Nemám staré vysvedčenia
Ahojte 20 rokov som po škole, doteraz v žiadnom zamestnaní som nemusela dokazovať dosiahnuté vzdelanie, začínam v novej práci a nemám doklad o dosiahnutom vzdelaní lebo pri sťahovaní som prišla o rôzne dokumenty. Dá sa získať keď som do školy chodila pred viac ako 20 rokmi?
Samozrejme že áno. Zavolaj do školy kde si chodila a požiadaj o vydanie duplikátu
- mimo tému.....môj otec má všetky vysvedčenia, najstaršiu ešte z 1956 z 1.triedy. Sťahoval na niekoľkokrát, ale svoje dokumenty a fotky, to nestratil...ale môj muž je na tom ako ty.... 🙂 vždy sa spolieha, že vydajú duplikáty. Zatiaľ mu vždy, kde potreboval, vydali.
@dahra my kým sme prerábali mala som väčšinu veci uložených v pivnici a raz nás vytopilo takže tak ale to už sú roky a nenapadlo ma to riesit kým som to nepotrebovala 🤦
Skúste v archíve v okrese, kam patrila Vaša škola. Neodkladajte to však, vybavuje už teraz. Mám skúsenosť, že do archívu prídu ľudia pred dôchodkom, že nemajú svoje maturitné vysvedčenie či výučný list. Obvykle s tým nie je problém, ten sa zvykne objaviť, ak škola medzitým zanikla. Bohužiaľ, sú prípady, že niektoré takéto školy neodovzdali podklady, resp. skočili niekde v iných archívoch, tak sa to potom všelijako vyhľadáva a v zopár prípadoch aj nie úspešne...

.