icon

Nemám staré vysvedčenia

26. aug 2022

Ahojte 20 rokov som po škole, doteraz v žiadnom zamestnaní som nemusela dokazovať dosiahnuté vzdelanie, začínam v novej práci a nemám doklad o dosiahnutom vzdelaní lebo pri sťahovaní som prišla o rôzne dokumenty. Dá sa získať keď som do školy chodila pred viac ako 20 rokmi?

autor
26. aug 2022

.

pribinak
26. aug 2022

Samozrejme že áno. Zavolaj do školy kde si chodila a požiadaj o vydanie duplikátu

autor
26. aug 2022

@pribinak aj po toľkých rokoch sa to archivuje?

pribinak
26. aug 2022

Myslím že áno

patka06
26. aug 2022

Vysvedčenie získaš zo štátneho archívu, škola archivuje 10 rokov

dahra
26. aug 2022

- mimo tému.....môj otec má všetky vysvedčenia, najstaršiu ešte z 1956 z 1.triedy. Sťahoval na niekoľkokrát, ale svoje dokumenty a fotky, to nestratil...ale môj muž je na tom ako ty.... 🙂 vždy sa spolieha, že vydajú duplikáty. Zatiaľ mu vždy, kde potreboval, vydali.

pharma
Odpoveď bola odstránená
selest
26. aug 2022

Samozrejme, muzovi dali tiez po vyse 20tich rokoch.

autor
26. aug 2022

@dahra my kým sme prerábali mala som väčšinu veci uložených v pivnici a raz nás vytopilo takže tak ale to už sú roky a nenapadlo ma to riesit kým som to nepotrebovala 🤦

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ivanaks
26. aug 2022

Skúste v archíve v okrese, kam patrila Vaša škola. Neodkladajte to však, vybavuje už teraz. Mám skúsenosť, že do archívu prídu ľudia pred dôchodkom, že nemajú svoje maturitné vysvedčenie či výučný list. Obvykle s tým nie je problém, ten sa zvykne objaviť, ak škola medzitým zanikla. Bohužiaľ, sú prípady, že niektoré takéto školy neodovzdali podklady, resp. skočili niekde v iných archívoch, tak sa to potom všelijako vyhľadáva a v zopár prípadoch aj nie úspešne...