alebo ze nechces aby ine deti postel znicili?

smuhyta
10. mar 2021

Nie ,nie si sebecka a urcite casom budes mat stale viac a viac kamaratiek a tvoja dcera bude oblubena v kolektive.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
10. mar 2021

@naty2905 no je to trapne,ved mozes na postelndat dekunalebo prehoz a oerinybschivaj a aspon na smykacku im dovok ved smykat tibtiez vadi?No traone to je podla mna

ktochytavzite
10. mar 2021

a dceru to v tej izbe aj bavi sa samu smykat?Lebo u nas smykacka funguje len vtedy ked sa na nej smykajubaj ine deti a to mam 3deri s 2r odstupom.Cize tvija dcera sa asi aj nusit bude s tou smykackou sama nie.?

andreatytler
11. mar 2021

@naty2905
Chuda dcera.
Deti chcu pouzivat postel na ucel, na ktory je stvorena a ty im to zakazujes.
Predpokladam ze aj sebe kupis topanky ale radsej ich mas v krabici, lebo nosenim by sa mohli znicit.
Podla mna su veci na to aby sa pouzivali, aby boli vyuzite a aj zodrate, aby mali z nich ludia radost a pekne spomienky.
Detska postel so suchackou ma byt stavana na to aby po nej deti skakali a suchali sa na nej. Ak je po roku uz rozhegana, je to len postel na okrasu.
Celkove mam z tvojho prispevku dojem ze kupujes veci na okrasu a nie na uzitok.

danim
11. mar 2021

AUTORKA ZRUŠILA svoj NICK

nafka0483
11. mar 2021

@danim Zvlastne... pyta sa na nazory ostatnych a potom ich nevie zniest. Ved ked nevie prijat alebo pripustit ze vacsina bude mat iny nazor, na co sa vlastne pyta? Mohla sa len sama utvrdit v tom, ze robi spravne.

nanina7
11. jan 2025

@naty2905 Diskusie je stará, ale ja by som nedovolila a a ani nedovolím.

Strana
z3