Nekalé obchodné praktiky pri online IQ testoch
Dobrý deň, stalo sa taketo niečo aj Vám?
Ja som na stránke https://iqinternational.org spoločnosti zaplatila len 0,70 € za jednorazový IQ test, ale nebola som informovaná o tom, že ide o predplatné, ktoré by sa malo automaticky obnovovať. V podstate to tam písali niekde dole malými písmenami. Takto mi strhli až okolo 50 eur.
Následne som ich e-mailom požiadala o vrátenie peňazí. Zrušila som predplatné ihneď ako mi strhli peniaze. No chcem sa spýtať čo robiť ak ich nebudú chcieť vrátiť?
Ako si nebola informovana, ked to tam bolo malymi pismenami?
Pri zadávaní sú určite zaskrtla políčko súhlasím. Či malými, či veľkým písmenami písali podmienky. Peniaze ti nevratia
Banka nemôže za to, že nečítaš podmienky.
Bola si informovaná. Aj keď len malými písmenkami, ale bola (či je to z morálneho hľadiska v poriadku je iná vec). Preto je nutné čítať aj tie malé písmenka…
A či pomôže banka? A ako? Čo s tým má ona? Ty si sa zaregistrovala, zaplatila si na určite obdobie predplatné, požiadala si o zrušenie, ktoré by malo platiť až na následujúce obdobie.
Ten výsledok IQ testu asi nebol moc vysoký, že?
Ako si nebola informovana, ked to tam bolo malymi pismenami?
@sisa_s nepisali nič o predplatnom, dali ze si kupujem len ten jeden vysledok za 70c
Tá zmluva je zároveň aj spomenutý IQ test. Inteligentný človek číta všetko, aj malé písmená a zamýšľa sa prv, než niečo podpíše/odsúhlasí. Menej inteligentný človek najskôr koná, potom sa rozčuľuje na internete a chce ísť proti zmluve, s ktorou predtým neuvážene súhlasil.
Ten výsledok IQ testu asi nebol moc vysoký, že?
@volterra to je skôr o nepozornosti kedže to bolo pisane dole na stránke s malými pismenkami
Ty si spravila chybu.
V prvom rade si zruš predplatné podľa pokynov na ich stránke alebo ak ti poslali nejaký mail aby ti ďalší mesiac nestrhli.
Založ si bezplatný účet Revolut tam by si platila jednorázovou kartou 0.70€ a viac by nestiahli
Ak by odmietli jednorázovú kartu vytvorila by si si virtuálnu kartu a nastavila limit 1€ mesačne a potom ju môžeš kedykoľvek zrušiť.
Takto si ohrozila svoju hlavnú plastovú kartu, dala údaje špekulantom a nemôžeš mať istotu že ju v budúcnosti nezneužijú. Taktiež poštová banka má zle vyriešené limity na karte nevieš si nastaviť nízky internetový limit, je spoločný s limitom na platbu fyzickou kartou v obchode.
Takže pre pokojný spánok by som zablokoval kartu a dal vystaviť novú.
V prvom rade si zruš predplatné podľa pokynov na ich stránke alebo ak ti poslali nejaký mail aby ti ďalší mesiac nestrhli.
Založ si bezplatný účet Revolut tam by si platila jednorázovou kartou 0.70€ a viac by nestiahli
Ak by odmietli jednorázovú kartu vytvorila by si si virtuálnu kartu a nastavila limit 1€ mesačne a potom ju môžeš kedykoľvek zrušiť.
Takto si ohrozila svoju hlavnú plastovú kartu, dala údaje špekulantom a nemôžeš mať istotu že ju v budúcnosti nezneužijú. Taktiež poštová banka má zle vyriešené limity na karte nevieš si nastaviť nízky internetový limit, je spoločný s limitom na platbu fyzickou kartou v obchode.
Takže pre pokojný spánok by som zablokoval kartu a dal vystaviť novú.
@maranco neposlali ani žiaden mail s tym že mam predplatné
Tak hľadaj na ich stránke návod ako zrušiť predplatné.
Bohužiaľ, treba čítať. Platiť za takúto prkotinu online je väčšinou chyba, väčšina je ako predplatné (ak pýtajú platbu na dočítanie článku, ect) je to tam napísané jasné jak facka a nemáš bohužiaľ právo pýtať peniaze späť. A ani ti ich nevrátia. Odklikla si že si si prečítala podmienky a plne s nimi súhlasíš.
Kebyže idem do obchodu a kúpim 10kg jabĺk, lebo je tam cenovka 1€, tak nikoho nebude zaujímať že som si nevšimla že to je za 1kg a myslela som si že koľko si naberiem, toľko bude stáť 1€.
Už s tým nič nenarobíš. Oplakať peniaze a ísť ďalej.
Mne sa to stalo. Požiadala som o vrátenie z dôvodu, že predplatné vykonal maloletý. A peniaze mi vrátili. Bola to ale iná stránka a iný dôvod
Uz len to, ze si si zaplatila za nieco take a nebolo ti nic podozrive a neprecitala si si ani poriadne zmluvne podmienky, celkom dost napoveda o tvojom IQ aj bez testu. Sorry 🫠 vysledok je “internetovo zranitelny jedinec” a za blbost sa plati.
Je to poucenie dobuducna. Na internete si musis uz davat pozor na vsetko a vsetko poriadne citat. Takychto pripadov je vela ako sa zaraba na nevedomosti ludi. A bude to este horsie.
Práve vtedy keď mi napadne takáto blbosť, si zadam do vyhľadávača či to nie je odrb. A div sa ty svete, vždy je to odrb.

prípadne banka by s tým vedela robiť niečo? Mám Poštovú, bolo to max 3 dni dozadu tá platba.