Negatívny človek v mojom okolí
Ahojte prosim poradte mi. Jedno dievca od nas ma oslovilo minule v autobuse poznali sme sa z videnia, zdravili sme sa. Prisadla si ku mne. Potom mi zacala pisat na instagrame a raz sme boli vonku. Ja som bola kedysi klbko nervov v neustalom strese az potom nastal v mojom zivote taky zlom. Bola som u kadernika a velmi mi vypadavali vlasy a on sa ma pytal ci nie som v strese. Povedala som ze mam dost stresujuce obdobie za sebou. A on mi povedal ze ked neide o zivot, neide o nic. Ze mam sa tym riadit v zivote a ze aj vlasy sa upravia. Mal pravdu. Zobrala som si to naozaj k srdcu. Dokonca naozaj aj tie vlasy sa upravili a som vyrovnana so vsetkym uz sa nestresujem pre somariny. Lenze problem je v tom ze ta kamoska je velmi negativny clovek a mna to uz nebavi kazdy den citat to iste dookola ako je v jej zivote vsetko zle. Potom som ja z toho podrazdena a vcera vecer ma uz z nej tak hlava rozbolela. Ako jej vysvetlit aby sa neurazila ze proste mi jej ta negativita nerobi dobre? Dakujem za rady.
@anjelicek26 Normalne som z nej na nervy. Ja sa odvtedy co som zmenila pohlad na zivot tesim z malickosti. A ona vidi uplne vsetko negativne. Ona vie ze som castejsie na facebooku lebo mam rodinu v ČR mam tam sestru a sme v kazdy den v kontakte tak mi zacala pisat tam.
ja mám v blízkosti denne takúto osobu, som úplne psychicky unavená z nej...žiaľ je to kolegyňa ☹
@viestta Viem len ju potom stretnem a co jej poviem? Chcem jej povedat ze mi to prekaza ale nejak tak normalne aby sa neurazila. Je dost labilna.
@1aduliatko1 Ano taky clovek ta vystavi uplne
@maminka1988 ved jej povedz to co sa stalo tebe u toho kadernika. Ze aj ty si mala takyto pohlad na svet volakedy ale prisla situacia kedy si sa nad sebou zamyslela a vidis ze ked si to zmenila tak je zrazu zivot lahsi a krajsi a mala by to skusit aj ona. Mozno aj ty jej otocis zivot a bude ti vdacna co si pre nu urobila
@maminka1988 normálne jej povedz, že musí myslieť optimisticky, lebo tá negativita jej nerobí dobre ani tebe.Na rovinu...veď sa nenechas znicit
@lula3108 Vravela som jej to. Ona si aj tak ide svoje.
@maminka1988 tak aj ty si hovor svoje. Nie je tvojou povinnosťou stýkať sa s každým.
Veď ju zablokuj, jednoduchy proces, a neodpisuj na správy, nájde si inú obeť, bude to trvať, kym pochopí, ale nakoniec prestane
@maminka1988 ak sa citis previnilo, pis jej postupne menej a menej a na jej negativne vylevy vobec nereaguj, men temu, pytaj sa na nieco neutralne. ak nepolavi, napis jej, ze kazdy ma v zivote nejake svoje problemy, ty tiez a ze na teba posobi dost negativne, co ta vycerpava. nech sa nehneva, ale potrebujes zit vlastny zivot. a ked ju stretnes niekedy po rokoch opat v autobuse, ak si sk tebe prisadne, potom sa rozpravaj o tom, na co budes mat chut a nenechaj tocit rozhovor ju k negativite.
@maminka1988 negatívni ľudia dokazu vyšťavit človeka viac ako reálna negatívna skúsenosť.Slova kaderníka majú v sebe obrovsku silu a pravdu👍
Povedz jej pravdu. Ze si bola rovnaka ako ona, vyustilo to do zdravotnych problemov (vlasy,..). A preto sa chces bavit skor o pozitivnych veciach, lebo neustala negativita ti nerobi dobre. Ked to nepochopi, viac uz urobit nemozes a zrus ju z priatelov. Ty sa chces tesit zo zivota a niekto ti bude stale vnucovat svoje depky a negativizmus?
Uz som jej neodpisala mate pravdu. Dookola citat ako ona je unavena lebo v robote zle, doma zle ako sa s nou jej vrchna sestra prestala kamaratit ako malo zaraba ze nema chlapa ani dieta to nie je nic pre mna. Ja chcem pocas volna zazivat nieco nove, pekne, vylety, rodina, priatelia. Opekacky, ist na kofolu, kolac, zmrzlinu na obed s kamoskami. A nie citat ako sprostosti.
Ked mas niekoho takehoto v okoli a vies, ze ti to nerobi dobre, tak ho odstrihni. Tiez som mala taku kamaratku. Dnes sa maximalne pozdravime, ale viem, ze je to tak lepsie, lebo furt len negativne veci mi rozpravala. Az napokon sa mi to do hlavy dostalo a jak sa hovori davala svoje opice na moje plecia a mna to zatazovalo. Teraz je mi lepsie ovela 🙂

Tak vypni instagram a hotovo... hlavne, ked ti taki ludia nerobia dobre, ona casom zacne vypisovat niekomu inemu... nic jej vysvetlovat nemusis, nemas voci nej ziadny zavazok.